2023. december 5., kedd

Kristen Callihan: Exposed - Kitárulkozva (VIP 4.)


"Brenna James az a nő. Az a csaj, akit nem kaphatok meg."

*

Brenna 

Vannak ​emberek, akik pontosan tudják, hogyan váltsanak ki belőled durva érzelmi reakciót. Az én életemben Rye Peterson ilyen személy. Nem tudunk tíz percnél többet együtt tölteni anélkül, hogy egymás torkának ugranánk, ami nagyon megnehezíti a közös munkát. Rye a Kill Johnnak, a világ legmenőbb rockzenekarának basszusgitárosa, én pedig a zenekar sajtósa vagyok. Az sem segít, hogy gyönyörű pasi, vicces, tehetséges… és soha nem vesz komolyan semmit. Szóval mindenképp célszerű messzire elkerülni. De minden megváltozik, amikor véletlenül meghall valamit, amit nem kéne: valamit, amit egy gyenge pillanatomban ismertem be. Úgyhogy a pasi, akit annyira igyekeztem levegőnek nézni, most épp felajánlja nekem a lehető legnagyobb kísértést: önmagát. 

Rye 

Brenna James az a nő. Az a csaj, akit nem kaphatok meg. És akit nem tudok kiverni a fejemből. Hidd el, megpróbáltam, hiszen ki nem állhat engem. Elég jól elvoltam, amíg meg nem hallottam, hogy azt mondja: ő is olyan magányos, mint én. Hogy szüksége van az érintésre, az ölelésre… a szenvedélyre. Úgyhogy most már nem tagadhatom tovább az igazságot: én akarok lenni az, aki megadja neki, amire vágyik. Meggyőztem, hogy csak testileg lesz ez kielégítő mindkettőnknek, és semmi komolyabb. De abban a pillanatban, hogy az enyém lett, ő lett a mindenem. Még soha nem adtam Brennának okot arra, hogy megbízzon bennem. Most meg kell mutatnom neki, hogy sokkal jobbak vagyunk együtt, mint amilyenek valaha is voltunk külön-külön. Ebből elég nagy felfordulás lesz… De Brenna meg én, mi nagyon jók vagyunk abban, hogy mindent felforgassunk.



"Rye az én gyengém. Az az ember, aki valószínűleg a legnagyobb kárt okozná, ha akarná. De ha eddig nem jött rá, akkor végképp nem tárulkozom ki előtte azzal, hogy elmondom neki."


Nagyon vártam ezt a részt, főleg az adok-kapok helyzetek és amiatt, hogy mégis mit tud kihozni az írónő Brenna és Rye karakteréből. Elöljáróban annyit, hogy cseppet sem csalódtam, és örülök, hogy megszületett a VIP sorozat negyedik része, már csak egy ötödik kell Whippel, és képes leszek elengedni a srácokat, és a Kill John zenekart menedzserestül, marketingestül együtt. Papíron az Exposed a sorozat zárókötete, de remélem rajongói nyomásra megszületik Whip története is, mert nagyon megérdemli a srác.

Kristen Callihan rock star romance könyveit olyan kézbe venni, mintha egy szelet epertortát ennék. Biztos lehetek benne, hogy minden igényemet kielégíti, és nem leszek utána éhes. Az a helyzet az Exposed - Kitárulkozva kötettel, hogy habár negyedik rész, nekem így összességében mégis ez tetszett a legjobban. A kémiai része perzselő, szinte érzed ahogy sistereg Brenna és Rye miatt a levegő, és alig várod, hogy kidurranjon a lufi, és elkezdődjön a felek közötti megállapodás. Tele van tűzzel, érzelmekkel és kompromisszummal, de úgy, hogy közben sem Brenna, sem pedig Rye nem hazudtolja meg önmagát. Érzelmes, valamilyen szinten tiltott is a közöttük kialakuló szerelem, mégis ez az egyik szépsége. Emellett teljesen kiszámíthatatlan, és az a bizonyos 🌶️ mérő rendesen kiakad egyes helyeken, vagy mondjam azt, hogy lángra kap? Mindenesetre én nagyon élveztem a kötet olvasását, próbáltam beosztani, hogy ne végezzem ki olyan gyorsan, de ahol Rye megjelenik, ott nem lehet lassan haladni. 180 fokos fordulatot vesznek az események, és mire kettőt pislogsz már benne is vagy a sűrűjében, és nem bánod, mert Rye egy viking erejével terít le. Ha kell határozott, bohókás, de érzelmes és komoly gondolatokkal megáldott pasi is, akinek jóval több annál az élete, minthogy egyhelyben maradjon, és nap-nap után ugyanazt csinálja. Ha kellett megmutatta az erejét, vagy éppen kiöntötte a szívét, és az utolsó kételkedőt is biztos vagyok benne, hogy meggyőzte. Nemcsak mint zenész ismerhetjük meg, hanem mint embert is, akinek vágyai, elképzelései és álmai vannak. Imádtam újra elmerülni a VIP sorozatban, és iszonyatosan örülök, hogy megszületett Brenna és Rye párosa!! Keserédes, hogy itt a vége, de nem adom fel a reményt Whippel kapcsolatban!!

Míg az előző részekben Brenna és Rye igazi ellentétek, akik nem bírnak megmaradni egy helységben, nem tudják elviselni a másikat, addig az Exposedban megmutatja az írónő a felszín alatti valós érzéseket, és a tettek mögötti valóságot. Már azt is imádtam, hogy folyton marják egymást, de az amikor úgy igazán megmutatják, hogy mit akarnak, és kitárják a szívüket, számomra mindent vitt. Nem véletlenül mondják, hogy vékony a vonal szerelem és gyűlölet között, és erre Brenna & Rye párosa a legjobb példa.

Eleinte azt hittem, hogy majd több lesz a kötetben a marakodás, a másik szívatása, vagy éppen az ellentmondás, de meglepően tapasztaltam, hogy az Exposed sokkal inkább a rejtett érzelmekre fókuszált, mintsem a felszínességre. Már az elején belecsöppennünk az igazság egy szegletébe, ami szépen lassan fejezetről-fejezetre egyre jobban megnyílt, és megmutatta, hogy a komoly külső, vagy éppen a banda bohóca cím sokkal többet takar, mint azt hinné az ember.

Ami a hangulatot illeti, hozta az elvártakat. Nem éreztem azt, hogy ne illene bele a sorozat eddigi köteteinek a hangulatába, és igaz, hogy mindben más és más volt hangsúlyos, mint komolyabb téma, gondolok itt Killian problémáira vagy éppen Jaxére, ami sokakat érzékenyen érinthet, de az Exposedban is előjönnek a kételyek, és a megoldandó problémák. Legyen az önbizalomhiány, vagy éppen a félelem aziránt, hogy már nem azok vagyunk, akik 10 éve voltunk, és változik a testünk, feladat elé állít minket, vagy éppen egy teljesen új irányba halad az életünk.

A sorozat többi kötetéhez képest Brenna és Rye története már a kezdetektől íródott, és itt az Exposedban tárulkozott, illetve bontakozott ki a leginkább. Már nemcsak mint mellékkarakterek vannak jelen, hanem bizony megkapták a rivaldafényt. Itt szeretném megemlíteni, hogy mennyire felnézek Brennára, hiszen egy erős nő, aki toxikus környezetből emelkedett ki, saját magának köszönheti a sikerét mondjon bárki bármit, és ő az, akinek köszönettel tartozik, nem másnak, nem Killiannek. Kapott ugyan egy esélyt, amit megragadott, de a sikert csakis saját magának köszönheti. A kemény munkának, annak, hogy a szíven viseli a fiúk sorsát, és ha el is bizonytalanodik néha, akkor is erős volt, és nem félt továbblépni, amikor úgy érezte arra van szüksége.

A cselekmény úgy, mint az várható volt szexi, perzselő, de egyes helyeken magányos, vagy éppen szomorú. Sok minden történik, sok mindenre kapunk választ, olyan elemek jelennek meg újra, amik már az elejétől kezdve jelen voltak Brenna és Rye között. Úgy érzem, hogy már épp itt volt az ideje annak, hogy Kristen Callihan megadja Brennának és Ryenak is a beteljesedést, és a szakmai kiteljesedést, hiszen Brenna jóval több, mint egy marketinges, úgy ahogy Rye is sokkal tehetségesebb, mint egy mezei basszusgitáros.

Összességében nagyon közel került a szívemhez az Exposed, imádtam olvasni, azt viszont kicsit sajnálom, hogy a koncertezés és a zenei világ háttérbe szorult benne. Leginkább Brenna és Rye érzelmein és küzdelmein van a hangsúly, azon, hogy megtalálják az egymáshoz vezető utat. Ez az út hol göröngyösebb, hol tele van akadályokkal, de az biztos, hogy nem érdemes félúton feladni, mert tartogathat meglepetéseket. A rock star romance típusú könyvek a gyengéim, főleg ha a Kill John zenekarról van szó. Rye sem okozott csalódást, és úgy imádtam ezt a nagyra nőtt vikinget, aki elsőre habár komolytalannak tűnik, cseppet sem az. Rendesen megdolgoztatta a szívemet az biztos, és nem egyszer össze is törte olvasás közben. Brenna a badass, boss típusú nőket testesíti meg az Exposed alatt, ugyanakkor ő is megmutatja, hogy a precíz külső mekkora roncsot is takar. Mindkettejüknek van min dolgozni, és nagyon örülök, hogy meg is kapták az írónőtől az esélyt ahhoz, hogy bizonyítsanak. Gyengéim a zenészek, és úgy néz ki, hogy a történet miatt Rye is a gyengém lett. Ha azt mondaná, hogy pakoljak, mert megyek velük koncertezni egy percig sem gondolkodnék, és már húznám is ki a bőröndöt a házból, és én lennék az első, aki felül a repülőre. Ha szeretnél egy rock zenétől átitatott, szexi pasikkal teli sorozatot olvasni, ahol minden részben más és más bandatag van főszerepben, és nem félsz a komolyabb témáktól sem (gondolok itt az öngyilkossági kísérletre), akkor szívből ajánlom a VIP sorozatot, amit ugyan lehet különálló regényekként is kezelni, viszont a legjobb, ha egymás után olvasod a köteteket, mert így lesz teljes az élmény. :)

" - Az a nagy kérdés, hogy Hemsworth vagy Evans? - vallatja Libby.
- Miért ne lehetne mindkettő? - von vállat Sophie.
- Lennék hús abban a szendvicsben - teszi hozzá Jenni, aki éppen most látta jónak megszólalni. - Hasonlítasz egy kicsit Hemsworthre - mér végig."

" - És neked mi a jó ebben az egészben?
- Te - simogatja a copfomat. - Megkaplak téged."

"De a szerelem...
Az olyan, mintha felhasítanád magad, és odaadnád valakinek a sót, hogy beleöntse a sebbe."

"Életemben először végre teljesen megértem azokat a régi rajzfilmeket, ahol a farkast mellbe találja a szerelem nyila, és kiugrik a szíve a helyéről. Biztosra veszem, hogy álmatag vigyor ült ki a képemre, és rózsaszín szívecskék táncolnak a fejem körül."

"Te pedig… máris te vagy a mindenem. Te vagy az én zeném, Bren."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...