2023. november 12., vasárnap

Tia Williams: Hét nap örökké


 "2019-ben a harminckét éves Eva Mercy majdnem megfulladt egy rágógumitól."

*

A brooklyni bestsellerszerző Eva Mercy erotikus témájú könyvei folyamatosan az eladási sikerlisták élén állnak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy élete stresszmentes lenne, ugyanis egyedülálló anyaként egyszerre kell a gyereknevelésben és a hivatásában is helytállnia. A szerelem pedig már jó ideje elkerüli. 
Shane Hall egy visszahúzódó, rejtélyes, díjnyertes szépirodalmi szerző, aki mindenki meglepetésére egyszer csak felbukkan New Yorkban. Amikor a két író váratlanul találkozik egy irodalmi rendezvényen, csak úgy izzik köztük a levegő. 
Senki sem tudja, hogy húsz évvel korábban, tinédzserként Eva és Shane egy szerelemtől izzó, őrült hetet töltött el együtt. Lehet, hogy most úgy tesznek, mintha semmit sem jelentenének egymásnak, de nem tagadhatják a kölcsönös vonzalmat – vagy azt, hogy a könyveikben titokban egymásnak írnak. 
A következő hét napban, a fülledt New York-i nyár közepén Eva és Shane újra egymásra találnak, de az írónő nem biztos benne, hogy megbízhat-e a férfiban, aki egyszer már összetörte a szívét. Úgy érzi, el kell űznie Shane-t a városból, hogy élete visszatérhessen a normális kerékvágásba. De mielőtt régi szerelme újra eltűnne, van néhány kérdés, amire választ kell kapnia… 
Tia Williams díjnyertes New York Times és USA Today bestsellerszerző, valamint elismert divatszerkesztő. Telitalálat című könyvéből a Netflix készített adaptációt, ami nagy sikerrel fut a streamingszolgáltató kínálatában. Jelenlegi regénye érzéki és heves, miközben szétfeszíti a humor, de komoly témákat is érint, mint például a modern anyaság helyzete.



"Eva és Shane csak bámult maga elé. Ha egymásra néztek volna, talán tűz ütött volna ki."


Ez az első regényem Tia Williamstől, viszont biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. De mielőtt nagyon belemennék muszáj megemlítenem, hogy mennyire jó lett a borító. Nekem személy szerint sokkal jobban tetszik, mint az eredeti. Színes, letisztult, egyszerű és pont ez a varázsa. Míg az eredeti mellett simán elmennék, addig a magyar borító vonz, hogy fogjam meg és olvassam el a fülszöveget. Az meg már csak bónusz, hogy igazán mulatságosan kezdődik a kötet, és ezzel meg is alapozza a hangulatot.

A prológus mutat valamit, amit végig kerestem a könyvben. Az első olyan 100 oldal kicsit össze-visszás, nem feltétlenül értettem, hogy mi történik, és azt sem, hogy mégis hogy kerültem én bele, viszont miután leülepednek a dolgok, megismerjük a karaktereket kezd szépen összeállni, és egy igazán humoros, hangosan nevetős történetet ad. Tele van eleinte negatív gondolatokkal, megtört szívekkel, de ahogy haladunk úgy forrnak össze ezek a megtört szívek, és úgy istenigazából a kötet végére érik csak be annak a gyümölcse, amit Tia Williams az első sorokkal elkezdett. Két igazán különc jellemet tesz meg főszereplőknek, akik habár ég és föld, mégis van bennük valami közös. Míg Eva a buja szexis regényeket író nőt személyesíti meg, addig Shane a visszahúzódó, magának való különc. Eva egy egyedülálló édesanya, aki krónikus beteg, továbbá egyedül állja a sarat a gyereknevelés útvesztőjében. Egy olyan karakter, aki teljesen más, mint amit mutat magából. Nehézségekkel küzd, van benne valami emberi, ugyanakkor drukkolsz neki, hogy a második esély megérje, és happy end legyen a történet vége, ami bárcsak sose ért volna véget, mert a kezdeti nehézségek után nagyon megszerettem Eva és Shane párosát.

A humoros, szexis oldala mellett kemény témákkal is foglalkozik, úgy mint a család, a feketék helyzete, mind a világban, s mind a szakmai életben. Valós képes mutat, valós tapasztalatokkal, hiszen az írónő is fekete és általa még jobban beleláthatunk a probléma gyökereibe és abba, hogy mennyivel könnyebb fehér emberként érvényesülni az élet számos területén. Legyen az a könyv kiadás világa, vagy a hétköznapi élet.

Nem vagyok a second chance romance-ok nagy kedvelője, de még én is felismerem, ha egy olyan jön szembe velem, ahol igenis megérdemelt a második esély, és Eva & Shane esete pont ilyen. Annyira jók együtt, annyira szomorú lettem volna, ha nem kapják meg azt a bizonyos esélyt, és ők tényleg megérdemlik az egész világot, és a boldogság legjobb formáját. Miattuk érdemes kézbe venni Tia Williams Hét nap örökké c. kötetét!!

Egy teljesen új szintre emelte a kötet a szerelem és a megbocsátás fogalmát. Nemcsak összerakott két karaktert, hanem azt is megmutatta, hogy nekik miért kell együtt lenniük. Eva eleinte nekem nagyon bizonytalan karakternek tűnt, aki csak fuldokol az élet veszélyes tengerén, de aztán jött Shane, a kapaszkodó, aki segített fennmaradni a vízen, sőt megtanította úszni Evát, és úgy összességében örömmel és boldogsággal töltötte meg a szívemet.

Mind Shane, s mind Eva karakter ábrázolásilag nagyon mélyek, szépen belement a jellemükbe az írónő, és a legapróbb gondolatokig megalkotta őket. Miattuk több a Hét nap örökké mint egy egyszerű romantikus vígjáték, hiszen tele van megfigyelésekkel, a valósággal, kemény gondolatokkal, küzdelmekkel és a mindennapi élet akadályaival. Nagyobb képet ad a gyógyulásról, arról, hogy néha igenis erősnek kell lenni ahhoz, hogy ne zárkózzunk be és nyissunk a másik, és a világ felé.

A kötet egyik legnagyobb erősség a mély érzelmek és az, ahogyan ezt az írónő tálalja. Megragadja az érzelmeket, lecsupaszítja előtted őket és hagyja, hogy te magad fogd meg, és helyezd el a történetben a megfelelő helyekre. Shane és Eva kapcsolata valóságos, szinte a lelki szemeid előtt játszódik le, és minden egyes pillanattal adnak valamit. Boldogságot, reményt, és ha nem hinnél a szerelemben vagy a második esélyben, akkor megmutatja, hogy néha érdemes megadni azt, amit a szív diktál.

Érzelmileg kicsit megterhelő volt olvasni, mivel annyira intenzív, én meg nem igazán vagyok hozzászokva ahhoz, hogy ennyi érzelmet kelljen befogadnom, és emiatt egyes részeknél teljesen ledöntött a lábamról, persze mindezt jó értelemben mondom. Szerettem, ahogy Tia Williams végigkalauzolt minket, és nem félt nyílt és őszinte lenni a végsőkig. A komolyabb témák szuper párhuzamot vonnak az értelmesebb, boldog pillanatokkal. És pont ebben van a Hét nap örökké varázsa.

" - Szeretek szingli lenni - folytatta Eva halkan. - Nem akarom, hogy bárki igazán lássa, milyen vagyok."

"A jó kislányok elvileg arról álmodnak, hogy az élsportoló megcsókolja őket az iskolabálon, nem pedig arról, hogy szájba bassza őket egy szexi pszichopata."

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy bárki más legyen, mint önmaga."

" - Az akarok lenni, aki miatt felderülsz. Aki megnevettet, aki gyönyört ad. Aki mellett biztonságban érzed magad."

"Te vagy az otthonom."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...