2024. május 28., kedd

K. M. Holmes: Colton - A hatalom ára


 "Néztem a fiamat a sötét pincében, a gyér megvilágítású ringben, és halványan is, de láttam, ahogy Anthony egyre több ütést mér rá a bokszkesztyűbe bújtatott öklével."

*

Mit ​ér a bosszú, ha nem tesz boldoggá minket? 
Colton Moran neve ismeretlen volt a maffia világában, hiszen az apja igyekezett titokban tartani a kilétét. Dario Moran ugyanis nem akarta, hogy fia a helyére lépjen és Miami ura legyen. Hétköznapi életet szánt neki, ám egy tragédia mindent megváltoztatott… 
Colton irányítása alá vonta a város bűnszervezetét, azonban közben számos akadályba ütközött. Bosszúra szomjazott, de nem hagyhatta, hogy ez az érzés eluralkodjon rajta és mindent romba döntsön. Az utcákat elárasztották a detroitiak, akik ellen fel kellett venni a harcot, olyan emberek oldalán, akiket eddig megvetett. Amikor belépett az életébe Kaley, úgy érezte, vele kiutat találhat a sötétségből. A nőnek azonban egészen más tervei voltak. A megfejthetetlennek tűnő titkok és kegyetlenkedés mögött mindenáron a felszínre akart törni valami, ami több kettőjüknél. És ez az érzés helyet követelt magának a szívükben. 
Miután minden álarc lehullott, és szemtől-szemben álltak egymással, kezdetét vette a valódi harc. Mert meg kellett küzdeniük egymással – és egymásért. 
K. M. Holmes regénye bemutatja, hogy az ember a haragtól vakmerővé válik, ostoba dolgokba hajszolja magát, csakhogy mindig későn bánja meg a tetteit. A kérdés már csak az: van visszaút?


"Olyan érzés kerített hatalmába, amiről azt hittem, végleg eltűnt belőlem. De elég volt egy szikra, hogy bennem lángra lobbantson mindent."

Ha K. M. Holmes, akkor garantált az izgalmas, néhol veszélyes, de nagyon szexi cselekmény. Kicsit már el vagyok szokva a maffiás történetektől, meg úgy igazából nem is a kedvenceim, de Coltont imádtam, csak azt sajnálom, hogy még nem olvastam a Hazelt, meg a Colton - A döntés ára novellát, mert biztos vagyok benne, hogy ezek ismeretében még izgalmasabb, még jobb lenne ez a kötet, de így sem panaszkodhatok, mert nagyon berántott magának, és nem akartam, hogy vége legyen!!

Van az írónőnek egy naposabb, na meg egy sötétebb oldala. A Colton határozattan a sötétebb oldalhoz tartozik, de úgy érzem, hogy néha kell nekünk olvasóknak az, hogy K. M. Holmes bevaduljon, és úgy igazán elmerüljön a bűn és a mocsok világában. Imádtam, ahogy már az elején sem tétlenkedik, és egyből bedob minket a történések közepébe. Az előző részekre nézve tele van spoilerrel, de nem kell félni tőle, mert egy igazán letehetetlen, pikáns regény egy kis tiltott szerelemmel, hatalmi harcokkal és a maffia világával megspékelve!! Van benne minden, ami ahhoz kell, hogy jó legyen a történet: múltbéli fájdalmak, bosszú, hatalom, szerelem, érzékiség, érzelmek sokasága, sérelmek és vér, ami nélkül nem lehet teljes ez a sötét világ. Colton nemcsak, hogy jött, látott és győzött, de elérte azt, amire kevés maffiás kötet képes és a végéig lekötötte a figyelmem. Míg régebben szerettem ezeket a típusú könyveket, addig a mostani énem nincs odáig értük. Vágyik a lelkem a boldogságra, a meleg pillanatokra, ugyanakkor Colton meggyőzött, hogy a legmocskosabb talajból is nőhet ki virág, ami ott fog tündökölni végig, amíg le nem szakítjuk. Lehet a fájdalom és a bosszú mellett szerelemre találni, lehet boldog és humoros pillanatokat találni az életben, még akkor is, ha azt érezzük, hogy viharfelhők vannak a fejünk felett, és nem akar elállni az eső, és folyamatosan az arcunkba tolja a napsugár halovány sugarait. A Colton - A hatalom ára egyszerre egy kötet a gyógyulásról és magáról a bosszúról. Emiatt a kettősség miatt hol véresebb, durvább és ádázabb a kötet, hol pedig tele van reménnyel és egy szebb jövő képével.

A kötetben végigkísérhetjük Colton útját, ahogy darabokra tört szívvel átveszi az apja helyét, és a Miami-i maffiavilág feje lesz. Hatalmas feladatot vesz a nyakába, mégis úgy gondolom, hogy kellőképpen helyt állt, és megmutatta, hogy a csinos külső alatt, ő is tud durva és félelmet nem ismerő lenni, ugyanakkor úgy nagyjából a kötet feléig az írónő a fájdalmat, a veszteséget és a boldogtalanságot helyezi vele kapcsolatban előtérbe.

Emellett K. M. Holmes megmutatja Coltonnak, hogy nem feltétlenül kell egyedül lennie, és azok a pillanatok, illetve humoros helyzetek, vagy éppen véletlenek, amiben Colton és Kaley vannak kifejezetten a kedveceim lettek, és jó volt látni, hogy Colton sem tud ellenállni a kísértésnek, és nyitott arra, hogy ne maradjon örökre darabokban a szíve. Az írónő nagyon szépen átadja az önmarcangolás, a kétségek és a 'nem érdemlem meg, hogy boldog legyek' érzéseit. Úgy játszott velük, mint más a késsel, ugye Vincent?

Colton mellett, mint említettem Kayla a másik fontosabb karakter, akinek a gondolataiba, illetve érzéseibe betekinthetünk. S úgy látszik, az ő élete, illetve múltja sem fényesebb, mint Coltoné. Más problémákkal küzd, mint Colton, ugyanakkor várnunk kell, amíg teljesen meg nem nyílik előttünk, és ki nem teríti a lapjait. Míg az elején fenntartásokkal kezeltem a jelenlétét, addig a kötet felétől rendesen vártam, hogy hogyan is fog alakulni a sorsa.

A tiltott románc, illetve a titkok nagyon jól állnak ennek a történetnek. Adnak neki egyfajta édes érzést, amit nem tudok másképp megfogalmazni. Nagyon kellett ennek a kötetnek az, hogy legyen benne valami tiltott is a sok fájdalom mellett, hogy legyen benne egy cél, amiért harcolni kell, és amiért harcolni érdemes. Az érzelmek kialakulása is tökéletesen illik a képbe, illetve a spicybb részek is emelnek a történet hangulatán. Hol veszélyes, hol pedig pikáns tele vágyakkal és elemi ösztönökkel.

A cselekmény is ehhez a színvonalhoz igazodik, és hol gyorsabb, s hol lassabb mederben folyik, de az biztos, hogy végig izgalmas, tele van adrenalinnal és feszültséggel. Őszintén annyi minden történik benne, hogy jóval többnek tűnik, mint 336 oldal. Végig iszonyatosan pörög, még akkor is, ha azt látjuk, hogy az érzelmekre és a kötődésre koncentrál, pedig közben a háttérben sem állnak le a dolgok, és a legváratlanabb pillanatokban csapnak le. Ha Colton egyszer kiszemelt magának, nincs menekülés előle!

Ha két szóval jellemezném a Colton - A hatalom árát, akkor azt mondanám, hogy eseménydús, illetve érzelmekben gazdag. Megvan benne az a kettősség, amit szeretek. Nem nyel el a sötétség, mindig ad kiutat belőle. A veszélyt sem veti meg, ugyanakkor az érzelmek azok, amik úgy igazán dominálnak. Megmutatja a sötétebb, illetve világosabb/naposabb oldalt is, amiben van remény, és tele van ígéretekkel. Még rosszat nem olvastam az írónőtől, és Colton is teljes mértékben meggyőzött, hogy bizony ezt nekem olvasnom kellett, mert annyira adrenalinbomba, annyira akciódús és izgalmas, hogy hiba lett volna kihagyni. Ugyanakkor ahol kell ott mélyebb a történet, nemcsak mondanivalója van, miszerint nem kell magunkat ostorozni olyan események miatt, ahol semmit sem tehettünk. El kell engedni a múltat, még akkor is, főleg akkor, ha fájdalmas és nem csaljuk meg a halott szeretteinket azzal, ha újra boldogok vagyunk valaki más oldalán!! Megmutatja a szeretet erejét, azt, hogy legyen akármilyen mocskos a világ megéri bízni és beengedni embereket az életünkbe, még akkor is ha eleinte csak a bosszú hajt. Összességében, mint arra már rájöhettetek én nagyon szerettem ezt a regényt, és alig várom, hogy újra olvashassak az írónőtől. Ha egy felettébb izgalmas és jól megírt maffia regényre vágysz tele mélyebb gondolatokkal és érzelmekkel, akkor ne hagyd ki Colton történetét!!
"Ha az ember csak két dolog közül választhat, és fél a fájdalomtól, akkor az érzéketlenség mellett dönt. A semmi jelen esetben a legtöbb, amit az ember kívánhat magának."

" - Sosem hittem a véletlenekben - erősített meg. - Abban viszont igen, hogy minden a kellő időben érkezik."

"Nem akartam elhinni, hogy az elsorvadt szívem képes még dobogni"

" - Tudom, milyen, amikor küzd az ember, hogy ne gondoljon valakire, miközben azon igyekszik, hogy sose felejtse el."

" - Ne feledd, az emlék csak a jelenben fáj – mondta apám. – Hagyd a múltban, hogy enyhüljön."

" - A legtöbb ember csalódást okoz - mondtam neki. - Ezért ne aggódj, nem bízok meg senkiben.
Elengedte a kezem és behunyta a szemét. 
- Akkor jó - mondta, majd halkan hozzátette. - Nem akarok fájdalmat okozni annak, aki törődött velem."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Brynne Weaver: Butcher and Blackbird - Mészáros és Madárka (The Ruinous Love trilógia 1.)

" Olyan sorozatgyilkosnak lenni, aki sorozatgyilkosokat öl, pompás hobbi..." * Amikor egy véletlen találkozás valószínűtlen kötődé...