2024. augusztus 3., szombat

Bal Khabra: Collide - Ütközőpálya (Off the Ice 1.)


" Pisztolyt tart a fejemhez. Legalábbis képletesen."

*

A ​lány kitűnő tanuló és nagyratörő tervei vannak. A fiú csak a hokinak él. De amikor az életük ütközőpályára kerül, a kapcsolatuk forrósága még a hokipálya jegét is megolvasztja. 
Egy iskolai feladatnak köszönhetően Summer Preston váratlanul ütközőpályán találja magát a hokicsapat kapitányával, Aiden Crawforddal. Summer kénytelen megtalálni a kényes egyensúlyt a sportpszichológusi karrierjéről dédelgetett álmai és e között az átkozott sport (és sportoló) között. 
Aiden Crawford egészen addig élvezi a csapatkapitányi pozícióval járó számtalan előnyt, míg csapatának egy felelőtlen hibája az egész szezonjukat veszélybe nem sodorja. Emiatt az edzője Aident szemeli ki egy pszichológiai kutatás tárgyának. Ez az utolsó dolog, amivel foglalkozni akar, különösen, hogy a kutatást vezető lány úgy néz ki, mint aki a hokiütőjét fegyverként akarja használni – ellene. Kapcsolatuk nehezen kezdődik, és gyorsan kiderül: mindketten rendkívül könnyen fel tudják idegesíteni a másikat, ráadásul egyikük sem hajlandó veszíteni. De vajon az ellenségeskedésük valódi küzdelemmé válik, vagy a köztük lévő parázs igazi forró szenvedélybe csaphat át?

"Miért érdekelné egy másik lány, amikor Summer is itt van? Olyan ez, mintha megkaphatná a napot, de úgy döntene, hogy egy villanykörte is megteszi."

A legcukibb hoki románc díjat kapja... az Ütközőpálya Bal Khabra-tól. Istenem, annyira édes volt ez a könyv, annyira jókor talált meg!! Van benne minden, amit szeretek: kedvelhető karakterek, egy kis egyediség, hoki, dinamika, egy kis spice és megannyi szívet melengető jelenet. Ezennel Aiden Crawford felkerült a kedvenc férfi karaktereim listájára! Ha nem tudod, hogy szeretnél e egy hoki románcot, én mindenképp ezzel kezdeném, mert az Off-Campus sorozat mellett az egyik legjobb, amit évek óta olvastam.

Az Ütközőpálya egy igazán kis könnyed, főiskolai környezetben játszódó aranyos történet tele a hokihoz kapcsoló érzésekkel, ellenérzésekkel, edzésekkel és két látszólag ég és föld karakterrel, akik kénytelenek együttműködni a másikkal. Bal Khabra üstökösként robbant be az életembe, és alig várom, hogy még többet olvashassak tőle, mert a Collide nagyon is nekem íródott, és jó érzéssel töltött el az olvasása. Vannak azok a könyvek, amik akarva-akaratlanul is, de azt éreztetik veled, hogy jó helyen vagy, na az Ütközőpálya is ilyen. Nem titok, hogy elsősorban a borítója miatt akadt meg rajta a szemem, na meg a hoki románc is elég csábító volt, mint címke, így nem is volt kérdés, hogy fogom e olvasni. Azok közé a romantikus történetek közé tartozik, amik tele vannak humorral, dinamikával, szerethető mellékkarakterekkel, múltbéli sebekkel, emellett fordított grumpy x sunshine, amit nagyon át tudok érezni, hiszen én is inkább grumpy vagyok, mint sunshine. Az Ütközőpályában Summer a grumpy, míg Aiden a mindig pörgős, pozitív sunshine karakter. Van ezeknek a könyveknek is egy varázsa, hiszen általában a férfi karakterek szoktak lenni a grumpyk, így nekem ez most üde felüdülés volt. Nagyon szerettem, és már az elején éreztem, hogy nagyon jó lesz. Sokan hasonlítják az Icebreaker c. kötethez, viszont én nem sok hasonlóságot látok a kettő között. Viszont az igaz, hogy hasonló alapokkal játszik, és ha szeretted a Jégtörőt, akkor biztos vagyok benne, hogy az Ütközőpálya is tetszeni fog.

Maga a történet tele van remek pillanatokkal, valamivel lassabban kibontakozó szerelemmel, évődéssel, barátsággal, tisztelettel a másik iránt és egy igazán kellemes hangulattal. Nem véletlenül lett ekkora sikere ennek a könyvnek, hiszen minden megvan benne, ami ahhoz kell, hogy az olyan elvetemült sport románc rajongók, mint én szeressék. Egy kis családi dráma spicy jelenetekkel megfűszerezve.

A kötet főszereplői olyanok akár a tűz és a jég. Míg Aiden a menő, romantikus lelkű kapitány, addig Summer az, aki úgy kerüli a hokit és mindent, ami hozza köthető, mintha valamilyen ragályos betegség lenne. Az ő kettejük párosa szórakoztat minket az Ütközőpálya alatt. Hol egymás piszkálásával, hol a felszínre bukkanó érzésekkel, s hol pedig az elköteleződéstől való félelemmel. Amellett, hogy könnyed kis romantika, valós problémákat is felsorakoztat.

A kötet olyan problémákra hívja fel a figyelmet, mint a mentális egészség, a fizikai kipihentség, és az egyensúly megtalálása a kötelezettség és a magánélet/szórakozás között. Míg Summer egy okos, belevaló, semmitől sem félő női karakter, aki a maga bájával olvasztja meg Mr. Sosem Volt Kapcsolatom Hoki Kapitányt, addig Aiden az, aki mindenkire odafigyel maga körül, csak saját magára nem.

A múltra nagy hangsúlyt fektetve, szépen apránként adagolva hinti el Summer hoki iránti gyűlöletét, és a maga ütemében gördíti az akadályokat a lány elé. Aiden egy nagyon szimpatikus, golden retriever típusú srác, aki habár igazi nőcsábász hírében áll, mégis meg tudja mutatni a gyengédebb és romantikusabb oldalát is. Ha azt hittem, hogy nem fog majd levenni a lábamról, akkor hatalmasat tévedtem, mert minden hokis csaj érdemelne egy Aiden Crawfordot.

Summer és Aiden között a kémia valami eszméletlen jó. Főleg emiatt szerethető az Ütközőpálya, mert működik az a bizonyos kommunikáció a karakterek között, és minimális konfliktussal megússzuk a cselekményt. De azért valljuk be uncsi lenne dráma nélkül. Bal Khabra könnyedén szövi a szálakat, és még könnyedebben mutatja meg a felszín alatt lappangó érzéseket. Van az írásmódjában egyfajta gördülékenység, ami miatt nagyon könnyen bele tudtam magam élni a cselekménybe, és rendesen gondot okozott elszakadni tőle.

Summer és Aiden között az érzelmek valamivel lassabban alakultak ki, viszont úgy érzem, hogy ez így volt jó. Kommunikáció terén a legtöbb romantikus történethez képest szerintem jó volt, és nem akartam egyszer sem a földhöz vágni a könyvet, pedig a drámák miatt, vagy épp az évődés miatt nem egy helyen indokolt lett volna, viszont az írónő laza stílusa megmentette a regényt ettől a sorstól. Az Ütközőpálya egy olyan hokis könyv, amit bármikor újra tudnék olvasni. Megfelelő mennyiségben vegyíti a hoki világát, és végre egy kötet, ami nem csak mellékszereplőként sorakoztatja fel a sportágat, hanem elvisz minket edzésekre, meccsekre és a csapat dinamikájába is betekintést enged. Itt halkan megjegyezném, hogy a csoport chat az egyik kedvenc elemem, és annyira imádtam olvasni a fiúk hülyéskedéseit. Jó volt látni, hogy mennyire is összetartanak, és remélem, hogy az összes srác megkapja egyszer a saját történetét, mert ezt a világot és benne a karaktereket nem tudom megunni. Summer és Aiden végérvényesen levettek a lábamról, és alig várom, hogy újra visszatérhessek a Dalton, na meg az Off the Ice világába!! Ha te is szereted a hokis történeteket, a spicy és romantikus jeleneteket, illetve kész vagy a jégre lépni, akkor ne hagyd ki az Ütközőpályát!
"Már korán eldöntöttem magamban, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy hagyjam elmenni magam mellett."

" - Te vagy az én napraforgóm, Summer."

" - Ellentétben azzal, amit gondolsz, én ismerlek téged Summer. 
- A testemet ismered, Crawford. A gondolataimat nem ismerheted."

" - Csak nyomot kell hagynom magam után, hogy visszajöjj, és még többet akarj. 
Mert ő már megtette ezt. Itt hagyta a nyomát épp a mellkasom közepén. A szívemben."

"Aiden egy igazi szexisten, és komoly fájdalmat érzek, hogy ezt be kell vallanom. Átkozottak legyenek a hokisok és az állóképességük!"

"Ha a feldühítése mindig azzal végződik, hogy meztelenül fekszik az ágyamban, akkor örökké bosszantani fogom."

"A diákévek sokkal szórakoztatóbbak, ha nem temetkezel bele a tankönyvekbe."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Raquel Vasquez Gilliland: A növénybűvölő (A növénybűvölő 1.)

"A dédnagynéném, Nadia szerint rossz ötlet visszautasítani egy kísértettől kapott ajándékot." * A ​legenda szerint a Flores csal...