2024. augusztus 12., hétfő

Elle Cosimano: Finlay Donovan mindent kockára tesz (Finlay Donovan 3,5-4.)


 " - Látni se bírom - tapasztottam a tenyeremet a szememre."

*

Finlay ​Donovan és bébicsősz-tettestársa, Vero, igazán rászolgált már egy pihenős, csajos hétvégére. Ezért úgy döntenek, hogy elutaznak Atlantic Citybe, de mivel a kaszinók és a szórakozás csak fedősztori, hogy visszaszerezzenek egy ellopott kocsit és Vero gyerekkori szerelmét, Javit, akit Marco, a veszedelmes uzsorás rabolt el, lefogadhatjuk, hogy az igazi kikapcsolódás még várat magára. Ráadásul a kotnyeles útitársak is kellemetlenül megszaporodnak – Finlay volt férje, Steven, valamint anyja is szükségét érzi annak, hogy csatlakozzon hozzájuk. 
Alighogy berendezkednek a lepukkant kaszinó-szállodájukban, máris beüt a krach: Marco a teljes tartozás azonnali törlesztését követeli Javi életéért cserébe. És tudni akarja, hova tűnt unokatestvére, a rejtélyesen köddé vált Ike. Mivel Finlay és Vero semmiképpen sem tárhatja Marco elé, hogy valójában mi történt Ike-kal, kénytelenek új tervet kovácsolni – kinyomozzák, hol van Javi és az Aston Martin, és egyszerűen visszalopják. 
Igen ám, de amikor a terv első lépéseként belopakodnak Marco lakosztályába, hogy kiderítsék, amit csak lehet, a férfi hullájába botlanak. Ráadásul nem sokkal később a szállodájukban felbukkannak négyen is az otthoni rendőr rokonok és ismerősök közül, akik szintén Ike után kutakodnak. Köztük van a dögös zsaru, Nick is, aki a rendőrakadémián a Finlay-vel töltött fülledt éjszakát követően túlságosan is buzgón tapad rá. 
Vajon Finlay képes lesz a felszínen maradni egy féltékeny volt férj, két koraérett kisgyerek, egy házassági gondokkal küzdő anya és egy bomlófélben lévő uzsorás ostromában, és ép bőrrel megúszni Atlantic Cityt?


" - A póker lényege a megjátszás. Nyolc évig voltál Steven felesége, hihetetlenül sok tapasztalatot szereztél ebben a műfajban."

Finlay Donovan visszatért egy ütős résszel, amin ugyanolyan jól szórakoztam, mint az eddigi részeken. Imádom ezt a sorozatot, nagyon szomorú leszek, ha a végére érek, és az utolsó könyvet is elolvasom, mert Finlay Donovan az egyik legszórakoztatóbb és legviccesebb thriller, amit valaha olvastam, és olyan eszméletlenek a karakterei, hogy ha nem lennének, akkor ki kellene találni őket.

Ha azt hitted, hogy ennél már nem lehet meredekebb a történet, akkor gyere és tarts velem, na meg Elle Cosimanoval, és fedezzük fel együtt a Finlay Donovan mindent kockára tesz c. kötetet, ami egy újabb zseniális eleme a sorozatnak, és amiben a véletlen megint úgy osztotta a lapokat, hogy Finlaynek és Veronak egy nyugodt pillanata se legyen. Már a negyedik könyvnél járunk, viszont nem érzem azt, hogy megunnám, mert minden egyes rész hozza a megszokott stílust ,és csak úgy szárnyalnak a kötetek. Jelen pillanatban azt érzem, hogy ez a negyedik az eddigi legjobb eddig, pedig az előzőeket is nagyon szeretem, viszont ez az egész Atlantic Citys, kaszinós, Kevin Baconös rész vitt mindent. Finlay és Vero nem unatkoznak, a történet dübörög tovább, a megismert szálak még jobban összefonódnak és megmutatják, hogy mi történik akkor, ha Vero valamit a fejébe vesz és addig nem nyugszik, amíg meg nem találja azt, amit vagy akit éppen keres. Ez a rész pontosan ott kezdődik, ahol a Finlay Donovan bedobja magát abbamaradt. Egy perc szünetet sem enged nekünk az írónő, és már robogunk is tovább a Finlay Donovan mindent kockára tesz vonatra. És ebben a részben nemcsak Finlay vakmerőbb, mint eddig, hanem bizony Vero is, aki már önmagában is megér egy misét. Olyan elképesztő, már-már szürreális kalandokba keverednek ők ketten, hogy teljesen elfelejted, hogy Finlay csak egy írónő, Vero meg csak egy bébiszitter, hiszen a baj náluk bizony csőstül jön, és nagyon hamar nem is akar abbamaradni. Egyik szar szituációból csöppennek a másikba, és egyik hulla követi a másikat.

Persze mindemellett valami zseniálisan, fergetegesen jó a hangulat. Nemcsak a hullák kavarnak be Finlay terveibe, hanem Nick és a rend őrei is, akik miatt még szórakoztatóbb, és egyes helyeken még meredekebb a történet. Nagyon jól lehet szórakozni rajta, és az holt biztos, hogy a végére könnyes szemmel fogsz nevetni, hogy ilyen biztos, hogy nincs, és nem létezik, hogy a párosunk mindent megúsznak.

Újfent olyan kalandokba keveredünk, amikben nemcsak hullák, hanem bizony titkos információk, illetve chippendale show is szerepet kap. Mindehhez adjuk hozzá Stevent, a gyerekeket, Finlay anyukáját, Nicket, a rendőrtársait, az uszorásokat, a maffiát, a kaszinó hangulatát, a veszélyt és a meghökkentő szituációkat, és megkapjuk a tökéletes képet a Finlay Donovan mindent kockára teszről.

Így a negyedik részhez érve lehet érezni, hogy már nem sok van hátra, viszont amig Elle Cosimano ír Finlay és Vero kalandjairól én addig boldog leszek, mert imádom őket, és még ha néha fogom is a fejem, vagy éppen tövig rágom a körmöm miattuk, én akkor is nagyon élvezem ezeket a földtől teljesen elrugaszkodott helyzeteket, és azt, hogy mindig belekeverednek valami bajba, amiből ha ki is másznak, utána még nagyobb galibában találják magukat.

A Finlay Donovan mindent kockára tesz egyszerűen zseniális, a történet remek és tele van adrenalindús jelenetekkel, merész húzásokkal, tervekkel, szürreális helyzetekkel, és egy anyukával, aki csak fenn akarja tartani a családját, a baj mégis mindig megtalálja, és addig nem hagyja nyugodni, amíg Finlay a közepében nem csücsül, és nincs mellette Vero, aki a kisregény miatt még kedvesebb a szívemnek.

A kalandos, akcióban gazdag jelenetek mellett van benne egy enyhe romantikus vonal is, ami jó töltelékanyag, mégsem viszi el másfelé a cselekményt, és megmarad annak az őrült és humoros thrillernek, ami már az elején is volt. Engem teljes mértékben meggyőzött ez a rész is, hiszen a cselekmény megint részletgazdag, jól ki van dolgozva, és az első részben megkezdett szál is szépen összeért, és megmutatta, hogy Atlantic City miért is a bűn városa, ahol a mocsok összeér a valósággal.

Ha csak egy humoros thrillert olvasol el, akkor az legyen a Finlay Donovan sorozat! Nekem személy szerint gyógyír Elle Cosimano regényei, hiszen 100%-osan kikapcsolnak, kizárja a külvilág zaját, és mire a végére érek már tövig rágtam a körmöm. Jó volt ebben a részben régi ismerősként köszönteni Camet, vagy éppen Katet, aki igaz, hogy csak a távolból "toppan" be, mégis közrejátszik a kötet végkimenetelében. Három részen keresztül lehettünk szemtanúi Finlay botladozásainak, és végre a Finlay Donovan mindent kockára teszben érik be ennek a gyümölcse, hiszen Finlay már nem az az önbizalomhiányos nő, aki a sorozat nyitókötetében, a Finlay Donovan ölni tudna kötetben volt. Oh, nem, korántsem! Finlay immár egy erős nő, aki sok mindenen ment keresztül, akivel úgy kicseszett az élet, ahogy tudott, mégsem adta fel, és a sarkára állt. Imádtam, ahogy osztotta a volt férjét, és végre nem engedte, hogy áttaposson rajta, hanem ő volt az, aki helyre rakta Stevent, és megmutatta neki, hogy a hajó már bizony elúszott és nélküle ment tovább. Szeretem ezt az erős oldalát Finlaynek, és igaz, hogy még mindig egy katasztrófa, mégsem tudom megunni. Veroval isteni párost alkotnak, és ahol ők felbukkannak tuti, hogy előkerül egy-két hulla. Ha szeretnél egy humoros és szórakoztató thriller sorozatot olvasni, akkor ne hagyd ki Elle Cosimano fergeteges sorozatát, a Finlay Donovant. Garantáltan imádni fogod, de ha véletlenül az első két rész nem fog meg magának, a harmadik és a negyedik biztosan változtatni fog ezen!!
" - Nem akarod, hogy veled menjek? Jó. Azt akkor sem hagyhatom, hogy hátat fordíts egy fantasztikus filmes ajánlatnak, csak mert betojtál, hogy mi lesz, ha összejön. Megérdemled a remek lehetőségeket, Finlay. És megérdemled, hogy olyan társad legyen, akit érdekel, hogy mit jelenthetnek neked ezek a lehetőségek. Akinek a te szükségleteid az elsők az ágyban és az ágyon kívül. És tudod, mire van még hatalmas szükséged? Valakire, aki őszinte veled, még ha nem is akarod hallani a őszinte véleményét. És ez óhatatlanul azzal jár, hogy akivel vagy, az szembesít a félelmeiddel, mert veled van, melletted áll, és vigyáz rád."

" - Nekem egy kis hisztinél meg anyai faggatózásnál több kell, hogy elijesszen. Kiképeztek a konfliktuskezelésre és a kihallgatási technikákra. Ne legyenek illúzióid, tőlem nem szabadulsz – karolta át a derekamat, és húzott szorosan magához."

" - De a rendőr-akadémiáról jövünk. Egy hetet töltöttünk ott. 
- Attól még nem tudjuk, hogy kell terroristákkal tárgyalni!"

" - Cam eldugott benne egy igen fontos pendrive-ot. 
- Igen fontos? Mi van rajta? A pornóid? 
- Aha, képek az anyádról."

"A tűsarkaim rémisztően hangosan kopogtak, gyorsan lerúgtam a lábamról a szandált, és az egyik fordulóban hagytam. Vero dettó. Mezítláb vettem be a következő kanyart, sziszegve biztattam Verót, hogy kapja már össze magát. Meztelen lábával határozottan megtaszította Marcót, a súlya belendítette, és a hulla elegánsan kigördült a kibomló paplanburokból. Vero ijedten kapta a kezét a szájához. A test meztelen, nedves cuppogással, levendulás rózsaillatot húzva maga után hömpölygött le a fokokon. Majd pucér seggel felfelé állapodott meg a lábam mellett a fordulóban."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Raquel Vasquez Gilliland: A növénybűvölő (A növénybűvölő 1.)

"A dédnagynéném, Nadia szerint rossz ötlet visszautasítani egy kísértettől kapott ajándékot." * A ​legenda szerint a Flores csal...