2024. szeptember 9., hétfő

Lyssa Kay Adams: The Bromance Book Club – Romantikus Pasik Könyvklubja (Romantikus Pasik Könyvklubja 1.)


" Gavin Scott nem véletlenül ivott ritkán."

*

A könyvklub első szabálya: senkinek egy szót se a klubról!
A Nashville Legends baseballjátékosa, Gavin Scott házassága válságban van. Nemrégiben ugyanis megalázó titokra derült fény: felesége, Thea mindvégig színlelt az ágyban. A férfi a felismerés után elveszíti a hidegvérét, és ez az utolsó csepp a pohárban. Thea válni akar, Gavin pedig rájön, hogy hagyta felülkerekedni a büszkeségét és a félelmét. Üdv a Romantikus Pasik Könyvklubjában! 
Az elkeseredett és kétségbeesett Gavin váratlan helyről kap segítséget: Nashville top alfa-hímjeiből álló, titkos könyvklubtól. Az aktuális olvasmányuk, az Udvarlás a grófnénak című, szenvedélyes, régenskorszakbeli regény segítségével a srácok útmutatást adnak Gavinnek a házassága megmentéséhez. Csakhogy a szóvirágoknál és grandiózus gesztusoknál sokkal többre lesz szükség ahhoz, hogy ez a balsorsú Rómeó rátaláljon a benne rejlő hősre, és visszanyerje felesége bizalmát.




" - Szerelmem - mondta -, mindent elölről fogunk kezdeni."

Ez a könyv már csak a címével is felkeltette az érdeklődésemet, az meg már csak hab a tortán, hogy irtó cuki sport románc, második esély szerelem. Az utóbbi időben nagyon megkedveltem a második esélyes történeteket, és a Romantikus Pasik Könyvklubja az eddigi legaranyosabb, amit olvastam. Igazi kis csajos regény, ami tökéletes kelléke lehet a hétvégi pihenésnek.

A történet kicsivel több, mint 400 oldalas, viszont egyáltalán nem éreztem azt, hogy hosszú lenne. Az írónő stílusa nagyon könnyed, ezért észre sem veszed, és már be is faltad a kötet felét. Adott egy sztár sportoló, akinek a jövője a feleségével veszélybe került, és be kell vetni a Romantikus Pasik Könyvklubját, annak minden taktikájával, hogy Gavin rendbe tudja tenni a házasságát, és Theával újra közel tudjanak kerülni egymáshoz. Maga az alap nekem nagyon tetszett, az meg, hogy a férfi karakter szemszögéből indul a történet szerintem nagyon jót tett a kötetnek. Gavin miatt lesz igazán esendő, néhol extra kínos, de a végére igazán aranyos és nagy gesztusokkal teli a történet. A Romantikus Pasik Könyvklubja egy igazán aranyos, humorban gazdag, nem egyszer szívmelengető regény, és bizony a spicy jelenetért sem kell messze menni, mert abból is kapunk egy keveset, épp annyit, amennyi a történet alakulásának szempontjából szükséges. A fókusz Gavin és Thea házasságán van, a második esélyen, továbbá a félrekommunikáláson, és ennek megoldásán. Míg Gavin az önző oldalt mutatja be, addig Thea oldaláról egy jó nagy adag önbizalomhiányt kapunk, amit ugyanúgy ki kell bogozni, mint Gavin szemellenzős múltját, azt hogy nem vette észre időben a jeleket, és nem úgy reagált, ahogy az elvárható lett volna tőle. 

Amellett, hogy ez a regény szórakoztat, és rávesz arra, hogy drukkolj Gavinnek és Theának, tele van élettapasztalattal, életbölcsességekkel és olyan leckékkel, amit bárki tud hasznosítani, és kivetíteni a saját életére. Szerintem nagyon fontos, hogy az írónő mindent a saját szemszögéből írt meg, mégis annyira kézzel fogható és hasznos, hogy akár életvezetési tanács is lehetne a Romantikus Pasik Könyvklubja, hiszen sosem késő változtatni, és sosem késő a másik félt előtérbe helyezni, illetve tettekkel és szavakkal megerősíteni a szeretetünket, és tiszteletünket felé. Egy felettébb élvezetes regény tele megmosolyogtató pillanatokkal, kínos észrevételekkel, és részletekkel, amik sokkal fontosabbak, mint amit elsőre gondolnánk.

Nem igazán számítottam arra, hogy majd mély lesz a kötet, hiszen mégis csak egy romantikus regényről van szó, viszont hála az írónő zsenialitásának a Romantikus Pasik Könyvklubjának vannak mélységei, ugyanúgy, mint hullámvölgyei, és meggondolatlan kijelentései, illetve tettei. Sebezhető, hétköznapi és nem szépít semmin. Egy kapcsolatot állít pellengérre, és ránk hagyja hogyan ítélkezzünk felette.

Az írónő sikerének egyik titka az időzítés és a fokozatos tempó. Már az elején sem sieti el a dolgokat, bedob a mélyvízbe ugyan, de nem ajánlj fel kapaszkodót. A könyvklub megléte valami zseniális, és már csak emiatt megérte kézbe venni, hiszen eszméletlen jó arcok a srácok, és alig várom, hogy újra visszatérhessek ebbe a világba, Nashville-be, és a baseball világába. Azt érzem, hogy minden egyes oldalnak, kijelentésnek, illetve fejezetnek célja és rendeltetése van. Ennyire összeszedett és pontos regényt is nagyon rég olvastam.

Maguk a karakterek egytől-egyig szerethetőek (bocs Rachel, ez rád sajna nem vonatkozik), egyediek és a szó legnemesebb értelmében hétköznapiak. Hiába beszélünk élsportolókról, baseball sztárokról, mégis azt éreztem, hogy akár a szomszéd srác is lehetne a főszereplő annyira kézzel foghatóak. Mind Gavin, s mind Thea. Na meg a kis könyvklub is. Megmutatják, hogy semmi sem tökéletes, de a tökéletes amúgy is túlértékelt, és azért, mert valamire ráakasszuk a tökéletes jelzőt még nem lesz az, sőt...

A komolyabb jeleneteknek ugyanúgy megvan a miértje, mint a szórakoztató, vidám részeknek. Gavin és Thea ikerlányai annyira cukik, annyira imádtam őket, és annyira drukkoltam, hogy anyu és apu kibéküljenek, és újra együtt lehessen a Scott család. Thea is szimpatikus, na meg Gavin is a maga dadogásával. Öcsém régen dadogott, így egy ilyen karakter kétség sem fért hozzá, hogy meg fogja dobogtatni a szívemet, és ez így is lett.

Az egész történet versenyfutás az idővel, hiszen Gavinnek nem sok ideje van megnyerni magának a feleségét, és rávenni, hogy adjon neki egy második esélyt. Vannak azok az esetek, ahol a második esély boldogsággal végződhet, és már az elején sejteni lehet, hogy Thea beleegyezése nem fog sokáig kemény falakba ütközni. Szerettem a kezdeti kőkemény páncélt, amit Thea magára aggatott, és szépen állta a sarat, viszont egy olyan szerethető és csupaszív ember mellett, mint Gavin esélye sem volt.

A kötet érdekessége, hogy Theáék mellett hála a könyvklubnak egy másik történet, szerelem is megelevenedik előttünk, és nemcsak Gavin kapja meg a bizonyítást és második esélyt, hanem Benedict is, aki a kiválasztott könyv főhőse. Hihetetlenül jól szórakoztam, és biztos vagyok benne, hogy a Romantikus Pasik Könyvklubja komfortolvasmányom lesz annyira jó érzés volt kézbe venni, és elmerülni a történetben. 

Már az első oldalak is azt sugallják, hogy aranyos lesz meg valamilyen szinten esetlen is, és én imádom ezeket. Nincs is annál jobb, mint amikor látod, hogy a férfi karakter tesz a másikért, látod rajta, hogy próbálkozik, hogy mindent belead, és nemcsak elvárja a másiktól, hogy egyből igent mondjon, hanem igenis megdolgoztatja a sikerért. A kötet romantikus része eléggé hullámvasútszerű. Hol fent járunk a fellegekben, hol pedig letaszít minket a mélybe. Végig ingadozó, mégis pont emiatt valóságos. Simán el tudom képzelni, hogy van valahol egy baseball játékos, akinek gondok vannak a házasságában, és a csapattársai ajánlására egy történelmi romantikusból próbál ihletet meríteni ahhoz, hogy visszakapja a hőn szeretett társát. A Romantikus Pasik Könyvklubja megmutatja milyen is egy igazi kapcsolat, a hullámvölgyeket, a nehézségeket, azt, hogy mi történik a boldogan éltek míg meg nem haltak után, és azt is, hogy minden nap tenni kell azért, hogy a jól bejáratott fogaskerék működjön, és ne akadjon el. Thea és Gavin szépen megmutatják, hogy egy párkapcsolat bizony kemény munka, fókuszt és figyelmet igényel, nem lehet elhanyagolni, mert ha összedől a kártyavár csak nagyon nehezen lehet az alapokat újraépíteni. Emellett arra is rávilágít az írónő, hogy a különböző tényezők hogy hatnak az emberre, és az ingerek által nap, mint nap változik a személyiségünk, és senki sem az, mint aki 3 éve volt. És talán pont ez a legszebb a Romantikus Pasik Könyvklubjában, hogy megmutatja, hogy a változás nem rossz, hanem az élet velejárója. Ha olvasnál egy aranyos és néhol esetlen második esély szerelmet, akkor ne hagyd ki Lyssa Kay Adams Romantikus Pasik Könyvklubját!!

" - Egyedül hagylak egy tök jó üveg borral, te meg tudomást sem veszel róla, és inkább takarítasz?"

" - Nem tudom! Oké? Nem tudom! Ezer hang szól a fejemben, hogy mit tegyek. A tiéd. Az övé. Mamókáé. A lányoké. Fogalmam sincs, melyik az én hangom. Csak annyit tudok, hogy amikor rávett, fogadjam el az alkut, valami elpattant bennem. Úgyhogy ne ítélj el!"

" - Mivel ez egy randi... - kezdett bele -, megcsókolhatlak a kocsiban, mielőtt bekísérlek?"

" - Csak beszélj hozzám, Thea! Mondd el, mit csinálok rosszul! - Kényszerítette a hangját, hogy nyugodt maradjon."

" - Mit csinálsz? - suttogta a nő.
- Azt az egy dolgot, amitől a legjobban félek- mondta a komódja felé menet. - Azt, amire megesküdtem, hogy soha nem leszek képes, ami azt jelenti, hogy ez az, amit feltétlenül meg kell tennem."

"Számára ez valóság volt."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Raquel Vasquez Gilliland: A növénybűvölő (A növénybűvölő 1.)

"A dédnagynéném, Nadia szerint rossz ötlet visszautasítani egy kísértettől kapott ajándékot." * A ​legenda szerint a Flores csal...