2022. november 16., szerda

K. M. Holmes: Megtévesztő szerelem

 

" - Jó reggelt! - hallottam bátyám hangját a telefonban, alighogy felvettem."

*

A reménytelen szerelemnek is megvan az előnye, hiszen a tökéletes illúzióban nem lehet csalódni. Ilyen szerelemben él Avery is, akinek az élete pont emiatt olyan sivár. De a váratlan fordulatok mindig meglepetést okoznak, most épp a vonzó külsejű Derek Davis személyében. Ő az a férfi, akit eddig csak a divatmagazinok címlapján látott, és akiért titokban mindig is dobogott a szíve. Ám Derek mosolya ezúttal már nemcsak a kamerának szól, hanem egy kicsit őt is hívogatja. 
Derek nem tervezte, hogy megcsókolja a fotós hugicáját, de Avery teljesen elkápráztatta, ahogy félénken rámosolygott a kamera mellől. Kíváncsi volt rá, hogy milyen érzés lehet. Tudta, hogy a csók után nem látja többé, nem is reménykedett benne. De ahogy távolodott tőle, a léptei egyre elnehezültek, és azon kapta magát, hogy a sorsot kérleli az újabb csodáért. Pedig tudta jól, hogy kihasználná. Eldobná. Mert ő csak elveszíteni tudja a nőket, megtartani nem. Mi történik akkor, ha a lehetetlennek hitt álom valóra válik? 
Ha megjelenik előttünk az a személy, akit eddig csak a címlapokon láttunk? Lesz folytatása a történteknek, vagy csak elkíséri őket a találkozás emléke? 
A rendkívül sikeres Tiéd a főszerep-sorozat szerzője, K. M. Holmes újra elvarázsolja olvasóit érzelmekkel és fordulatokkal teli regényével, miközben bepillantást enged egy olyan világba, amiről sokan csak fantáziálnak.


Vissza az alapokhoz. K. M. Holmes legújabb regényében visszanyúl a könnyed romantikához, és bebizonyítja nekünk, hogy igenis létezik szerelem, és nemcsak a könyvek lapjain kelhet életre, hanem a való világban is. Visszaadja a szerelembe vetett hitet, és megmutatja, hogy ha valakiket a sors is egymásnak szánt, akkor együtt is lesznek. Legyen az most, vagy két év múlva. Ezenfelül megmutatja, hogy az álmok azért vannak, hogy valóra váljanak és nem azért, hogy elüssük velük az időt. Merj, álmodj és szeress!

Mindig izgatottan veszem kézbe az írónő regényeit, már csak azért is, mert garantált, hogy jól fogok szórakozni, és külön öröm számomra, hogy a Megtévesztő szerelemben újra a romantikáé a főszerep. Kerüljük a kétes ügyeket, és már vártam, hogy mikor olvashatok újra egy olyan csodát tőle, mint a Tiéd a főszerep sorozat. Ezennel hivatalosan is a rabja lettem ennek a történetnek. Tetszett az a vonal, amit az elejétől építget az írónő, hogy ahogy haladunk előre úgy adagolja a bonyodalmakat, az érzéseket és a fontosabb témákat is a cselekmény egészébe. Nemcsak egy újabb szerelmes, romantikus regény ez, hanem egy olyan történet, amivel a többség tud azonosulni. Ugye már veled is előfordult, hogy megszállottja lettél egy hírességnek és minden létező platformon követted? Hogy azt érezted, hogy neked ő az igazi, holott sohasem találkoztatok? Hogy talán az álom egyszerre valóra válik? Ha ezekre igennel válaszoltál, akkor olvasnod kell K. M. Holmes Megtévesztő szerelem c. kötetét. Ugyanezekre a kérdésekre keresi a választ, és megmutatja, hogy semmi sem lehetetlen, hogy mindenre van egy kicsi esély, és ha a megfelelő helyen vagy a megfelelő időben, akkor ez a kicsi esély lehet sokkal nagyobb is.

Egész kisregényt tudnék írni a fangirl énemről, akinek mindig bejön valamelyik híresség, attól függ, hogy éppen milyen sorozatot vagy filmet néztem meg. Emiatt érzem azt, hogy ez a könyv nekem szól, hogy nekem írta meg az írónő, és ezáltal a remény apró csíráját is elültette. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a sztárok, híres emberek is csak emberek, akik ugyanúgy vágynak egy normális életre, mint mindenki más.

A social media és az általa mutatott kép is előtérbe kerül. Főleg az, hogy nem minden felel meg a valóságnak, mint amit pl. Instagramon látunk. Van egy kialakított image, de ez nem jelenti azt, hogy az image mögötti ember az e, akinek mi hisszük. Lehet, hogy csak egy álomkép, ami a fejünkben él, lehet hogy csak egy színjáték egy darabja. Az írónő rávilágít az igazi értékekre, és rámutat arra, hogy ne higgyük mindig el azt, amit látunk.

Továbbá a stalkerkedés, mint jelenség is fontos eleme a Megtévesztő szerelemnek. Néhol eléggé cringe volt olvasni, hogy mire nem képes Avery és Harper csak azért, hogy "véletlenül" összefusson a két gerlice. Ijesztő, és az a helyzet, hogy a mai világban, ha a megfelelő kontinensen vagy, bárkit le tudsz nyomozni. Azért eléggé para, ha jobban belegondolunk. Veszélyes időket élünk az biztos.

Ehhez a gondolatmenethez még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem az online jelenléted határoz meg téged, nem az a kép, amit egy PR csapat vagy éppen te alakítasz ki magadról, hanem az, hogy milyen vagy valójában, hogy bánsz másokkal, milyen a szíved, milyen a személyiséged és te magad. Talán ez a történet legfontosabb mondanivalója is, azon túl, hogy higgyünk a szerelemben, mert ha kell meg fog találni minket. Nem lesz könnyű az út, de megéri.

Maga a történet egy könyvszakmában dolgozó lányról, Avery-ről szól, aki teljesen bele van zúgva egy modellbe, Derek Davisbe. Látszólag az esélytelenek nyugalmával indít, igen ám, de itt jön a képbe az írónő, és az ő zsenialitása. Megmutatja, hogy az esélytelenek nyugalmából is ki lehet hozni valami egészen nagyszerűt. A két karakter közötti szerelem döcögősen és lassan indul, viszont megéri kivárni, mert nem marad el a tűzijáték a végéről.

Nemcsak a karakterek kedvelhetőek nagyon, hanem a helyszín, az események és a kötet hangulata, atmoszférája is. Igazi szerelem regény lett ez a kötet, és nagyon remélem, hogy fog még nekünk hasonló kincseket írni az írónő, mert a lelkemnek szüksége van arra a határozott és célzott gondoskodásra, amit K. M. Holmes tud nyújtani az írásaival. Eddig is hatalmas kedvencem volt, és ezután is az lesz, mert amin ott virít a neve, én azt biztos vagyok, hogy olvasni fogom.

A Megtévesztő szerelem cselekménye egyszerre valóra vált álom és két szív találkozása. Vannak itt múltbéli sérelmek, bizalmatlanság, érzelmek elnyomása vagy éppen teljes kiírtása, ami csak arra vár, hogy valaki szépen megöntözgesse és elkezdje gondozni. Derek levet a lábamról, ez nem titok, és miatta azt érzem, hogy semmi sincs veszve. Történhetnek még csodák, és semmi sincs kőbe vésve. A Megtévesztő szerelem egy nagyon kedvelhető, érzelmekben gazdag történet, ahol a hírnév mögé is bekukkanthatunk és megláthatjuk az image mögötti hús-vér embert. A kötetben van egy csavar, ami eléggé nagyot üt, viszont valamiért én már az elején megéreztem, hogy mi lesz és olyan jókat nevettem közben. De van ebben a történetben egy kettősség, amíg kikapcsol és szórakoztat, addig tud komoly is lenni és kitárja előttünk a szívét, lecsupaszodik és megmutatja, hogy mit is rejt igazából a Megtévesztő szerelem. Igazi boldogsághormon, amit receptre írattatnék fel az orvossal összetört szívek ellen. Derek Davis megmutatja, hogy mi rejlik a modell mögött, míg Avery egy olyan oldalát tárja fel, aki beengedi az embereket, és nem kirekeszti azokat. Kockáztat, mer élni és emiatt megtalálja azt, ami eddig hiányzott az életéből. A szerelmet. Ha egy vérbeli romantikus regényre vágytok, ne keressetek tovább. Hagyjátok, hogy K. M. Holmes elrepítsen titeket New York utcáin, és megmutassa mi is az a nagybetűs szerelem.
"Fájt volna, ha a valóságban csak elsétál mellettem és nem ismer meg. Mert más érzés láthatatlannak maradni, és egészen más, ha valaki más lát annak."

" - Nincs térkép, amely navigál minket, ezért tévedünk el néha. De talán ez adja a legnagyobb szabadságot! Mindig van választásunk, hogy merre haladjunk."

"Most először nem akartam álomba merülni, mert képtelen voltam a valóságtól elszakadni. Egy nap alatt fordult meg mindez, mert ezen a napon szebb lett az életem, mint az álmaimban."

" - Én nem sajnálom. Kár, hogy nem jöttem rá előbb, hogy mennyire megfeneklett a szerelmi életem, és talán ennek nem is Derek volt az oka."

" - De talán most jött el az ideje, hogy megtegyem. Mert téged is arra biztatlak, hogy légy bátor! Engedd, hogy végre szabadnak érezd magad! Merj, szeress, élj!"

" Nem méreg volt abban a bögrében, ahogy nem csak puszta vágy a testemben. Mert volt ebben a testben egy szív is. Egy olyan szív, ami képes volt belesajdulnia hiányába. És ki akarom deríteni, hogy miért. Mert csak az tud fájdalmat okozni, aki iránt érzünk valamit. Akit elengedünk, de nem felejtünk."





🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...