2022. augusztus 1., hétfő

Melanie Harlow: Man Candy - Édes szívtipró (After We Fall 1.)


 "A szekrényben voltam, és nem tudtam előbújni. Mármint nem a coming out-os előbújásra gondolok, hanem tényleg. Szó szerint ott kucorogtam."

*

Te mit tennél, ha kamaszkorod bálványa újra felbukkanna az életedben? Quinn visszajött. Nemcsak itt van a városban, hanem ráadásul pont az alattam lévő lakásba költözött. És olyan jól néz ki, hogy legszívesebben felfalnám. 
Tehát legjobb, ha távol tartom magam tőle. De képtelen vagyok. A szex lélegzetelállító (szerintem a ház alapzata is belereng), de Quinn nem fog átverni – ezúttal nem. 
A marketinges tanulmányaim és a reklámszakmában eltöltött öt év megtanított arra, hogy az „igaz szerelem” csak tündérmese, amivel rúzsokat, gyémántot és parfümöt adnak el. 
A valóságban nem létezik. Quinn szerint tévedek, és ezt be akarja bizonyítani. Szerintem őrült, így állok elébe a kihívásnak. Lehet, hogy ezzel követem el életem legnagyobb hibáját? Szexi és vicces történet második esélyről és az igaz szerelemről – ami lecsap rád, akár hiszel benne, akár nem. 
Ne próbálj ellenállni Quinn-nek! Tarts Jaime-vel, és fald fel te is ezt az édes szívtiprót!


Mivel a második részt, az After We Fallt nagyon szerettem, ezért nem sokat tanakodtam azon, hogy szeretném e olvasni az első részt. Jaime már akkor érdekesnek tűnt, amikor felbukkant a második részben, és érdekelt annyira, hogy megismerjem ki is ő és milyen sorsot szán neki az írónő, aki amúgy a könnyed stílusával elég hamar megnyert magának. Ha egy gyors, néhány óra alatt befejezhető történetre vágytok, és nem akartok túl sokat gondolkodni alatta, akkor az Édes szívtipró tökéletes választás lehet.

Vannak azok a könyvek, amik azért találnak meg, mert szükséged van pár óra kikapcsolódásra, és arra, hogy amint beleveted magad elvonja a figyelmed a problémákról, és csak szórakoztasson. A Man Candy pont ezt adja. Nem akar több lenni annál, mint ami. Viszont előre figyelmeztetek mindenkit, hogy ez a kötet erősen szexuális töltetű, tipikus smut, ahol kevés de mély az érzelem és sok az intimitás, a forróbb és tüzesebb jelenetek. Amikor elkezdtem már akkor éreztem, hogy jó lesz, mert megmosolyogtatott és végre normálisan ki tudtam kapcsolni és csak a történetre, Jaime-re és Quinnre fókuszálni. Mind a ketten érdekesek, s habár sokan nem fogják megérteni Jaime viselkedését és gondolkodásmódját, lehet vele azonosulni, hiszen az írónő általa mutatja meg az elköteleződség iránti félelmet, az érzelmektől való viszolygást és az elhagyatottság érzését. Ezeket az érzelmeket erősnek és hihetetlenül jól megírtnak találtam, főleg azért mert Jaime ha nem is akarta, de végig őszinte volt velünk, és nem rejtette véka alá azt, amit gondolt, ugyanakkor néhol kicsit idegesítő is volt, mert nagyon lassan és részletekben döbbent csak rá az igazságra, ami miatt még kedvelhetőbbé vált. Ezzel szemben Quinn egyből levett a lábamról, hiszen ki ne szeretne egy szexi, jóképű srácot, aki ugyanúgy mint bárki más kételyekkel küzd és valamilyen szinten megbánta a múltat?

Quinn és Jaime története nem a jelenben kezdődik, hanem akkor, amikor fiatalok voltak és emiatt second chance regénynek is lehetne minősíteni az Édes szívtiprót. Néhol kínos, vagy éppen nagyon szórakoztató, de az biztos, hogy kikapcsol és megmutatja milyen az, ha csak arra koncentrál a kötet, hogy elengedjen és humoros legyen. Mint már mondtam fontos az érzékiség és a történet 99%-át ez teszi ki. Néhol már a 18-as karika is kevés lett volna, de úgy érzem, hogy a műfaj kedvelői szeretni fogják ezt a kicsit szeleburdi, szexuális töltettel teli regényt.

Ami a hangulatot illeti pont annyira volt komoly, amennyire kellett és nem akart túlságosan erőltetett lenni. Szerettem benne, hogy habár bohókás, ahol kell ott megmutatja, hogy tud az érzelmekkel játszani, és nem rest ahhoz sem, hogy közben menjen előre is a történet, és ne csak a szex legyen az, ami viszi és taszítja előre Jaime és Quinn kapcsolatát. Itt külön megjegyezném, hogy Quinn teljesen levett a lábamról és szeretnék egyet otthonra. 

Maga a cselekmény ehhez mérten gyors ütemű, pörgős és rekordidő alatt ki lehet olvasni. Pár órás kikapcsolódást nyújt, ami bőven elég ahhoz, hogy kibontakozzon és le is záruljon a történet. Maga a kötet hossza sem valami hosszú, hiszen cirka 300 oldal, de ez a 300 oldal igazán olvastatja magát és igazából azt veszed észre, hogy elkezdted, de már szinte be is fejezted. A történet nem volt lapos, ugyanakkor olyan egetrengető dolgok sem történtek benne, mégsem érezzük azt, hogy ne lenne megfelelő alapja és háttere.

Összességében úgy érzem, hogy amit akart azt átadta az Édes szívtipró és biztos vagyok benne, hogy fogok még olvasni az írónőtől, mert tetszik ez a kötetlen, laza stílus, amit képvisel és az is szimpatikus, hogy karizmát ad a szereplőinek, nem dolgoztatja nagyon meg őket, és ahol kell ott az érzelmeket és a döntéseket is bevarázsolja a közösbe. A szexjelenetek, amikből volt egy pár, jó néhány helyen igencsak forróra sikeredtek, ugyanakkor a szórakoztató és humorosabb jelenetek ellensúlyozták a tömény erotikát. Megfelelő mennyiségben vegyül a kötetben a szív és az ész játéka, hiszen ez a kötet maga is egy játék, amit Jaime és Quinn játszanak. A tét a boldogság és a kiegyensúlyozott élet, míg ha veszít az ember, akkor visszatér ugyanahhoz az érzelmektől mentes, kopár élethez, ahol minden ismétlődik egymás után. Örülök, hogy ahol kellett ott bekeményített az írónő, mert Jaime-nek igenis szüksége volt arra, hogy gatyába rázzák és kizökkentsék a körforgásából, hogy megmutassák neki, hogy mennyivel szebb az élet, ha leengedi a falait és megengedi másoknak, hogy ne csak testileg, de érzelmileg is közelebb kerüljenek hozzá. Ha egy rövid, gyors és egyszerű történetre vágytok, akkor a Man Candyt tiszta szívből ajánlom. Pikáns, erotikus történet egy cseppnyi érzelemmel, és a falak lebontásával. Ha tetszett a Mindig van tovább, akkor az Édes szívtiprót se hagyd ki!
"Mégis, hogy tudjak így aludni éjszaka? Quinn Rusek egy igazi édes szívtipró, nekem pedig még mindig összefut a nyál a számban, ha rágondolok."

"Őszintén szólva kifejezetten jó vagyok abban, hogy szűk helyekre bűvöljem be magam."

"És mi a francért kellett fogadást kötnöm vele, hogy bebizonyítom, létezik igaz szerelem? Hogy a rohadt életbe fogom ezt véghezvinni? Mit fogok mondani, mutatni neki, hogy meggyőzzem? Még abban sem voltam biztos, hogy magamban felismerem, nemhogy másban!"

" - Ne - emelte fel Claire tiltakozva a kezét. - Állj le azzal, hogy állandóan össze akarsz hozni valakivel! Valahol valamikor külön segítség nélkül találkozni fogok majd egy férfival. Elegem van a csalódásokból. Ti szépen elmentek, én pedig otthon maradok a Kindle-ömmel és a macskámmal. Bennük legalább nem csalódhatok."

" - Ami a szerelmet illeti, nem tudom, miért nem hiszel benne. Talán, mert nem engeded meg magadnak."

" - Türelem, Mr. Farkas. Adj egy kis időt a lánynak, hogy viháncoljon az erdőben, mielőtt fenéken ragadnád. - Felé fordultam, lábujjhegyre emelkedtem, és a fülébe súgta. - Hazajössz velem viháncolni?"





🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...