2022. augusztus 22., hétfő

Lynn Painter: Mr. Téves Szám


"Azon az éjszakán kezdődött, miután leégettem az otthonomat."

*

Egy ​tévedés elvezethet Mr. Igazihoz 
A helyzet felforrósodik a szavak világában, amikor egy véletlenül téves számra küldött, izgalmas üzenet név nélküli kapcsolattá alakul Lynn Painter fergeteges romantikus komédiájában. 
A balszerencse mindig is üldözte Olivia Marshallt…, vagy csak lehet, hogy ő tényleg az a csődtömeg, aminek a családja tartja. De amikor egy random telefonszámról érkező „mi van rajtad?” üzenetből élete legérzékibb, legszórakoztatóbb – ámbár névtelen – kapcsolata lesz, azt hiszi, hogy a dolgok talán felívelőben vannak… Colin Beck mindig is a legjobb barátja idegesítő kishúgának tartotta Oliviát, ám amikor a lány élete egyik legdurvább pechszériája után hozzájuk költözik, rájön, hogy átalakult egy egészen más és izgatóbb figyelemeltereléssé. 
Biztos benne, hogy meg tudja tartani a távolságot, egészen addig a pillanatig, amíg rá nem jön, hogy a lány az ellenállhatatlan Miss Félretárcsázás, akivel hetek óta afféle szextinget folytat – és most el kell döntenie, hogy felpörgeti-e a hangulatot, vagy megszakítja a virtuális kapcsolatot, mielőtt a dolgok összekuszálódnak.


Már régebben kinéztem magamnak ezt a kötetet, amikor még nem tudtam, hogy jön magyarul, mivel eléggé felkapott volt a megjelenését követően, és csupa jókat hallottam róla. Maga a kötet a contemporary romance műfajába sorolható, amiket én személy szerint imádok, eredetileg a Berkley adta ki, és még egyik kötetükben sem csalódtam. Örülök, hogy a Kossuth Kiadó elhozta nekünk ezt a könyvet és külön öröm, hogy meghagyta az eredeti borítót, mivel szerintem nagyon passzol a történethez.


"Lakótárs Colin szemtelenül vonzó volt, ám Divatos Üzletember Colin egyenesen isteni."


A Mr. Téves Szám egy tipikusan olyan könyv, amit órák alatt ki lehet olvasni, ami a maga esetlenségével szórakoztat, és ami vagy egyből megvesz magának, vagy nem. Én nagyon szeretem a kicsit bohókásabb, szórakoztatóbb regényeket, amik a romantikára és a való életre fókuszálnak. A kötet főszereplője, Liv, aki nem kicsit esetlen, akivel móka és kacagás az élet, és akivel mindig történik valami. Nem tud úgy elmenni valahova, hogy valami ne történjen. Jó néhányszor magamat láttam Livben, mert ha bénázásról van szó, abban verhetetlen vagyok. Nem vagyok annyira durva, mint Liv, de azért engem sem kell félteni. Pont amiatt, hogy ennyire kedvelhető a főszereplő, lett nagy kedvencem a Mr. Téves Szám. Igaz a fülszöveg elárul pár dolgot, viszont így is sikerült kikapcsolnia a történetnek, és nagyon jól szórakoztam olvasás közben. Öröm volt kézbe venni, és csak leülni olvasni. Maga a nyelvezete nagyon könnyed, igazi limonádé könyv, ahogy mi magyarok mondjuk, és nagyon jól állt az a regénynek, hogy nemcsak Liv, hanem Colin is kitárja a szívét előttünk. A Mr. Téves Szám körüli fiaskó amellett, hogy vicces és érdekes volt, néhol kicsit creepy is. Azért ha tényleg megtörténne egy ilyen velem, én nem biztos, hogy olyan pozitívan fogadnám, mint ahogy azt Liv tette, de kétségtelenül igaz rá, hogy ez a momentum adja meg a kötet pikantériáját, és egyben legnagyobb bonyodalmát is. Azt kicsit sajnálom, hogy már az elején kiderült ki is Mr. Téves Szám, és be kell valljam azt hittem, hogy utána el fog laposodni a sztori, de szerencsére nem így történt.

Továbbra is sziporkázó és fergeteges volt. Hangulatból csillagos ötös, az biztos. Könnyed kikapcsolódás céljából nagyon jó olvasmány, nem erőlteti meg az agytekervényeidet, és közben meg is nevettet, boldogsághormonnal látja el a megfáradt elmédet. Hétvégi kiruccanás ideje alatt is szívből tudom ajánlani. Pár óra alatt valóban végig lehet rajta menni, és tagadhatatlan, hogy ért ahhoz az írónő, hogy mosolyt csaljon az arcokra.

A kötet két szemszögből íródott, egyfelől Liv, másfelől Colin gondolatai kapnak teret, és akármennyire is különböznek ők ketten nem tudtam nem észrevenni, hogy néha az ellentétek tényleg vonzzák egymást, erre Liv és Colin a tökéletes példa. Míg Liv kicsit szeleburdi, igazi peches lány, addig Colin maga a megtestesült üzletember, legalábbis látszatra. Míg Liv egy hétköznapi családból származik, addig Colin a Beck família sarja a hátulütőivel és nyomásaival együtt. Két külön világ, mégis találkoznak, és elnyerik a szíved.

Liv már az első perctől kezdve kedvenc lett. Már, hogy is ne lett volna az, amikor szinte mindig volt valamin mosolyogni, vagy éppen nevetni. Miatta a kötet fele csupa vidámság, aztán ahogy haladunk előre úgy lesz egyre komolyabb a kötet és a mondanivalója, de a hangulat továbbra is megmarad. Colin ezzel szemben nem lett egyből kedvenc, viszont tudtam, hogy adnom kell neki egy esélyt, mert megérdemli. Szexis, néhol kellemetlen de nagyon aranyos történet a Mr. Téves Szám, ami Colin nélkül nem lenne az igazi.

Tudom, hogy a kötet legnagyobb erőssége, hogy szuper cuki, ugyanakkor földhözragadt is, viszont úgy érzem, hogy meg kell említsem azt is, hogy komolyabb témákkal is tud, és mer foglalkozni. Van benne kellő mennyiségű bonyodalom és dráma is, ami miatt egy percig sem lesz unalmas, és az az igazság, hogy én minden egyes szavát imádtam. Nemcsak a borító nyerte el a tetszésemet, hanem maga a történet is. Egy jó nagy adag vidámság és egy csipet vihar ez a regény, amiben megmutatja az írónő, hogy mit is tud.

Ami magát a cselekményt illeti néhol jobban örültem volna, ha nem söpri a szőnyeg alá a problémákat, és a makacsságot is kevesebb mennyiségben vetettem volna be, de így is élvezetes. A kötet szó szerint olvastatja magát, és nehéz letenni. Nehéz, mert érdekel, hogy mi lesz Mr. Téves Szám és Miss Félretárcsázás sorsa, és nem tudod elengedni Liv kezét, mert félő, hogy valami oltári hülyeséget fog csinálni, ha magára hagyod.

A kötet legnagyobb erénye Olivia, aki nem hasonlít egyik korábban megismert főhősnőre sem. Már a személyisége is előre vetíti, hogy bizony, aki esélyt ad a Mr. Téves Számnak az nem fog unatkozni. Itt nincs hely az elkalandozásnak vagy ne adj isten az unalomnak. Egy ízig-vérig romantikus történet, ami könnyed kikapcsolódást nyújt, és ami a végsőkig képes bonyolítani a szálakat. Összességében én nagyon szerettem, egyáltalán nem csodálom, hogy külföldön igazi rajongótábora van ennek a könyvnek, mert valljuk be, nagyon jól tud esni két nehezebb kötet között egy kis vattacukros, mámoros, rózsaszín történet, ahol nem kell gondolkodni, csak átadni magunkat az élvezeteknek. A Mr. Téves Szám pont azt adta, amit vártam tőle, és ezért nem lehetek eléggé hálás. Azt hiszem meg kell jegyezzem Lynn Painter nevét, mert az tuti, hogy még akarok olvasni tőle. Ha zsánerbe kellene besorolnom a kötetet azt mondanám, hogy enemies to lovers, egy jó erős grumpy x sunshine-nal megbolondítva, amit egyébként imádok. Olivia a napsütés, míg Colin a vihar, ami felkavar mindent és megbonyolítja az egyébként sem felhőtlen életet. Ha éreztétek már magatokat szerencsétlennek, akkor olvassátok el a Mr. Téves Számot, mert Liv garantáltan túltesz mindenkit e szempontból. Nála pechesebb karakterről még nem olvastam, és azt hiszem egyhamar nem is fogok. Nélküle nem lenne ennyire bohókás és aranyos a Mr. Téves Szám.
" - Tudtam, hogy észrevetted a hasizmaimat. 
- Az isten szerelmére, Colin, el tudom képzelni, hogy az űrből is láthatóak. - Megráztam a poharamat, hogy fellazítsam az alján összefagyott darabkákat. - Nem észrevenni őket olyan lenne, mintha nrm vennéd észre, hogy a fák zöldek."

" - A-a! Nem nyilatkozom. Ha valaki képes lenne tönkretenni a szőke herceggel kapcsolatos álmaimat, hát az Colin Beck."

"Mi a fenéért csókolózom azzal, aki a világon a legjobban képes az agyamra menni?"

"Colin úgy csókolt meg, mintha egy akciófilm hőse lenne, és nyakunkon lenne a világvége. Úgy, mintha én lennék a legnagyobb vágyálma, és alig bírná elhinni, hogy végre az övé vagyok."

"Mert a gyönyörű Colin Beck, a tökéletes mindenével, úgy nézett ki, mintha soha semmit nem akart volna jobban, mint engem ott és akkor. A haja égnek állt a kezemtől, az orrlyuka kitágult, a szeme izzott, és abban a pillanatban tudtam, hogy teljes egészében az övé vagyok."

- Szeretlek. Tudom, hogy mindent elszúrtam, és tudom, hogy úgy volt, lazára vesszük, de valahogy beléd szerettem. Magam sem hiszem el, de annak ellenére, hogy egy életen át utáltuk egymást, teljesen elveszett vagyok, ha nem vagy az életemben."





🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erin Sterling: The Kiss Curse - Átkozott csókok (Ex Hex 2.)

"A varázsige az volt:" Változzon ez a levél másvalamivé", és Gwynnevere Jones valóban másvalamivé változtatta a levelet, úgyh...