2024. július 18., csütörtök

Stephanie Archer: Behind the Net - A háló mögött (Vancouver Storm 1.)


 "A jobbszélső a kapu felé siklik, és a korong felém vágódik."

*
Egy ​grumpy sunshine hokirománc 
Ő a szexi, barátságtalan kapus, akibe bele voltam zúgva a középiskolában, és most én lettem a bennlakó asszisztense. Miután az exem a zeneiparban sárba tiporta az álmaimat, betelt a pohár és elegem lett abból, hogy összetörjék a szívemet. Egy NHL játékos titkárnőjének lenni könnyű feladatnak tűnt, de Jamie Streicher körül semmi sem egyszerű. Ijesztően szexi, mogorva seggfej, aki ki nem állhat engem. És hatalmas az egója. Gondot jelent majd, hogy megőrizzük a hivatalos hangnemet, különösen akkor, amikor azt követeli, hogy költözzek hozzá. 
De a barátságtalan felszín alatt meglepően édes és védelmező. 
Amikor Jamie megtudja, milyen pocsék volt az exem az ágyban, a versengés szelleme feltámad, és Jamie bátorít mindenre, és elkényeztet minden lehetséges módon. A dalírásban jelentkező alkotói szikra? Visszanyertem megint, és ismét dalokat írok. A meccseken a trikóját hordom, lármás bulikra járok a csapattal és ismét bátor vagyok a színpadon – de közben beleszeretek Jamie-be. 
Megeshet, hogy összetöri a szívemet, de talán akkor is megéri.


" - Hogyan lehetséges, hogy még sosem láttalak egy meccsen sem? - Nem vagyok nagy hokirajongó... - vonom meg a vállamat."

Szereted a hoki románcokat? A slow burn szerelmeket? A grumpy x sunshine trope-t? Na és azt, amikor a férfi karakter esik először szerelembe? Mi a helyzet a főnök x asszisztens felállással? Jöhet a lakótárs trope is? Ha ezekre igen a válasz, akkor ne hagyd ki Stephanie Archer: A háló mögött című kötetét, ami egy ízig-vérig hokis románc tele édes és perzselő pillanatokkal.

Engem mindig meg lehet venni kilóra, ha hokis könyvekről van szó. Stephanie Archer pedig egy üde foltja a sport románcoknak. Már az elején nagyon beszippantott a történet, hiszen imádom, amikor egy történet gyors tempót diktál, vannak benne édes, angsty részek, na meg spicy is. Úgy érzem, hogy az írónő mindenből a legjobbat tette bele, és igyekezett megírni azt a hokis történetet, ami annak ellenére, hogy felnőttekről szól valamilyen szinten aranyos is. Pippa már az elején megmutatta, hogy őt bizony imádni fogjuk, annak ellenére is, hogy romokban az önbecsülése, nincs önbizalma és úgy alapjáraton bizonytalan. Ismerős, ugye? Itt jön a képbe a profi sportoló, akinek asszisztensre van szüksége, és aki eleinte nagyon morcos, mogorva, néha egyenesen bunkó, de ahogy haladunk a kötettel úgy veti le Jamie ezt a köntöst, és mutatja meg, hogy ki is lapul a hokimez alatt. Jamie ha nem is az első pillanatokban, de az első néhány fejezet után már megnyert magának, és tudtam, hogy jó lesz. Jó lesz, mert olvastatja magát, gyors a tempója, mindig történik valami, ha nem Jamie életében, akkor Pippáéban. Érdekes volt látni, ahogy először még nagyon feszengenek egymás társaságában, aztán ahogy szépen feloldódnak úgy tör elő az igazi énjük, és mutatják meg, hogy Pippa sem mindig az a mosolygós napsugár, hiszen neki is vannak bizonytalanságai, és Jamie sem az a faragatlan tuskó, mint akinek tűnni akar.

A 'he falls first' eléggé hamar előkerül, és nem tudtam nem szeretni emiatt az írónőt. Annyi angst van miatta ebben a sztoriban, hogy csak na. Persze kapunk egy kis káoszt is, a hokira is fókuszál, illetve felvezeti a következő könyv karaktereit is. A háló mögött egy nagyon szórakoztató, ugyanakkor spicy és aranyos történet tele kutyás pillanatokkal, a múlt árnyaival, és a nélkülözhetetlen vágyakozással, ami csak úgy árad a kötetből.

A legjobban talán az tetszett a történetben, hogy a hokisztár külső mögött Jamie megmaradt embernek, akinek szükségletei vannak, vágyai, még akkor is, ha próbál ezeknek ellenállni, és megmutatni, hogy nincs szüksége Pippára, amikor nagyon is kell az életébe az a szélvihar, amit a lány hoz magával. Nemcsak a Daisyvel közös pillanatok voltak édesek, hanem azok is, amiben Jamie próbál jól viselkedni. Ezek a kedvenceim, mert valahol felhívás keringőre is, na meg megédesíti a sorokat.

A hokis vonal ugyanakkor igaz, hogy megjelenik, de ha több lett volna belőle, én azt sem bánnám, mert nagyon élveztem, ahogy az írónő a sportról írt, és ha eddig nem lett volna kedvem meglátogatni egy meccset, A háló mögött után biztos elkezdenék jegyet keresni az első hoki meccsemre. Kellően kielégíti a kíváncsiságot, ugyanakkor még többet akarsz belőle.

A karakterek szerethetősége és a hoki mellett az írónő olyan fontos dolgokra hívja fel a figyelmet, mint a másik kihasználása, az önbizalomhiány, egy előző kapcsolatból maradt törékeny szív, ami arra vár, hogy valaki befoltozza, bizalmatlanság, pánikroham, trauma, és hiába cuki a borító, amit egyébként imádok, a történet a maga nemében a felhozott problémák miatt komoly is. Romantikus, ugyanakkor van mondanivalója.

Maga a cselekmény és a történet alapja nagyon jó, kis könnyed romantika, érdekesek a karakterek, szépen ívelnek az események és a szálak, továbbá jót tett a kétféle szemszög a kötetnek. Jamie maga a tökéletes barát, aki önbizalmat ad, aki hisz benned és segít, hogy elérd az álmaid. Tökéletes hokis pasi, aki csak arra vár, hogy felfedezd magadnak.

Sajnos ezek mellett nem vagyok megelégedve a fordítással. Már több munkáját is olvastam a fordítónak, a Christina Lauren könyveknek a fordításaiért egyenesen rajongok, de úgy érzem, hogy ez most egy nagyon gyenge munka lett. Többször éreztem azt olvasás közben, hogy nem értem, amit olvasok, mert vagy magyartalan volt a szöveg, vagy rosszul használta a kifejezéseket, illetve olyan is előfordult, hogy egy-egy szót nem értettem, és elképzelni sem tudom, hogy mit akart a fordító. Számomra ez az egyetlen buktatója a kötetnek, hiszen ennek ellenére egy felettébb aranyos, szerethető és édes történet volt, amit lehet barátokból szerelmesek történetnek is tekinteni. Pippa egy szerény, de szerethető, csupaszív lány, aki megérdemli, hogy olyan mellett legyen, aki vigyáz rá, támogatja, és mindent megtesz a boldogságáért, megbecsüli a jelenlétét az életében. Jamie a szívem egy darabját birtokolja, és minden önbizalomhiányos nő mellé kéne egy Jamie Streicher, aki nemcsak egy szexi sportoló, hanem egy figyelmes barát is. Ha szereted a hokis történeteket, és olvasnál egy kicsit lassabb tűzön égő, ugyanakkor insta love-ra hajazó kötetet, ne hagyd ki Stephanie Archer Vancouver Storm sorozatának első részét. :)


"Felemelkedik a kezem, és csak az utolsó pillanatban kapok észbe. Mi a francot csinálsz, Streicher? Komolyan le akartad törölni azt a könnycseppet onnan? És most meg komolyan leülsz a csajjal szemben az asztalhoz?! A térdemet idegesen ugráltatva töprengek, mi a francot tehetnék." 

 "Nem kellene ezt csinálnom. 
De hiszen csak fantáziálok róla, tiltakozik az egyik felem. 
Inkább ez, mint engedni a vágynak." 

 " - Ne haragudj, Pippa. - A tekintete végigfut hajamon, az arcomon, le a kulcscsontomig. - Nagyon szép vagy, tudod?" 

 " - Valószínűleg mindjárt nekem fogsz ugrani azért, amit mondani fogok - szól Owens. 
- Akkor ne mondd. 
Rám vigyorog. 
- Mindegy! Úgyis kimondom. Szerintem jobban játszol, amikor Pippa is kint van a meccsen."

"Szerelmes vagyok ebbe a lányba. Arra még nem állok készen, hogy szavakba öntsem, mert túl veszélyesnek érzem, és minden másnál jobban vágyom rá, hogy Pippával hosszú távra tervezhessünk." 

" - Én győztem, mert én sokkal régebb óta szeretlek, mint hogy ráébredtem volna!"



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Brynne Weaver: Butcher and Blackbird - Mészáros és Madárka (The Ruinous Love trilógia 1.)

" Olyan sorozatgyilkosnak lenni, aki sorozatgyilkosokat öl, pompás hobbi..." * Amikor egy véletlen találkozás valószínűtlen kötődé...