2024. július 7., vasárnap

P. C. Harris: Blokkolj, ha tudsz!


" A kifogásokat keresem, hogy lemondhassam a holnapi megbeszélést az új főnökömmel, aki egy fafejű ripacs."

*

Amikor ​a szerelem a jégnél is keményebb és a pokolnál is forróbb. Sally Dannison egy vérbeli újságíró, akinek a karrierje az első. Pökhendi főnöke se tántoríthatja el attól, hogy a legjobb legyen a szakmájában. Egy nap azonban olyan feladatot bíz rá, amelyhez semmi kedve nincs. Interjú egy arrogáns hokicsillaggal. Aki mellesleg szintén nem örül ennek a riportnak. 
Josh Nickerson élsportoló, akinek egyetlen célja és hivatása, hogy újabb Stanley-kupához juttassa csapatát. A hokinak köszönhetően nők ezrei rajonganak érte, de a felkínálkozó lehetőségek közül csupán néhányuk ágyában hajszolja az élvezeteket. Komolysága és keménysége kikezdhetetlen, Sally azonban mégis talál rajta fogást. Találkozásuk olyan sorsszerű robbanás, amely mindkettőjük lelkét felperzseli. Amikor útjaik újra és újra keresztezik egymást, arcpirító szenvedéllyel vesznek elégtételt egymástól, és ez további bonyodalmat okoz mindkettőjük számára. 
Vajon melyikük ravaszabb játékos a saját maga pályáján? 
P. C. Harris erotikus-romantikus regénye megannyi izgalmas és érzelmes pillanatot ígér. A két főszereplő izzó vággyal teli kapcsolata pedig a leghűvösebb szíveket is felolvasztja.

"Az életnek áldásnak kellene lennie, és nem átoknak."

Már a legelső regényénél éreztem, hogy a hokis vonal az írónő vonala. Imádtam anno az Újrajátszást, a mai napig az egyik kedvenc hokis történetem, emiatt nagy reményekkel vágtam bele a Blokkolj, ha tudsz! c. kötetbe, ami P. C. Harris újdonsága. Az az igazság, hogy engem mindig le lehet venni a lábamról egy jó kis hoki románccal, és nem kell sok ahhoz, hogy imádjam. A Blokkolj, ha tudsz! pedig hozta a tőle elvártakat.

A Blokkolj, ha tudsz! egy kicsit más, mint az általam ismert és szeretett hokis történetek, viszont úgy érzem, hogy ez a frissítés már nagyon kellett, hiszen ki ne szeretne egy spicy jelenetektől hemzsegő, tesztoszterontól fűtött, krimivel megspékelt sport románcot tele adok-kapok helyzetekkel, és jó nagy adag szemtelenséggel? Ugye, hogy mindenki imádna egy ilyen könyvet! Na P. C. Harris pont ezeket fogta meg és gyúrta össze. Tele van csipkelődésekkel, egy gyorsan égő tűzzel, ami néhol csak úgy perzselt, viszont kellett a történetnek jó 50 oldal, hogy beszippantson, mert az elején azt éreztem, hogy már be van gyújtva a kazán, viszont a lángok még nem érték el a fát, és pislákol a tűz. De aztán 50 oldal után, mintha varázsütésszerűen történt volna valami, azt vettem észre, hogy csak úgy falom a sorokat. Minél többet és többet akartam tudni, és addig nem nyugodtam, amíg a végére nem értem, és ennyi év után is azt tudom mondani, hogy P. C. Harrisnek írnia kell, méghozzá ilyen remekeket, mint a Blokkolj, ha tudsz! Remélem a következő könyvére nem kell ilyen sokat várni, és nem hagyjuk el a hoki világát sem, mert az a helyzet, hogy annyira jól ír róla, és látszik benne a kutatás, hogy igazság szerint csak szeretni lehet. Tetszett benne, hogy habár nem olyan hosszú regényről van szó, mégis tele van izgalommal, a két karakter között zseniális a dinamika és minden egyes oldalon történik valami. Nemcsak Sally életébe ad betekintést, hanem Josh-éba is. Láthatjuk a sportolói, illetve az újságíró oldalt is, és meglehetősen élveztem elmerülni a cselekményben.

Sally egy belevaló csaj, aki tudja, hogy mit akar és meg is szerzi azt. Ugyanakkor az én ízlésemnek kicsit gyors volt a tempó, és úgy éreztem, hogy ennek bizony slow burn-nek kellene lennie, mert valahogy ez az instant vonzalom nem tetszett. A csipkelődések és a másiknak való beszólások igen, de valamiért azt vártam, hogy lassabb lesz az egymásra találás, viszont ez semmit sem von le a kötet értékéből számomra, mert ígyis-úgyis szerettem.

Sally mellett ott van az ügyeletes szívtipró, mindenki kedvenc hokisa, Josh aki miatt bekerül a kötetbe a krimi szál, ami az egyik kedvenc elemem is lett. Josh hozza a megszokott allűröket, a nagymenő sportoló képét, a trágár beszédet, a testiséget és azokat a pillanatokat, amikben csak úgy forr és sistereg a levegő közte és Sally között. A dinamikájuk szinte tökéletes, és nem is lehetne náluk találóbb főszereplői a Blokkolj, ha tudsznak!!

Maga a kötet két szálon fut. Egyszer van a hokis, amiben az érzelmek hadakoznak egymással, a férfi karakter esik először szerelembe, amolyan szerelem első látásra dolog van kettejük között, még akkor is, ha eleinte a másik piszkálódása mögé bújnak, aztán ott van a krimis szál, ami teljesen kiszámíthatatlan, és tele van meglepetésekkel. Már magában a tény, hogy a sport világa keveredik a krimivel meghökkentő, mégis oly jól működnek egymás mellett, illetve egymással.

A szerelmi civódás illetve vágyakozás teszi ki a kötet java részét, amit cseppet sem bánok, mert ezek a jelenetek, hol bosszantóak, hol perzselőek, hol pedig mennek a saját fejük után, és tele vannak izgalmas, boldog, szórakoztató és humoros részekkel, ahol neked is mosolyognod kell, vagy épp elfojtani a nevetést. Az biztos, hogy akik szeretik a hokit, szeretnek könnyed környezetben olvasni róluk, és élnek-halnak a romantikus történetekért, azoknak igazi telitalálat a Blokkolj, ha tudsz!

Habár fülszöveg alapján egy teljesen átlagos hokis könyvnek tűnik, mégsem az. Egyedi, van benne spiritusz, továbbá lelke és szíve. Az utolsó úgy nagyjából 50 oldal pedig olyan szinten pörög, hogy nem tudod egyszerűen hova kapd a fejed, hogy ne maradj le semmiről, és ez a kontraszt valami isteni. Isteni, mert az első 50 oldal annyira nem fog meg, viszont az utolsó 50 még az utolsó sorok utánra is marasztal, és talán pont ez a kötet varázsa.

Maga a hoki, mint sport nem kap annyira nagy hangsúlyt, mint amit várna tőle az ember. Kapunk ugyan edzéseket, meccseket, de az a helyzet, hogy nekem ebből a világból sosem elég, így ha unalmas statisztikákkal lett volna tele, én akkor is szerettem volna. Sally és Josh mellett egy-két hokijátékost is szívesen megismernék közelebbről, hiszen egy eléggé illusztris társaságot válogatott össze az írónő, akik hiszem, hogy legalább annyira érdekesek, mint Josh, aki hozta az elvártakat, és teljesen az ujjai köré csavart. Összességében egy olyan visszatérés a Blokkolj, ha tudsz!, ami már nagyon érett, és örülök, hogy olvashattam P. C. Harris legújabb hokis könyvét. Ha anno te is szeretted az Újrajátszást, akkor nem is kérdés, hogy esélyt kell e adnod ennek a letisztult borítójú, de annál pikánsabb hokis románcnak, ami tele van izgalmas részekkel, fantasztikus dinamikával, érdekes karakterekkel és humorral, ami végigkíséri a történet egészét. Határozottan egy NA kötet, ami a leírásoknak hála perzselően szexi. Más, mint amit az Újrajátszásban megszoktam az írónőtől, ugyanakkor nagyon kellett ez a vérfrissítés, és alig várom, hogy még többet olvashassak P. C. Harristől. Nemcsak a sport és a krimi aránya volt úgy jó, ahogy volt, hanem a karakterek jelleme és céljai is. Határozottak, semmitől sem félnek és végre egy hokis románc, ami más, mint a társai, ami nem egyetemi helyszínen játszódik, hanem a való életben!!
" -És mondd, nagy bajba kerültél miattam? 
- Lehet. De pont annyira szeretek bajban lenni, mint benned - a mondatom vége suttogásba fullad. "

" - Csak ellenőriztem, korcsolyázható-e a tó - bököm ki az ittlétem okát, de azonnal a nyelvembe harapok, amikor rájövök, milyen hülyeség szaladt ki a számon. 
- Vízibicikliről már hallottam, de vízihokiról még nem. 
- Tényleg? Pedig errefelé eléggé felkapott sport - féloldalas grimasszal válaszolok, ő azonban tűnődő arckifejezéssel bámul."

" - A volt főnökömre emlékeztetsz - szólal meg Sally. - Na, ne mondd, szivi… - Sok bennetek a közös. Mind a ketten feleslegesen vesztek egy dolgot. Levegőt."

" - Jól van, kislány… Most már értem, miért találtátok meg egymást ezzel a vihogó majommal - mutat rám Andy."

" - Nehogy megsértődj már, ember, te jöttél az oroszlán barlangjába megcibálni a bajuszát. Növessz tököt hozzá legközelebb!"



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Brynne Weaver: Butcher and Blackbird - Mészáros és Madárka (The Ruinous Love trilógia 1.)

" Olyan sorozatgyilkosnak lenni, aki sorozatgyilkosokat öl, pompás hobbi..." * Amikor egy véletlen találkozás valószínűtlen kötődé...