2024. június 27., csütörtök

Lynn Painter: Szerelmi fogadás (Mr. Téves Szám 2.)


" - Kaphatnék egy Manhattant és egy chardonnay-t?" 

*

Lynn ​Painter új romkomjában egy fiatal nő és egy férfi fogadást köt: ki találja meg előbb az igazit? Közben nem veszik észre, hogy inkább egymásra kellett volna tenniük. 
Hallie Piper új életet kezd. Miután négykézláb lopakodott ki egy hotelszobából (mondhatjuk, élete mélypontján), úgy dönt, itt az ideje, hogy felnőtt nőhöz méltóan viselkedjen. Új lakásba költözik, megváltoztatja a frizuráját és lecseréli a ruhatárát, de amikor bejelentkezik a társkereső alkalmazásba, amelytől az új szerelmet reméli, szinte rögtön azzal a fickóval hozza össze a sors, akivel… nos, nem kéne. 
Miután kölcsönösen megegyeznek, hogy egymás iránt nem érdeklődnek, rájönnek, hogy remekül tudják egymást segíteni, miközben ki-ki az igazit keresi. SMS-ben értesítik egymást a randijaikról, és gyakran ugyanabba az étterembe szervezik a találkozókat. 
Aztán egy esküvőre készülve megbeszélik, hogy eljátsszák, hogy együtt vannak, vége a fogadásnak. Miközben egy párnak adják ki magukat, a határok elmosódnak, és mindketten próbálják megérteni, miért nem lenne jó partner a másik.

"Álmodozni szabad, nem?"

Lynn Painter nem tud rosszat írni, legyen az cuki YA, vagy NA, én minden szaván csüngök, és teljesen rabul ejt. Ez a Szerelmi fogadással sem volt másképp. Rutinos Painter olvasóként csak azt tudom mondani, hogy ha aranyos romantikus történetre vágysz, akkor az írónő könyveit válaszd, mert biztos nem fogsz csalódni bennük, és utána kényszert fogsz érezni arra, hogy minden könyvét elolvasd annyira tehetséges az írónő!!

A Mr. Téves Számot nagyon szerettem, ez is volt a legelső könyv, amit olvastam Lynn Paintertől, így mindig előkelő helye lesz a szívemben, és örülök, hogy a Szerelmi fogadás hozta azt a színvonalat és hangulatot, amit vártam tőle. Már az első fejezetek is megadják a kellő alapot, és biztosíthatlak róla, hogy onnantól csak még jobb lesz. Nemcsak Hallie tesz sokat hozzá, hanem Jack is, akibe egy kicsit te is beleszeretsz. A Szerelmi fogadás egy aranyos friends to lovers történet tele olyan trope-kkal, mint kamu randizás, egy ágy és cat daddy, hiszen Jacknek van egy cicája. Már csak ezzel megnyert magának, hiszen ki tudna ellenállni egy olyan könyvnek, amiben a cicák is fontos résztvevői, és ugyanúgy alakítják a cselekményt, mint a váratlan pillanatok, az érzelmek vagy épp a félrekommunikálás ténye. Nagyon szórakoztató, ugyanakkor a hónapban már ez a második olyan könyvem, amiben az internetes ismerkedés, randiappok vannak fókuszban, míg az előző egy thriller volt, addig a Szerelmi fogadás egy felettébb szerethető és aranyos történet. Hallie és Jack kapcsolata nem a szokványos módon zajlik, hiszen előbb ismerik meg a másik testi vágyait, és csak utána lesznek barátok, majd jönnek azok a fránya mindent megbonyolító érzelmek. Megvan a történetben minden, ami egy jó barátokból szerelmesek alaphoz kell, és nem utolsó sorban keserédes, vagy éppen elbizonytalanító részeket szül. Részben azért is szeretem a friends to lovers típusú szerelmeket, mert van benne valami egészen édes, még akkor is, ha ott a félsz, hogy tönkreteszed a barátságot.

Maga a cselekmény nagyon szórakoztató, az alap is kellőképp ki van dolgozva, és úgy érzem, hogy Hallie és Jack miatt lett sokkal jobb. Nagyon sokat hozzáadnak a cselekményhez, és ahhoz, hogy szeresd a történetüket. Hallie egy igencsak szórakoztató jelenség, akinek nehéz nemet mondani, és aki valahogy mindig megtalálja a necces szitukat. A randik, illetve a próbálkozásai tökéletesen kiegészítik Jack kevésbé lelkes randizós oldalát.

Valahogy miattuk sokkal több lett számomra a regény. Jack egy hihetetlen pasi, és köszönöm Lynn Painter, hogy ő kezdett el először érzelmeket táplálni. Köszönöm, hogy kétségek között tartottad és hagytad, hogy megjelenjen a valódi énje, aki ha lassan is, de meglátja azt, ami eddig is ott volt az orra előtt, és csak lépnie kellett volna. Jack a tökéletes Szerelmi fogadás férfi főszereplő, és erről nem vagyok hajlandó vitát nyitni.

Hallie és Jack kapcsolata már az elején megnyert magának, viszont csak a közös tacozás alatt forrott ki igazán az a kapocs, ami összeköti őket. Mellékesen megjegyezném, hogy én is szívesen beülnék velük kajálni. Hallie-ről többet tudunk meg, de a váltott szemszögnek hála Jack és a gondolatai sem maradnak ismeretlenek előttünk, sőt a legkedvesebb részeim azok, amikor Jack oldaláról láthatjuk azt, ahogyan szépen ráébred arra, hogy lehet Hallie nem csupán barát.

A kötet tetőpontja és legjobb része az kétség kívül a Hallie családjával való találkozás, illetve a kamurandizás. Imádtam!! Nemcsak aranyos volt, hanem végre az érzelmek is jobban megmutatkoztak, és bizony kapunk 🌶️jelenetet is, viszont mivel Lynn Painterről van szó nem lépjük át a határt, és tökéletes összhangban marad a régóta a mélyben lappangó érzelmekkel.

A két karakter mellett, amit muszáj vagyok megemlíteni az a remek írói stílus, ami végig érződik, a rövid fejezetek, az üzenetváltások, a cselekmény pörgőssége és a váltott szemszög. Imádom, ha nemcsak a női karakter kapja meg a szereplés jogát, hanem a férfi is, és Lynn Painter tökéletesen ábrázolta Jacket, és csak úgy szimplán élveztem elmerülni a Szerelmi fogadásban.

Egyszerre volt aranyos, és nagyon élvezhető. Több olyan trope-t is körbejár, amiket szeretek, és nagyon úgy néz ki, hogy az írónő nem tud olyat írni, ami ne tetszene nekem. Mindegyik írása kicsit más, ugyanakkor nekem a YA regényei lesznek a szívem csücskei, ugyanakkor bármikor szívesen elmerülök egy NA kötetben is. A Szerelmi fogadás egy vicces és humoros kötet tele édes pillanatokkal, meglátásokkal, cicákkal, barátsággal és a jól ismert és szeretett álkapcsolattal/kamu randizással, ami sosem csak kamu, és megédesíti az érzéseket. A Mr. Téves Szám főszereplői is vissza-visszatérnek néhány fejezet elejéig, mivel Olivia testvére Jack van soron, hogy ő is rátaláljon az ő Colinjára, akarom mondani élete szerelmére. Annyira jó volt viszontlátni Olivia és Colin párosát, nem véletlenül szerettem őket annyira a Mr. Téves Számban, és örülök, hogy Jack is méltó történetet kapott. Összességében egy remek kikapcsolódást nyújtó történetet kaptam, ami tele van édes pillanatokkal, és a szerelem erejével. Jack és Hallie együtt nagyon passzolnak, és imádtam végigbotladozni a barátság kusza fonalai között. Kellett nekem egy a cuki sztori, és kellett, hogy megismerjem Hallie és Jack karakterét, na meg Hallie cicáját is, akinek nem fogom lespoilerezni a nevét, de maradjunk annyiban, hogy nem szokványos. Romkom rajongóknak és Lynn Painter olvasóinak ajánlom elsősorban a Szerelmi fogadást, na meg azoknak, akik szeretnének egy jó kis friends to lovers történetet olvasni.
"Azt hiszem, inkább egy elképzelésbe voltam szerelmes, Hallie, de nem abba, aki vagy."

" - Annyit tudok, hogy minden egyes dolgot tönkretettél az életemben. 
- Tényleg? - horkant fel Hallie gúnyosan. 
- Igen. - Jack nyelt egyet. - Nem tudok úgy elmenni egy Burger King mellett, hogy ne jusson eszembe a sült krumplizás az ágyban, nem tudom úgy hallgatni a brit angolt, hogy ne a borzalmas akcentusod jusson eszembe; nem tudok úgy ránézni a gyémántreklámra, hogy ne képzeljem magam elé az idétlenül vigyorgó arcodat a Borsheim pultjánál; és nem tudom úgy figyelni a telefon jelzéseit, hogy ne azt kívánjam, bárcsak valami dilinyós üzenetet küldenél."

" - A fura nőnek igaza van."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amanda Glaze: Edie és Violet Bond második halála

"Violet késett." * Sacramento, ​1885. Edie és Violet Bond valóban tudja, mit rejt a halál – a tizenhét éves ikerlányok médiumok,...