2023. október 13., péntek

Laura Thalassa: The Emperor of Evening Stars - Az Esti Csillagok Császára (Az Alkusz 2,5)


" Nem leszek olyan, mint a többiek."

*

Kezdetben vala a sötétség. 
Mielőtt találkozott Callie-vel, mielőtt Alkusz vált volna belőle, ő volt Desmond Flynn, egy írnok fattyú fia. Aki puhány anyától született, varázstalanságra volt kárhoztatva, és arra rendeltetett, hogy rabszolgával házasodjon. 
De a sorsnak más elképzelései voltak. 
A sötétség végezetéig. 
Arestys kopár barlangjaitól Somnia palotáján át a földi utcákig: így vált Desmond Flynnből, a tündérből, aki a semmiből indult, az Esti csillagok Császára.







"Többé már nem vagyok hideg és érzéketlen. Nem a sötét, érinthetetlen éjszaka vagyok, hanem a benne haldokló csillag."


A kiegészítő kötet, amire nem tudtad, hogy szükséged van addig, amíg el nem kezded!! Desmond Flynn minden mennyiségben. Ha szerettétek az Alkusz sorozat eddig megjelent első két részét, akkor ezt a 2,5. részt se hagyjátok ki, főleg akkor ne, ha ti is imádjátok Des karakterét, és alig várjatok, hogy megtudjátok mi is vezette el Callipsohoz, és hogyan lett ő az Éjszaka Királya.

Imádom ezt a sorozatot, emiatt nem is volt kérdés, hogy olvasnom kell az egyik kedvenc könyves pasim történetét is. Az egyik legjobb dolog, ami az Alkusszal történhetett az ez a kiegészítő kötet, ami ugyan nem hosszú, viszont pontról pontra megmutatja, hogy honnan is indult Des. Már az elején becsöppenünk az anyukája által az Éjszaka Királyának az udvarába, és oda, ami miatt Dest mindenki fattyúnak könyvelt el, holott jóval több van benne, mint egy rosszágról született gyermek. Nem mondom, hogy könnyű volt a múltja, mert egyáltalán nem, de pont amiatt, hogy a nehézségeket is megmutatja az írónő értjük meg úgy igazán, hogy miért is ragaszkodik annyira Callie-hez, és mi vezette el egy emberhez (szirénhez). Szinte a szemünk előtt nő fel Desmond, a kisfiúból igazi férfi válik, akit először a bosszú hajt, majd egy jóslat keríti a hatalmába, és addig nem nyugszik, amíg meg nem találja a társát. Valamennyire a kötet felétől kezdve nem sok újdonság történik, hiszen Az Alkusz első részében, a Rhapsodic - Az Éjszaka Királyában már szembesülhettünk vele, mégis ad egyféle pluszt azzal, hogy nemcsak Callie oldaláról, hanem most már Deséről is láthatjuk az eseményeket. Egyfelől a fangirl oldalam imádta, hogy végre megtudhattam mi hajtotta Dest, másfelől össze is törtem, hiszen Des minden egyes életszakaszban vagy menekül valami elől, vagy pedig olyan érzelmek viszik előre, amik tele vannak baljós árnyakkal.

Ez a valamivel több, mint 200 oldal arra volt jó, hogy még jobban várjam a finálét, hogy még inkább akarjam már most a kezembe tudni, és hogy már most el tudjak veszni benne. Nem mindenkinek jön be ez a sorozat, de nekem kötetről kötetre egyre nagyobb kedvencem lesz, és nem hiszem el, hogy ilyen hamar a végére érünk. Úgy érzem, hogy nincs olyan, hogy elég, főleg ha Desmond Flynnről van szó. Ő a sötétség, egy csillag az égen, és maga az éjszaka árnya.

A kötet legnagyobb célja nem az, hogy előre vigye a cselekményt, mivel olyan számottevő dolog nem történik, inkább arra jó, hogy a dolgok mögé láss, és ne csak egy oldalról közelítsd meg a történetet. Mégis úgy érzem, hogy vétek lenne kihagyni, hiszen rendelkezik tartalommal és őszintén ki akarná kihagyni Desmond Flynnt?? A sorozat rajongóinak azáltal ad egyfajta pluszt, hogy betekintést enged Des érzelmeibe, és abba, hogy hogyan is lett egy kém fiából az Alkusz és az Éjszaka Királya.

Talán pont amiatt, hogy végig Desen van a hangsúly, látjuk azt, hogy honnan hova tart. Azt, hogy habár meg van írva a sorsa, mégis ő az, aki alakítja, és nem adja fel olyan könnyen. Nem adja fel mert hajtja a bosszú, vagy éppen a szerelem érzése. Karakterileg hatalmas fejlődésen megy keresztül, hiszen össze sem hasonlítható az a Des aki Callie előtt volt és az, aki utána lett. Mind az alkuk, az önzetlen cselekedetek alakítanak a karakterén, és megmutatják, hogy Des habár erős, tud érzelmes és racionális is lenni.

Időben elég sokat ugrálunk, hiszen Des gyerekkora és Callie megtalálása között évszázadok telnek el. S habár az ugrások néhol kicsit gyorsak, egyáltalán nem zavaró, főleg amiatt nem, hogy tudjuk mi lesz a vége. Tűkön ülve várjuk, hogy Des megbosszúlja, amit meg kell, és végre eljusson arra a pontra, ahol a Rhapsodic kezdődik. Emellett válaszokkal is szolgál a kötet, valamivel közelebb is érezzük magunkhoz, Dest, ha ennél közelebb lenne szerintem simán lángra lobbannék, de az biztos, hogy még inkább felcsigázott Az Esti Csillagok Császára, és alig várom A lélektolvaj megjelenését.

Amire a leginkább választ szerettem volna kapni az az, hogy miként került Desmond a trónra, illetve arra a bizonyos köztes 7 évre. Callie szemszögéből már olvashattam ő hogyan élte meg, de úgy igazán csak akkor jönnek át az érzelmek, amikor Des oldaláról is megismerhettem. Úgy érzem, hogy habár nem létszükséglete a sorozatnak ez a kisregény, mégis fontos helyet foglal el benne. A kötet első fele, (úgy nagyjából a könyv fele), ahol újdonság történik, míg a másik fele a Callie-vel közös élményeket taglalja Des szemszögéből, azt hogy hogyan találkoztak és mi mindent tett meg Des Callie kedvéért. Ha eddig nem olvadtam volna el tőle, biztos vagyok benne, hogy Az Esti Csillagok Császára után ez megváltozna.

"Felpillantok a csillagokra. Van egy másik tündér is, akinek fizetnie kell. Egy másik, aki igazán megérdemli a haragom nagy részét."

" - Belegondoltál már abba, hogy esetleg nem te vagy az egyetlen, aki az Éjkirály halálát kívánja? - Malaki a nadrágzsebébe tömködi a kendőt. - A zsarnok király nem csak a te életedet tette tönkre."

"Megesküszöm a Halhatatlan Istenekre, hogy amint képes leszek rá, átkutatom a földet a lelki társam után. Magam mögött hagyom a múltat, és a jövőre koncentrálok. És amikor rátalálok - ha rátalálok -, nem fecsérlem arra az időmet, hogy mások véleményén rágódjak. Becsülni, tisztelni és szeretni fogom őt."

"Még a szörnyetegek világában is létezik egy választóvonal jó és rossz között. Még nekünk, legelvetemültebbeknek is van egy etikai kódexünk, egy szabálykönyvünk, ami segíti a túlélésünket. A karomban tartott férfi akár a kukába is hajlíthatta volna azt a könyvet."

"A világnak mi a szarért kell ilyen kegyetlennek lennie vele szemben? Nem lenne szabad szenvednie, csak azért, mert valami szörnyeteg bántotta őt. A világnak nem így kellene működnie."

" - Parázstól a hamuig, hajnaltól alkonyatig, most és mindörökké, légy az enyém, Desmond Flynn!"



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...