2023. október 20., péntek

Jeneva Rose: Egyikünk meg fog halni


" - Ezernyi órát bíbelődtem ezekkel a nőkkel."

*

Ismerd meg Buckhead – a drága autók, hatalmas házak és álságos barátságok városának – hölgyeit: 
Shannon egykor Buckhead királynője volt, ám politikus férje, Bryce minden előjel nélkül faképnél hagyta őt. Amikor Shannon megtudja, hogy valójában egy sokkal fiatalabb nőre lett lecserélve, bosszút esküszik… Crystal foglalta el Shannon helyét. Az üde, ártatlan texasi lánynak pedig fogalma sincs, hogy mi vár rá… Olivia hosszú éveket várt arra, hogy átvehesse Shannon koronáját Buckhead nem hivatalos királynőjeként. És most végre elérkezett az ő ideje. Ám ahhoz, hogy elfoglalja az őt megillető helyet, minden köpönyegforgató, manipulatív, alattomos trükköt be kell vetnie… 
Jenny a város legexkluzívabb szépségszalonjának, a Glow-nak a tulajdonosa. Ismeri a vendégei összes titkát és legsötétebb vágyait. 
De vajon megtartja ezeket magának? Ki lesz elég okos ezek közül a nők közül ahhoz, hogy túlélje Buckheadet – és ki végzi holtan?


" - Igyunk Buckheadre! Remélem, hogy élve kijutsz innen."


A hatalmas kis hazugságok találkozik a Született feleségekkel ebben az ármányban, hazugságban, intrikákban és titkokban gazdag történetben. Ha ismered és szeretted az említett sorozatokat, akkor az Egyikünk sem halni kötetet se hagyd ki, mert talán az egyik legszórakoztatóbb regény, amit mostanában olvastam, és nemcsak azért, mert bevezet minket a gazdagok világába, hanem azért is, mert megmutatja az áskálódás és a luxus mögötti valóságot.

A történet egy gazdagok által uralta városban, Buckheadben játszódik, ahol minden a látszat, a felszínesség és az intrika. Hazugságot hazugságra halmoznak, a műmosolyok mindennaposak, és ott tesznek keresztbe a másiknak, ahol csak tudnak. Ha kell undokok, kiközösítik vagy éppen megalázzák a másikat. Őszinteséget ne is várj tőlük, mert ez nem az a világ. Minden mű, és nemcsak az emberek, hanem az érzelmek és a saját gondolatok is. Egy jól felépített színjáték, amiben mindenkinek megvan a maga helye és szerepe. A középpontban a gazdagok krémje áll, kiegészülve Jenny luxusszalonjával, és egy újonnan érkező trónbitorlóval. Eleinte annyira nem szippantott magába a történet, de ahogy egyre jobban elmerültem benne, úgy éreztem az elemi vonzást, ami magával rántott. Az intrikák és a felszínesség vezérli a cselekményt, ez alakítja a történet magját, és ahogy a cím is mondja, valaki meg fog halni. Végig efelé az esemény felé haladunk, de biztosan nem tudhatjuk, hogy ki lesz a szerencsétlen nyertes, aki által értelmét nyeri a cím választás. Nem tárja fel előttünk az elején az áldozatot, hagyja, hogy a mélyvízbe bedobva mi magunk jöjjünk rá. Egy kívül csillogó, de belül romlott világba taszít minket, és minden egyes fejezettel egyre mélyebbre lök az ármányban és abba a mocsokban, ami az Egyikünk meg fog halni alatt történik. Nehéz megkedvelni a karaktereket, előbb fog kialakulni egyfajta ellenszenv, mégsem tudod letenni, és abbahagyni az olvasást.

Buckhead egy olyan sajátos világ, ahol a pénz diktál, ahol attól vagy valaki, ha van melletted egy férfi, a megfelelő férfi, van pénzed, befolyásod, de elég egy apró hiba, vagy egy rajtad kívül álló ok és máris repültél a belső körből. Elveszted a presztízst, a "barátaidat" és az addigi életed. Egy olyan világ ez, ahol a hatalom diktál, és a valódi érzelmek csak látszólagosak.

A történet 5 nő történetét mutatja be. Mindenki ismeri az amerikai romantikus filmekből a cicababát, aki mindenkin átgázol, aki undok és egy igazi kígyó. Az Egyikünk meg fog halni alatt ő Olivia, akinek semmi sem szent, képes mindenen átgázolni, gátlástalan, manipulatív, egy igazi kígyó, akinek nem szeretnél a rossz oldalán állni. Egy percig sem kedveltem, valahol vártam, hogy valami rossz történjen vele, mert egyszerűen a legrosszabb természettel rendelkezik, és miatta ennyire romlott a történet.

Aztán ott van Shannon, a letaszított méhkirálynő, aki hatalmasat bukik, akinek kicsúszik a talpa alól a talaj, de ő csak kapaszkodik és kapaszkodik egy olyan életbe, ami már nem várja tárt karokkal. Néhol szánalmas, néhol megsajnálod, de ő is megéri a pénzét, és cseppet sem kell félteni. Nála érezhető először talán a kapuzárási pánik, hiszen a férje egy fiatalabb "modellre" cserélte le.

Ez a modell Crystal, aki jóval fiatalabb, mint a többi hölgy, cseppet sem illik a társaságba, mégis megpróbál beilleszkedni és a férje kedvére tenni. Talán itt követte el az első hibát. Menekülnie kellett volna már az első intő jelnél. Karen egy kicsit unalmas, egészen addig a pontig, amíg nem lép, és borzolja fel a kedélyeket. Sok vizet nem zavar a karaktere, mivel a többiek úgymond kitúrják a rivaldafényből.

Mellettük Jenny, a kozmetikai szalon tulaja az, akit közelebbről megismerhetünk. Ő az, aki mesél a nyomozónak, aki feltárja a titkokat, indítékot és aki végig kapaszkodva, de túléli a végzetes eseményeket. Amúgy nekem az 5 nő közül Jenny volt a legszimpatikusabb, és nemcsak azért, mert a szó szoros értelmében nem tagja a méhkasnak, hanem azért, mert általa tudhatjuk meg az Egyikünk meg fog halni történetét. Továbbá Kieshát is miatta ismerhetjük meg, aki a szalon fodrásza.

Maga a cselekmény viszonylag gyors ütemű, szórakoztató, néhol elborzasztó, de végig hozza az elvárt színvonalat és amikor már azt hinnénk, hogy ennél nem lehet kegyetlenebb, akkor megmutatja, hogy de. Végig ott lebeg a karakterek felett az a bizonyos damoklész kardja és alig várja, hogy lecsaphasson. De vajon ki lesz az áldozat? Kinek szűnnek meg a koktélokkal és ármánykodással telt napjai? És talán a legfontosabb kérdés, ki lesz a tettes? Ki lesz az, aki véget vet egy életnek?

Az Egyikünk meg fog halni váltott szemszögekből íródott. Látjuk a jelent Jennynek köszönhetően, amikor már megtörtént a tragédia, és láthatjuk azokat az eseményeket és cicaharcokat, amik elvezettek odáig. Mindenki megkapja a szereplés jogát, és mind az 5 nő megmutathatja a saját szemszögéből, hogy ki is ő, mit gondol, és a legfontosabb, hogy milyen titkokat rejteget a gazdagság és a jólét alatt. Talán az Egyikünk meg fog halni alatt teljesedik ki igazán az, hogy nem minden a pénz. Lehet jól élni, illetve élvezni az életet. A kötet alatt ez a kettő nem jár kéz a kézben. Leginkább a társadalmi elvárásoknak való megfelelés, a kényszer mosolyok, a tökéletesség és a pénz diktál. Maga a nyomozás végig vezeti a jelent, a három héttel ezelőtti eseményeket, és ahogy a nyomozó úgy mi is egyre közelebb kerülünk az áldozat személyéhez, illetve a gyilkoshoz. Ha szeretitek a feszültséggel teli thrillereket, ahol a cselekmény az utolsó 50 oldalban pörög be igazán, és nem rémiszt meg a látszat sem, de valahol érdekel a gazdagság árnyoldala, akkor olvasd el Jeneva Rose könyvét.

"Az igazság az, hogy inkább lennék halott, mint szegény, és a gazdagság megtartásának legegyszerűbb módja a hatalom."

" - Rendben leszel. Bízz bennem. Nem a mellettünk lévő férfiak határoznak meg minket. Mi határozzuk meg saját magunkat - szónokoltam Shannonnak, és bizonyos értelemben magamnak is."

"Persze, az enyémek nem voltak olyan hatalmas fehér, tollas szárnyak, mint az angyaloké. Sokkal inkább egy denevér szárnyaira hasonlítottak: fürgék és sötétek, titokban megbújó karmokkal."

" - Az önazonosság a legbátrabb, legfontosabb dolog, amit tehetsz. Mintha ellátnád az aláírásoddal a saját alkotásodat. Azt mondod vele, hogy ez vagyok én, és kibaszottul büszke vagyok rá. Büszke vagyok magamra."

" - Itt az idő, hogy találkozzam a következő exférjemmel - mondtam ki nevetve."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...