2023. szeptember 26., kedd

Vi Keeland: Vince, a bajnok (Keményfiúk 2.)


" A szemhéjam mögötti lüktető fejfájás a háttérben szóló, tompa dobolásból teljes hangerővel dübörgő dobpergéssé erősödik."

*

Hét év eltelt, de bármikor megismerné. 
Öntelt vigyor és megejtően kék szem. 
Liv Michaelsnek szinte minden megadatott: okos, eltökélt, és néhány hét múlva megkapja az állomállást, ami után évek óta sóvárog. Az idő pedig begyógyította a régi sebeket – azt is, amit első szerelme okozott neki, mikor összetörte a szívét. Vince „Legyőzhetetlen” Stone minden nő vágyálma: erős, szexi, magabiztos, és mindig uralja a helyzetet. 
Gyermekkorát a káosz jellemezte, így megtanulta, hogy sosem szabad túlságosan ragaszkodnia semmihez. Tagadhatatlan, imádja a nőket, a tenyerén hordozza őket, szükségleteiket a sajátjai elé helyezi – legalábbis a közös éjszakára. Hiszen a szerelem csak lehúzza az embert. 
Amikor azonban a sors újra összehozza Vince-t és Livet, tagadhatatlan, hogy még mindig vonzódnak egymáshoz. Vajon Vince képes beforrasztani a közös múltjuk okozta sérüléseket? Vagy most Liv okoz neki fájdalmat? 
A New York Times, a Wall Street Journal és a USA Today bestsellerszerző, Vi Keeland kötetei több millió példányban keltek el világszerte. A Keményfiúk-sorozat második részében egy régmúlt szerelem parazsa izzik fel újra, hogy mindkét szereplő világát örökre felperzselje.


"Ha Vinny játszani akar, akkor hamarosan rájön, hogy már nem az a kislány vagyok, akinek gondol. Felnőttem, mióta összetörte a szívemet a gimiben. Nagyon is felnőttem."


Folytatódik a Keményfiúk trilógia méghozzá Vince történetével. A három srác közül talán az ő kötetét vártam a legjobban. Van benne egy kis high school lovers, opposites attract, MMA love és valamilyen szinten second chance és love at first sight/insta love is. A Vince, a bajnok egy gyorsan olvasható, rövid regény, viszont ahhoz képest, hogy rövid elég sok minden történik benne. Nem számítottam arra, hogy alig 300 oldalba ennyi mindent bele lehet sűríteni, de az írónő megmutatta, hogy de, hiszen nem az oldalszám a lényeg, hanem az, ami a fejezetekben történik.

Úgy érzem, hogy habár egy újabb MMA szerelmi történetet kaptam, a függőség, a megbocsátás, a múlt és a jövő is sokkal hangsúlyosabb, mint maga a harcművészet. Leginkább azon van a hangsúly, hogy miként lehet elengedni a múltat, megbocsátani és egy olyan helyzetből talpra állni, ami sokakat leterít, és az életük végéig éreztetik a hatásukat. Vinny-nek nem jutott könnyű élet, viszont azt érzem, hogy az írónő megtett mindent azért, hogy kihozza abból a gödörből, amibe született, és általa megmutatta azt is, hogy a legkilátástalanabb helyzetekből is van kiút. Igazi küzdelem a Keményfiúk trilógia második része. De emellett be is szippant, és nagyon nehéz megválni tőle. Legszívesebben együltő helyben befalná az ember. Most valamiért nem tűnt annyira fel, hogy Vi Keeland korábbi írásai közül való, mint a Nico, a harcosnál. Ahogy haladunk előre úgy lesz egyre jobb és jobb. Nemcsak Vinny élete, hanem maga a cselekmény is. Arról nem is beszélve, hogy szépen az elejéről épít, és úgy dobálja be az akadályokat, amiket át kell ugrani a happy end érdekében. Nem mondom azt, hogy nincsenek buktatói a regénynek, mert vannak, de Vinny kitartása és bizonyítani akarása végig érződik, és nem engedi, hogy eltévedjünk közben. Egy kitartó, intenzív regényt kapunk tele romantikusnak kevésbé nevezhető, inkább szexi és érzéki részekkel, amiket könnyű olvasni, és tökéletesen illenek is a cselekménybe.

Rutinos Vi Keeland olvasóként nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok. Na meg ha egy erotikusabb romantikus történetre vágyok, akkor Vi a megfelelő írónő ehhez. Sosem csalódtam még a regényeiben, és őszintén kétlem, hogy valaha fogok. A Vince, a bajnok is csak ebben erősített meg, hiszen egy veretlen, ízig-vérig Vi Keeland regényt kaptam, ahol holott gyors a két karakter egymásra találása, ugyanakkor ez áll jól a trilógiának.

Adott egy újságíró tanonc és egy MMA harcos, akiknek közös a múltja, ugyanakkor ez a múlt nem felhőtlen. Van benne egy cseppnyi jó kislány rossz fiú beütés, amiért élek-halok, így ezek az úgymond visszaemlékezések nagyon jót tesznek a történetnek. Nemcsak a jelenre fókuszál, hanem a múltra és a múltban elkövetett hibákra is. Nem tökéletes, esendő, ugyanakkor pont ez a szépsége a Vince, a bajnoknak. Valós, érzéki, és leolvasztja rólad a bugyid.

Egy igazán életszagú történet, ami akár meg is történhetett valakivel. A drog világa, a függőség és a lecsúszás ugyanúgy jelen van, mint egy ilyen családból való menekülés, és a gyerekkor traumáinak következményei. Emiatt nehéz, ugyanakkor fájdalmas is a Vince, a bajnok. Érezteti a múlt hatását, nem engedi el a jelent és a mélyben végig ott lakoznak a titkok, amik képesek fenekestül felforgatni a jelent.

Valamilyen szinten nemcsak a gimis szerelmet mutatja be, hanem a második esélyt is, ami már a jelenre fókuszál. Vinny egy határozott, érett férfivá válik, aki bánja a tettei következményét, és bármit megtenne a második esélyért. Liv egy igencsak jóravaló teremtés, aki Vinny mellett csak úgy tündököl a kötetben, mégis azt érzem, hogy túl hamar beadta a derekát, és nem dolgoztatta meg eléggé Vinny-t.

De emellett egy nagyon szerethető női karakter, aki ugyanúgy viaskodik a lelkével, mint Vinny csak más szempontból. Liv egy leendő újságíró, akinek a kezében ott a jövője kulcsa már csak ki kell nyitnia hozzá a megfelelő ajtót. De mi van akkor, ha ez az ajtó hatással lehet a szerelmére, arra aki, és fenekestül képes lenne felforgatni azt az egy biztos pontot, amit sziklaszilárdnak gondolt az életében? Mi van ha egy apró hazugság képes lenne mindent megbolygatni és feltúrni a múlt sebeit?

Ez és ehhez hasonló gondolatok árasztják el a Vince, a bajnok sorait, és emiatt nem egyszer kerülünk meleg helyzetbe. Tetszik, hogy habár az MMA vonalon mozgunk behozza a politikát és ezzel megalapozza a harmadik kötet alapjait is. És nemcsak erre épít, hanem Nico és Elle is visszatérnek, és újra a részesei lehetünk az életüknek. Emiatt nagyon boldog voltam, és örülök, hogy nemcsak a jelenlegi főszereplőkre összpontosított az írónő, hanem a régiekre, illetve az újakra is.

Ami magát a felépítést illeti, már a legeslegelején bedob a mélyvízbe, és nem is igazán hagyja, hogy megismerhessük az alapot, mert megjelenik Vinny és másra nem is tudunk gondolni. Imádom, hogy Vi Keeland mindig olyan férfi főhősöket teremt, akiket lehet szeretni, és akiknek a karmai közül nincs menekvés. Vinny is ilyen. Egy erős férfi kéz, ami végig navigál minket a Worth to Fight oldalain. Az insta love szálért nem igazán vagyok oda, jobban szeretem ha több ideig kerülgetik egymást a karakterek, de ennek a zsánernek is megvannak a maga szépségei, ez tagadhatatlan. A második esélyben én személy szerint nem hiszek, de a Vince, a bajnoknak nagyon jól áll, sőt meg merem kockáztatni, hogy kell is neki, és csalódott lennék, ha Liv nem adott volna egy esélyt Vinny-nek. Ami a való életben nem működik, az a könyvek lapjain nagyon jó tud lenni, és erre az írónő is felhívja a figyelmet. Összességében én nagyon szerettem ezt a részt. Talán egy kicsit jobban is tetszett, mint a Nico, a harcos. Vinny közelebb áll a szívemhez, ez tagadhatatlan, és az is, hogy mennyiben elbűvölt. Ha a harmadik rész is legalább ennyire jó lesz, én már boldog leszek. Már csak azért is, mert Vi Keelandből sosem elég. Ha te is így gondolod, nem is kérdés, hogy el kell e olvasnod a Keményfiúk trilógia második részét. Hagyd, hogy Vinny téged is levegyen a lábadról!!

" - Szexi vadállat? Azt hittem, szimplán vadállat.
- Az a gimiben volt, amikor összetörte a szegény kis szívedet! Most már megbocsátok neki. Ki ne bocsátana meg? Az a pasi egy szexi vadállat!"

" - Pedig már annyira vágytam ma este egy jó erotikus regényre!
- Erotikus? Hozd el hozzám, és olvasd fel nekem! Majd eljátsszuk!"

" - Egyetlen egy esetem van.
- És az milyen?
- Te vagy."

" - Nem akartam fájdalmat okozni neked, Liv. Te megbíztál bennem, én pedig mindig mindent tönkretettem. Téged nem akartalak tönkretenni."

" - Ha ezt még egyszer megcsinálod, itt, a konyhapulton etetlek meg, és közben a kajád ki fog hűlni, mert valami egészen mást fogok abba a pokolian szexi szádba tömni."

" - Szerintem nem számít, mit tervezünk el magunkban. Vannak dolgok az életben, amik egyszerűen túl erősek ahhoz, hogy megváltozzanak."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...