2023. szeptember 17., vasárnap

L. J. Shen: Mennyei kísértés


"Alex Winslow legújabb balhéja: ittas vezetésért és kábítószer-birtoklásért tartóztatták le az énekest"

*

Könnyűnek ​kellett volna lennie. 
Nekem pénzre volt szükségem, neki pedig egy bébiszitterre, aki megakadályozza, hogy végleg elmerüljön a kokain mámorában. Kifejezetten neki választottak ki engem. Felelősségteljes, optimista, együttérző és ártatlan. Az a legrosszabb, hogy lehetett volna ennél több eszem. 
Alex Winslow, a brit rocksztár, a sorozatos szívtipró, a whiskeybarna szemű Casanova. „Csak ne kerülj a bőrdzsekis ördög közelébe! Felfal, aztán félredob.” Tudod, mi lett? Nem hallgattam az intésre! Aláírtam a szerződést. Világ körüli turné, három hónap, négy kontinens, száz fellépés. Megannyi izgató pillanat. 
A nevem Indigo Bellamy, és eladtam a lelkem egy tetovált istennek. A gond csak az, hogy a lelkem nem volt elég Alexnek. Elvette a testemet is. Majd a szívemet. Végül mindenemet. 
L. J. Shen, az Amazon, a USA Today és a Washington Post bestsellerszerzője a rivaldafénybe csábít minket, azonban a hírnévnek megvannak az árnyoldalai is. Egy viszont biztos, a szerelem a legsötétebb időket is túlragyogja, akár egy csillag.

" - Háromszázezer dollár azért, hogy együtt lógjak egy rocksztárral! Most viccelsz? Olyasminek hangzik ez, amire egy huszonegy éves lány nemet mondana?"


Más, mint az eddigi általam olvasott L. J. Shen regények, mégis imádtam minden sorát. Gyengéd szálak fűznek a rock star romance típusú könyvekhez, és a Mennyei kísértés az egyik legelevenebb, legdurvább, és leglélekölőbb, amit eddig olvastam. Az írónő nemcsak a dark romance királynője, hanem a kemény, rock zenével átitatott balladákéi is. Ha érdekel mit tud a dark romance műfaján kívül az írónő érdemes egy esélyt adni Alex és Indie történetének. Arra viszont vigyázz, hogy ne nyisd meg a szíved, mert Alex darabokra fogja törni azt!!

L. J. Shen rajongóként kérdés sem volt, hogy olvasni fogom e. A Mennyei kísértés darabokra szed, hogy aztán eltaszítson magától és hagyja, hogy érezd minden egyes nélküle töltött percedet. Nem egy vidám olvasmány, ugyanakkor nem is számítottam arra, hogy könnyű menet lesz. Mindig nagy elvárásokkal kezdek bele az írónő regényeibe, és szinte mindig bebizonyítja, hogy tud újat mutatni, még akkor is, ha nem a szokásos műfajhoz nyúl. A legújabb magyarul megjelent regénye fájdalmas, tele van vágyakozással, erős érzelmekkel, titkokkal és a lélek csupasz valójával. Nemcsak Alex csupaszítja le a lelkét előttünk, hanem Indie is. Mindketten tesznek azért, hogy a Mennyei kísértés ne csak egy újabb rock star romance legyen, hanem annál jóval több. Egy igazán perzselő, darabokra szedős, izgalmas, zenével teli történet ez, ahol két összetört szív küzd az életben maradásért, és azért, hogy megtalálják az élet kegyetlensége ellenére a boldogságot, és el is fogadják ennek a jelenlétét. Az eddigi Shen könyvek közül ez fájt a legjobban, és ezt tudtam a leginkább átélni. Darabokra szaggatott, de nem bánom, mert megért minden egyes percet, amit a könyv olvasásával töltöttem.

A regény főszereplője Indie és Alex. Indie egy árva, akinek kisiklott az élete miután elveszítette a szüleit. Alex pedig egy züllött rocksztár, aki előtt nincs lehetetlen, és aki mindig megkapja, amit akar, teljen bármennyi időbe is. Az ő kettejük harca a Mennyei kísértés, ami titkokkal és ki nem mondott szavakkal taszít a mélybe, és nem engedi, hogy rendesen lélegezz, amíg az utolsó szavakig el nem érsz. Fájdalmas, ugyanakkor tele van feszültséggel és rabul ejt.

Indie karakterét már az elején a szívedbe zárod, hiszen egy jószívű, napsugár karakter, aki előtérbe helyezi a másikat a saját boldogsága helyett, aki ott segít ahol tud, ugyanakkor van tartása, le kell venni a lábáról, nehezebben nyílik meg, mint az átlag, viszont mindig ott van, ha szükséged lenne egy erős támaszra. Egy olyan emberre, aki akkor is szeret, ha kiszalad a lábad alól a talaj, és aki bármit megtenni a családjáért, és a szeretteiért.

Ezzel szemben Alex egy arrogáns, igazi f*szfej, aki emellett aljas és manipulatív is. Éli a rocksztárok életét, tombol, szerinte mindenhez alanyi joga van, majd ahogy szépen lecsupaszítja előttünk az írónő, úgy látjuk meg a páncél alatt rejlő Alex Winslowt, aki sokkal több annál, mint aminek mutatja magát. Több, mint egy függő, egy alkoholista vagy éppen egy barom, aki mindenkin átgázol. Érző szív lakozik a zord külső és a tetoválások mögött.

Nem is lenne igazi Shen regény, ha nem nyomorgatna meg, és nem taszítana minden egyes fejezettel egyet rajtunk. Nem mondom, hogy a műfaj ellenére könnyű olvasmány, mert nagyon nem az. Tele van érzelemmel, sötét titkokkal, az élet valóságával, és szenvedéllyel. Olyan szenvedéllyel, ami eléget, és nem hagyja, hogy levegőhöz juss. Darabokra tör, hogy aztán szétszórja ezeket a darabokat, és közben a markában röhög, hogy mindezt meg tudta tenni veled.

Maga a cselekmény bevezet a kulisszák mögé, megmutatja, hogy a sztárok is emberek. Lehetnek gyarlók, lehetnek rossz napjaik, de ők is ugyanúgy emberek, akik esendőek és akiknek a kirakatélet csak egy álca. Egy álca, ami elfedi a valóságot, ami kizsigereli őket, és ami nem vezet sehova. Megmutatja a csillogás és gazdagság mögötti valóságot, a küzdelmeket és az élet fárasztó oldalát. Azt, hogy hiába vagy valaki, ha nincsenek melletted megbízható emberek, akikre lehet számítani, akik a legnagyobb bajban is ott állnak melletted.

Indie pont egy ilyen pillanatban toppant be Alex életébe megmutatva a valóságot, és azt, hogy egy őszinte szó mennyivel többet ér, mint a meghunyászkodás. Indie tartása és személyisége már a kötet elején megmutatkozik, s akármennyire is fájt szerettem, hogy nem adja el a lelkét az ördögnek, és ha fáj is, de küzd tovább, tudja mikor kell elengedni valamit, és igazán példaértékű a céltudatossága és egyedi megjelenése. Indie nem áll be a tucat közé, hanem kiemelkedik közülük és megmutatja milyen az, ha nem falak és hazugság között eléd az életed.

Alex és Indie kapcsolata viharos, kegyetlen és egy ponton veszettül fájdalmas is. Ugyanúgy szól róluk a Mennyei kísértés, mint a függőségről, és annak legyőzéséről. Alex és Indie egy olyan könyves páros, akik minden egyes oldallal megszenvednek a boldogságért, akiket megnyomorgatott az élet, de nem adják fel még akkor sem, ha úgy látszik, hogy nincs megbocsátás, nincs második esély. Érzelmileg felkavar és romba dönt a kötet, ugyanakkor minden egyes fejezet után egyre többet és többet akarsz belőle. Nem bírsz kikerülni a csábításából és hagyod, hogy elvegye a lelked egy darabját. Nemcsak Indigo adja el a lelkét Alexnek, hanem te is eladod a Mennyei kísértésnek. Nagyon más, mint az eddigi Shen regények, és talán pont ezért üt akkorát. Ezért lesz más, mégis több. Több, mert a dark romance szála nélkül zsigerel ki. Ha érdekel egy toxikus szerelem története, szereted a rock star romance típusú regényeket, és érdekel mi mást tud mutatni még az írónő, akkor ehhez nem is lehetne jobb választás a Mennyei kísértés, ami a maga tökéletlenségével dönt le, és mutatja meg, hogy milyen is egy red flag pasi mellett az élet, a szenvedés és a mindent beteljesítő, perzselő szerelem.

"Ezen a ponton akár maga Lucifer is lehet, én akkor is vele tartanék egy hosszas pokoljárásra."

"A művészet olyan, akár a szerelem. Túlságosan is szubjektív ahhoz, hogy tisztán lásd."

" - Olyan vagy, mint egy szem finom tejkaramella vékony papírba csomagolva. Elég fárasztó lehámozni róla a csomagolást, de ami alatta vár, az túl édes ahhoz, hogy kihagyjam. Porrá fogom zúzni a védfalaidat. Évekig tart majd visszaépítened, de én nem leszek ott, úgyhogy nem érdekes."

" - A pokolba is, Indie! Egy rocksztárral dugsz! A bennem elő ribanc nagyon örül neked. Vagy mondjam, hogy a korábbi ribanc énem? Azt hiszem, még mindig ő vagyok. Csak visszafogtam, amióta férjhez mentem, és gyerekem született, ennyi az egész."

"Az én Alexem
Az én kis hercegem.
Az én lehullott csillagom a sötét égben."

"Nem ő volt a szőke herceg fehér lovon, pláne nem a megváltóm. Csak egy megtört, szomorú fiú volt, akit a tehetsége közszemlére állított a világ elé, hogy ítélkezzenek fölötte."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...