2023. szeptember 12., kedd

Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert (Ha Rómában jársz 2.)


 " Szent meggyőződésem, hogy a randevúzást egy elvetemült gonosztevő találta ki az emberiség kínzására."

*

Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas. 
Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtölni akarásra vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul. Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű – ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. 
Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését. A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem – talán épp elég, ha igaz.



"És most, a pokolba is, meg kell csókolnom. Nem, nemcsak hogy meg kell csókolnom, ennél sokkal többet kell tennem. Az ajtófélfához kell szorítanom, és éreznem kell, ahogy a testünk összeér."


Kedves Will! Leszel a randiedzőm? Minden valamire való lány életébe kellene egy Will Griffin. Egy olyan srác, aki figyel rád, aki mellett önmagad lehetsz, és aki azért szeret, aki vagy, nem pedig azért akinek kiadod magad. Aki mellett az lehetsz, aki szeretnél. Aki a hibáidat is szereti, aki minden egyes nap azon van, hogy te jól érezd magad a bőrödben, és aki sose fog lekicsinyelni téged azért, mert nem illesz bele egy skatulyába. Aki minden egyes pillanatban azon lesz, hogy kihozza belőled a legtöbbet, és aki mellett valóra válthatod az álmaidat és a legféltettebb titkaidat. Szóval igen, Will Griffint mindenkinek!!

Mint tudjátok nagyon szeretem Sarah Adams könyveit. A Csalóka szerelem és a Ha Rómában jársz is kedvenc lett tőle, de úgy érzem, hogy az igazi nagybetűs szerelmet a Gyakorlat teszi a mestert hozta el számomra. Annyi mindent ad ez a kötet! Tele van élettel, csajos csacsogással, a szeretet és a család erejével, szenvedéllyel, romantikával és egy olyan kisvárossal, ahol mindenki kiáll a másik mellett, védelmezik, ha kell, ha pedig arra van szükség a jó irányba terelik a másikat. A kentuckyi Rome egy olyan varázslatos hely, ahol nemcsak a popsztárok rejtőzhetnek el a nyilvánosság elől, hanem egy egyszerű testőr, akarom mondani kiemelt személyvédelmi ügynök is az élet elől. Vagy mégsem? A történet a már ismert angyali Annie Walkerről szól, akinek virágboltja van, és a kisváros egyik, ha nem legártatlanabb lakosa. De mi van, ha ez csak egy álarc, amit a testvérei kedvéért hord, s mi van akkor, ha ennél jóval több rejlik benne? Ekkor jön a képbe a jóképű, tetovált Will, és fenekestül felforgatja Rome kisvárosát. Imádom a small town romance, fake dating, friends to lovers és grumpy x sunshine történeteket, akik pedig kézbe veszik a Gyakorlat teszi a mestert pontosan ezeket kapják. A legjobb zsánereket gyúrta össze az írónő, és a megfelelő pillanatokban adja hozzá a jobbnál jobb fűszereket, amik csak még jobban megszínesítik a cselekményt. Elkezdtem olvasni, és egyszerűen nem akartam abbahagyni. Nem akartam elhagyni a várost, nem akartam, hogy ennyi legyen, és a lehető legtöbb időt akartam eltölteni a történetben.

Annie és Will szerelme egy mindent elsöprő, apró lángon égő érzés, ami a legváratlanabb pillanatban ad rá gyújtást, és egyik percről a másikra tekeri fel azt a bizonyos hőmérőt. Annyira de annyira szerettem ezt a szívet melengető, aranyos történetet. Végig drukkoltam Annie-nek és Willnek, és a körmömet lerágtam közben. Együtt nevettem a karakterekkel, lettem szomorú vagy áradt szét bennem a remény szála, ami fokozatosan egyre erősebb és erősebb.

Az első oldalaktól az utolsóig fogva tart a Gyakorlat teszi a mestert, nem ereszt és hagyja, hogy te magad is átéld ezt a sziporkázó szerelmet. Én sikeresen beleszerettem nemcsak a történetbe, de Willbe is, aki hiába áll ellen, ő sem tud sokáig harcolni a szíve és érzései ellen. Az írónő nagyon szépen megfogta a személyiségét, a küzdelmét és a belső vívódásait. Emiatt akár igazi, hús-vér emberek is lehetnének a főszereplői a regénynek, hiszen végig a földön maradunk, és nem próbál vakvágányra vezetni minket.

Annie-ben sokan magukra ismerhetnek, főleg azok, akik introvertáltabbak, mint a többség. Azok, akik inkább belefeledkeznek egy jó könyvbe, mint elmenjenek bulizni. Akiknek ugyanúgy fontos a család, mint a barátok, és akik bármit megtennének értük. Annie-t az első perctől kezdve a szívembe zártam, és nagyon drukkoltam neki, hogy megtalálja a számára megfelelő embert, azt aki nem találja unalmasnak, és aki nem rest leásni a mélybe ahhoz, hogy lássa ki is az igazi Annie Walker.

Hiába egy szerelmes regényről van szó megmutatja, hogy a hibák illetve problémák azok, amik emberré tesznek minket. A küzdelmek, a múlt vagy éppen a jelen valóságossága az, amit ha megfelelően kezelünk, és képesek vagyunk esélyt adni saját magunknak, akkor az élet nem lesz más, mint igazi. Az írónő nem próbál túlságosan rózsaszín lenni, végig a valóság peremén tart minket, és a szép dolgok mellett a ballépésekre is ugyanúgy rámutat.

A már felsorolt zsánerek mellett a jó kislány x rosszfiú gyengített el igazán. Will a külseje, na meg a foglalkozása miatt kiálltható ki rosszfiúnak, holott a tetoválás nem teszi azzá, sőt... Nekem kifejezetten tetszik, hogy egy tetovált srác kapja meg az esélyt a boldogságra. Az pedig, hogy rögös az odáig vezető út, csak azt mutatja meg, hogy a jó dolgokért érdemes harcolni. A boldogságot nem adják ingyen, és ezt Annie és Will is nagyon jól tudja.

Szerintem senkinek nem lesz meglepetés, vagy ha mégis, akkor bocsi, de a Gyakorlat teszi a mestert kiütötte a nyeregből a Csalóka szerelmet és a Ha Rómában járszt is, mert új kedvenc Sarah Adams könyvet avattam. Eddig is jó lett volna, ha Rome-ban élhetnék, de ezután csak még inkább vágyódom utána. Ha egy olyan történtre vágysz, ami a szociális szorongással, illetve az introvertáltsággal is foglalkozik, akkor jó helyen jársz! A Gyakorlat teszi a mestert egy igazán szórakoztató, és lehengerlően valóságos szerelem története, ahol semmi sincs ingyen, mindenért alaposan meg kell küzdeni, de a végén beér a küzdelem gyümölcse, és megmutatja, hogy a tetovált rosszfiú is képes letelepedni, és a kalandok helyett megállapodni. Összességében imádtam, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy ennél cukibb regényt is régen olvastam. Minden egyes fejezete a kötetnek egyre jobban megerősített abban, hogy nagyon jól tettem, hogy belekezdtem, mert egy valóságos, romantikában gazdag történetet kaptam! Most már csak azt remélem, hogy a többi Walker lány is megkapja a maga love story-ját, és még nem kell elengednem a Walker testvéreket, és fogok még hallani felőlük.

"Hallod, te romantikus lélek? Teljesen kizárt, hogy annak bármi köze lenne hozzám vagy a mai találkozásunkhoz, hogy Will egy estével korábban jön Rome-ba. Annyit tudok, hogy szuper gyorsan kufircoltak, és Will eljött. Történet vége."

" - Miért kell neked egyáltalán mester?
- Mert nagyon szeretnék férjhez menni még nyolcvanéves korom előtt, és mert a legutóbbi randevúm katasztrófa volt."

"A jó kislány azért vonzódik a rosszfiúhoz, mert ő maga nem rosszalkodhat?"

"Te jó ég, Annie, te gyönyörű vagy! Olyan gyönyörű, hogy miközben téged nézlek, teljesen hiába győzködöm magam továbbra is arról, hogy a megállapodásunk miatt hiba lenne megcsókolnom téged."

"Nem tudok betelni azzal, hogy hallom a beszédét, és el akarok olvasni minden könyvet, amit elrejtett, és mindennél jobban szeretném elvinni egy olyan kalandra, amelyet sohasem fog elfelejteni."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...