2023. szeptember 6., szerda

Christina Lauren: Az igazszerelem-kísérlet


"Három testvér közül elsőként láttam meg a napvilágot, de mindig azzal viccelődöm, hogy olyan vagyok, mint az a bizonyos első palacsinta."

*

Felicity Chen, becenevén „Fizzy”, még sosem volt szerelmes, márpedig ő az egyik legismertebb romantikusregény-író az országban. Mindeddig bort ivott, és vizet prédikált: kezdi hiteltelennek érezni magát. 
Connor Prince egyedül neveli a lányát, dokumentumfilmes munkájának köszönhetően azonban sokat lehetnek együtt. A főnökét viszont a profit érdekli, és előáll azzal, hogy Connor készítsen valóságshow-t. Connort ekkor hozza össze a sors Fizzyvel, és megfogalmazódik benne a tökéletes műsorötlet: mi lenne, ha a romantikus regények királynője az egész világ szeme láttára szeretne bele valakibe? 
Vajon rá tudja venni Fizzyt a szereplésre? Connornak átfut az agyán, mi van, ha itt talál rá a tökéletes partner. 
Érvényesülhet egyáltalán a kémia, ha a felek a kamera két különböző oldalán, a forgatókönyvben rögzített szerepkörben helyezkednek el?




"Magas, brit és gödröcske van az arcán? Az ember soha ne bízzon a közhelyekben!"


Christina Lauren az egyik olyan szerzőpáros, akiket sose fogok megunni. Eddig minden egyes regényüket szerettem, van amelyik nagyobb rajongást váltott ki belőlem, van ami kedvenc lett (Kalandtúra Wilder-módra), és úgy hiszem Az igazszerelem-kísérlet is az egyik olyan, ami nekem íródott. Nagyon nagyon szerettem, és szerintem sokkal élvezhetőbb, humorosabb és érzelmileg perzselőbb is, mint Jess és River története. Nagy elvárásaim voltak Az igazszerelem-kísérlettel kapcsolatban, és örülök, hogy sikerült teljes mértékben kikapcsolnia, és rávenni arra, hogy ne akarjam letenni a kötetet.

A valóságshowknak nem vagyok nagy rajongója, mégis azt mondom, hogy ennek a regénynek hihetetlenül jól állt. Már A lelkitárs egyenlet alatt is kedveltem Fizzyt, de amit a saját könyvében művel az valami eszméletlen. Egy igazán dilis nőszemély, de őt így kell szeretni, hiszen megpezsdíti az életet, és mellette aztán sosem unatkozik az ember. A 21. Század Kiadó sorban hozza el nekünk a jobbnál jobb Christina Lauren regényeket, és jelen pillanatban azt érzem, hogy nem lesz jobb regényük, mint Fizzy és Connor nem mindennapi románca. Van ezeknek a könyveknek egy olyan varázsa, amit csak az igazi romantika rajongók érthetnek meg. Az első oldaltól berántanak a cselekménybe, és nem engedik, hogy egyhamar kikerülj a bűvkörükből. A történet szerint Fizzy elveszti az ihletét, nem tud több romantikus regényt írni, hiszen hogyan is lenne képes rá, ha a saját életében nincs romantika, szerelem? Nem is jöhetne jobbkor a szexi DILF ajánlata, miszerint legyen a következő valóságshow főszereplője, ahol a végén talán a szerelem is rákacsinthat. Őszintén ki ne ugrana egy olyan lehetőségre, ahol 8 férfi archetípus ergo versenyez a kegyeidért? Találkozhatunk a szexi rosszfiúval, azzal aki már egyszer megúszta, de ugyanúgy szembejön velünk olyan archetípus, mint a cowboy, tűzkocka, tengerészgyalogos vagy éppen a vámpír. Hihetetlenül jól szórakoztam olvasás közben, és nemcsak az egyedi megközelítés miatt, hanem azért is, mert van élet a kötetben, mindig történik valami, ami felpezsdíti az oldalakat, és nem hagy egy percig sem unatkozni.

Emellett van benne erős szexuális vonzás, egy szerződés, ami megköti a karakterek kezét, valamilyen szinten bujaság és féltékenység is. Habár meg van valamilyen szinten rendezve, kezdve a férfi típusokkal és az egész környezettel, mégsem érezhető az, hogy mesterkélt lenne, hiszen végig szórakoztató és ahol kell őszinte. Emellett kicsit hagy is szenvedni, mert csak a végén adja meg a happy endet, addig hagyja, hagy főjünk a saját levünkben.

Első körben Fizzyt mutatja meg a szerzőpáros, majd aztán Connort és szépen a többieket is, akik olyanok, mintha csak díszletei lennének egy nagyszabású szerelemnek. Többször éreztem azt olvasás közben, hogy hiába a forgatás, az igazi, fontos jelenetek csak azután játszódnak. Ahogy az élet, úgy a szerelem is kiszámíthatatlan, és Christina Lauren ezt fogja meg, ezt mutatja meg a regényében. Hiába van valami megírva, hozhat mást az élet, és ez teljesen rendben is van.

Fizzy által utat mutat, megmutatja, hogy hiába vagy elveszve, hiába érzed azt, hogy megfeneklettél, időt kell hagyni, és sosem szabad elfelejteni, hogy mi magunk alakítjuk a sorsunkat. Fizzy igazi energiabomba, a lehető legjobb barátnő alapanyag, aki emellett nagyszerű nagynéni is, arról nem is beszélve, hogy nagy kanállal falja az életet és az élvezeteket. Szimpatikus, erős hősnő, aki tökéletes alapanyaga a társkereső reality-nek.

Connor az elején, ha nem is egyből szimpatikus, de a végére tuti az lesz. Amilyen nevekkel Fizzy említi képtelenség, hogy ne legyen az. A szexi brit téged is el fog varázsolni!! Connor egy megfontolt, felelősségteljes karakter, aki eleinte a háttérben tevékenykedik, majd szépen ráhatásra megmutatja önmagát, azt a pasit, aki érdemes arra, hogy elvarázsolja és levegye a lábáról Fizzyt. Imádtam a párosukat, van bennük valami, ami megmelengette a szívemet, közben meg jól meg is szorongatta azt.

A kettejük között kialakult szexuális vonzást ,és kisugárzást késsel lehetne vágni, annyira perzselnek az oldalak. Persze, ahogy az élet, úgy az ő szerelmük sem fekete-fehér. Kapunk bőven akadályokat, bukkanókat, féltékenységet, bantert, egymással játszadozást, nem kevés szerelmes pillanatot, nem randi randikat, közös élményeket és egy gyorsan kialakuló, mégis lassú mederben folyó szerelmet. A kémia és fizikai vonzás tagadhatatlan kettejük között. A vonzalom és a vicces jelenetek miatt kétség kívül az egyik legszórakoztatóbb és legszívmelengetőbb Christina Lauren regény, amit eddig olvastam.

Tökéletes kora őszi olvasmány, ha még te sem vagy képes elengedni a nyarat, de akkor is tökéletes választás, ha egy cuki, ugyanakkor erős nő uralta romantikus történetet olvasnál, amiben egy romantikus írónő esik szerelembe egy természetfilm rendezővel. Már ez a felállás sem semmi, de ami igazán megfűszerezi Az igazszerelem-kísérletet az a már ismert DNSDuó program, a randik, a 8 archetípus és a valóságshow elemek. Nem az a tipikus Nagy Ő, hanem egy sokkal civilizáltabb, kötetlenebb, hihetőbb és elenyésző mértékben mesterkélt kiadása. Összességében én nagyon jól szórakoztam, jól esett a lelkemnek, és pillanatok alatt befaltam. Olvastam vagy 2 napig, de úgy érzem, hogy jóval kevesebb idő alatt fejeztem be, mivel nagyon jól éreztem magam közben, hihetetlenül megszerettem Fizzyt, és nagyon örülök, hogy a szerzőpáros látott benne fantáziát, mert őszintén kár lett volna kihagyni Fizzy és Connor történetét. A cselekmény is végig pörög, sorban követik egymást az események, néhol emelkedettebb a hangulat, néhol inkább elgondolkodtató, de az biztos, hogy végig humoros, árad belőle egyfajta természetes báj, és nem utolsó sorban egy igencsak szerethető, aranyos történetet. Ha kíváncsi vagy kit választ a Hősnő a 8 Hős közül tarts Fizzyvel és minden kiderül, de ne lepődj meg, ha időközben a herceg archetípus is érezteti a jelenlétét. *kacsint*

"Az én lelki nyugalmamat is megingatta, amikor korábban megláttam a könnyedén elegáns DILF-et a küszöbömön. Sehol sem volt a vakító fehér inges fazon, aki a steril irodában ücsörgött."

" - Értem. Csak úgy véletlenül ott volt a közeledben egy magas, izmos Adomisz, akihez kizárólag azért vonzódtál, mert már eluntad a hosszú ideje tartó aszályt."

" - Nos - jegyzi meg Connor üdvözlésképpen -, annyit kérdeznék, hogy most akkor a Lego Batman vagyok-e, vagy a Jóképű Parti Őr?"

" - Kedvem szottyant rá - Sóhajtok. - Vadász vagyok, tudod.
Jess bólogat, hogy érti.
- Mint James az Alkonyatban?
- Pontosan! Mint James az Alkonyatban.
- Már eltekintve attól, hogy Alice letépte a fejét."

"Connor Prince egyértelműen aranyérmet érdemel a romantika olimpiáján a figyelmes hallgatás versenyszámban. Nehéz elhinni, hogy néhány hónapja csak egy kimért karakternek láttam. Nem, nyoma sincs már a Szexi Vezérigazgatónak, a Szexi Britnek, a Finomlelkű Favágónak, sőt a DILF is felszívódott útközben... már csak Connor van."

"Ő a nyugalmam a viharban, az árnyék a tűző napsugaraimhoz, a Styles a Harrymhez"




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...