2023. augusztus 14., hétfő

Monica Murphy: A Million Kisses in Your Lifetime - Egymillió csók egy életen át (Lancaster középiskola 2.)


"Három év, négy hónap, két nap és pár óra telt el azóta, hogy először szemet vetettem rá."

*

Wren Beaumont-ról sok mindent elmondható. 
Gyönyörű. 
Okos. 
Édes. 
Ártatlan. 
Az elit Lancaster középiskolában imádják a lányok. Mindenki a barátnője akar lenni. Csak én látok át rajta. 
Egy elnyomott kis szüzecske, aki olyan erősen fojtja el az érzéseit, hogy majd' szétrobban. 
Azt képzeli, valamennyiünk felett áll. 
Még felettem is. 
Nem kellene vonzódnom hozzá. Nem a zsánerem. 
Amíg aztán egyszer az órákon közös munkára nem kényszerülünk, és rá nem jövünk, hogy több bennünk a közös, mint eredetileg gondoltuk. És nem telik el sok idő, hogy a megszállottja legyek. Bármit megtennék ezért a lányért, hogy belém szeressen. Bármit.


" - Az az érzésem, hogy az új év kezdetére lesz egy pasid. És a neve Crew Lancaster."


A Million Kisses in Your Lifetime egy olyan könyv, ami biztos szembejött már veled legalább egyszer. Engem a nyalókás jelenet győzött meg végérvényesen, hogy nekem bizony olvasni kell Wren és Crew történetét. Egy cseppet sem bánom, hogy belevágtam, mert szerettem és a maga nemében egy aranyos, ugyanakkor spicy történet. Emellett előtérbe kerül a megfelelés, a magány és az igaz barátok kérdésköre is. Több, mint egy egyszerű romantikus történet. Az Egymillió csók egy életen át maga a kísértés, ami alig várja, hogy beléd mélyessze a fogát.

A kötet nem egy rövid olvasmány, ellenben nagyon olvastatja magát, és mire szünetet tartanál már be is faltad a felét. Eleinte egy középiskolai színnel rendelkező enemies to lovers, jó kislány x rossz fiú történetet, de ahogy haladunk az olvasással úgy adagolja a finomabbnál finomabb zsánereket az írónő. Van benne grumpy x sunshine (ezért még mindig totálisan oda és vissza vagyok), egy iskolai feladat, ami mindent megváltoztat, opposites attract és bizony spicy jelenetek is. Az Egymillió csók egy életen át egy iskolai beadandóval kezdődik, de a végére jóval több lesz, mint egy egyszerű elvégzendő feladat. Habár látszólag Wren és Crew semmiben sem hasonlítanak a másikra, de ahogy megnyílnak egymásnak,, ennél messzebb nem is állhatnának az igazságtól. Míg Crew a rosszfiú szerepében tündököl, akinek öröksége van, és szinte a zsebében van a Lancaster középiskola, egy igencsak magának való, néha bunkó férfi karakter, aki az elején nem biztos, hogy meggyőz, de biztos vagyok benne, hogy a kötet közepére már látod a grumpy külső mögött rejlő hatalmas szívet, és odaadást. Nem indult felhősen a kapcsolatunk, de a végére nagyon megkedveltem Crew Lancaster karakterét, akinek iszonyatosan mocskos a szája, a gondolatairól nem is beszélve. Nagyon jól áll Monica Murphy regényének a váltott szemszög, és az, hogy Crewt nemcsak Wren szemszögén keresztül láthatjuk.

Ezzel szemben Wren a jó kislány, egy igazi példakép, aki mindig udvarias, helyesen cselekszik és apuci szeme fénye. De mi történik akkor, ha egy órán párba kerül a suli rosszfiújával? Mi történik akkor, ha kiderül, hogy nem is olyan rossz? És mi történik akkor, ha Crewnak sikerül betekintenie a kedvesség és figyelmesség páncéla alá, amit álarcként használ Wren? Vedd kézbe az Egymillió csók egy életen át kötetet, és kiderül.

Nemcsak a karakterek érdekesek és szerethetőek, hanem a történet is. Nem hasonlít egyik középiskolás romantikus történetre sem, amit eddig olvastam. Nem annyira toxic, vannak benne okos gondolatok, problémák, de alapvetően lerántja a leplet a látszat előtt. Nemcsak Wren, de Crew is megnyílik előttünk, és lecsupaszítva kitárják a lelküket. Igen, néhol kicsit megbotránkoztató, vagy éppen tele van felesleges drámával, mégsem tudsz elszakadni tőle. Van benne valami addiktív, ami nem ereszt.

Ez lehet Crew, vagy úgy az egész iskola is. Egy csapat elkényeztetett kölyök, mégsem van meg benned az, hogy mi ez?? Érdekes, komoly problémákat boncolgató, mégis szórakoztató olvasmány. Társadalmi értékei megkérdőjelezhetőek, van bőven daddy issues is a sorok között, kiskorúakkal történő bűncselekmény, csak hogy párat említsek a komolyabb témák közül. Úgy gondolom, hogy aki elkezdi annak rázós menet lesz, és alaposan fel kell kötnie a gatyát hozzá, de megéri.

Érzelmileg vannak benne erősebb, illetve számomra gyengébb részek. Wren az elején eléggé butácska, elkényeztetett apuci pici lánya feelinges karakter, aki eléggé bosszantó, ugyanakkor hatalmas utat jár be A Million Kisses in Your Lifetime alatt, és már nem az a szófogadó lány, aki az elején volt. Kinyílik, mint egy virág, és hagyja, hogy süssön rá a nap, és beporozzák a méhek, vagy inkább csak egy méhecske, aki kiemelkedik mind közül.

A történet egésze Crew Lancaster karakterén múlik, ha őt sikerül megkedvelni, akkor az Egymillió csók egy életen át c. kötetet is kedvelni fogod. Rajta áll vagy bukik a siker. Ő az, aki a hátán viszi a cselekményt, és aki a mocskos szájával megbotránkoztat, vagy éppen egy teljesen új mederbe tereli a cselekményt. A cím és az élfestés Wren miatt nyer értelmet, és amikor ez megtörténik azt érzed, hogy igen, tökéletes hozzá.

Wren és Crew nem egy hétköznapi páros. A jó kislány x rossz fiú felállás mindig nyerő, ennek a kötetnek meg különösen jól áll. Az eleje eléggé red flag, hello stalker Crew, de aztán szépen kiforr, és megmutatja az igazi valóját, az erejét, az erősségeit és gyengeségeit. Wren gyengesége Crew, míg Crewé Wren. Szerettem őket együtt, de az igaz, hogy döcögős az út, amire ráléptek. Tele van akadályokkal, megpróbáltatásokkal és a felnőtté válás problémáival.

Az Egymillió csók egy életen át önmagunk keresése és a béklyóinkból való kitörés is egyben. Elengedni a gondoskodó (khm... zsarnoskodó) szülői kezet, és élni a saját életünket, a saját értékrendünkkel. Sem Crew, sem pedig Wren élete nem egyszerű. Tele van elvárásokkal, megfelelési kényszerrel, és egy kikövezett úttal. Mindeközben harc is a saját sorsunk felett, felvenni a gyeplőt, és nem elengedni az irányítást az életünk felett.

Van a kötetnek egy művészi vonala is a kiállítások szeretete és a művészet iránt, ami nekem különösen tetszett, hiszen mindig is fogékony voltam rá, így örültem, hogy ez is szerepet kapott a történetben. Ez az egyik olyan szála a kötetnek, ami miatt megy előre a cselekmény, valamilyen szinten hatással is van az eseményekre, és nem utolsó sorban sok minden értelmet is nyer általa. Összességében egy romantikus, spicy (nem is kicsit, hellóka nyalókás jelenet), ami elég sokszor szexi, és alapvetően egy érdekes regényt kaptam, ami végérvényesen felrúgja a klasszikus középsulis könyvek buborékját, és megmutatja milyen az, ha nem a megszokott klisék vannak egymásra pakolva. Sokkal, de sokkal jobban tetszett, mint amit vártam tőle, és sikerült meglepnem magamat, hiszen a Lancaster középiskola második része vitte nálam a pálmát. Ha érdekel egy nem megszokott romantikus történet, nem félsz a szokásostól eltérő spicy jelenetektől sem, és érdekel, hogy miért az a kötet címe, ami, akkor olvasd el Monica Murphy regényét, mert biztos tud újat mutatni, és pillanatok alatt képes a rabjává tenni.

"Amikor meglátom Wrent, automatikusan elkomorulok. Hogyan lehetnék kedves, amikor mást sem akarok, mint megdugni? Úgy értem, ájultra dugni. Meglátom, és azonnal elönt a kéjvágy. Már attól feláll a farkam, hogy meglátom az ajkai közt a nyalókát. Mindenki másnak ő az édes, bájos Wren.
Én másképp tekintek rá. Másképp vágyom rá."

" - Inkább ne egyél ilyesmit előttem - a kezemben lévő nyalóka felé biccent.
- Miért me? - értetlenül táncolom a homlokomat.
- Amikor azt látom, hogy azzal a vacakkal játszol a szádban, csak arra tudok gondolni, hogy a farkamat szopogatod - közli fahangon. Mintha nem is mondta volna azt, amit."

"Ha az összes Lancaster férfi ilyen jóképű, mint Crew, akkor pusztítók lehetnek."

" - A tűzzel játszol, ha ilyeneket szopogatsz előttem Birdy."

"Szégyenlős és szexi. Jó kislány, aki titokban rosszalkodik. Ez tetszik benned, Birdy."

" - Amikor olyan piszok mázlisták vagyunk, hogy találunk valakit, aki megszépíti a világunkat, nem kellene megragadnunk azt az embert, és el sem engedni többé?"

" - A kedvenc képedet. Egymillió csók egy életen át. De pont most csinálod. Én vagyok a vásznad."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...