2020. március 18., szerda

Erin Watt: When it's real - Igazán szerelem


" - Mondd, hogy itt minden lány betöltötte a huszonegyet!"

*

Rendes körülmények között ez a fiú és ez a lány még csak össze sem futna. A srác neve Oakley Ford. A tinik bálványa, menő popsztár, híres filmsztárok csemetéje, akiért lányok milliói bolondulnak… és megrögzött rosszfiú. Az ember azt gondolná, hogy az élete kész diadalmenet, de a magánélete széthullóban, a dalszerzésben elhagyja az ihlet, a bulvársajtó a botrányaitól hangos. Oakley menedzsmentje úgy dönt, hogy közbelépnek. Az eredmény: teljes imázsváltás, és egy állandó barátnő, akit azért szerződtetnek, hogy megmutassák a rajongóknak, vége a balhés időszaknak. A lány neve Vaughn Bennett. Tizenhét éves, csupaszív, gondoskodó testvér, részmunkaidőben pincérnőként dolgozik. Maga a megtestesült hétköznapiság. Normál körülmények között soha nem vállalná el a feladatot, de a családja megélhetési gondokkal küzd, így nem sok választása marad. A pénzért cserébe, amit öccsei tanulmányaira fordíthat, Vaughn elviseli a fura hollywoodi partikat és a gondosan kitalált Twitter-üzeneteket. Az orruknál fogva vezeti a lesifotósokat és a rajongókat. Néha talán már önmagát is. Mert amikor a hétköznapi szabályok érvényüket vesztik, nem tudni, mit diktál az ember szíve… Elbűvölő és üdítő szerelmi történet, elgondolkodtató üzenettel. Vesd bele magad!

Anikó barátnőm ajánlására kezdtem bele a regénybe, igaz sokat noszogatott, hogy ez legyen a következő olvasmányom, hiszen neki az egyik kedvence lett 2019-ben, és azt kell, hogy minden alapja megvan ennek, hiszen egy felettébb komoly, de annál aranyosabb szerelmi történetet kaptam telis-teli az élet árnyoldalával és az élet boldogságával. Egyszerre vett le a lábamról és egyszerre hitette el velem, hogy enyém is lehet Oakley Ford, aki valljuk be nem egy könnyű eset.

Ahogy belekezdtem a könyvbe, teljesen magába szippantott. Imádtam, habár az elején egyik főszereplő sem állt közel hozzám, de ahogy egyre inkább megismertem őket úgy kezdtem el azt érezni, hogy jóval több lesz ez a regény, mint egy egyszerű tini románc. Kegyetlenül őszinte, nem köntörfalazik, ami a szívén az a száján és felettébb szórakoztató és imádnivaló. Teljesen odáig vagyok az Igazan szerelemért. Nem véletlen, hiszen imádom alapból Elle Kennedyt és ő az egyik társszerzője az Igazán szerelemnek. Az Erin Watt név két neves írót foglal magába Elle-t és Jen Fredericket. Emiatt kicsit féltem a kötettől, de semmi okom nem volt rá. Nemcsak mesterien dolgozik együtt a két írónő, de pompásan ki is egészítik egymást. Emiatt is mondhatom azt, hogy igenis olvasni fogok még az Erin Watt párostól. Romantikus, sokat mondó, kellemes, hangulatos történet tele érzelemmel és színjátékkal. Maga a cselekmény hol bohókás, kemény, de vannak benne bőven cuki és eszméletlenül romantikus részek is. Nemcsak levesz a lábadról, de közbe velős gondolatokat is ébreszt. 

Kezdve azzal, hogy megtaláljuk önmagunkat, hogy azt csináljuk amit szeretünk, hogy merjünk élni és tapasztalni, hogy ne engedjük meg másoknak, hogy skatulyába zárjanak minket, hogy ne engedjünk a nyomásnak és legfőképp azt tanítja meg, hogy sokszor egy őszinte mondat világokat változtathat meg és gyökerestül írhatja át a sorsunkat. Mindenki életébe voltak már nagy szerelmek, fájó szakítások. Ezeket ragadja meg és építi be mesterien a cselekménybe. Egyszerre szól szívből és egyszerre terel a helyes útra. 

Nemcsak szórakoztat és kikapcsol, hanem kivetíti eléd azokat a természetes problémákat, amiket mindenki átélt már az útkeresése során. Az Igazán szerelem egy nagyszerű regény a múlt sebeinek meggyógyítására és ennek átgondolására. Hol iszonyat kemény gondolatokat ébreszt, hol pedig hagyja hogy a rózsaszín felhőkön lebegj. Nem egy helyen húzza ki alólad a talajt és hagyja, hogy zuhanj, hogy aztán az utolsó utáni pillanatban elkapjon és visszahúzzon a szakadék széléről. 

Mindenki, legyen az idős vagy fiatal elgondolkodott már azon, hogy milyen lenne, ha a nagy szerelme, a szupersztár énekes ráfigyelne és belé szeretne. Erin Watt ezt spékeli meg a saját szemléletével és úgy formálja a cselekményt, hogy az ne legyen se klisés, se nevetségesen béna. Már az elején érződik, hogy ez bizony több, mint az a szimpla szerelmi történet, ami tucatszámra jelenik meg a piacon. 

Csavarokkal teli, lélegzetelállító, édes, de ugyanakkor kemény regény ez. Megtanít megbocsátani, szeretni és arra, hogy éld az életed, mert nem tudhatod mit hoz a holnap. A karakterek emiatt annyira valóságosak, tele jó és rossz tulajdonságokkal, bűnökkel és ballépésekkel. Nem egy cukorszirupos történet, ami bármikor kipukkanhat. Egy gyengéd fuvallatnál jóval több kell ahhoz, hogy romokba dőljön a gondosan felépített vár. 

Emiatt is tetszett annyira, hogy a sztárság árnyoldalát is megmutatta, nemcsak azt a csillogást, amit a hétköznapi emberek látnak. Bevezet a kulisszák mögé, a nehézségekbe és a kilátástalanságba. Oakley és Vaughn alapjaiban rengeti meg a tévhitet és épít fel egy erős érzelmeken alapuló történetet.

Nem mondom, hogy nincsenek bukkanók, mert vannak és nem minden csili-vili, de épp ez benne a szép, hogy emberi közelségbe hozza az embereket és az élettörténeteket. Maga a regény tempója gyors, tele pergő eseményekkel, szórakoztató párbeszédekkel, egyedi karakterekkel és valós problémákkal. Egyszerre jelent kikapcsolódást és önismeretet. A karakterek színesek, gyarlóak, emberi hibákkal teliek, mégis szerethetőek és végigizguljuk az egész regényt, hogy vajon mi lesz velük a végére és tényleg annyi kell a szerelemhez, hogy két ember megismerje és megszeresse a másikat? Lehet ezt befolyásolni? Nem, a szívnek semmi és senki sem parancsolhat, erre a kötet vége tökéletes mértékben rávilágít. Szeress, szakíts, szeress, de ami a legfontosabb ne hagyd, hogy mások döntsenek helyetted és mások hozzák meg az élet nagy sorsfordító lépéseit. Erre tanít meg minket Oakley és Vaughn románca. A sok csipkelődés és adok-kapok csak még pergőbbé és még egyszerűbbé teszi a regényt. Úgy tudom, hogy standalone kötet, de látok benne potenciált a folytatásra.
"Az új barátnőm egyfajta kaktusz, de szexi kaktusz. Vékony, áttetsző anyagú felsője és streccsfarmere felfed annyit a domborulataiból, hogy még kényelmetlenebbnek érezzem a nadrágomat."

"Igen? Hát persze. Pénz, hírnév, lányok. Mi az nekem? Ami nem megy, az az, hogy legyen egy normális kapcsolatom egy rendes, normális lánnyal. Annyira azért nem vagyok jó srác, hogy epekedjen utánam."

" - Szép vagy. Napról napra ragyogóbb, izgalmasabb veled az élet. És ha mi egyszer lefekszünk egymással, az csakis a te akaratodból történik majd, nem az enyémből, vagy, mert azt hiszed, különben elveszítesz."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...