2020. március 17., kedd

Sarina Bowen: Bittersweet - Keserédes (True North 1.)


" - Griffin!"

*

A ​farmerek energiája tartja mozgásban a földet. Griffin Shipley cseppet sem számított arra, hogy egy vermonti földút szélén, egy árokban fog összefutni egykori egy (vagy a pontosság kedvéért két-)éjszakás kalandjával. Öt évvel ezelőtt azonban mintha egy másik élete lett volna… Griff huszonhét évesen, nem igazán önszántából került a családi farm élére. Még hatalmas válla is nehezen bírja a terhet: neki kell támogatnia anyját, három testvérét és hangyás nagyapját is. Nincs ideje a lányszövetség egykori tagjára, aki fél áron akarja felvásárolni a termésüket. Vermont sosem szerepelt Audrey Kidder utazási tervei között. Ahogy Griff Shipley sem. De muszáj kapnia egy második esélyt az őt foglalkoztató étteremlánctól. Na, jó, egy ötödik esélyt. És egyetlen beképzelt, szexi, szakállas farmer sem állhat az útjába. Ellenfelei egymásnak. Egészen más dolgokat várnak az élettől. Nagy kár, hogy a kettejük közt levő érzéki feszültség olyan pikáns, mint Audrey szupertitkos barbecue szósz receptje, sőt…

Figyelem! A szöveg pikáns jeleneteket, ínyencségeket és egy gőzölgő, kültéri zuhanyt tartalmaz, valamint bebizonyítja, hogy a farmerek nem röstellik bepiszkolni magukat.

Minden volt ez a történet, csak keserédes nem. Szexi, fülledt hangulat, kedves és szerethető karakterek. Nagyszerű történetvezetés, izgalom, szerelem. Egyszerűen úgy volt jó, ahogy volt. A farmerok életébe is betekintést adott, s elmondhatom, hogy igenis igazak a sztereotípiák és szexik a farmerok, főleg ha vermontiak. De a vicces félretéve mindig is szerettem azokat a romantikus regényeket, amikben nem egyértelmű a happy end és az egymásra találás. A Keserédes pont ilyen. Egy cseppnyi romantika és egy jó nagy adag vonzalom és vonzódás.

A borító már a megjelenés előtt megfogott és tudtam, hogy el kell olvassam. Nemcsak megkapó a fülszöveg, de van benne valami titokzatos és arra késztet, hogy vedd kézbe és olvasd el, mert garantáltan nem fogod megbánni. Ezenfelül tökéletesen illik a Rubin Pöttyös könyvek világába, tökéletesen kiegészíti és sokszínűbbé teszi a kategóriát. Egyetlen egy bajom volt csak vele, mégpedig az, hogy állandóan éhes voltam és legszívesebben állandóan ettem volna. Nemcsak, hogy tele van ínycsiklandó részekkel, de sóvárgással és egy jó nagy adag erotikával is. A műfaj kedvelőinek igazi csemege. Nemcsak olvastatja magát, de késztet is, hogy te magad is próbáld ki milyen az élet egy farmon. És az, hogy nem egy szokványos városi sztori, csak még édesebbé teszi a már amúgy is édes történetet. Hiszen olyan mint egy jó sütemény, omlós, s ahogy haladsz a vége felé egyre krémesebb és egyre inkább azt kívánod bárcsak soha ne érne véget. A Keserédes ezt váltja ki. Az értékeidre hat és ezáltal befolyás téged. Nehéz nemet mondani neki és még nehezebb nem szerelembe esni Griffin iránt. Viszont nemcsak a leírások, a cselekmény és a karakterek lenyűgözőek, hanem az a természetesség is, amivel az írónő ír, látszik, hogy tapasztalat van minden egyes szó mögött, s ez hozza még közelebb a sztorit az olvasóhoz, hiszen ki ne imádná azt a gondolatot, hogy a szexi, de annál inkább morcosabb farmer beleszeret és ellovagolnak a naplementébe? Na igen, de a Bittersweet ennél komolyabb és valóságosabb. 

Nemcsak a pozitív oldalát mutatja meg, hanem betekintést enged a nehézségekbe és akadályokba is. Nemcsak a kötelességet állítja a középpontba, hanem az álmokat és a való életet is. Nemcsak megfog, hanem elsodor és addig addig visz magával, amíg azt nem olvasod, hogy "vége".

Griffin Shipley egy igazi macsó, aki úgy veszi le az embert a lábáról, hogy fel sem tűnik, csak akkor amikor már késő. Általa nemcsak a kötelesség szó nyer értelmet, de a család és a szereteté is. Ezzel szemben Audrey világa megrengeti az olvasókat, de az kétségtelen, hogy nélküle nem lenne ugyanaz a Bittersweet, mint ami. 

Egy igazán lebilincselő történet tele szexszel, akarattal és önállósággal. Hol a szívedbe markol, s hol pedig arra késztet, hogy terítsd észhez a karaktereket. Igazi cselekvést vált ki és további vágyakozást a sorozat többi része iránt. Sarina Bowen eddig ismeretlen volt előttem, de az biztos, hogy nem ez volt az utolsó olvasásom tőle. Ha szexi farmerekre vágysz, akkor megtaláltad a neked való sorozatot. 

Nemcsak a tájat festi le úgy, hogy akár már holnap beköltöznél, hanem a nehézségeket is úgy teszi célponttá, hogy azok ne legyenek lehetetlenek. Igaz, hogy nagy fejszébe vágta a fáját, de ez cseppet se tántorítson el attól a ténytől, hogy az írónő a kisujjából rázza ki a romantikát, a múltat és a kecsegtető jövőt. Maga a cselekmény is ehhez igazodik, hol kilátástalan, hol boldog, s hol sorsfordító. S mindezek mellett az élet igazi oldalát is megmutatja, a küszködést, az álmaink kergetését és megmutatja, hogy sose adjuk fel. Imádtam, hogy nincs benne semmilyen felesleges dráma, egyszerű, mint a kő, mégis emiatt annyira szerethető is. Olvasás után olyan érzetet kelt, mintha most léptél volna ki egy nívós étterem ajtaján és élveznéd azt az utóízt és mámort, amit a fogások hagytak maguk után. Egyszerre zamatos és édes, a kellő helyeken savas és mindezt egy igazán pezsgő és keserédes visszacsatolással megbolondítva. Nem vagyok egy nagy szakács, de a Bittersweet után kedvem támadt főzőcskézni és lenyűgözni a családot. S ha már a családnál tartunk. Imádnék egy ilyen farmon élni, ha ezek a kedves és felettébb szerethető emberek lennének a szomszédaim.
"Jó, most már hivatalos. Örökké egyedülálló maradok egész kibaszott hátralevő életemben. A fickó, aki képes megölni egy disznót a csinos lány előtt, az magányosan fog meghalni."

" - Nem vagy az alkalmazottaim listáján - próbáltam magyarázni. - A te munkád csak annyi, hogy állj ott és légy szép."

" - Jézus ereje! Sebészeti úton távolították el a humorérzékedet, vagy mi? Maradt utána seb?"

"És már megint itt tartunk. Annyira tudtam ellenállni Griff Shipley-nek, mint Homer Simpson a fánknak."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...