2020. március 8., vasárnap

Emma Chase: Felséged szolgálatában (Uralkodj magadon 3.)


"Vannak férfiak, akik a farkukkal gondolkodnak."

*

Logan St. James egy parázslóan szexi szörnyeteg. De néha eléggé mélabús – de Ellie Hammond hajlandó ezt figyelmen kívül hagyni. Mert láttátok őt?
Pokolian szexi. És Ellie szertelensége elég mindkettejük számára.
Ellie évek óta bele van zúgva az erős és nagyszerű királyi testőrbe – akiről a lány úgy gondolja, még csak észre sem vette őt, legalábbis nem igazán.
Logan számára Ellie csak a munkája része volt – a királyi család tagja, akit a fogadalma szerint megvéd. De az egyetemről 22 évesen kikerülő lány elhatározza, hogy félreteszi erotikus ábrándozásait mindenféle testőri motozásokról meg szex közbeni csevegésekről, hogy rátaláljon a boldogan élt, amíg nem halt érzésre. Wessco királynője arra buzdítja Ellie-t, hogy lépjen a testvére nyomdokaiba és ő is állapodjon meg. Mondjuk, egy herceg oldalán. Vagy egy márkién. Esetleg egy vikomt még jó lehet. De a tündérmesébe illő végkifejlet keresése közben Ellie megtanulja, hogy a legédesebb szerelmet a legnehezebb elengedni.

Uralkodj magadon! Hirdeti a kötet... Sok mindent sikerült csinálni a kötet alatt, de nem tudtam uralkodni magamon. Annyira vártam ezt a részt, de annyira, már Olivia és Nicholas története alatt is reméltem, hogy egyszer eljön az a pillanat, hogy Ellie és Logan kerülnek porondra. Nem viccelek, ha azt mondom, hogy faltam a sorokat és minden egyes részre éheztem. Teljesen levett a lábamról és hatalmas mosollyal az arcomon olvastam a történetet, nyilván a kellő helyeken lehervadt az a mosoly, de... Megérte, imádtam, szerettem és odáig voltam a Felséged szolgálatábanért.

A kötet egy intenzív betekintéssel kezdődik, ami fogva tart és nem ereszt. Amint elolvastam az első sorokat a rabjává tett, nem tudtam elszakadni tőle és alig vártam, hogy minél többet és többet kapjak belőle. Szó szerint csüngtem a történet minden egyes szaván, nem telt el úgy perc, hogy ne gondoltam volna arra, hogy milyen türelmetlen vagyok és egyszerre akarom az egészet. Igen, telhetetlen voltam és egy délután alatt befaltam ezt a 318 oldalt. Ritkán csinálok ilyet, de most arra volt szükségem, hogy elvarázsoljon és magához láncoljon a sztori. Maga a cselekmény időugrásokkal kezdődik, ezzel bevezetve az előzményeket és azt a szálat, ami aztán végig uralni fogja az eseményeket. Természetesen a királyi család már megismert tagjai is előkerülnek és szerves részeit képezik a regénynek. Bepillanthatunk az életükbe és párhuzamosan Ellie és Logan egymásra találásával az ő életük is a szemünk előtt zajlik le. De mindenekelőtt az írónő nemcsak erre fordított energiát, hanem arra is, hogy végigkísérjük Ellie-t a felnőtté válás rögös útján. 

Láthatjuk a virgonc és mindenkit elkápráztató tinit, a szeleburdi egyetemistát és a hősszerelmes Ellie-t is, aki tűzbe menne a választottjáért. Ezek a részek hol nevetésre, örömre adnak okot, s hol elborzasztanak vagy éppen aggodalommal töltenek el. Érzelmek sokasága és elfojtott indulatok, vágyak kerülnek az asztalra. Nemcsak Wessco, de New Jersey utcái is tartogatnak meglepetéseket. 

Nincs egy unalmas pillanat, akiknek tetszett Nicholas és Henry története, azok Ellie-ét is imádni fogják. Bohókásabb, mint az előzőek, ugyanakkor komolyság, cserfesség és valami egészen egyedi aranyosság is körüllengi a cselekményt. A borzadalmak itt sem maradhatnak el, ugyanúgy mint a kimondatlan szavak, amik nemcsak megkönnyítenék az életet, de szebbé is tennék azt. Valamilyen szinten tiltott szerelem lapul meg a sorok között, hiszen Ellie rajongása Logan iránt, aki valljuk be finom falat, már akkor elkezdődött, amikor még kiskorúnak számított. 

Örülök, hogy az írónő várt és nem egy olyan románcot próbált meg beadagolni, amihez sokaknak nem fűlik a foga. Ahogy Ellie úgy a történet is aranyos, néhol már-már gyerekes, de tökéletesen kiegészíti a mindig komor, érzelemmentes Logan személyét. Ami nekem nagyon tetszett az az egész légkör, ahogy az írónő természetesen adagolta az információkat, ahogy a cselekmény szálait mozgatta és ahogy terelte a karaktereket az útjuk során. Nem éreztem azt, hogy erőltetett lenne, vagy hogy túl sokat akar. 

Mindig csak egy kicsit adott, s a végén dobta be az egész közönség elé azt, amit mi már az első kötet óta tudtunk. A nyilvánosság eszközét és az arisztokrácia jelenlétét is kellően kezelte, nem ment el a végsőkig, de azért volt benne és ezáltal közelebb is érezhettünk magunkat Ellie-hez, aki egy egyszerű new yorki lány, akire rátalált a boldogság. A vággyal túlfűtött és elnyomott érzésekkel átitatott részek emelik csak igazán a regény színvonalát, hiszen ezáltal sokak számára kézzelfoghatóbbá váltak, mint a királyi család fiainak története. 

Teszem itt hozzá, hogy imádtam az első két kötetet, mégis volt valami hihetetlen bennük, de nem Ellie-nél, nála természetes ahogy alakulnak a dolgok. Egy valami zavart csak, az pedig a lassúság, hiába pörög ezerrel a cselekmény és hiába ugrunk óriásit az időben, ha Logan egy szerencsétlen tuskó.

Összességében egy intenzív, kalandos és veszélyeket sem kímélő sztorit kaptam. Egy már régóta érő szerelem beteljesülését, ami egyszerre töltötte el a szívemet reménnyel és megnyugvással, hiszen ha sikerült Ellie-nek a lehetetlen és megszerezte az áhított pasit, akkor neked is sikerülni fog. Higgy magadban és lehetséges lesz! Minden rajtad áll vagy bukik. Délutáni kikapcsolódásnak tökéletes. Nemcsak ellazít, de fel is pezsdíti a véred és nem hagy addig nyugodni amíg meg nem tudod, hogy mi Ellie és Logan sorsa. Vajon egy uralkodó testvére összejöhet egy testőrrel anélkül, hogy nagy port kavarna és mindent a feje tetejére állítana? Igen, Ellie nem arisztokrata, de a családhoz tartozik, így neki talán még nehezebb dolga van. Izgalmak, szerelem, megható pillanatok, beteljesülés, vágyak és megannyi cuki pillanat vár rád a Felséged szolgálatában alatt. Ha szeretted Nicholas és Henry történetét, ne hagyd ki a csapongó és szeleburdi Ellie-ét sem.
" - Igazad volt. A hercegnő húgának és az East Amboy testőrének semmi keresnivalója egymás mellett. Úgyse húznánk sokáig."

"Ha a képregényhős Superman, James Dean. Jason Bourne és egy brit-skót jellegű, wesscói akcentussal rendelkező, bársonyos hangú srác jegyeit mind összegyúrnánk egy emberbe, akkor az lenne Logan St. James."

"Lefeküdni egy félmeztelen nő mellé, aki úgy néz rám, mint egy fagylaltra, amit alig vár, hogy elnyalogasson. Mi baj lehet?"

"Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy a lassan égő tűz a legmelegebb. Ez biztosan igaz lehetett, hiszen Logannel olyanok voltunk, mintha a pokol tüze égett volna közöttünk."


Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...