2020. március 12., csütörtök

Anne L. Green: Heather vonzásában (Bűnös viszony 1.)


"Ez a nap is csak úgy telt, mint a többi. Semmi különleges nem volt benne."

*

William Keyes a chicagói rendőrség egyik legelismertebb rendőrnyomozója. Munkája tele van izgalommal, veszéllyel, rejtélyekkel és észjátékkal. Minden ügyében az igazságot kutatja. Mindemellett menyasszonyával, Joyce-szal lázasan készülnek közelgő esküvőjükre.
Tökéletesnek látszó életét azonban egy szövevényes gyilkossági eset és egy kellemetlen jogi procedúra kavarja fel. Az ügyben eljáró tüzes és leleményes Heather Reese ügyvédnőt egyszerre találja kibírhatatlannak és vonzónak. Minden akarata ellenére lassan kialakul köztük a kölcsönös vonzalom. A Heather iránt táplált érzelmei észrevétlenül befolyásolhatóvá és sebezhetővé teszik őt. Will idővel mindenben elbizonytalanodik, amiben addig hitt: Joyce-ban, a hivatásában, de legfőképpen önmagában.
A Heather vonzásában a Bűnös viszony-sorozat első része, melyben a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő bebizonyítja, nem mindenki bűnös, akit rabságra ítélnek. A történet a Joyce csapdájában című kötetben folytatódik.


Ess bűnbe, te is. Ez áll a könyvhöz készült könyvjelzőn. Kedves írónő, az biztos, hogy én már az első szavak után bűnbe estem és nincs megállás teljesen rabja lettem a Bűnös viszonyoknak. Egyszerre van az olvasónak izgalomban, félelemben és szerelemben része. Ez a hármas legyőzhetetlenné és halhatatlanná teszi a regényt.

Anne nem tud olyat írni, aminek ne lennék a rabja, de ahogy telik az idő és adja ki az újabb és újabb regényeit, döbbent rá, hogy milyen sokszínű és milyen áhítattal itatja át a regényeit. Sokan figyelmeztettek, hogy csak úgy kezdjem el a regényt, ha már nálam van a folytatás is, mert képtelenség kibírni a várakozást. Jelentem, a küldetést elbuktam. A második kötet még nem érkezett meg, de én már belecsöppentem William és Heather világába. Hatalmas merészség kellett hozzá, de vállaltam a kockázatot, s jelenthetem, hogy darabokra törtem a regény végével. Nemcsak a szívemig hatolt, de rendesen be is fészkelte magát és addig-addig furakodott beljebb, amíg nincs már kiút onnan. Eszméletlen, hogy mennyire veszélyes, talán az eddigi legádázabb és legsötétebb, leggyilkosabb regény, amit az írónő letett az asztalra. Egyszerre reménykedsz és tart sakkban. Akik ismerik a Csábító trilógiát, azok előtt nem ismeretlen William kiléte. És azt is tudják, hogy ki Joyce. 

Mindenféle spoiler nélkül mondhatom, hogy ezeket a regényeket érdemes egymás után olvasni, hiszen a Heather vonzásában szorosan kapcsolódik a már megismert Olivia és Niko történetéhez, a régi, megkedvelt párunk is vissza-vissza köszön, ezáltal minimális spoiler várható a Csábító trilógiára nézve, de William és Heather jóval többet ad, mint Oliviáék. Rettegéssel, félelemmel és egy jó nagy adag adrenalinnal fűszerezi meg a kötetet. 

Nincs egy olyan pillanat, ami ne szegezne az oldalakhoz, nincs egy olyan mozdulat, ami később még ne lenne fontos és nincs egy olyan információ morzsa, ami a későbbiekben ne lenne jelentős. A Heather vonzásában egyszerre pezsdít fel és őrzi meg a hidegvérét. Érzelmek sokaságával, a józan ész és a szív játékával teszi még izgalmasabbá és meg lehengerlőbbé a történetet. 

William a maga jóságával és Heather a maga lobbanékony, kemény szívével igazi robbanóelegyet alkot, ami alig várja, hogy a kellő pillanatban robbanjon és leterítsen a lábadról. Egyszerre tölt el vágyakozással és egyszerre mutatja meg az élet sötét oldalát, a lelki betegségeket, a múltat és a jelent, aminél fontosabb nincs, csak az itt és a most. Nemcsak pellengérre állítja a karaktereit, de erőt és elszántságot is kölcsönöz nekik. 

Hol a sárba tiporja őket, hol felemeli őket onnan, de az biztos, hogy nem bánik velük kesztyűs kézzel. Szenvedés, érzelmi hullámvasút, a halál árnyéka, a múlt árnyékai és szellemei által. A gyenge és az erős harca, a jó és a rossz összecsapása. Mindezeket jelenti a Heather vonzásában. Egy lenyűgöző szerelem története két megtört, ugyanakkor erős karakteren keresztül, akik alapjaiban rengetnek meg és kárhozatnak a bukásra. 

Nemcsak a cselekmény leleményes, csavarokkal teli, hanem a karakterek is részletesek, sokrétűek. Nem lehet őket skatulyába állítani, nem lehet azt mondani, hogy szimplán a nemek harca zajlik a sorok között, vagy épp egy ügyvéd és egy rendőr egymásra találásának a története ez. Jóval több, s egyben jóval kevesebb is. Anne L. Green nemcsak egy nagyot ugrott, de azt is megmutatta, hogy előtte nincs lehetetlen és bármire képes, legyen az érzelmi tánc vagy épp rettegéssel teli jelenetek. 

Az egyszer biztos, hogy aki elkezdi egykönnyen nem tudja elfelejteni. Rabul ejt, magához láncol és egyfajta függőséget ébreszt az olvasókban. Maga a cselekmény furfangos, vágyakkal és vágyódással, elfojtott érzelmekkel teli erős eseményeken alapuló ádáz küzdelem. William egy masszív, végtelenül figyelmes és jószívű férfi, aki a kötet lelke és szíve. 

Heather ezzel szemben bitang erővel és akarattal rendelkező nő, akinek a karrier az első és csak utána jöhet a magánélet. Mindenféle elfogultság nélkül mondhatom, hogy ezekből az erős karakterekből születnek a maradandó alkotások, akárcsak a Heather vonzásában. Leleményes, izgalmas, függőséget okoz. A kötet vége felé nemhogy enyhülnének a kedélyek, annál inkább felpörög az esemény és a végéig egy ádáz harcban lehet részese az olvasónak. Megadja a mámort, a jövő kecsegtetését majd elsöprő erővel az utolsó oldalakon elveszi azt és kétségbe von minden eddigi sugallatot és feltételezést. Komolyabb, veszedelmesebb, mint az eddigi Anne L. Green kötetek, de mindezek mellett szívhez szólóbb és kegyetlenebb is. Ott forgatja meg benned a kést, ahol tudja, ott szúr oda, ahol jólesik és az biztos, hogy a lezárást illetően szomjazni fogod a folytatást és a továbbiakat. Nemcsak függővé tesz, de le is rombol benned egy gátat. Egy gátat a külvilág felé, hiszen ha egyszer beszippantott nem ereszt. Egy igazi mestermű, akárcsak az eddigiek. Látványos, üde színfolt, ami teljességgel levesz és ledönt a lábadról.
"Márpedig a lelkemre vettem. Itt áll előttem ez a gyönyörű nő, tetőtől talpig makulátlan, én pedig egy szemétteleptől bűzlőm. Csoda, ha kikészültem?"

" - Pont ezért azt tanácsolom neked, ne állj ellen a csajnak, add meg magad az ösztöneidnek. Ha utána is így érzel iránta, akkor ne teketóriázz. Őt vedd el feleségül, ne azt a flúgos Joyce-t! - közölte komoly arckifejezéssel."

"Szerettem volna üvöltve lerázni magamról a láncaimat, megragadni és kicipelni őt a teremből. Kétségtelen, hogy totálisan Heather vonzásába kerültem."

" - Hidd el, ha veszélyben érzem magam, vagy azt, aki fontos neked, én is az vagyok - nézett rám szigorú arckifejezéssel, és a tekintetét mélyen az enyémbe fúrta."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 50%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...