2020. március 9., hétfő

Emma Chase: A királynő férjet keres (Uralkodj magadon 4.)


"Egy nő sem születik királynőnek, függetlenül attól, hogy már a születésekor a neve mellé biggyesztik a címet."

*

Lenora Celeste Beatrice Arabella Pembrook hercegnőnek nem éppen átlagos gyerekkora volt. Arra nevelték, hogy királynő legyen – Wessco első királynője. És ez nagy dolog.
Amikor tizenkilenc évesen megkoronázzák a gyönyörű fiatal trónörököst, ő készen áll arra, hogy uralkodjon. Elbűvölő, okos, magabiztos és leleményes.
Viszont nem házas.
Márpedig a tanácsadóinak ez az elsődleges szempontja. Ez az, amit a parlament megkövetel, és amit a nép akar.

Lenora nem vágyik arra, hogy hozzáláncolja magát egy férfihoz – pláne olyanhoz, aki csak a korona miatt van vele. De néha muszáj egyezséget kötni, és eleget tenni a kötelezettségeknek.
Még a királynőknek is. Különösen a királynőknek.

A New York Time bestsellerszerzője, Emma Chase ezúttal egy édes és szexi, különálló fenséges történettel örvendezteti meg olvasóit.

Lenora királyné sose volt a kedvencem, távolságtartó és hűvös volt már az előző kötetekben is, ezért is volt meglepő olvasni a történetét. Messze állt tőlem és nem is voltam biztos benne, hogy az eddigi élmények alapján bármi jó kisülhet vele kapcsolatban. De tévedni emberi dolog, még akkor is, ha ez a tévedés hatalmas. Azt nem mondom, hogy a kedvencem lett, mert nehéz Ellie-t letaszítani, de most már sokkal jobban megértem Lenora személyiségét.

De nagyon előre haladtam. Lenorát egészen kiskorából elindulva mutatja meg az írónő, nemcsak azt, hogy bizony ő is volt fiatal, hanem azt a nyomást amit ráhelyezett. Ez a negyedik kötet sokkal komolyabb, keményebb és valamilyen szinten szomorúbb, mint az előzőek. Tele van szívszaggató pillanatokkal, hűvösséggel és falakkal, amiket le kell rombolnunk. Bár ez a rombolás felettébb felemelő és szórakoztató. A kötet úgy egyharmada melankolikus, nyomasztó, egyáltalán nem élveztem, aztán történik valami és minden a feje tetejére áll, Lenora már nemcsak egy kislány, akinek uralkodni kell, hanem egy kész nő, akik döntések és sorsok irányítója és meghozója. Ezzel együtt egy váltás is történik a sztoriban, nemcsak megnyílik előttünk a királynő, hanem egy teljesen új oldalát is megmutatja. Remélem, akik eljutottak idáig a sorozatban, azoknak nem meglepő, hogy bizony Lenora is érző-vérző-lélegző személyiség, akinek ugyanúgy szüksége van az érintésre, egy-egy jó szóra vagy arra, hogy az élet tanítsa és ráébressze létfontosságú dolgokra. A kötet megtanítja, hogy élj, használd ki a lehetőségeidet, hiszen csak egyszer vagy fiatal és sose tudhatod, hogy mit tartogat számodra a jövő és mikor jön el a búcsú ideje. 

Ki kell törni a kelepcéből és élni kell, új dolgokat felfedezni és megismerni az emberi érzéseket és át kell élni a nagy szerelmeket, az első alkalmakat és tárt karokkal kell fogadni a változásokat. A királynő férjet keres erre tanít meg, hogy szállj, hogy légy szabad. Mindezek függvényében érdekes volt, hogy Lenorát nem ilyennek ismertem meg az előző kötetek alatt. Merev, minden szabályt betartó és erős markú nő személyét keltette. 

Ugyanakkor a kötetet lehetőséget ad arra, hogy ettől elvonatkoztatva belássunk a felszín alá, hogy részesei legyünk a gyerekkorának, a megkoronázásának, a nehézségeinek és a sordöntő pillanatainak. Edward felbukkanása és a Thomasnak tett ígérete által igazi tótágast vesz a cselekmény. Kiszabadul a skatulyából és száguld az elképzelhetetlen felé. Onnantól kezdve egy sziporkázó, gyengéd, szexuálisabb töltetű utazás veszi kezdetét. 

Nemcsak a szex jelenetek sokasága adja meg a pikantériát, de felnőttesebb és bohókásabb is lesz tőle a történet. Már nem lengi körül a szomorúság és nem támad kedvem tőle kardot döfni a szívembe. Kezdetét veszi a modern tündérmese a fényes páncélú lovaggal és a megmentésre váró herceg kisasszonnyal. A királynő férjet keres alapjaiban határozza meg a tündérmese fogalmát. Elvarázsol, leigáz és magával ragad. 

Végig mosolyogsz, nem tudod megállni, hogy ne töltse el a szívedet a boldogság, s ahogy a szerelem bontakozik ki, úgy lépsz át te is a mámoros rózsaszín felhőbe. Ez az, amire szükséged van, ami felemel és addig a levegőben tart, amíg be nem fejezed az olvasást. Nemcsak hű befejezését adja a sorozatnak, de egy olyan belső vágyat is kielégít, amiről eddig nem is tudtad, hogy szükséged van. Lenora végig jelen van, de csak az ő történetében ismerhetjük meg a valódi énét, azt hogy ki is ő és hogy honnan indult. Nemcsak egy szexi szerelmi tündérmesével van dolgunk, hanem ennél jóval keményebb és valóságosabb mondanivalóval is. Akik elkezdik garantáltan szárnyalni fognak a kezdeti szürkeség után. Nehéz nemet mondani neki és még nehezebb ellenállni. Leigáz, meghódít, akárcsak Edward Lenorát. A markában tart, s addig nem ereszt, amíg meg nem érted a komoly és kötelezettségekkel teli Lenora és az életvidám, kalandor Edward szerelmét. Átélheted az első szerelem varázsát, a szexuális barangolást, a fellobbanó érzelmeket és a mindent elsöprő tündérmesei feelinget. Hagyd, hogy magával ragadjon, hagyd hogy téged is elrepítsen egy felejthetetlen kaland felé, amit sose felejtesz el.
" - Azért, Csibe, mert a szerelem ennél sokkal bonyolultabb. Fantasztikus, szép, de egyben borzalmas, felkavaró is. Egyik nap úgy érzed, hogy repülni tudnál, másik nap pedig bele tudnál pusztulni a fájdalomba. Bonyolult dolog ez. - Alfie megvonta a vállát. - Apád pedig azt szeretné, hogy neked egyszerűbb legyen, már amennyire lehet. Mert ő tudja, hogy már most sok bonyodalommal jár a korona, amit egy nap a csinos buksidra tesznek."

" - Az, hogy ön mit akar, lényegtelen! Az egyetlen dolog, ami számít, a kötelessége. A felelőssége, amivel a Koronának és az országnak tartozik."

"Megrázkódtam egy kicsit, mert az jutott eszembe, hogy csodád érzés lehet Edward értékes dolgainak egyike lenni."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...