2024. április 1., hétfő

Chloe Liese: Csak mi ketten (A Bergman fivérek 1.)


 "Mondták már nekem, hogy gond van a vérmérsékletemmel."

*

Ismerkedjünk ​meg Bergmanékkal, az ellenségekből szeretőkké váló fiatal párral ebben a sziporkázó romantikus komédiában, amely szívvel és humorral mutatja be a szerelem sebezhetőségét. 
Attól a pillanattól kezdve, hogy közös főiskolai órájukon egymás mellé kényszerültek, Willa világossá teszi, hogy utálja Rydert. Rejtély, hogy miért utálja, de a srácnak ez éppen megfelel. Willa maga a heves, csábító káosz, ami igazán nem hiányzik Ryder csendes, tiszta életéből. A lány a női foci új generációjának ígéretes tehetsége. Borzas hajzuhatag. Duzzadt ajkak. És olyan vérmérséklet, amely mellett az ördög maga a megtestesült ártatlanság. Ryder tehát mindent megtesz, hogy kihasználja a lány iránta érzett ellenszenvét, hogy megőrizhesse a kettejük közötti távolságot. 
Amikor Willa elkéri tőle az órai jegyzeteit, a csendes, mogorva „remete” egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Ryder Bergman egy pimasz, dühítő, flanelinges talány. Bozontos szakáll. Mélyen a fejébe húzott baseballsapka, ami elrejti a tekintetét. És makacsul nem vesz tudomást Willa létezéséről. Csakhogy a lányt nem olyan fából faragták, hogy visszariadjon egy kis kihívástól. 
Amikor rákényszerülnek, hogy közösen dolgozzanak egy iskolai feladaton, Willa és Ryder az ugratások és bosszantások véget nem érő párviadalába kezd, mindketten elszántan, hogy győztesként kerüljenek ki a dologból. Ám amikor nem várt érzések lobbannak fel köztük, a győzelem mást kezd jelenteni számukra: elnyerni a másik szívét…

" - Ohó, ez már háború, Bergman. Háború."


Az egyik legjobb frenemies to lovers történet, amit olvastam. Egyszerűen imádtam Willa és Ryder párosát, olyan jók voltak együtt, és olyan szívhez szólóan szép a Csak mi ketten. Úgy érzem, hogy A Bergman fivérek sorozat lesz az új kedvencem, mert ez az első rész valami fenomenális volt, és még több ilyet kérek szépen Chloe Liese-től. Zseni egy nő, szó szerint ittam minden szavát, és bárcsak soha ne lett volna vége a kötetnek.

Tudod, vannak azok a könyvek, amik megmutatják, hogy így is lehet csinálni, a Csak mi ketten pedig pont egy ilyen regény. Az írónő stílusa pazar, nem tudtam megunni, és 100%, hogy még fogok tőle olvasni. Az egyik legjobb döntés volt a Kossuth Kiadó részéről, hogy elhozták nekünk ezt a sorozatnyitó részt. Ha szereted te is az egyetemen játszodó, igaz frenemies (friends + enemies) to lovers sztorikat, a sport románc típusú szerelmes regényeket, illetve a komolyabb témákat, a belső monológokat, és az sem riaszt meg, ha nem tökéletesek a karakterek, akkor a Csak mi ketten telitalálat lesz. Willa, a kötet egyik főszereplője egy igazi vadóc csaj, aki habár keménynek mutatja magát, a belső ennél sokkal törékenyebb. Ahogy Ryder, úgy mi is fejezetről fejezetre ismerhetjük meg Willa karakterét, azokat az eseményeket az életében, amik azzá tették aki, azokat az embereket az életében, akik formálták a karakterét, és akik miatt oly bizalmatlan. Willa hozza a sport románc szálat, hiszen egy belevaló, tökös focis csaj, aki nemcsak a pályán hasít, hanem abban is, hogy mindent is kimondjon, és semmit se rejtsen véka alá. Egy felettébb szimpatikus, rokonszenves és humoros lány. Imádtam olvasni a gondolatait, az anyukája egy tünemény, akiért a szívem szaladt meg, illetve Willa teszi hozzá a kötet grumpy x sunshine oldaláról a sunshine karakter jellemzőit. 

Ezzel szemben Ryder a grumpy, azaz mogorva srác, a kötet férfi főszereplője, a megközelíthetetlen kőszikla, a szakállas viking, a bunkó srác, aki semmibe néz, de ahogy haladunk a történetben, úgy ismerhetjük meg Ryder hátterét, és azt, hogy mi is történt vele. Ők ketten együtt hasítanak, és az utolsó hajrá után is megmutatják, hogy mennyire is szüksége van a másiknak arra, hogy legyen valaki, akiben teljes mértékben meg tud bízni, és akinek képes megnyílni.

Ryder egy exfocista, egy hallássérült férfi karakter, aki már csak a reprezentáció miatt is különleges, hiszen egy olyan könyvet sem tudnék megemlíteni, amiben hallássérült főszereplő lenne. Chloe Liese ezt a szálat is mesterien adagolta, a kellő helyen hozta elő, és hagyta, hogy az elején Willa mérgelődjön Ry bunkóságán, de az az igazság, hogy ez is csak hozzáad a Csak mi ketten bájához.

Egy igazán szórakoztató, humoros, ugyanakkor érzelmekben és lelki traumákban gazdag történetet kaptam, ahol nem elég az, hogy ismerd magadat, és a határaidat, hanem kell az is, hogy feszegesd ezeket, és kilépj a kényelmes kis komfortzónádból, és megnyílj a másiknak. A Csak mi ketten két erős karakter utazása a bizalom és másik megismerése felé. Van benne kellő adag érzelem, egy cseppnyi spice, és megannyi feledhetetlen pillanat.

Márciusban elege sok könyvet olvastam, viszont az biztos, hogy a Csak mi ketten alaposan megkoronázta a hónapomat. Imádtam, és szívem szerint már most újrakezdeném annyira de annyira jó volt. Úgy érzem, hogy Chloe Liese nekem ír, a stílusa baromi közel áll hozzám, és nagyon bejön, ahogy a vadóc focistát párosította a szexi, favágóval, aki sokkal rejtélyesebb, mint azt elsőre gondolnád róla.

Persze vannak a kötetben szívszorító részek is, ezeknél azt éreztem, hogy szó szerint megszakad a szívem, és kellett idő, míg újra tudtam úgy olvasni a sorokat, hogy nem facsarodott össze a lelkem. Kicsit darabokra tört, de aztán szépen a helyére illesztette ezeket a darabokat az írónő, és meggyógyította a lelkem. Nemcsak azért érzem annyira közel magamhoz és nemcsak azért tetszett ennyire a Csak mi ketten, mert baromi szerethetőek a karakterek, hanem azért is, mert valami eszméletlen közöttük a kémia.

Amellett, hogy minden jóval meg van áldva a regény, talán az egyik legjobb része az a Willa és Ryder között kialakult érzelmek. Csak úgy sistereg a levegő attól a bizonyos szexuális feszültségtől, amit áraszt magából a Csak mi ketten. Rendesen megdolgoztat minket közben az írónő, ami miatt slow burn romantikáról is beszélgetünk. A legjobban az adok-kapok helyzetek, illetve a másik b*szogatása jött be. Simán bele tudtam élni magam Willa helyébe, és ez csak még inkább fokozta az olvasási élményemet.

A kezdeti nehézségek ellenére is, már ami Willát és Rydert illeti úgy gondolom, hogy az írónő nagyszerű munkát végzett, és kellett az a Csak mi kettennek, hogy semmi se legyen zökkenőmentes, és legyenek benne bukkanók, amiket meg kell ugrani ahhoz, hogy valami jó süljön ki a dologból. A Csak mi ketten egy ugrólecke, ami megmutatja, hogy bátornak kell lenni, menni a szívünk után, és hinni abban, hogy a legsötétebb napok után is elérhet hozzánk a szivárvány, és a másnap ígérete. Ami magát a történet egészét illeti azt érzem, hogy a reprezentáció, és a sport is tökéletes összhangot alkotott a frenemies to lovers, illetve grumpy x sunshine trope-okkal. Ha a többi része is hasonlóan szórakoztató és imádnivaló lesz, akkor nagyon fogom szeretni A Bergman fivérek sorozatot! A miscommunication (félre kommunikálás) megadja a kellő alapot, a konfliktust és hagyja, hogy innentől kezdve a karaktereken álljon, illetve bukjon a romantika. A dinamika kellően egyensúlyozik Willa és Ryder között, mind a ketten egyre jobban és jobban megnyílnak előttünk, illetve a másik előtt, és ahogy ez megtörténik láthatjuk először azt, hogy merre is halad a történet. Az írónő szépen elkezdte és szépen be is fejezte a Csak mi ketten c. kötetet. Engem személy szerint megnyert magának, és remélem, hogy a többi Bergman testvér történetét is olvashatjuk magyarul, mert én nagyon kíváncsi lettem a többiekre is, és hatalmas elvárásaim is lettek ezután a fantasztikus bevezető kötet után. Ha szereted a sport románcokat és a frenemies to lovers történeteket, ne hagyd ki a Csak mi kettent Chloe Liese-től!!

" - De mi van akkor, Napsugár - motyogok az üres szobának -, ha nekem szükségem van rád?"

"A seggfej. A dühítő seggfej favágó felolvas a beteg mamámnak, és szégyent hoz Colin Firth fejére."

" - Tegyél le, te hazudozó, flanelinges, fatökű, favágó kurafi! - ordítja."

" - Csak annyit tudok, hogy inkább félek veled együtt, mint hogy ne féljek valaki mással."

"Elfordulok tőle, szeretném, ha lehűlne a testem. De nem tud. Semmi sem tudja leállítani, hogy ne lángoljon érte minden porcikám."

"Nem hozom magam olyan helyzetbe, hogy csalódás érjen és összetörjön a szívem. Elveszem, amit akarok, aztán páncélt húzok a szívemre, és gyorsan továbbállok."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erin Sterling: The Kiss Curse - Átkozott csókok (Ex Hex 2.)

"A varázsige az volt:" Változzon ez a levél másvalamivé", és Gwynnevere Jones valóban másvalamivé változtatta a levelet, úgyh...