2024. április 9., kedd

Shantel Tessier: The Ritual - A szertartás (The L.O.R.D.S. 1.)


"Egy Lord komolyan veszi esküjét."

*

A ​lánynak szolgálnia és engedelmeskednie kell a férfinak. A férfi cserében megvédi és a tulajdonának tekinti. Én esküszöm. Te esküszöl. Mi esküszünk. 
A Barrington Egyetem a Lords, egy titkos társaság otthona, egy társaságé, ami vérben vár fizetséget. A Lords tagjai mindenki felett állnak, ők a világ leghatalmasabb férfijai. Életüket a hatalomért cserében az erőszaknak szentelik. És végzős korukban felajánlanak nekik egy Kiválasztottat. 
Az emberek azt képzelik, hogy gazdagon felnőni szabadságot ad, de nekem elhihetik, nem így van. Az életemet előre megtervezték, és sosem volt lehetőségem azt tenni, amit akarok, amíg meg nem ismertem Ryat Alexander Archert, aki felkínálta nekem egy jobb élet esélyét. Azt ajánlotta, amiben soha senkinek nem volt része: szabadságot. 
Úgy döntöttem, az övé leszek. Egyébként is ezt hitette el velem, de ez is csak egy újabb hazugság volt. A Lords tagjai ezzel vesznek rá, hogy azt tedd, amit akarnak. 
Miután beszippantott a Lords sötét, torz világa, belevetettem magam az új szerepembe, és hagytam, hogy Ryat trófeaként parádézzon velem mindenütt, hiszen számára az voltam. De ami játéknak indult, hamarosan az életbe maradásért folytatott harc lett. És csak egy kiút létezett: a halál.



"Én esküszöm. Te esküszöl. Mi esküszünk."


A szertartás tényleg a legsötétebb dark romance rajongóknak való, akik már nem riadnak meg az oldal hosszúságú trigger warningtól, sőt szándékosan keresik is az ilyen könyveket. Shantel Tessier könyve nem egy tündérmese, kőkemény szex és birtoklási vágy keveréke egy kis őrültséggel és megannyi megkérdőjelezhető tettel megbolondítva. Ha a Hunting Adeline-ra mondtam azt, hogy durva, akkor a The Ritual bőven meghaladja azt a sötétséget, ami az említett könyvben uralkodik. Sokan el fognak borzadni a történettől, de akik a műfaj rajongói, azoknak igazi csemege lesz!!

Az egyetemi helyszínen játszódó történetekkel mindig meg lehet győzni, na meg a trigger warning sem szokott megijeszteni, sőt... Inkább felkelti az érdeklődésemet, és a kíváncsiságomnak hála addig nem nyugszom, amíg a végére nem járok. Shantel Tessier olyan eszközökhöz nyúl a regényében, mint a BDSM, beleegyezés nélküli aktusok, fizikai bántalmazás, különböző perverziók kiélése, gyilkosság és a vérrel sem fukarkodik. Hol a mocsokban úszunk, hol pedig a testnedvek lepik el az oldalakat. Tipikusan olyan smut regény, amiben majdnem mindegyik fejezetben történik aktus, vagy ahhoz közeli cselekvés. A szexuális perverziókat vegyíti egy titkos társaság életével, mindezt váltott szemszögből, aminek hála, nemcsak Blakely, hanem Ryat gondolatait is megismerhetjük. A kötet elején még csak barátkozunk a közeggel, elhinti az írónő a később fontos tényezőket, illetve bemutatja nekünk Blakely-t, aki első pillantásra egy ártatlan lánynak tűnhet, de aztán ahogy szépen egyre jobban megismerjük, derül ki, hogy nem is olyan ártatlan, mint amilyennek látszik. Sőt ennél messzebb nem is lehetnénk a valódi természetétől, és attól, hogy ki ő valójában. Bevallom az elején annyira nem volt szimpi, de aztán, ahogy levetette a kislányos bájt és megmutatta a nőt, akinek szükségletei, vágyai és elképzelései vannak, na ezt az oldalát már tudtam értékelni. Tudtam, mert végre ő is kezdett érdekes lenni, és nemcsak Ryat, aki a dark romance girlies körében erősen megérne egy misét.

A helyszín a Barrington Egyetem, a LORDS titkos társaság székhelyén, ahova csak a legkiváltságosabbak léphetnek be, s akiknek minden egyes lépésük meg van szabva. Egy titkos társaság, ami kegyetlen, nem ismer határokat, és ahhoz, hogy túléld neked is kegyetlennek és mindenre képesre kell lenned. Nincs második esély, nincs megbocsátás, és fix, hogy botlásnak sincs helye.

Az írónő viszonylag lassan csöpögteti erről a társaságról az infókat, ami miatt alig várjuk, hogy még többet tudhassunk meg. Szó szerint kikészít minket, mire elérkezünk odáig, hogy már tudunk valamit a LORDS-ról, és arról, hogy milyen helye is van az életben ennek a társaságnak. Egy kegyetlen világ még kegyetlenebb megmozdulása ez, ahol erény a feladatok precíz elvégzése, és hátrány az érzelmek kimutatása.

Blakely és Ryat kapcsolata toxikus. Már maguk a karakterek is toxikusak. Úgy keringenek egymás körül, mint két robbanásra készülő kémiai biobomba. S habár Blakely-ről eleinte nem gondolnánk, de van legalább olyan elborult, mint Ryat. Hiszem, hogy a Ryat féle pasik miatt nyer értelmet úgy igazán a megszállott jelző. Ryat Archer maga a két lábon járó toxikus férfi karakter, aki nem ismeri a határokat és bármire képes azért, hogy megszerezze, amit akar.

Egyszerre volt újdonság, illetve sokkoló olvasni A szertartást, de az a helyzet, hogy a lelkem sötét részének nagyon bejött. Nem a megszokott tündérhabos romantikus történetet, ahh nem, korántsem. A szertartás tele van BDSM jellegű aktusokkal, megannyi perverzióval, obszcén nyelvezettel, durva képi világgal, mocsokkal és erotikusnak beállított fizikai bántalmazással. Fontosnak tartom kiemelni, hogy habár a dark romance típusú könyveket nem szabad példának venni, ami a romantikus részét illeti, ezek a regények csak a képzelet szüleményei, és nincs semmi probléma veled, ha szeretsz elmerülni a mocsokban, illetve az ilyen jellegű írásokban.

A történet egésze nem ölel fel sok mindent, hiszen a cselekmény jó 75-80%-a szex, és a szex különböző formái. Ez teszi ki a cselekmény nagyját, amivel nekem nem volt semmi problémám, hiszen az írónő érdekesen tálalja, kellőképp bemutatja előtte Ryatet, és azt, hogy mi is várható tőle, ugyanakkor még így is nem egyszer érhet minket meglepetés, és a csavarok, illetve érdekes szituációk mellett megadják az alaphangulatot.

A szertartás egy alapvetően veszélyes történet, a legtoxikusabb, legdurvább, legkeményebb és legmocskosabb dark romance, amihez valaha szerencsém volt, ugyanakkor valami miatt nem tudtam, és nem is akartam abbahagyni. Velejéig romlott, csak úgy árad belőle a nyers erő, ugyanakkor a világ érdekes, és annyira felpiszkálja a fantáziádat, hogy muszáj megtudnod mi lesz Blakely, illetve Ryat sorsa, aki miatt tényleg komolyan kell venni a figyelmeztetéseket, és ha a felsorolt trigger warningok közül valamelyiknél azt érezzük, hogy nem nekünk való, akkor hallgassunk a megérzésre, mert A szertartás NEM VALÓ MINDENKINEK!! KELL EGYFAJTA NYITOTTSÁG HOZZÁ, ÉS NEM ÁRT, HA MENTÁLISAN ÉS ÉRZELMILEG IS STABILAK VAGYUNK OLVASÁS KÖZBEN!! Shantel Tessier egy igazán belevaló, őszintén író nőszemély, akinek alig várom, hogy újabb könyvét foghassam a kezembe. Ryat Archer egy vadállat, de Blakely-t sem kell félteni, ha szexuális perverziók a téma, vagy ha éppen azt kell eldönteni, hogy hogyan is merüljünk el még jobban a mocsok és a titkos társaság durva és erőszaktól hemzsegő életébe. Kislányból nővé érik, felfedez, megtapasztal dolgokat, és nem egyszer veszélyes helyzetekbe keveredik. Ezzel szemben Ryat uralkodik felette és olyan mederbe tereli a cselekményt, ahova már az 5 chili paprika is kevés, és biztos vagyok benne, hogy sokaknak durva vagy sok lesz az a szexuális tartalom, ami A szertartásban van, de ha szereted a dark romance-okat, érdekel egy veszélyes és függőséget okozó világ, akkor ne habozz elolvasni Shantel Tessier A szertartás c. mocskos és toxikus történetét!!
"Rögeszmém lett a mosolya, az, ahogy hozzám ér. A hangja. Az, ahogy a nevemet mondja. Ahogy az illatát ott érzem a ruháimon, amikor nem vagyok vele. Egész lényével táplálja bennem azt az éhséget, amely soha nem csillapodhat. Én tudom, és ő is tudja."

"Mondd azt valakinek, hogy nem kaphat meg valamit, és nézd végig, ahogy mindent megtesz, ami a hatalmában áll, csak hogy megkaparintsa."

" - Olyan ember vagyok, aki a földön csúszva nyalja le a cipőről a sarat, mint a paraszt, aki alamizsnáért könyörög a király színe előtt. Hogy elhitessem vele, hogy gyenge vagyok. De csak azért, hogy amikor senki nem figyel, elvághassam a torkát."

" - Azt hiszed, ölnék érted, de nem halnék meg érted? - ingatja a fejét gyengéden. - Kis buta."

" - Szeretlek - mondja, amitől szipogni kezdek. - Te vagy az egyetlen nő, akinek ezt kimondtam. És ez a halálom napjáig így lesz. Az arcod meggyógyul, a hegek elhalványulnak majd, de az irántad érzett szerelmem nem fog változni."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erin Sterling: The Kiss Curse - Átkozott csókok (Ex Hex 2.)

"A varázsige az volt:" Változzon ez a levél másvalamivé", és Gwynnevere Jones valóban másvalamivé változtatta a levelet, úgyh...