2024. április 24., szerda

Hannah Nicole Maehrer: A Gonosz Asszisztense (A Gonosz Asszisztense 1.)


"Egy átlagos nap volt, amikor Evie találkozott a Gonosszal."

*

ASSZISZTENS ​KERESTETIK: Hírhedt, magas rangú gonosztevő hűséges, megfontolt munkaerőt keres meghatározatlan irodai feladatokra, illetve az alkalmazottak támogatására zűrzavar, megfélemlítés és egyéb Általános Sötét Teendők elvégzésében. A diszkréció elengedhetetlen. Kiváló juttatások. 
Evie Sage-nek el kell tartania gyengélkedő családját, ezért elengedhetetlen, hogy munkát találjon. Amikor a balsors összehozza Rennedawn leghírhedtebb gonosztevőjével, aki ráadásul állást is kínál neki, azonnal elfogadja. Persze egyetlen munka sem tökéletes, de nehezíti a helyzetet, ha az ember egy hangyányit belezúg a félelmetes, temperamentumos és tagadhatatlanul dögös főnökébe. Ne találd ennyire vonzónak a gonoszságot, Evie! 
Amikor már kezdene hozzászokni a mennyezetről lelógó, levágott fejekhez és a talpa alá keveredő kóbor szemgolyók nyálkás cuppanásához, Evie gyanút fog, hogy a főhadiszállásukon egy hatalmas patkány bujkál… és nem csak a szó szerinti fajta. Mert Rennedawn királyságában burjánzik a rothadás, és úgy tűnik, hogy valaki képes még a nagybetűs Gonoszt is célba venni, hogy kiiktassa aljas birodalmával együtt. 
Így hát Evie-nek már nemcsak főnöke iránti nyálcsorgatását kell visszafognia, hanem azt is ki kell derítenie, ki szabotálja a működésüket… valamint gondoskodni róla, hogy az illető garantáltan megfizessen érte. Elvégre jó állást nehéz találni.


"Evangelina Celia Sage, ha ezt a pillanatot választod a nyálcsorgatásra, soha többé nem fogsz mocskos regényeket olvasni."


Hogy én ezt a könyvet mennyire élveztem!! Imádom a gonoszokat, nem véletlenül mindig nekik drukkolok, amint feltűnnek a színen. Hannah Nicole Maehrer kötete egy villain lovernek igazi csemege. Nemcsak sziporkázó, de humoros és a dinamika a karakterek között valami eszméletlenül jó. Nagyon nehezen szakadtam el tőle, és végig azt éreztem, hogy ez a könyv bizony nekem íródott.

Adott egy lány, Evie, aki munkát keres, kicsit szeleburdi, mindig történik vele valami, és szó szerint olyan, mintha az írónő rólam mintázta volna a jellemét, na meg a szerencsétlenkedéseit. Aztán ott a Gonosz, aki munkát ad neki, és így lesz a Gonosz asszisztense. Ez a felállás nagyon tetszett, főleg amiatt, hogy mindezt egy fantasy közegbe helyezi, aminek a középpontjában a király és a Gonosz közötti konfliktus áll. Hol szakadunk a nevetéstől olvasás közben, hol pedig tűkön ülve várjuk, hogy mi lesz még itt. Trystan, vagyis a Gonosz egy velejéig morally grey karakter, aki hozza a mogorva, sohasem mosolygó kemény férfit, de amint színre lép Evie, úgy ő is egyre jobban felenged, és megmutatja ki is az a Trystan Maverine a Gonosz álcája alatt. Bevallom, amikor kézbe vettem, na meg amikor még az eredeti megjelenéskor felkeltette az érdeklődésemet egy teljesen más történetre számítottam, viszont nagyon örülök, hogy az írónő humort és mágiát is csempészett a lapok közé. Evie és Trystan egy tipikusan grumpy x sunshine páros, akikért élek-halok. Annyira jók együtt, annyira jó köztük a kémia, a dinamika és ez az egész slow burn romance, hogy az valami hihetetlen. Nemcsak érdekesek külön-külön is, hanem együtt egy még bombább csapatot alkotnak. Nem egyszer mosolyodtam el, vagy éppen nevettem fel olvasás közben, és nem egyszer éreztem azt, hogy megtelik a szívem boldogsággal. Van, akinek nem lesz majd elég ez a történet, mert semmi komolyság nincs benne, de ha megtalálja a megfelelő olvasókat, akkor garantálom, hogy szeretni fogjátok. Ami engem illet, én nagyon imádtam, jó volt, hogy nem véresen komoly, ugyanakkor nem is unalmas, és végig szórakoztat, nem hagyja, hogy lankadjon a figyelmed, és úgy alapvetően meghatározza a hangulatodat.

Ami a leginkább elnyerte a tetszésemet az a kialakuló romantika. Titkon reméltem, hogy a Gonosz megkapja a lányt, és nemcsak egy olyan fantasy regény lesz, amiben a Gonosz asszisztense segíti a Gonosz mindennapi munkáját. Persze ebből is van benne, de közben szépen lassan az érzelmek is kialakulnak, és megmutatják magukat. Nemcsak Evie részéről, hanem bizony a Gonoszéról is. Egyfelől emiatt volt jó választás a váltott szemszög, másfelől meg azért, mert így nemcsak a Gonoszt láthattuk Evie szemszögén keresztül, hanem fordítva is.

Nagyon élveztem a kötet olvasását, végig tök jó kedvem volt, és igaz, hogy a történet eleje kicsit lassabb, kellett neki azért egy kis idő mire bemelegedett, de a második fele rendesen beindult, és csak úgy követik egymást az események. Hol a veszély kopogtat az ajtón, hol a mágia, s hol pedig mágikus lények. Az biztos, hogy egy percig sem unalmas, na meg hogyan is lehetne az, ha a Gonoszról szól?!

Ami a romantikus szálat illeti, habár nem történik sok minden, így sem vagyok elégedetlen, mert aranyos volt, és nem is számítottam arra, hogy nagyon részletes lesz. A Gonosz Asszisztensének ez a lassan kibontakozó érzelem része áll jól, az hogy ne a romantikán legyen a hangsúly, mégis ott legyen azért, és hagyja, hogy a cselekmény, illetve a karakterek legyenek hangsúlyosak. Legyen szó Evie-ről, Trystanról, Kingsleyről, a békáról vagy éppen a Gonosz alkalmazottjairól.

Nem titok, de az egyik kedvencem Kingsley lett. Imádom ezt a koronás békát, valami haláli figura, akit csak szeretni lehet. Evie, már csak a neve miatt is szimpatikus, a történet javarészt az ő szemszögéből mutatja be A Gonosz Asszisztensét, ugyanakkor ő az, aki a szeleburdi személyiségével nem hagyja, hogy unatkozzunk. Megmutatja, hogy nem kell feltétlen badass karakternek lenni ahhoz, hogy szerethető legyen, és érdekesen teljenek a munkával töltött órái.

Trystan, avagy a Gonosz már azelőtt megkedveltette magát velem, hogy egyáltalán elkezdtem volna olvasni a kötetet. Hatalmas villain lover vagyok, de tényleg. Szerintem nincs olyan gonosz/morally grey karakter, aki helyett inkább a hőst választanám. Trystan helyett sem választanék egyetlen hőst sem. Tetszett, hogy a morális értékei megkérdőjelezhetőek voltak, hogy habár temperamentumos, azért igazságos is, és következetes. Jól van összerakva a karaktere, és végig hű maradt a gonosz címkéhez.

A kötet egésze gyors lefolyású, nagyon könnyen olvasható, és előhozza a belső fangirlt. Kicsit olyan érzésem volt olvasás közben, mintha egy fanfictiont olvastam volna, lehet emiatt is tetszett annyira, mert előhozta belőlem azokat a jóleső érzéseket, amiket akkor érzek, ha egy jól összerakott történetet olvasok. Nem mondom, hogy egyes helyeken nem banális, vagy éppen egyszerű a cselekménye, viszont A Gonosz Asszisztensének nagyon jól áll a YA vonal. Jól áll neki az, hogy egy adott megoldandó problémára fókuszál, és addig megy előre, amíg haladást nem ér el az ügyben. Összességében egy jól összerakott, szórakoztató fantasyt kaptam, amiben a Gonosz nem is annyira gonosz, de a világért sem ismerné el. Igazságos, kicsit kegyetlen azért, de jóval több annál, mint amit a mesékben sugallnak róluk. Ez az egész black cat x golden retriever energia, ami árad a kötetből zseniális!! Pontosan egy ilyen szórakoztató és csavarokkal teli regényre volt szüksége a lelkemnek. A végét pedig ne is említsük, ide a következő részt! Ha egy olyan könyvre vágysz, ami könnyed, mégis új, akkor olvasd el Hannah Nicole Maehrer A Gonosz Asszisztense c. regényét! A fordítás hihetetlenül jól sikerült, így a szöveg még élvezetesebb, és még könnyedebb. Gonosztevők rajongóinak pedig egyenesen kötelező olvasmány!! Ne hagyjátok ki, merüljetek el ti is Evie és Trystan történetében!
"Általában azért hagyta nyitva ki az ajtaját, hogy jelezze, senki sem fog megölni, amiért távozni készül a nap végén."

" - Ó, és mit csináltatok a főnökkel ebben az álomban, te pajkos kis asszisztens?"

" - Egyszerűen nem lehet embereket ölni, és szépnek lenni közben."

"A férfi jól csókolt, de hát ez természetes. A vonzó gyilkosok mindig jól csókolnak."

"Gonosznak lenni nem egy derűs feladat, amit a migrénje is bizonyított."

"Egy romlott világot is képes lennél helyrehozni egyetlen mosolyoddal."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Laini Taylor: Füst és csont leánya (Füst és csont leánya 1.)

 "Ahogy iskolába tartott a hóvattába süppedt macskakövön, Karounak nem volt semmiféle baljós előérzete a nappal kapcsolatban." * ...