2024. március 13., szerda

Alison Cochrun:The Charm Offensive - Sármháború


" Dev Deshpande pontosan tudja, mikor kezdett el hinni az örökké tartó boldogságban."

*

AZ ​IGAZI SZERELMI TÖRTÉNET A KULISSZÁK MÖGÖTT JÁTSZÓDIK. 
Dev Deshpande mindig is hitt a tündérmesékben. Így nem csoda, hogy egész karrierjét a megalkotásukra építette, a régóta futó Örökkön Örökké című társkereső valóságshow keretei között. A franchise történetének legsikeresebb producereként Dev mindig megírja a tökéletes szerelmi történetet a versenyzői számára, bár a saját szerelmi élete a katasztrófával egyenlő. De aztán a show következő sztárja a techvilág kegyvesztett csodagyereke, Charlie Winshaw lesz. Charlie messze nem az a romantikus Szőke Herceg, akire az Örökkön Örökké számított. Nem hisz az igaz szerelemben, és csak végső kísérletként vállalta a műsort, hogy helyreállítsa az imidzsét. A kamerák előtt merev, szorongó szerencsétlenség, akinek fogalma sincs, hogyan randizzon húsz nővel az ország szeme láttára. A színfalak mögött rideg, esetlen és érzelmileg bezárkózott Miközben Dev azon küszködik, hogy Charlie összemelegedjen a versenyzőkkel egy szédületes, világ körüli turné során, a két férfi kezd megnyílni egymás előtt, és Charlie rájön, hogy Devvel sokkal jobb közöttük a kémia, mint bármelyik női partnerével. De még a valóságshow-k is forgatókönyv szerint történnek, és ahhoz, hogy megtalálják az utat a boldog befejezéshez, el kell gondolkodniuk azon, kinek a szerelmi történetét is mesélik el. 
SZELLEMES ÉS SZÍVMELENGETŐ ROMKOM, AMI A VÖRÖS, FEHÉR ÉS KIRÁLYKÉKET IDÉZI. VESD BELE MAGAD!



" - Azt hiszem, csak el kell döntened, hogy ebben a pillanatban eléggé szereted-e a fiút ahhoz, hogy megpróbáld az örökkét."


Ha valaki azt mondja, hogy egy Nagy Ő-höz hasonló könyvet szeretni fogod, biztos elnevetem magam, de az a helyzet, hogy egyszerűen imádtam Alison Cochrun regényét, és még többet akarok olvasni tőle. Az MM irodalom a szívem egyik csücske, és amikor ennyire szívmelengető történeteket olvasok jön csak elő igazán úgy belőlem, hogy miért is szeretem ezt a műfajt, és miért találom az ilyen típusú romantikus regényeket élvezhetőnek és szórakoztatónak.

A Sármháború nemcsak egy újabb romantikus köntösbe burkolt történet, hanem egy nagyon is komoly problémákkal foglalkoztató könyv. Olyan fontos témákra helyezi a hangsúlyt, mint a pánikbetegség, depresszió és szorongás. Úgy gondolom, hogy 2024-ben sem beszélünk eleget ezekről a témákról, és képesek vagyunk a szőnyeg alá söpörni ezeket a gondokat, pedig a testi egészség mellett ugyanolyan fontosnak kellene lennie a lelki egészségnek is, ha nem fontosabbnak. Kifejezetten felüdülés volt egy olyan könyvet kézbe venni, ami nem volt rest, és leásott a probléma gyökeréhez, és nem akarta azt, hogy bármelyik karakter is elrejtse azt, aki ő valójában, és megadta nekik a teret a problémák feltárására, a felismerésre és az elhatározásra, hogy tesz azért, hogy jobban, és jól legyen. Látszólag csak egy valóságshowba burkolt romantikus történet a Sármháború, holott egy igencsak sok mondanivalóval megáldott csoda!! Az elejétől a végéig rámutat az apró jelekre, de hagyja, hogy a saját ütemedben vedd magadhoz ezeket, és egy cseppet sem sietett. Ahogy Charlie és Dev, úgy te is aprólékosan ismerheted meg az alapot, a kialakult érzelmi kötődéseket, a titkokat, a valóságshow igazi miértjét, és azt, hogy kicsoda is Charlie a Charles álca alatt, és azt, hogy Dev nem mindig az a top kísérő, mint akinek mutatja magát, és neki is lehetnek gyenge, illetve kevésbé vidám pillanatai, amikor igenis szükséges az az 5-10 vagy akár 15 perc ahhoz, hogy rendbe szedje magát, és ne gubozzón be a saját kis világába!

Maga a kötet alapja, ami egy Nagy Ő típusú show talán lejárt lemeznek tűnhet, főleg, hogy Charlie-nak a műsor végére menyasszonyt kell választania, de akkor, hogy is jön ide az, hogy ez egy LMBTQ regény, és a borítón is két pasi látható? Úgy, hogy jóval több rejlik a felszín alatt, mint amit első blikkre láttatni enged magából. Nemcsak Charles tesz utazást a nemi identitás világában, hanem Dev is, akinek meg kell küzdenie a kockázattal, és az élet rögös útjával.

A Sármháború más, mint egy megjátszott, forgatókönyvszerű szerelem. Persze megvannak benne az előírt, már - már kötelező kellékei, ugyanakkor csavar is egyet a sztorin, és megmutatja azt az írónő, hogy mi történik akkor, ha egy ilyen műsorban valóban megtörténik a varázs és szerelem lesz a vége, de nem épp azzal, akivel a nézők, vagy éppen a producerek gondolnák.

Eleinte ugyan voltak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy mégis hogyan lesz Charlie és Dev között bármi is, annyira különbözőek és annyira más világban mozognak. Charlie egy felettébb esetlen, mégis kedves személy, aki a pánikbetegségével és az élettapasztalata alapján egyből szimpatikus lesz, míg Dev egy látszólag rendben lévő személy, aki annak éli az életét, amiben hisz: a szerelemben és a tündérmese szerű boldog befejezésben.

Egy idő után ezt a buborékot az írónő kipukkantotta és megmutatta, hogy mi rejtőzik Charlie-ban és Devben. Az a helyzet, hogy én IMÁDTAM őket. Nagyon jó páros, az esetlen dinamikájuk is szerethető, a gyakorlórandik aranyat érnek, és tényleg a kötet fénypontjai, az első megmozdulások, amik egy teljesen más irányba viszik el a cselekményt. Mégis megmaradtak azon a tiszta és aranyos vonalon, amit úgy szeretek.

Ha vannak olyan könyvek, amik segítenek ráébredni dolgokra, legyen az a nemi identitás vagy a lelki egészség, akkor az egyik ilyen a Sármháború. Nem rejti véka alá, amit gondol, és ha nem is direktbe, de abba az irányba terel, hogy igenis fontos időben felismerni a bajt, és tenni azért, hogy jobban legyünk. Segít megtalálni önmagad, és a helyed a világban, továbbá rávilágít arra, hogy nem baj, ha más vagy, mindenki egyéniség és nincs két azonos ember, mindenki különbözik, és ez a szép benne.

A romantikus része nagyon aranyos, de továbbra is fenntartom, hogy esetlen és a jelenlegi mentális állapotomnak pont erre volt szüksége. Szüksége volt arra, hogy lássam nincs semmi veszve, soha nem késő, és a felismerés már fél siker a gyógyulás felé. Alison Cochrun egy istennő, akinek a lábai elé le kellene teríteni a vörös szőnyeget. Szerintem rég volt olyan, hogy egy MM könyv ennyire a hatása alá vonjon, de az a helyzet, hogy a Sármháborúnak ez sikerült. Úgy érzem, hogy nagyon jót tett nekem ez a könyv, mert amellett, hogy elgondolkodtatott, meg is nevetettett, ami baromi fontos, hiszen aki ennyire könnyed köntösben tud komoly témákat tálalni, annak nem szabad abbahagyni az írást!! Nagyon nagy pozitív meglepetés számomra ez a könyv, már csak azért is, mert gördülékeny a stílusa, könnyen olvasható és tele van érzelmekkel, és magával az élettel. Döntésekkel, olyan jelenetekkel és helyzetekkel, amik berántanak a könyvbe, és nem eresztenek el. Végig fogják a kezed, és megmutatják, hogy nem halt ki a romantika, a való életben is lehet happily ever after a vége. Valahol a mélysége és valódisága mellett mély is a Sármháború. Valódi, mert elhittem, hogy valahol a nagyvilágban van egy Charlie és Dev, és fájdalmas mert a legtöbb érzelemmel te is együtt tudsz érezni, vagy éppen át tudod érezni azokat. Mély, mert nem marad meg a felszín kapargatásánál, és nem rest leásni a probléma gyökeréig, és ott megoldani azokat. Ha egy életszagú, de annál inkább szerethető LMBTQ regényt olvasnál, ne hagyd ki Alison Cochrun The Charm Offensive c. regényét!!
"Meg akarja mondani Ryannek, hogy ezúttal másképp lesz. Hogy az, aki Ryan mellett volt, nem ugyanaz az ember, aki most Charlie mellett; hogy Charlie nem Ryan, és amikor Dev elhúzódik, Charlie kinyújtja utána a kezét, és amikor Dev feje fölött összecsapnak a hullámok, Charlie marad."

"A gyönyörű egyszerűség, hogy megcsókolhat valakit, aki mindig elfogadja őt, aki megérti az agyát, aki nem akarja megváltoztatni vagy dobozokba tuszkolni, aki csak azt akarja, hogy még inkább önmaga legyen."

"Ez az a kis mosoly, ami ellen Dev küzd, hogy ne árulja el magát teljesen. Minden alkalommal elárulja őt."

" - Ígérd meg, hogy mindig úgy fogsz elpirulni, mint most."

"Dev ujjai teljesen körbefogják Charlie bicepszét, hüvelykujja végigsimít karjának belső oldalán. Charlie elfelejti, hol tartott a Mississippikben."

"Ebben a műsorban, ebben a világban a boldog befejezés garantált végeredmény kellene hogy legyen."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...