2023. július 28., péntek

Ana Huang: Twisted Love - Ava & Alex (Twisted 1.)


"Persze, van rosszabb is, mint egyedül álldogálni a semmi közepén a szakadó esőben."

*

Egy ​repedés. Egy olvadás. És a szívében izzó tűz az egész világát felperzseli. 
Alex Volkov igazi angyalarcú ördög, aki nem szabadulhat borzalmas múltjától. Egész életében egy rettenetes gyermekkori tragédia emléke kínozta, és miközben az üzleti életben elképesztő sikereket ért el, folyamatosan csak a bosszú járt a fejében. Nem sok ideje maradt a szív dolgaira. Amikor az élet úgy hozza, hogy neki kell vigyáznia a legjobb barátjának húgára, valami megmozdul a lelkében: 
Ava Chen szabadlelkű fiatal lány, akit rémálmok gyötörnek, és akit egy olyan gyermekkor kísért, amelyre még csak emlékezni sem tud. De a fájdalmas múlt sem tudta megtörni: még mindig látja a szépséget a világban… és annak a férfinak a jeges külseje alatt is észreveszi az érző szívet, akit nem lenne szabad kívánnia. A bátyja legjobb barátját. A szomszédját. Aki számára megváltás és végzet is egy személyben. 
Az ő szerelmüknek nem lett volna szabad megtörténnie, mégis megtörtént. De olyan titkokat is a felszínre hozott, amelyek mindkettőjüket tönkretehetik, és persze mindent, ami fontos a számukra.


" - Nagyon remélem, hogy az a karó, amit lenyeltél, valami létfontosságú szervet is átszúrt."


A könyv, ami felrobbantotta a social media felületeit. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem befolyásolt ez a tény, mert de. Amiért ilyen népszerű a sorozat, pont azért szerettem volna én is a részese lenni. Nincsenek nagy igényeim romantikus történetek kapcsán, csak annyi, hogy fogjon meg valami bennük, és kapcsoljon ki. Na, a Twisted Love megmutatta, hogy a legjegesebb szívet is fel lehet olvasztani, és van esélye egy szebb holnapra. Szándékosan nem néztem utána alaposan Ana Huang regényének, így szerintem sokkal nagyobb meglepetést tud okozni, mintha alaposan beleásná magát az ember.

Elöljáróban annyit, hogy tetszett, és biztos fogom folytatni a sorozatot, sőt szeretnék még mást is olvasni Ana Huangtól. A kötet magyarul a Passion válogatás szekciójában jelent meg, amiből még nem olvastam, de a Twisted Love-nál jobb kezdést nem is találhattam volna. Fontos tudni rólam, hogy szeretem a New Adult, egyetemista környezetet, az sem hátrány, ha a férfi karakter sötét, bunkó, megközelíthetetlen és árad belőle a veszély. Alex Volkov pedig pont beleillik ebbe a kategóriába. Látszólag egy szikla, jeges szívvel, akit senki és semmi sem érdekel. Rosszfiú, egy csipetnyi maffiás szállal, ami miatt kap egy darkosabb vonalat a kötet. Aztán ez az egész jó kislány, rossz fiú felállás is a gyengém, mert hát ki ne szeretné látni, ahogy a jó kislány, jelen esetben Ava, letér a kijelölt útról és megfürdik a mocsokban. Persze csak képletesen, mert az írónő javarészt a múlt traumáira helyezi a hangsúlyt, és csak képletesen vezeti át Avát a másik oldalra Alex által. Ava továbbra is megmarad a jó kislány személyében, annyi különbséggel, hogy már kevésbé naiv, mer lépni, nem fél szembeszállni a félelmeivel, és harcol az álmaiért. Kedvelhető karakter, aki a kezdetekkor még csak próbálgatja a szárnyait, de a kötet végére megmutatja milyen az, ha repül. Mellette Alex a sötétségből szépen fokozatosan lépked ki a fény felé, és rajta is látszik a jellemfejlődés. Még mindig ugyanaz a bunkó pasi, mégis van gyenge pontja, és már inkább morally grey, mint rossz fiú.

A Twisted Love az ő kettejük története. A jó kislány találkozik a rossz fiúval, és fenekestül felfordul az életük. Igazi guilty pleasure olvasmány, amit vagy szeret az ember, vagy nagyon nem. Én személy szerint odáig vagyok az ilyen regényekért, így nem is csodálkozom, hogy a végére mennyire megszerettem a kötetet. Ava Huang egy tehetséges írónő, aki túl aranyos, hogy ilyen rossz fiúkról írjon. Tudtam, hogy nem lesz könnyű menet, de arra nem számítottam, hogy ennyire megnyomorgatja a karaktereit.

Mint már említettem, a kötet a traumákra épít. Mind Ava, s mind Alex traumáira. Egyáltalán nem kíméli őket az írónő, minden egyes fejezettel egyre jobban sanyargatja őket, és valami borzalmas múltat ad nekik. Avát a végsőkig összetöri, beletipor a lelkébe, és hamis illúziókkal áltatja, míg Alexet végig az orránál fogva vezeti, és hagyja, hogy a bosszú és a kegyetlenség eluralkodjon rajta. Határozattan nem a gyengédebb lelkűek regénye ez!!

Ava által előtérbe kerül a vízfóbia, mint betegség. Alex által pedig a mindent elsöprő bosszú. A plot twist ötlete jó, viszont eléggé kiszámítható, így engem nem is ért meglepetésként. Számítottam rá, még akkor is, ha kegyetlen húzásnak tartom. A cselekmény szála az elejétől kezdve egy bizonyos irányba mutat, ami elől nincs menekvés, és Ana Huang sem hagyja, hogy a karakterei a könnyebbik utat válasszák. Minden egyes érzelemért és bizalomért kőkeményen meg kell dolgozniuk.

A történet romantikus része számomra talán az egyik legnagyobb pozitívuma a kötetnek. Billionare romance, brother's best friend, grumpy x sunshine, forced proximity és opposites attract egyben. A milliomos szál szinte hozza magával a morgós személyiséget, ami nem tud élni egy kis napfény nélkül. Soha nem gondoltam volna, de a testvér legjobb barátja zsáner is guilty pleasure lett nálam Ava és Alex miatt. Van valami tiltott, valami édes ebben a szálban, arról nem is téve említést, hogy az ellentétek sokszor igenis vonzzák egymást.

Ha már a romantika szoba jött, akkor a spicy faktor mellett sem tudok elmenni szó nélkül. A chili méteren egy 🌶️🌶️🌶️ jelölést adnék a Twisted Love-nak. Nem a legerotikusabb regény, amit eddig olvastam viszont van benne azért ebből is. Kicsit BDSM jellegű, de nem a legdurvább fajtából. Inkább mondanám azt, hogy erotikusan lebilincselő, minthogy kemény lenne. Szerencsére nem teng túl ez a vonal, hanem inkább az érzelmek és a múlt irányítja a cselekmény magját.

Maga a cselekmény baromi gyorsan olvasható, szórakoztató, s habár tele van ismert elemekkel, mégsem lesz unalmas. Ana Huang szépen felépítette, és a végéig megdolgoztat mind minket, s mind a karaktereit. Ami kicsit negatívum számomra, hogy az én ízlésemnek túl korai volt Ava és Alex egymásra találása, viszont ezt ellensúlyozza azzal az írónő, hogy a végéig kínozza a karaktereket, és egy perc nyugtot nem hagy nekik. Hol veszélyt dob be a közösbe, hol pedig érzelmileg telítődik túl. Kicsit fájdalmas is, egyes részek már-már sokkolóak, ugyanakkor végig mutatják, hogy igenis van fény az alagút végén, és megéri harcolni érte. Összességében én nagyon megszerettem a Twisted sorozatnak az első kötetét, s habár nem volt tökéletes, mégis sikerült nagyon gyorsan kiolvasnom. Másfél nap nálam már igazi rekordnak számít!! Ha te is szereted a kicsit sötétebb, veszélyesebb, ugyanakkor igazi bunkó férfi karaktereket, mint főszereplőket, és nem riaszt vissza egy traumáktól hemzsegő írás sem, bátran ajánlom Ana Huang TikTok szenzációját, ami a sorozat előrehaladtával csak egyre jobb és jobb lesz. Na meg spicybb. 

" - Én csak próbálok kedves lenni, oké? Ha már egy évig el kell viselnünk egymást, szeretném kicsit megkönnyíteni a dolgot. Csak fogadd el ezt a hülye sütit! Edd meg, vagy felőlem ki is dobhatod, vagy etesd meg vele a házi kígyódat, Naginit, mit tudom én.
A szája széle egy picit megrándult. 
- Te most Voldemorthoz hasonlítottál?"

"Uramatyám! Inkább hálásnak kéne lennem, hogy soha nem szokott mosolyogni, mert ha így néz ki, amikor mosolyog... akkor a női nemnek befellegzett."

" - Mit mondtam én neked arról, hogy ne keresd a bajt, Napsugár? Ha ezt így folytatod, olyan bajba kerülsz, amilyenben még soha nem voltál."

" - Az én sötétségemben te vagy a fény, Napsugár - mondta kicsit rekedtes hangon. Az ajka az enyémhez ért, ahogy beszélt. - Nélküled el vagyok veszve."

"Napsugár. Ez a szó feltépte a hegeket a sebeimen, melyek újra vérezni kezdtek."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...