2023. július 19., szerda

Ava Wilder: Nagy vetítés Hollywoodban


" - Lucy?"

*

Minden csak játék? Vagy az érzés igaz? 
Grey Brooks próbál életet lehelni a karrierjébe, most, hogy véget ért a hosszú ideje futó tini tévéshow, amiben ő volt a főszereplő. Nem egyszerű. De felbukkan egy szerep, ami megváltoztathatja az életét, ezért Grey végül csak beadja a derekát: a sajtósa azt akarja, keveredjen kamu szerelmi viszonyba egy hollywoodi szívtipróval, akinek ugyancsak pozitív sajtóra van szüksége, mert több okból is kiesett a pikszisből. 
Ethan Atkinsnek rendbe kell szednie az imidzsét, és újra ki kell lépnie a reflektorfénybe. Affér egy gyönyörű színésznővel, amitől beindul a pletyka – nyilván ez a tökéletes megoldás, még akkor is, ha Ethan a háta közepére se kívánja az egészet. 
Grey és Ethan csak a pletykalapok kedvéért adják elő, hogy párt alkotnak, vagy mégsem? Sikerül megnyílniuk, ha valami igazi történik velük? Vagy már túlzottan megszokták, hogy napi huszonnégy órában vetíteniük kell?


"A férfi, akit az utóbb években csak elmosódott lesifotókon lehetett látni, mint azt a nyavalyás Loch Ness-i szörnyet, most itt ült teljes életnagyságban, és vega hamburgert majszolt."


Ava Wilder regénye nem ismeretlen előttem, hiszen egy időben szinte mindenhol ezt a fake dating, grumpy x sunshine, Hollywood stars, age gap regényt lehetett látni. Nem titok, hogy szeretem az olyan regényeket, amik bevisznek a kulisszák mögé, és a Nagy vetítés Hollywoodban pont ilyen. A színészek világa kerül előtérbe, a tények mögötti valóság, és a színészet árnyoldala két meggyötört lelken keresztül.

Aki egy humoros, vidám történetre vágyik, annak nem a Nagy vetítés Hollywoodban lesz a nyerő, hiszen Ava Wilder kemény témákkal dolgozik. Kezdve a gyermekszínészet árnyoldalával, a kizsákmányolásukkal, nehézségeikkel és kilátástalan pillanataikkal, egészen a kétségbeesett, lecsúszott példáig, ahol a gyász és veszteség irányítja az életet, az alkohol problémákról és lezüllött életről nem is beszélve. A szorongás és bűntudat is végig velünk tart az úton, s ezek egy pillanatra sem engedik el a történet cselekményét. A borítóval ellentétben, ami egy vidám színekből álló, karakteres romcomot idealizál, valójában sokkal több rejlik Ava Wilder regényébe, mint amire következtetni enged. Nem egy könnyű olvasmány, mégis vannak benne olyan elemek, amik a hangsúlyos részeket kicsit meglazítják és engedik, hogy megkapjuk azt a szerelmi történetet, amire vágyunk. Ava Wilder lerántja a leplet a csillogásról, a Hollywoodi álomról, és a tényeket szó szerint hozzánk vágja, kezdjünk velük azt, amit akarunk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy erre számítottam, de egy percig nem éreztem csalódottságot, hiszen megismerhettem Grey és Ethan történetét, ami alapvetően egy második esély az életre és a lehetőségek kiaknázására.

Maga a történet egy megállapodással kezdődik, innen a fake dating trope. Grey egy neves tinidráma megfeneklett színésznője, aki egy ideje már keresi az újabb nagy projektet, de ennek ellenére is egy vidám természetű, kedves lány, akit nagyon lehet kedvelni, és aki miatt egy percig sem unatkozunk. Kicsit megnyomorgatja az írónő, de alapvetően Ethan az, akit úgy igazán a "kutyák" elé vet.

Két zuhanóban levő csillag története ez, akik együttes erővel újra az égen akarnak ragyogni, ha nem is tudatosan, de a vége úgyis ez lesz. Imádtam a párosukat. Fájt értük a szívem, felperzselte a szexuális feszültség az oldalakat, és minden egyes oldallal egyre perzselőbb lett az a bizonyos tűz. A fake dating trope nagyon jól állt a történetnek, és nem utolsó sorban megfűszerezte azt.

Akik már sok romantikus történetet olvastak, azoknak nem meglepetés, hogyha össze vannak kényszerítve a karakterek, akkor abból biztos lesz valami. Lassan, de biztosan a Nagy vetítés Hollywoodban kapcsán is ez a helyzet. Habár nem az első oldalaktól, de lehet érezni az érzelmek várható kitörését, és a mindent elsöprő szenvedélyt. Ava Wilder nem okoz csalódást, és megmutatja, hogy egy viszonylag lassan építkező, de feszes tempójú cselekménnyel is lehet csodákat elérni.

A fake dating mellett grumpy x sunshine is a regény, amiért repesett a szívem. Ez a momentum tökéletesen kiegészíti a komolyabb témákat. Amikor nagyon belemerülünk a lélek bugyraiba, akkor jó, ha van egy kapaszkodó, ami segít kitalálni a felszínre. Grey esetében ez a valami Ethan, míg Ethan esetében ez Grey. Nem mondom, hogy nem szakadt meg értük a szívem, mert de, viszont azt érzem, hogy csalódott lennék, ha nem sanyargatta volna ennyire őket az írónő.

Grey által betekintést nyújt a gyerekszínészek világába, ugyanakkor annyira nem merültünk el benne. Adott néhány falatot, de aztán nem adta oda az egész süteményt. Javarészt az alkohol problémák, a gyász és saját magunk büntetése az, amire fókuszál. Ezek vetik vissza, illetve lehetetlenítik el a szerelem alakulását. Ezek azok a pillanatok, amikor 180 fokos fordulatot vesz a cselekmény, és a fülledt, izzó levegő is kevés, ha nincs őszinteség.

A legjobban úgy tudnám jellemezni a kötetet, mint egy hullámvasút, egyszer fent, egyszer lent vagyunk. Őszinte, romantikus, elvesz, majd ha kell ad. Sokszor érezteti azt, hogy nemsokára vége a szenvedésnek, majd ilyenkor üt egy nagyot, csak hogy ne érezzük biztonságban magunkat. Ha az elejétől a végéig nézem, akkor a karakterein van a legtöbb hangsúly. A végére látható úgy igazán az a fejlődés, amin keresztül mennek, és ami miatt már sem Grey, sem pedig Ethan, a nagy sztár, a tinibálvány nem az, aki a kezdetekkor volt.

Emellett érzékeny, szexi és szerethető is a történet. Megmutatja a gyengeségeket, és nem fél embernek lenni. A jókat és a rosszakat is leírja, nemcsak a csillogást, a bulikat és a hírnévvel járó felhajtást. Keményen dolgozik azon, hogy ezeket felfedve a kemény valóságot is elénk tárja. De azért romantikus pillanatok is vannak bőven, a spicy jelenetekről nem is beszélve. Habár cukinak tűnik, a Nagy vetítés Hollywoodban nem az, vagy nem csak az. Komoly, próbákkal teli, tanulságos regény az életről és az akadályokról. Összességében szerettem, meglepett a szó legnemesebb értelmében, iszonyatosan megszerettette velem a karaktereket, főleg Greyt, de Ethant is a szívembe zártam, és teljes mértékben át tudtam érezni a helyzetét, mindenféle ítélkezés nélkül, hiszen ő is esendő emberi lény, hiába sztár, hiába ismert lehetnek démonai, és ő is küzdhet a felszínen maradásért. A végére azt éreztem, hogy végre kaptam egy kötetet, ami nem fél igazinak lenni, ami nem köntörfalaz, és megmutatja a kendőzetlen valóságot. Ha egy komoly, de szerethető, ugyanakkor olvasmányos és problémákkal küszködő regényt keresel, ne keress tovább mert megtaláltad. A Nagy vetítés Hollywoodban nem is lehetne tökéletesebb erre a célra!!

"Ethan nem azért undok vele, mert nem kedveli.
Azért undok, mert túlságosan is kedveli."

" - Őrülten szerelmes vagyok beléd. Ugye tudod?"

"Ismét átjárta az ismerős érzés: nem éppen kéjvágy, bár határozottan olyan színezete is volt. Elismerés? Vonzalom? Bármi volt is, egyszerre izgatta és megrémítette. Eddig is tudta, hogy a férfi vonzódik hozzá, de a mai este után szemernyi kétsége sem maradt afelől, hogy Ethan törődik is vele.
Nekik annyi."

" - Olyan emberrel jártál, aki azt hiszi, hogy a Föld lapos? Ráadásul négy évig?"

" - Tűz és víz volt velem az elejétől fogva. Nem bírom tovább. Ha én nem teszem meg, akkor ő lép. Valamikor biztosan.
Kamilah vállát vont.

- Gondolom, te jobban tudod. De nem igazán látom, itt most miért ő a rossz fiú."

" - Vállalok is. Azt hiszed, nem tudom, hogy mennyire elbaszott vagyok? Van fogalmad róla, mennyire kibaszottul gyűlölöm magam?"



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...