2022. december 13., kedd

L. J. Shen: A szörnyeteg (Bostoni bikák 3.)


"Ez volt az utolsó alkalom, hogy valaha sírtál, szarzsák!"

*

Talán mindig is az volt a sorsom, hogy beleszeressek egy szörnyetegbe. Míg a többi kisgyerek nem mert elaludni a szekrényében lakó, éles fogú rémtől, én alig vártam, hogy láthassam az enyémet. 
Szerettem volna megetetni, megszelídíteni, megérteni. Most pedig itt az igazi fenevad. 
Sam és én csak a sötétség leple alatt szerethetjük egymást. Amint a történetünk napvilágot lát, és lehull a lepel az igazságról, nekem kell véget vetnem az egésznek. 
A nevem Aisling Fitzpatrick, és tartozom egy vallomással. Nem Sam Brennan az egyetlen szörnyeteg ebben a történetben. 
Az Amazon, USA Today és Washington Post bestsellerszerző, L. J. Shen most sem hagyja cserben rajongóit. 
A Bostoni bikák-sorozat harmadik kötete egy olyan tiltott és túlfűtött kapcsolatot tár az olvasók elé, amely biztosan elnyeri az erotikus-romantikus regények szerelmeseinek tetszését.


Egy újabb csoda könyv Shen tollából. Nem tudom, ki a szemetebb Cillian vagy Sam. Hunter és Kill után nagyon vártam már, hogy a harmadik Fitzpatrick is megkapja a saját történetét, de basszus. Szegény Aisling annyit szenved, hogy az már nekem fájt. Eddig ez a legkínzóbb, legdurvább kötet a Bostoni bikák sorozatból. Az írónő újból kitépte a szívem a helyéről, és Sam Brennan elé vetette, hogy tegyen vele azt, amit akar. Ő pedig jól megszorongatta, aztán elém lökte, hogy kezdjek vele azt, amit akarok, mert neki nem kell.

Nem vagyok egy die hard dark romance rajongó, de L. J. Shen az, akinek nem tudom, és nem is akarom kihagyni a regényeit. Iszom minden egyes szavát, és ez A szörnyeteg alatt sem volt másképp. Egy nagyon eltorzított a Szépség és a Szörnyeteg retellinget kaptam, ahol a királylány nem a szőke herceget várja fehér lovon, hanem a szörnyet, aki elragadja. Nagyon kicsavart újramesélés, ugyanakkor tökéletesen illik Ash és Sam karakteréhez. Viszont a szörnyeteg fogalom kapcsán nem egyszer kétségbe von, és elbizonytalanít az írónő. Biztos, hogy ennyire fekete-fehér a történet? Biztos, hogy nincsenek benne színek, és biztos, hogy a rossz az maga a megtestesült gonosz, és a jó maga a földre szállt angyal? Shen bebizonyítja, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, és semmi sem csak fekete és csak fehér. A szörnyeteg egy igazi hamisítatlan dark romance a maga szenvedéseivel és hatalmi játszmáival. Van itt minden: vér, macska-egér játék, hate to love - love to hate kapcsolat, szerelem első látásra, durva és adrenalintól fröcsögő jelenetek, összetört álmok és szívek, egy sebzett lélek, bosszú, áskálódás és káosz, ahol semmi sem az, aminek látszik. Kapcsoljátok be az öveteket, mert rázós lesz az út, de ígérem megéri. De mielőtt belekezdenétek, a szíveteket zárjátok kalitkába, ha nem akarjátok, hogy Sam kitépje a helyéről.

Akik olvasták már a Sparrowt, azoknak nem lesz meglepetés, hogy a már ismert Sparrow és Troy örökbefogadott fia, Sam A szörnyeteg egyik főszereplője. Egy birodalom várományosa, az alvilág újabb szereplője. De Sam ennél jóval több. Erkölcsileg romlottabb, mint Troy és szemetebb, mint Cillian. Nemcsak egy fiú, aki már nagyon korán megtapasztalta az élet sötétebb oldalát, hanem egy olyan fiú is, akinek a túlélés miatt erősnek és könyörtelennek kellett lennie. A Bostoni bikák előző részeiben sem volt piskóta, na de most. Eltipor, kizsigerel, és aztán nevetve rúg még egyet beléd. Ő Sam, egy megtört lélek, aki pusztítással tör előre, és nem riad meg semmitől. Vagy mégis?

Ezzel szemben, Aisling, a Fitzpatrick család üdvöskéje, igazi jó kislány, aki amellett, hogy orvosira jár, bárki támaszkodhat rá. Nemcsak gazdag, de okos is. Nem elégszik meg azzal, amit elétett az élet, ennél sokkal többet akar. Segíteni másokon és egyben tartani a családot. A Fitzpatrick klán gerince, aki beáldozza a boldogságát a családja érdekében. De vajon meddig képes fenntartani ezt a látszatot, mikor kezd el repedezni a jól felépített hazugság, és mikor válik valósággá, hogy ezt így tovább nem lehet folytatni?

A szörnyeteg morális kérdéseket vet fel, mocskos, a velejéig romlott és a durvaságot, erőszakot sem veti meg. Két szörnyeteg története ez, akik haláltáncot járnak a másikkal, és nem az a kérdés, hogy mikor fog győzedelmeskedni az egyik, hanem az, hogy mikor fog úgy belemarni a másikba, hogy onnan már nincs visszaút. Egyes helyeken fáj olvasni, teljesen a földbe tipor, de felállsz és folytatod, mert eközben addiktív is, és nem tudsz nemet mondani. Akárcsak Aisling, te is Sam bűvkörébe kerülsz, és hagyod, hogy leigázzon. 

A történet brutális erővel üt. A cselekmény elbűvöl, izgalmas, tele van gonoszsággal, de eközben letehetetlen is. Ennél a résznél érződik csak igazán a dark romance vonal. Minden egyes Sam és Ash jelenet megerősít abban, hogy ha törik, ha szakad nekik együtt kell lenniük, mert az nem létezik, hogy az írónő elhozta a földi poklot, és aztán nem adja meg a megérdemelt boldogságot. Kínoz, de reménnyel is eltölt. Shen újból megmutatta, hogy milyen az, amikor elszabadul a pokol és nincs senki, aki megállítsa azt. 

Nagyon gyorsan, pár nap alatt befaltam Sam és Aisling történetét. Falánk voltam, és nem tudtam ellenállni neki. Akárcsak Samnek, A szörnyetegnek sem lehet nemet mondani. Szenvedős szerelemnek hívom az olyan szerelemeket, mint ami Ash és Sam között is kibontakozik, viszont ami kettejük között történik, az már kínzás. Én éreztem kényelmetlenül magam, és én akartam véget vetni az egésznek, mert már fájt az a kegyetlenség és közömbösség, ami Sam jellemét körülöleli. Nem hittem volna, hogy A szégyentelen után lehet kegyetlenebb egy kötet, de Shen megmutatta, hogy Kill csak a bemelegítés, hiszen az igazi nagyágyút Sam hozza el. 

A kötet egyik erőssége azok a csípős párbeszédek, és a sötétség. Nemcsak a jelent eleveníti meg, hanem a múlt árnyait is. Velejéig romlott, bűzlik a mocsoktól és a fájdalomtól, mégsem lesz túl sok. Igen, kell hozzá egyfajta nyitottság, de aki olvasta már az írónő korábbi regényeit, azoknak nem lesz meglepetés sem a stílus, sem pedig a cselekmény alakulása. Egészen a kötet háromnegyedéig kínoz minket az írónő, na meg Sam. Amikor már azt hinnéd, hogy mindent láttál, akkor mutat valami újat, és bebizonyítja, hogy semmit sem tudsz.

A szörnyeteg arra sarkall, hogy ülj nyugodtan és hagyd, hogy a szemed előtt bontakozzon ki Sam és Aisling tiltott kapcsolata. Vajon lehet szerelemnek nevezni, ha Sam képtelen az érzelmekre, egy igazi zsarnok, és aki előtt nincsenek akadályok? Vajon Aisling mikor mondja azt, hogy elég? Elég a megaláztatásból? Elég a szívfájdalomból, és elég a szánalomdugásból? Amikor ez megtörténik, utána lesz csak úgy igazán lebilincselő a történet. Függőséget okoz, és megöli a gátlásokat. Készülj kedves olvasó, mert Sam Brennan Troy Brennan és Cillian Fitzpatrick kegyetlenségén is túltesz. A végén robban a bomba, és az addigi macska-egér játékot megfordítva megmutatja milyen, ha a vad lesz a préda. Nem mondom, hogy meglepő a kötet lezárása, de azt sem, hogy nem erre volt szükségem, mert L. J. Shen pont azt adta, amire számítottam, és amit vártam is. Belökött a káoszba, az érzelmi hóviharba, de egy percig sem bánom, mert megmutatja, hogy a legjegesebb páncél alatt is ott dobog az érző szív, amit a megfelelő kulccsal (khm... jégcsákánnyal) ki lehet nyitni/meg lehet olvasztani. Ha készen álltok egy fergeteges szerelem történetére, és nem riadtok meg a brutalitás és kegyetlenkedés látványától sem, el kell olvasnotok a Bostoni bikák sorozat harmadik részét! Sam Brennan megér egy ajtócsapkodást, az biztos!!

" - Ó, Ash, te aztán vicces vagy! A legtöbben nem tudják rólad, hogy a ragyogó külső mögött Amerika Hercegnője azt várja epekedve, hogy elrabolja őt a szörnyeteg, nem pedig azt, hogy megmentse egy herceg. Egész veszélyes teremtés tudsz lenni, ha akarsz."

" - Nincs mit megtalálni. Az élet nem arról szól, hogy megtaláld önmagad, hanem arról, hogy megalkosd önmagad. Van abban valami felszabadító, ha tisztában vagy önmagaddal és mindazzal, amire képes vagy. Legyőzhetetlenné tesz, ha minden mentegetőzés nélkül önmagad lehetsz."

"Igazán elememben voltam ma. Már csak egy pár vörös szarvra és egy-két gyermekáldozatra volt szükségem ahhoz, hogy teljesen Luciferré válhassak."

"Egy platinagolyó megölhetne egy démont, de nem, te aranytöltényt adtál nekem. Élve akarsz, Brennan. Épen és visszavágásra képesen."

" - Kurvára fogalmad sincs, Aisling. Nem tudom, mi hoz vissza hozzád, de úgy tűnik, nem bírok leállni, és úgy tűnik, te meg nem is bánod, úgyhogy adjuk ki magunkból és dugjunk végre!"

" A védelmezőm vagy az ellenségem volt?"

" - Nem tudlak bántani, akármennyire gyűlöllek is! Tényleg gyűlöllek. Mert szeretlek. Szeretlek téged, te pedig semmibe veszel. Mit akarsz, mit mondjak? Azt, hogy féltékeny vagyok az álmaidra, mert velük töltöd az éjszakát? Mert így van! Nem bírok lélegezni, enni, sem pislogni anélkül, hogy ne gondolnék rád, Sam Brennan. Minden porcikámat meghódítottad, mielőtt még hozzám értél volna. Miután megtetted, még rosszabb lett a helyzet. Sokkal rosszabb. Mindig is szerettelek téged, Szörnyeteg, de minél jobban megismerlek, annál inkább azt kívánom, bár ne így lenne."

" - A szerelem olyan ár, amit nem vagyok hajlandó megfizetni egy punciért, akármilyen szoros vagy előkelő legyen is. Viszlát, Aisling!"

"Végre rájöttem, Hunter miért volt annyira oda a húgomért, hogy Cillian miért nem bírt elszakadni Persephonétől. Volt abban valami függőséget okozó, ha egy nő mindenét odaadja neked. Valami, amitől nem lehetett csak úgy elsétálni, ha már egyszer belekóstoltál."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...