2022. december 6., kedd

Sarah Adams: Csalóka szerelem


"Nem egyszerű két csésze tűzforró kávéval és egy doboz fánkkal egyensúlyozni, miközben megpróbálod kinyitni a bejárati ajtót."

*

Barátokból ​lett szerelmesekről szóló TikTok-szenzáció, az év romkomja 
Örökre barátok maradunk? Bree Camden titkolja, hogy reménytelenül szerelmes legjobb barátjába, Nathan Donelsonba, aki mellesleg az NFL, az észak-amerikai futball liga legendás játékosa. De ez Bree legkisebb problémája. Egy autóbaleset következtében már soha nem lehet belőle balerina, úgyhogy táncstúdiót nyitott – és továbbra is nyitva tartaná, ha sikerül kiköhögnie a bérleti díjat. 
Amikor Nathan a segítségére siet, és megvásárolja az egész épületet, Bree örülhetne, de ő még mindig nem boldog. Felhajt egy-két tequilát – jó, talán többet, mint kettő –, és legmélyebb, legsötétebb titkait elkotyogja egy TMZ riporternek. 
Miután a videó virális lett, az egész világ azt hiszi, Nathan és Bree egy párt alkotnak. Ők a tökéletes pár. És Nathan sajtósának támad egy ötlete, ami Bree-nek is anyagi biztonságot jelenthet. 
Mi a bökkenő? Úgy kell tenniük, mintha szerelmesek lennének egymásba. Három. Teljes. Hétig. Most van itt a pillanat, hogy Bree végre előálljon titkolt érzelmeivel? Lehetséges, hogy Nathan is palástolt valamit?

Egy vicces és szórakoztató történetre vágytam, és Sarah Adams Csalóka szerelem kötetétől pont ezt kaptam. Nagyon szeretem a friends to lovers típusú történeteket, viszont nem olvasok eleget belőlük, ami nagy kár, hiszen annyira kedvelhetőek és szerethetőek. A Csalóka szerelem egy igazi energiabomba, ami már az első fejezetek után letarol. Cuki romcom, ami sport románc is egyben, s már csak emiatt is nyert ügye volt nálam a kötetnek. Ha egy vidám, nevetéstől zsongó kötetre vágysz a Csalóka szerelem nem is lehetne jobb választás.

Nem követem számon a tiktok booktok világát, viszont Amazonon velem is szembejött már Sarah Adams neve, és a nyáron figyeltem fel elsőnek a munkásságára. A Csalóka szerelem már akkor kívánságlistás lett, és nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy jön magyarul is Bree és Nathan története. Ahogy kézbe vettem már akkor éreztem, sőt tudtam, hogy nagyon fogom szeretni. Csupa napsütés, és vidámság ez a kötet. Humorbomba, ami percek alatt megnevetett, és amit nem lehet nem szeretni. A gyengéd lelkek balzsama, a sötét szívek megolvasztója. Nem az a tipikus sport románc, mert ebben a felállásban csak mellékes, hogy Nathan NFL játékos. A fő hangsúly a barátságon van, az egymás iránti odaadáson, a szereteten, és a ki nem mondott szavakon, amik ott vannak legbelül eltemetve, és arra várnak, hogy végre valahára a felszínre kerülhessenek. Ha a barátokból szerelmesek szál nem lenne elég kecsegtető a fake dating, azaz kamu randizás tuti az lesz. Külön-külön is szeretem ezeket a zsánereket, na de egybe valami isteni. Egy nagyon erős 4,5 csillagos olvasmány, ami az utóbbi idők legaranyosabb romcomja lett nálam. Üdítő pezsgő, ami felüdülést jelent a nehéz és borús, hideg napokban. Habfürdőt bekészíteni, meleg teát megfőzni, és kezdődhet a kikapcsolódás. Nathan és Bree gondoskodnak a hangulatról, neked csak annyi a dolgod, hogy elmerülj a cselekményben és hagyd, hogy a mindennapok gondjai a habfürdőn kívül maradjanak.

Az érzelmek megnyilvánulása a lehető legtermészetesebb módon történik. Látszik, hogy nemcsak szeretik egymást a karakterek, de tisztelik is a másikat, és nem akarnak olyan helyzetet létrehozni, ami odáig vezetne, hogy megszakadna egy több éve fennálló szilárd barátság. Ez a barátság a szereteten és a másik segítésén alapszik. Mind Bree, s mind Nathan tud támaszkodni a másikra. A kettejük közötti kapcsolat az, ami szerintem az alapnak kéne lennie ahhoz, hogy igazi, örökéletre szóló barátságokat lehessen kötni.

Bree egy igencsak vidám, csupaszív lány, akit nehéz volt nem megkedvelni, mivel egyből belopta magát a szívembe, és megmutatta, hogy a kicsit bohókás, ugyanakkor sokat megélt lány alatt egy még értékesebb szív lapul, aki képes félretenni a saját boldogságát csak azért, hogy ne tegyen tönkre már egy évek óta jól működő kapcsolati rendszert. Egyszerre éreztem át a helyzetér, és drukkoktam neki, hogy kerüljön ki a barátságzónából.

Nathan egy igazi sportoló, akinek kevés ideje van, és nagyon megválogatja, hogy mire fordítja azt. Aki elköteleződik mellette annak tudnia kell, hogy a foci a mindene, és minden egyes napja be van osztva. Kompromisszumok és lemondások árán lehet csak vele lenni, ugyanakkor aki ezt bevállalja az megüti a főnyereményt, hiszen Nathan egy kedves, szexi, gondoskodó, aranyszívű, segítőkész plüssmaci, aki csak arra vár, hogy a legjobb barátja másképp tekintsen rá.

A cselekmény fergeteges. Látszik, hogy az írónő szíve benne van. Nincsenek benne felesleges mozzanatok, nincs túlírva. A csavarok vagy éppen váratlan fordulatok pont jókor kerülnek elő. A fake dating zsánert szerintem kár lett volna kihagyni, mert emiatt indul el úgy igazán a Csalóka szerelem az útján és ez az, ami miatt egyre közelebb és közelebb kerülünk az igazsághoz, és az eltemetett érzések felszínre kerüléséhez.

A szerelem, illetve a Bree és Nathan között kialakuló kapcsolat (több, mint barátság) szépen a maga medrében alakul ki. Nem sietetti őket az írónő, hagyja hogy a saját tempójukban érjek el azt a szintet, amikor már nem lehet elkerülni a valódi érzések nyilvánosságra hozatalát, illetve amikor már annyira sistereg a kettejük közötti levegő, hogy ha ők nem, akkor te biztos lépnél. Egyszerre volt izgalmas végigkísérni az útjukat, illetve melegséggel is megtöltötte a szívemet, hiszen annyira de annyira látszott, hogy szeretik egymást és fájt látni, hogy nem mernek lépni, mert féltek, hogy a másikat ezzel elveszíthetik. 

Teljesen megtépázta a szívem, de annyira szerettem. Ami mellett szerintem nem lehet elmenni az az, hogy amellett, hogy az írónő adott nekünk egy habcsókos történetet, komoly témákat is érintett. Ide tartozik a pánikroham, a megfelelési kényszer vagy a félelem. Félelem a kudarcról és attól, hogy nem teljesülhetnek az álmaink. Breenek nem könnyű múltat adott Sarah Adams, viszont cserébe olyan jövőt álmodott meg neki, amire mindig is vágyott. A bizonytalanság és az érzelmek kiteljesedése adja meg a kötet hangulatát, ezek uralják végig a cselekményt. Mind Bree, s mind Nathan komoly változásokon mennek keresztül, de mindez megéri mert a jutalom a végén minden nehézséget feledtet. Egyedül a kötet vége, illetve lezárása volt egy kicsit gyors és nagy fordulat számomra. Nem igazán számítottam rá, ugyanakkor ha jobban belegondolok talán lehetett sejteni, hogy nem egyszerű lezárást szán az írónő Bree és Nathan párosának. Ha egy csupaszív, szerethető, édes és szórakoztató történetet szeretnétek olvasni bátran ajánlom Sarah Adams Csalóka szerelem regényét, ami megüti az elvárásokat és megmutatja, hogy barátokból is lehetnek szerelmesek.

 " - Nos, varázsnyolcas golyó, mit gondolsz? Megmondjam a legjobb barátomnak, hogy szeretem?"

" - Ez olyan unalmas! - nyögi az egyik lány. - Mi értelme van annak, hogy a legjobb barátja ilyen dögös, ha nem csap le rá?"

"Ez nem egy olyan nő pillantása, aki csupán testvéri érzéseket táplál irántam."

" - Nem én vagyok az, aki felrobbantotta az internetet. Az emberek azt akarták, hogy veled járjak. Ezért vagyunk itt. Azért, mert a világ beleszeretett Bree Camdenbe. És más ezt nem tudta volna elérni."

"Az egész csak játék. Csalás. Nem igazi. Hamisítvány. Ha a kapcsolatunk táska lenne, Proda felirattal árulnánk egy kocsi csomagtartójából."

" - Ó, istenem, egy olyan férfi, mint Nathan Donelson vetkőzik neked! És te leállítottad! Hogy lehetsz a húgom?"

"Bree minden, ami lenni szeretnék, minden, amit szeretek, és minden, amire vágyom. Övé a szívem, a teljes valóm, és remélem, hogy sohasem adja vissza."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...