2022. december 20., kedd

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala (Örökösök viadala 1.)


 "Kiskoromban anyukám folyton játékokat talált ki."

*

Avery ​pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. 
Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat. 
Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. 
Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát. Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.


Nagyon féltem ettől a kötettől, ezért már egy ideje halogattam az olvasását, de belátom nem kellett volna, mert nagyon tetszett. Sok jót hallottam róla, vagyis mindenki áradozik, hogy mennyire is jó ez a regény, bennem meg ott volt, hogy mi van ha pont nekem nem lesz szerelem? Nagy volt a nyomás, de mostmár én is értem, hogy miért népszerű, és miért vannak sokan odáig ezért a trilógiáért. Egyszerűen zseniális volt, és sikerült 1 nap alatt befalnom!

Az Örökösök viadala egy rejtélyekkel és veszéllyel teli regény, ahol semmiben sem lehetsz biztos, és ahol senki sem jelent biztonságot a számodra. Bármelyik sarkon veszélybe kerülhet az életed, de az biztos, hogy egy percre nem hagy unatkozni. A kötet alapja, miszerint Avery örököl egy filantróp által igencsak különleges, az meg még inkább, hogy rokoni szálak nem fűzik ehhez a családhoz. Eleinte egy szegény körülmények között élő lány életébe ad betekintést az Örökösök viadala, aztán megmutatja a másik oldalt is. Azt, amikor annyi pénzed van, hogy nem tudsz mit kezdeni vele. Avery már az elején is szimpatikus volt, de akkor lett igazán a kedvencem, amikor bekerült a Hawthorne-ok közé, és sikerült megmaradnia annak a lánynak, aki eddig is volt. A helyén van az esze, okos, furfangos, könnyű együttérezni vele és az biztos, hogy ahova megy ott a baj megtalálja. Nem erre számítottam, ami a kötetet illeti, de nem bánom azt, amit kaptam. Teljesen függővé váltam, és imádtam, ahogy egyre csavarosabb és csavarosabb lett a történet. Emellett tele van izgalmakkal, titkokkal és 4 testvérrel, akik külön-külön is megérik a pénzüket, na de együtt... Képtelenség nem valakinek a pártjára állni, és akkor el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol nem lehet kikerülni azt, hogy kinek is drukkolunk; Jameson vagy Grayson pártiakká válunk. Mellettük persze Xander és Nash is megmutatják magukat, de Jameson és Grayson kapja a legtöbb hangsúlyt.

Alapesetben nem vagyok szerelmi háromszög rajongó, viszont az Örökösök viadalának jól áll. Továbbra sem lettem a zsáner rajongója, ugyanakkor megvan ennek is a szépsége. Kacér pillanatok, forró helyzetek, kérdések, érzelmek hada, csókok, döntésképtelenség és két igencsak vonzó fiatal, akik bármelyik pillanatban meglepetést okozhatnak. Határozattan a team Jameson rajongói tábort erősítem, már csak azért is, mert egyből levett a lábamról, ugyanakkor Xander és Nash is nagyon érdekes.

Xander azért, mert sose tudtam kiigazodni rajta, de megfogott és nem eresztett. Nash pedig azért, mert már az első szereplésével (öltöny plusz cowboy csizma) felkeltette a kíváncsiságomat, és valljuk be őszintén, kit ne érdekelne egy szexi, de mindenkinek szívesen segítő erős férfi? Na ugye?! Nash a szíve a Hawthorne-oknak, míg Xander azért felel, hogy sose unatkozzanak. Először talán őt zártam a szívembe, de aztán szorosan követi Jameson is. 

A történet alaphelyzete egyszerre zseniális és szórakoztató, na meg egy kicsit félelmetes is. Te mit tennél, ha kiderülne, hogy több milliárd dollár egyedüli örököse vagy? Mit tennél, ha egy random ember ennyi pénzt hagyna rád, úgy hogy nem is ismerted soha? Az biztos, hogy meglepődnél és keresnéd, hogy ebben hol van az átverés. Akárcsak Libby, én is szkeptikus lennék, de azt el kell ismernem, hogy Tobias Hawthorne furfangos egy ember volt, tele rejtélyekkel és megoldandó feladatokkal.

A kötet felépítésének köszönhetően nagyon gyorsan lehet haladni vele, már csak azért is, mert nagyon rövidek a fejezetek, és úgy pörög ki a kezed alól, hogy azt észre sem veszed. Mire feleszméltem, már a felét befaltam, és egyáltalán nem éreztem azt, hogy ennyire sokat olvastam volna belőle. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy kiemelkedő az alap, olvastatja magát a történet, érdekesek a karakterek és úgy ahogy van ZSENIÁLIS Jennifer Lynn Barnes regénye.

Az írónő a történetre és a rejtélyekre, az öröklés kérdésére helyezi a legnagyobb hangsúlyt, viszont én a kulcsszereplők mellett örültem volna, ha Xander és Nash is több szerepet kap. Avery tökéletes narrátor alapanyag, egy olyan hősnő, akit nagyon könnyű megkedvelni, és akit nem lehet csak úgy átejteni. Megvan a magához való esze, és hiszem, hogy méltó ellenfele a Hawthorne fiúknak. Egyik általam ismert főszereplőhöz sem hasonlít, és pont ez teszi annyira szerethetővé.

Az Örökösök viadala igaz, hogy YA, azaz young adult kötet, mégis akik szeretik a rejtélyeket, és a talányokat, azoknak bizton állítom, hogy 90%-ban tetszeni fog. Van benne családi viszály is, alakoskodás, egy kis krimis vonal, ami még jobban felpaprikázza a hangulatot, és ami miatt egy perc nyugtunk nincs. Végig izgalomban tart, ha azt hinnénk, hogy rájöttünk valamire, akkor kapunk egy csavart, ami mindent megváltoztat. Cseppet sem kiszámítható, és pont az a kötet szépsége, hogy sosem tudhatod, mi fog a következő oldalon várni. Lehet, hogy egy meglepetés, de lehet hogy egy olyan fordulat, amitől eldobod az agyad. 

Összességében nagyon tetszett. Rendesen megjáratta az agytekervényeimet, végig azt éreztette velem, hogy jó helyen vagyok, legyek türelmes, játszak a szabályok szerint, és akkor a végére elmondja a titkait, de nem elég az Örökösök viadala ahhoz, hogy mindent értsünk, mert kellenek a folytatások is. Még szerencse, hogy Az örökség ára már megjelent magyarul, és a harmadik rész is várható jövőre. Nem tudom mi lenne velem enélkül a trilógia nélkül, mert felébresztette a kíváncsi oldalamat, ami mindent tudni akar, és ami addig nem nyugszik, amíg a birtokába nem lesz az információknak. Az események csak úgy pörögnek, hurrikánként sodornak le a lábadról, és egy forgószél sebességével tévesztenek meg. A nyomozás, a feladványok, a rejtvények, és a bizonytalanság végig uralkodik a köteten, és egy percre nem hagyja, hogy biztonságban érezzük magunkat, illetve nem engedi, hogy nyeregbe legyünk, és akkor döbbent meg a legjobban, amikor még csak nem is számítanánk rá. Azt hiszem új kedvenc könyvem lett, és nagyon örülök, hogy rászántam magam és nem hagytam, hogy a nagy hype eltántorítson. Ha szeretitek Nancy Drewt, az Örökösök viadala is kedvenc lesz!!

" - Fogadja meg a tanácsát annak, aki már megégette magát: soha ne adja a szívét senkinek, akit Hawthorne-nak hívnak!"

"Megfeszülő izmai kirajzolódtak vékony fehér pólója alatt. Nagyon rossz ötlet, szóltam rá kalapáló szívemre. Jameson Winchester Hawthorne nagyon rossz ötlet. Addig nem is tudatosult bennem, hogy emlékszem a második keresztnevére. Ne bámuld a srácot! Ne agyalj rajta! Így is elég zűrös éved lesz, nem kell... még több zűr."

" - Gondolj rólam, amit akarsz - mondta Thea. - De az utolsó lány innen a suliból, aki a Hawthorne fiúk bűvkörébe került... az utolsó lány, aki sok időt töltött abban a házban... ő meghalt."

" - Lehet, hogy te játékosnak tartod magad, kedves, de Jamie nem tekint annak. - Nashnek csak a hangja volt szelíd, a szavai nem. - Mi nem vagyunk normálisak. Ez nem egy normális hely, és te nem játékos vagy, kislány. Te az üvegbalerina vagy - vagy a kés."

"Nem akartam, hogy lassítson. Nem akartam, hogy megálljunk. A végrendelet felolvasása óta először szabadnak éreztem magam. Nem voltak kínzó kérdések. Nem volt gyanakvás. Nem voltak vizslató pillantások. Nem volt semmi, csak ez a pillanat."

"Anyám halála után egy csomó "első" kimaradt az életemből. Az első randi. Az első csókolózás. Az első mindenféle. De konkrétan ezt, mert lelógasson egy hídról egy srác, aki nemrég bevallotta, hogy végignézte a legutóbbi barátnője halálát - ezt valahogy sose jutott eszembe felvenni a kipróbálandó dolgok listájára."

" - Oké - enyhült meg -, de ha legközelebb valaki vadászni kezd rád, veszel nekem valami komolyabb dolgot, hogy jóvátedd. Mondjuk, Ausztráliát.
- Úgy érted, fizesselek be egy ausztráliai útra? - Ez nem tűnt irreális kérésnek.
- Nem - jött a pimasz válasz. - Úgy értem, vedd meg nekem Ausztráliát. Van rá pénzed.
Horkantottam.
- Szerintem nem eladó.
- Hát akkor csak egyet tehetsz; kerüld el, hogy lövöldözzenek rád."

" - Aznap, amikor megismerkedtünk, azt mondtam neked, a Hawthorne-ok elcseszett, beteg emberek. - Thea egy hosszú pillanatig a tükörbe meredt. - De sosem állítottam, hogy én jobb vagyok náluk."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...