2021. november 11., csütörtök

L. J. Shen: Ruckus - Bajkeverő (Sinners of Saint 2.)


"Mielőtt belevágnánk, talán jobb lenne, ha tisztáznék valamit. A történetem? Nincs boldog végkifejlet. Nem lesz. Nem lehet. Nem számít, mennyire magas vagy jóképű vagy gazdag és elbűvölő a Mesebeli Hercegem."

*

Ha ​valami romlott és piszkos és szórakoztató – akkor benne vagyok! És ez a lány? Úgy tűnt, igazán szórakoztató lenne megrontani. 
ROSIE 
Azt mondják, hogy az élet egy gyönyörű hazugság, a halál pedig egy fájdalmas igazság. Igazuk van. Senki sem keltett bennem elevenebb érzést, mint az a pasi, aki állandó emlékeztetőül szolgál arra, hogy a napjaim meg vannak számlálva. Ő az én fényes, tiltott gyümölcsöm. Egy hatalmas illúzió a kegyetlen valóságommal szemben. Ráadásul a nővérem exbarátja. Mielőtt azonban elítélnél, egyvalamit tudnod kell: én láttam meg őt először. Én sóvárogtam utána először. Én szerettem bele először. Tizenegy évvel később pedig besétál az életembe, és egy második esélyt követel. Dean Cole akar lenni az én Bronzlovasom. De az én időm lejár. Nem olyan vagyok, mint mások. Van egy betegségem. Néha én győzedelmeskedem felette, máskor a betegség felettem. A lovagom, fehér lovon, végre megérkezett. Remélhetőleg még nem túl későn. DEAN 
Azt mondják, hogy a legfényesebb csillagok égnek ki a leggyorsabban. Igazuk van. Ez a csaj teljesen felvillanyoz. Pimasz és szarkasztikus, de hatalmas a szíve. Egy olyan világban, ahol minden fénytelen, úgy ragyog, mint a kicseszett Szíriusz. Tizenegy évvel ezelőtt a sors elválasztott bennünket egymástól. Nem fogom hagyni, hogy ez ismét megtörténhessen. Kész küzdelem közel kerülni hozzá, de nem a semmiért nevez mindenki Ruckusnak, vagyis Bajkeverőnek. Rosie LaBlanc hamarosan megtapasztalhatja, milyen az, amikor teljes erőbedobással harcolok valamiért. És a meghódítása minden más győzelemnél édesebb lesz.


Amikor a Vicioust olvastam már akkor éreztem, hogy amint elkezdem Dean könyvét magába fog szippantani, és a kedvencem lesz a sorozat kötetei közül. Nem tévedtem, már az Ádáz alatt nagyon megkedveltem Dean és Rosie karakterét, s ez a Ruckus alatt csak még jobban nőtt. *Chefs kiss* az egész kötet, és rendesen összetört. Még a szemem is könnybe lábadt egy-egy résznél.

Biztosan ti is ismeritek azt az érzést, amikor nagyon vártok valamit, aztán megkapjátok, és nem tudtok betelni vele. Pontosan ilyen érzés olvasni a Ruckust. Persze, Vicious és Emilia története sem volt semmi, de kössétek fel a nadrágot, mert Dean mindenkit letarol, Rosie pedig szétszaggatja a szíveteket. Maga a kötet elég pimaszul kezdődik, és az első negyedéig érezhető is egy amolyan enemies to lovers szál kezdemény, de az "akarlak, nem lehetek a tied" erősebb. Emiatt a kötet hol keserédes, s hol vágyakozással teli.. Ruckus nem hazudtolja meg magát, és már az elején elbűvöl a magabiztosságával, és azzal, hogy nem adja fel, hogy küzd, és nincs előtte lehetetlen. Akik olvasták az első részt, azok már tudják, hogy Dean a Féktelen Szívtiprók egyik tagja, Emilia exe és Vicious legnagyobb riválisa, de vajon tényleg csak ennyi lenne Dean Cole? A Ruckus alatt levetkőzi magáról a címkéket és kliséket, kitárja előttünk a szívét, és megmutatja, hogy ki is ő valójában, ki lapul a felszín alatt, és mi a háttere, hiszen aki már olvasott az írónőtől az tudhatja, hogy jóval több mindent rejt el a karakterei múltjában, mint amennyit elsőre megmutat nekünk. Igen, Dean egy igazi játékos, aki csak úgy falja az életet, és aki nem veti meg az élvezeteket sem. Emellett hihetetlenül mocskos a szája, szexi és tudja mi kell a nőknek. 

Ezzel szemben Rosie, Emilia húga beteg, cisztás fibrózisban szenved, s meg vannak számlálva a napjai. De ennek ellenére is egy önzetlen, mosolygós, életvidám lány, aki kiélvezi a még fennmaradó idejét. A történet nem ott kezdődik, ahol a többi, hanem annál jóval később. Nemcsak a múlt, hanem a jelen is váltogatja egymást, s ezek által tudunk meg egyre többet és többet a cselekményből, és abból a látszólagos káoszból, ami romba döntheti a földet, de L. J. Shen kordában tartja a szereplőit, s megmutatja, milyen az, amikor fényesen csillog a Szíriusz és a Föld csak körülötte kering, nem létezik számára más. 

A kötetet a már megszokottak szerint váltott szemszögből olvashatjuk, s nemcsak Rosie önti ki nekünk a szívét, hanem bizony Dean is. Nemcsak azt mutatja meg általuk az írónő, hogy megéri várni az igazira, hanem azt is, hogy minden az időzítésen múlik, hiszen attól, hogy még nem érkezett el a megfelelő idő, nem jelenti azt, hogy nem is fog. Szerettem olvasni ezt a részt, talán jobban is, mint a Vicioust, de nem azért, mert Dean tisztább lenne, mert nem. 

Miatta is ugyanúgy a mocsokban lépkedünk, és az élvezetek is hatalmas szerepet kapnak, viszont a lelke tisztább, mint Viciousé, még akkor is, ha ezt nehezen mutatja ki. Tudtam, már amikor elkezdtem, hogy érdemes lesz minden boldog pillanatot elraktározni, mert nem fog hosszú távon megmaradni, s L. J. Shen be is bizonyítja, hogy csak akkor lehet boldog a befejezés, ha lezárjuk a múltat, a jelenre koncentrálunk, és megteszünk mindent a másikért. S pont emiatt is lett igazán letehetetlen a történet, megtört és a földbe tiport, ugyanakkor meg is nevettetett. 

Sokáig gondolkodtam, hogy hogyan is foglaljam össze mindazt, amit érzek, de rá kellett jönnöm, hogy lehetetlenség. Igazi érzelmi hullámvasút, ahol nem tudhatod, mikor fog egy olyan esemény történni, ami a mélybe taszít, vagy épp mikor lesz mindennek vége. A Ruckus igazi versenyfutás az idővel és Rosie egészségével. Bármelyik pillanatban vége lehet, rosszabbodhat az állapota, vagy felmondhatja a tüdője a szolgálatot. 

Iszonyatosan megsajnáltam Rosie-t, és habár ő a kedvencem a LaBlanc testvérek közül, nem volt egy könnyű olvasmány. Nehéz volt, sőt néhol annyira összetört, hogy nem tudtam, hogyan is folytassam. Majd egyes részeknél annyira pikáns volt, hogy nem tudtam összeegyeztetni azokkal az érzelmekkel, amiket előtte éreztem. Nagyon sokrétű, s egyben veszélyes olvasmány is, nem véletlen 18 éven felülieknek ajánlják. Meg kell érni hozzá, és el kell fogadni dolgokat. 

Az írónő ennél a résznél nemcsak a betegséggel foglalkozik, hanem a múlt titkaival, a mocsokkal és egy olyan jövő képével, ami talán sosem történhet meg. Látszik, hogy nagyon odatette magát, és anyait-apait beleadott. Nemcsak a kívül kemény, belül puha Dean, hanem a kívül puha, esendő, belül kemény Rosie is esélyt kap, hogy bebizonyíthassa mit is érnek külön-külön, és együtt. Dark romance? Igen. Mocskos? Nagyon. Ugyanakkor szerethető? Mérhetetlenül. 

Nem az a szokványos "én vagyok a rosszfiú és tönkre teszlek" történet, sokkal inkább az "évekig vártam rád, és addig várok még, amíg az enyém nem leszel". Van benne valami szépség is. Nem fél megmutatni a teljes valóját, és a végletekig őszinte. Maga a cselekmény is ehhez mérten hol gyorsabb tempójú, hol lassabb, de érzelmekben és vágyakban gazdag. A romantikát sem mellőzi, de ha kell határozott és durva is tud lenni. 

A Ruckus megmutatja, hogy egy hervadó virág is képes újra erőre kapni, ha a megfelelő gondoskodással és törődéssel fordulnak hozzá. Megmutatja, hogy a féktelen szívtipró is képes érzelmekre, csak megfelelő személy kell hozzá. Dean és Rosie nem az a tipikus szerelmes pár, akik már az első oldalon összejönnek és minden happy end, ők azok, akik még az utolsó oldalon is harcolnak, és akik nem adják fel, amíg meg nem kapják azt, amit érdemelnek. Összességében imádtam, igazi kedvenc lett, és ha tehetném már most újra belevetném magam, de azt hiszem kicsit korai lenne az újraolvasás. Ha egy jelentéssel bíró, de annál inkább trágár és mocskosabb kötetre van szükségetek, ne keresgéljetek tovább, mert Dean Cole a nektek való csemege. Nemcsak a szája nagy és percenként hullanak ki rajta a mocskosabbnál mocskosabb kifejezések, hanem a szíve is óriási és addig nem nyugszik, amíg övé nem lesz a lány. A Ruckus egy hihetetlenül emberi történet, tele hibákkal és rossz döntésekkel, szívfájdalmakkal, magával az élettel, a mindennapi harcokkal és az életben maradásért folytatott küzdelemmel, de emellett megríkat, és össze is töri a szíved. Sokkal több csillagot érdemel, mint öt. Övé a Szíriusz, és mellette esélye sincs a többinek, hogy tündököljön.
"Mert összetörted a szívemet, és összerakosgattam ugyan a darabokat, de eléggé rozoga és használhatatlan lett a végeredmény."

" - Bérleti díj felülbírálás. - Dean zajosan csücsörített az ajkával. - Mielőtt újra hisztériázni kezdenél, hallgass végig! Van egy jó ajánlatom a számodra.
 - Csak mondd meg az árat! Az ajánlataiddal egy szexuális zaklatási per határmezsgyéjén egyensúlyozol."

"Tudod, hogy komoly slamasztikában vagy, amikor a fénylő páncél helyett Brooks Brothers öltönyt viselő Mr. Hatalmas Nőfaló lép elő, hogy megmentsen szorult helyzetedből."

"A szerelem olyan volt, mintha a felek kerozinba merítették volna egymást, hogy aztán együtt égjenek. A szerelem olyan volt, mint az őrülettel táncolni a sötétben, figyelni a színes fényeit. A szerelem olyan volt, mint tele tüdővel levegő után kapkodni."

"Erre a válaszom egy határozott nem volt. Hiszen az olyan lett volna, mint megelégedni azzal, hogy csak bámuljak egy szelet ínycsiklandónak tűnő sajttortát, anélkül, hogy valaha is megkóstolnám. Csakhogy én eldöntöttem, hogy meg akarom ízlelni, méghozzá újra meg újra. A francba! Egy Rosie-maratonnál nem adom alább."

" - Föld. Kaotikus vagy, őrült, tele konfliktusokkal és szorongással, mégis te vagy a legélettelibb hely, ahol valaha megfordultam eddigi életem során.
Bassza meg! Gyűrűt fogok húzni ennek a csajnak az ujjára, ami súlyra valószínűleg legalább annyit fog nyomni, mint ő maga, ha nem többet."

" - A középiskolában Ruckusnak, vagyis bajkeverőnek hívtak. Én voltam Joker. Az udvari bolond. A vicces fiú. A bohóc."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...