2021. november 29., hétfő

Brigid Kemmerer: Secret - Titok (Elementálok 4.)


"Gareth Brody egy ütött-kopott műanyag széken ült a börtön várótermében, és várta, hogy szólítsa az őr."

*

Sehol nincsenek biztonságban. Még otthon sem. 
Nick Merrick az összeomlás határán áll. Mindenből kitűnő jegyet kéne szereznie, különben nem jut be az egyetemre. Igyekszik a bátyja vállalkozását is a felszínen tartani, nehogy a Merrick család az utcán találja magát. Folyamatosan titkolózik a családja, de főképp az ikertestvére, Gabriel előtt, nehogy megtudják, hová jár esténként, mert fél, ha rájönnek, elveszíti őket. Mindeközben igyekszik kiverni a fejéből „barátnője” szexi és magabiztos táncpartnerét. 
Quinn ezalatt Nick esküdt ellenségével kavar. Egy Őrző már számolja a perceket, hogy mikor ölheti meg a Merrick testvéreket. Vihar közeleg. Minden oldalról. 
Föld. Tűz. Levegő. Víz. A nagy sikerű Elementálok-sorozat méltó folytatása. 
Ismerd meg a legszelídebb Merrick fiú történetét!



Az Elementálok sorozat régi nagy kedvencem, ezért kifejezetten boldog voltam, amikor jött a hír, hogy bizony a kedvenc karakterem kötete is megjelenik nálunk. A sorozat első része anno hatalmas kedvencem lett, és azt kell, hogy mondjam ez a rajongás most sem változott. Hihetetlenül élveztem, és igaz, hogy nagyon sokáig kellett várni rá, de megérte. Megérte, mert újra átélhettem azt az életérzést, amit a Merrick fivérek hordoznak magukban. Nick, Gabriel ikertestvére már az első kötetben megvett magának, és alig vártam, hogy megtudjam, milyen sorsot szán neki az írónő. Viszont mindenre számítottam, csak arra nem, amit végül kaptam.

Mielőtt nagyon belevágnék itt a kötet elemzésébe, had említsek meg pár fontos információt azok számára, akik nem tudják, miről is szól az Elementálok sorozat. Adottak a Merrick testvérek, akik uralni tudnak egy-egy természeti erőt, úgy mint: tűz, víz, föld és levegő. Az egyes kötetek mindig egy adott elemre fókuszálnak, eddig megtapasztalhattuk a víz és a tűz erejét, s Nicknek hála a Secret - Titok alatt a levegő kap nagyobb hangsúlyt. Emellett az írónő az első kötettől építi a cselekményt, a bonyodalmakat és minden egyes új résszel hozzáad, majd a végén, reméljük így is lesz, végre össze fog állni a teljes kép, és azok az információk, amik eddig mozgásban tartották az eseményeket, kerek egésszé teszik a kötetet. Tipikusan egy olyan sorozattal van dolgunk, aminek minden egyes elemét ismerni kell ahhoz, hogy érthetőbb legyen a történet, és ne legyenek üres járatok a tudásunkban. Emellett az írónő minden egyes kötetben figyel arra, hogy ne csak szórakoztasson, hanem fel is hívja valamire a figyelmet, és a negyedik kötet alatt éreztem azt, hogy nagyon odatette magát, és eddig ez a legerősebb a sorozat részei közül. Nemcsak Nicken keresztül, hanem Quinn-en is rámutat fontos dolgokra. Senkit se tévesszen meg a borító, mert ez a kötet ízig-vérig LMBTQ+ reprezentációt tartalmazó történet. 

Bevallom alaposan meglepődtem, hogy Nickkel kapcsolatban errefelé haladtak az események, viszont egyáltalán nem bánom, hiszen a maga suta, édes valójában tárja elénk Brigid Kemmerer ezt a szálat, és az esetlensége ellenére is szerethető, és ezalatt a rövid idő alatt is tökéletesen összefoglalta nekünk a kételyeket, a félelmeket és az elfogadás iránti vágyat. A kötet úgy kezdődik, hogy Nick a leggyengébb láncszem, de megmutatja mekkora erő is lakik benne, s nemcsak a szíve nagy, de az ereje is, s bármikor képes lenne, akár egy egész várost is a földdel egyenlővé tenni. 

Ugyanakkor megmaradt az a gyengéd, kicsit kocka srácnak is, akit megkedveltem, és akinek tűkön ülve vártam a történetét. Az írónő általa kézzelfoghatóbb közegbe hozta az azonos neműek közötti szerelmet, egyes jelenetek iszonyat cukik voltak, mások meg annyira kis esetlenek, hogy már én mosolyogtam azon, milyen kis béna is Nick. Aztán jó néhány helyen megszakadt a szívem a bizonytalansága és a félelmei miatt. Rendesen megforgatta bennem a tőrt, és nemcsak ő volt zaklatott, figyelemzavaros, hanem én is. 

Viszont Kemmerer annyira természetesen tálalta a témát, és úgy alkotta meg ezt a nem elhanyagolandó szálat, hogy meglegyenek a kezdetleges gyötrődések, a titkok, a bujkálás és a tagadás, a színjáték. Nemcsak Nick erejét, hanem a szívét, azt a hatalmas szívét is jobban megismerhetjük a Secret alatt. Tetszett, hogy nem akart hazudni, és nemcsak az elfogadást mutatja meg, hanem azt is, hogy milyen nehéz is eljutni arra a pontra, hogy akkor oké, valljuk be a családnak, és lássuk meg mi lesz. Leginkább Gabriel miatt féltem, és nem alaptalanul. 

Nick mellett Quinn a másik főszereplőnk, aki által olyan témák kerültek előtérbe, mint a családon belüli bántalmazás, a magatehetetlenség, a bizonytalanság magunkkal szemben, a szeretet utáni éhség, az elhagyatottság érzése, és a megbecsülés iránti sóvárgás. Quinn karaktere sem ismeretlen, ugyanakkor egy új oldalát is megmutatja. Tetszett az a kettősség, ami benne lakozik, hogy tud esetlen, megmentésre szoruló őzike is lenni, de attól sem riad meg, ha ki kell nyitni a száját. 

Igen, bizonytalan, keresi a világban a helyét, ugyanakkor nagyon szerethető karakter, aki ha megnyílik és nem záródik be a csigaházába, igazi jó barát is tud lenni. Hihetetlenül emberközeli, és nem egyszer szakadt meg a szívem miatta is. Bevallom Tyler sose vett le a lábamról, de ezalatt a kötet alatt egy teljesen új oldalát mutatja meg, ami által arra hívja fel a figyelmet az írónő, hogy minden éremnek két oldala van, nem elég csak az egyiket ismerni, meg kell hallgatni a másikat is, és csak utána érdemes kirakni a kirakós darabkáit. 

Maga a történet szépen menetel előre, hol veszélyes, hol egészen elképesztő. Nem győztem kapkodni a fejem, teljesen lehengerelt és nem akartam, hogy vége legyen. Túlságosan gyorsan befaltam, és űrt hagyott bennem. Egy olyan űrt, amit minden egyes külön töltött pillanattal egyre jobban növel, de azt hiszem a novellák elolvasásával némileg tudom majd ezt enyhíteni. Ami a cselekményt illeti, már az elejétől kezdve sejthető, hogy nem lesz minden galoppmenet, és tele van nehézségekkel, akadályokkal, viszont emellett a szerelem, a szeretet és az összetartozás is erősen érezteti jelenlétét. 

Tökéletes folytatása a sorozatnak, ami drámákban és érzelmekben gazdag. Nick és Quinn is önfejűek, nehezen nyílnak meg, s emiatt lett igazán indulatos, sodró lendületű a kötet. Összességében imádtam, a sorozat legjobb része, és fájóan őszinte. Nem köntörfalaz, valós problémákkal foglalkozik, a szíve-lelke benne van az írónőnek, nem csoda, hogy az egyik kedvencemmé avanzsált az évek során, és képes minden egyes fejezetében valami újat mutatni. A Secret alatt megmutatja, hogy Nick sem olyan tökéletes, mint amilyennek mutatja magát, ő is lehet bizonytalan, neki is vannak titkai, őt is érheti fájó pillanat az életében, ő is érezheti úgy, hogy már nem bírja tovább, hogy neki kell elvinnie a hátán a Merrick testvérek sorsát, s neki kell feláldoznia mindent azért, hogy a többiek boldogok és gondtalanok legyenek. Ezzel szemben Quinn önmagát, minden tini lány problémáját megtestesíti a 'nem vagyok elég jó, szép, hajlékony, kecses, stb...' Ezt bárki át tudja érezni, és az írónő olyan szépen tálalja ezt előttünk, hogy nemcsak Quinn nő fel az elvárásokhoz, hanem végre fel is fogja, hogy vannak olyan emberek, akiket érdekel, függetlenül attól, mit tud nyújtani nekik. Tylerrel különösen összeillenek, és imádtam, mondom IMÁDTAM a párosukat. Ahogy JLA is írta megérinti a lelket, s ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni. Légy az, aki vagy, ne bújj álarc mögé, ne rejtsd el a valódi énedet, hisz értékes vagy, és ugyanúgy megvan a helyed a világban, mint mindenki másnak.
" - Akkor vámpír? Vagy fölönkívüli? - Csettintett egyet az ujjával. - Harry Potter! Vagy várj csak, te vagy az egyik Weasley iker..."

" - Cukorfalat vagy. Az emberek egészen meglepők tudnak lenni. Főleg, ha adsz rá nekik esélyt."

" - Szóval a szobád egyfajta menedék az elveszettek és útkeresők számára."

"Gyönyörű vagy, és tehetséges, valamiért mégis úgy viselkedsz, mintha fizetned kéne azért, ha szívességet tesz neked egy srác."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...