2020. április 30., csütörtök

Vi Keeland: Fiatal szerető


"Vegyél egy tangát!"

*

Amikor először találkoztam Ford Donovannal, fogalmam sem volt, hogy ki ő…, néhány szembeötlő dolgot leszámítva. Tudtam róla, hogy túl fiatal hozzám, isteni a teste, sikeres és okos. De menjünk vissza a történet legelejére. A legjobb barátnőm kijelentette, hogy újra randiznom kellene, és a tudtom nélkül létrehozta a profilomat az egyik népszerű társkereső oldalon.
Huszonegy és huszonhét éves kor között jelölte be a potenciális partnerek életkorát. Továbbá megjegyzésként odaírta, hogy az Orál Király és hasonló becenévvel rendelkezők azonnal a lista tetejére kerülnek. Nem lett volna szabad aktiválnia a profilomat…
A lényeg, hogy így találkoztam Forddal. Elkezdtünk üzeneteket írogatni egymásnak. Megnevettetett, de ennek ellenére is zavart a kora, úgyhogy részemről csak barátságról lehetett szó. Miután hetekig győzködött, végül ráálltam, hogy egyetlenegyszer találkozzunk. Húsz évvel ezelőtt randiztam utoljára a középiskolai szerelmemmel. Tudtam, hogy nem lehet ebből semmi tartós, de kíváncsi voltam rá. Remegő lábbal léptem be az étterembe. Ford a bárpultnál ült. Amikor megfordult, elállt a lélegzetem. A szexi mosolyától majdnem lecsúszott a bugyim. De annyira ismerősnek tűnt… Ahogy közelebb értem, rájöttem, miért. A szomszéd nyaraló tulajdonosának a fia volt. A szomszéd fiú. Évek óta nem láttam, és ő időközben felnőtt férfi lett. Kimentem az étteremből és hagytam a fenébe ezt az őrültséget. Majd beköszöntött a nyár, és ki kezdett el ismét lejárni a családi nyaralóba?

Már a fülszöveg olvasása után fülig ért a szám. Nemcsak felkeltette az érdeklődésemet, de kíváncsivá is tett. Imádom az írónő regényeit és felőlem akármennyit írhat, eddig egyik sem fogott ki rajtam. A Fiatal szeretőkkel új kedvencet avattam és még ennyit könyvön nem nevettem. Humoros, energiabomba és lehengerlő. Hamisítatlan Vi regény.

Friss, fiatalos, üde. Igazi nyári olvasmány, amit a nagy kánikulában egy délután alatt el lehet olvasni. Kikapcsol, szórakoztat és a kellő helyeken megnevettet. Ahogy elkezdtem újra azt éreztem, hogy élek, hogy van értelme várni. Igaz, hogy komoly problémákat is boncolgat, de mindezt egy olyan köntösbe burkolta, ami lehetővé teszi azt, hogy fülig pirulj olvasás közben és hatalmas mosollyal asszisztáld végig Valentina és Ford kalandját. Már az első oldalak után éreztem, hogy ez egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. Vi nem tud rossz regényt írni, ez tény, de a Fiatal szeretőkkel valami egészen hihetetlent rakott le az asztalra. Nemcsak önismeret elé állít minket, de sztereotípiákat is megdönt. Nem számít a kor és az, hogy melyik életszakaszban vagy éppen, a fő az hogy boldog légy és engedd el azokat az energiákat és érzéseket, amik gátolják a boldogságod. Szokták mondani, hogy a kor nem számít és a börtön csak egy cella, de Vi úgy írta meg ezt a regényét, hogy abba semmi törvénybe ütköző ne legyen és valahol el tudjuk fogadni, sőt drukkoljunk a főszereplőknek, hogy a végén összejöjjenek. Tabukat renget meg és kitárja a világot. Megmutatja, hogy nem számít hány évesek vagyok és az sem, ha egy nálunk jóval fiatalabb tetszik meg. Az életet élni kell, nem pedig végigaggódni az egészet és azt figyelni, hogy ki mit gondol. 

Az írónő elindít minket az úton a boldogság és az elfogadás felé, s már csak rajtunk múlik, hogy elfogadjuk e vagy sem. Mindezt egy romantikus, cuki történettel teszi. Hol szexi, hol lehengerlő, de az biztos, hogy letehetetlen olvasmány a maga valóságával és mondanivalójával mert igen, kicsit más a stílusa, mint amit eddig megszokhattunk, de abban nincs változás, hogy komoly dolgokat pedzeget. Nemcsak a felszínt kapargatja, hanem le is ás a mélybe és felszínre hozza a rejtett problémákat és a múltat. 

Két teljesen különböző emberek, két teljesen különböző életúton keresztül. A Fiatal szeretők jóval több, mint egy aranyos olvasmány, kőkeményen elénk tárja a valóságot és arra ösztönöz, hogy ha kell változtassunk. Sokáig éreztem úgy, hogy nekem írta ezt a regényt, de nem, mert mindenkinek írta, aki csak egy kicsit is bizonytalan önmagával szemben. Ami a cselekményt illeti egyszerre volt szórakoztató, szellemes, leleményes és komoly. 

Valentina és Ford története szenvedélyes, őszinte és az utolsó szóig érték. A Fiatal szeretők nekünk nőknek szól. Nemcsak az életről, de arról is, hogy fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk és ne akarjunk azon változtatni, mint akik vagyunk. Emellett tréfás, vicces üzenetekkel oldja a hangulatot, perzselő jelenetekkel színezi a cselekményt és váratlan fordulatokkal pezsdíti fel a regény hangulatát. Sokat ad és még annál többet is kér érte. Tükör a világra és tükör önmagunk felé. 

Nem mondod azt, hogy Ford karaktere nem hagyott bennem mély nyomokat, mert nagy hatással volt rám, mégis Valentina értékei és nézetei azok, amikre úgy igazán oda kell figyelnünk olvasás közben, hiszen ahogy változik a véleménye, úgy változtatja a mienket is. Minden egy egyszerű nyári kalandnak indul, de mi van akkor, ha ebbe jóval több van, mint egy kaland? Mi van, ha a kor nem számít? Mi van akkor, ha önmagunk elfogadásának az a kulcsa, hogy élünk és nem vesztegetjük az időt? 

Mi van, ha... És még megannyi kérdést fel lehetne tenni, de a Fiatal szeretők nem azt akarja, hogy kérdések százával halmozd el, hanem hogy ezekre megtaláld a választ és változtass, ha kell. Engem személy szerint mélyen érintett a regény, sokat tudtam tanulni belőle és lehengerelt Vi stílusa és odaadása a regény irányába. A vége felé éreztem azt, hogy kezd komolyodni. Már nemcsak boldog pillanatokkal találkoztam, hanem jöttek a problémák és a megoldásra váró helyzetek. A múlt darabkáira derül fény, egy teljesen új szemszögből mutatja a cselekményeket és ahogy Valentina, úgy Ford is fejlődik. Igazi jellemfejlődés zajlik a sorok között, igazi érték van elrejtve, ami rád vár, kedves olvasó hogy megtaláld és úgy raktározd el magadban, hogy az segítse az élethelyzetedet és fényt gyújtson az alagút végén. Vi Keeland egy igazi meteor, aki nemcsak tarol a regényeivel, de útmutatást is ad melléjük. A Fiatal szeretők az életre világít rá, annak fontosságára és arra, hogy minden egyes megélt pillanat jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, akik vagyunk. Mindezt egy könnyed, lehengerlő olvasmánnyal teszi. A karakterek szerethetőek, egyediek és van bennük valami különleges. Nemcsak számokból állnak, hanem érzésekből és vágyakból is, amik arra várnak, hogy megéljék őket és beteljesítsék a rendeltetésüket.
"Gúnyolódott velem, de igaza volt. A kapcsolatunk erős volt. Éreztem, még mielőtt megismertem volna a személyiségét és azt összekapcsolhattam volna egy helyes arccal, valamint egy nevetségesen kidolgozott testtel. Ford megnevettetett, és jól éreztem magam a társaságában."

" Ha én nyerek, akkor eljössz velem egy igazi randira, amikor elviszlek egy elegáns étterembe és nem teszel úgy, mintha nem randi lenne."

" - El kellene kezdened leszarni, hogy mások mit gondolnak. Nem számít, hogy mi helyes és mi helytelen, ha valamit szeretnél, feltéve, ha nem bántasz meg vele senkit."

"A kezébe fogta az arcomat és odahúzott magához. Szenvedélyes csókban forrt össze az ajkunk. Más volt ez, mint az eddigi csókjaink: lassabb, kevésbé vad, sokkal érzelemdúsabb és mélyebb."

" - Ne csak üldögéljen és várja, hogy minden úgy történjen, ahogy szeretné. Az eseményeket nekünk kell irányítani, okostojás."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...