2020. április 1., szerda

Jeff Wheeler: The King's Traitor - A király árulója (Királyforrás 3.)


"Az észak felé vezető jeges úton fáradtan, fázva léptetett lován Owen Kiskaddon Dundrennan irányába."

*

Egy ​hős haragja képes legyőzni egy zsarnok dühét?

Senki nem hitte volna, hogy az egykor gyámoltalan Owen Kiskaddonból egyszer karakán fiatalember lesz, Királyforrás udvarának elismert tisztviselője – miközben az uralkodó, Severn Argentine csak még hataloméhesebb és kegyetlenebb lett. Mikor Owent megfosztották szeretett pártfogójától, nemes tanácsadójától és igaz szerelmétől, tudta, eljön majd a nap, amikor a rettegett és gyűlölt királyt – hiába szolgálta hűséggel – letaszítják a trónról. És most, amikor Severn hódítóhadjáratot tervez, eljött az idő… Owen sorsa pedig az, hogy ő maga vigye be a végső csapást.

Owen azt a parancsot kapja, hogy szítson háborút az egyik szomszédos országgal, ám eközben megismeri annak gyönyörű, zárkózott vezetőjét, akinek varázsereje talán még a fiúén is túltesz. Owen és az uralkodó vakmerő tervet eszelnek ki, hogy megbuktassák a becstelen királyt, megkoronázzák a jogos örököst és megtörjék a jóslatban szereplő átkot, amely szerint Királyforráson fagyos halál pusztít majd. De Severn gonoszsága határtalan, akár a legendákból ismert Végtelen Mélység. Ellenfelek és ártatlanok vérét egyaránt kész kiontani, hogy tovább bitorolhassa a trónt.

Owen Kiskaddon kalandjai folytatódnak. Nincs megállás újabb évek elteltével belecsöppenünk Királyforrás életébe és jelenébe. Harc, cselszövés és örökös ármánykodás kíséri utunkat. Én butus azt hittem, hogy ez az utolsó rész, de még a java csak hátravan. Nem elég, hogy már a második rész eszeveszettül izgalmas volt, de a harmadik még ezen is túltesz. Izgalmak, fordulatok, meglepő pálfordulások, szeretetteljes találkozások és egy csepp bajtársiasság. Tartsatok velem és merüljünk el újból a Királyforrás sorozatban.

A király árulója maga a hercegek, mérgek és hatalom regénye. Tele van cselszövéssel, sorsfordító pillanatokkal, kemény valósággal, izgalommal és egy jó nagy adag izgalommal. Nem véletlenül szeretem annyira a sorozatot. Minden egyes kötet egyre többet és többet ad, kétség sem fér hozzá, hogy amíg egyes könyvek a kötetek számával romlanak, addig a Királyforrás sorozat kötetről kötetre egyre jobb és jobb. Nagyon sok olyan jelenet van, amikor szó szerint elveszted a fejed és azt sem tudod, hogy hol áll annyi izgalomban és jelentős pillanatban lehet részed. Elég egy egészen apró szikra és minden megváltozik. Ahogy belemerülsz úgy fog meg magának és teljesen magával ragad. Adott Owen, aki a sorozat legerősebb karaktere, róla szól minden, de közben mégsem, mert ő is csak egy játékszer, akik a bábmester irányít, azaz Jeff Wheeler. Zseniális író, és nem győzök leborulni a nagysága előtt. Képes olyan izgalmakat teremteni, mint George R. R. Martin. Akciódús cselekmény, erős karakterek, lenyűgöző helyszínek, cselszövések ezrei, árulások sokasága és kezd a szerelem is talajt verni. Nagyon sajnálom, hogy kevés figyelem irányul rá, hiszen egy nagyon alaposan megalkotott, fantasy világgal van dolgunk tele mágiával és újabbnál újabb meglepetésekkel. A feszültség végig érezhető és alig várja, hogy kidurranjon a buborék és szabadjára engedje a haragját és a félelmeit. 

Hiába van egy hatalmas ugrás a második részhez képest,a cselekmény csak úgy dübörög és száguld. Nehéz megállítani és jajj annak, aki az útjába kerül. Owen Kiskaddon végig uralja a cselekményt, még akkor is, ha nem minden úgy alak, ahogy azt ő eltervezte. Hiába minden igyekezet, a dolgok medre egy másodperc alatt képes megváltozni. Emiatt sem lehet beskatulyázni csak úgy a regényt. Egyszerre zseniálisan megalkotott fantasy, és egyszerre egy fiú fejlődése és felnövése. 

Owen már rég nem az, akit az első két kötet alatt megismertünk, kész férfi, aki készen áll mindent kockára tenni és feláldozni önmagát egy nagyobb jó érdekében. Maga a cselekmény fondorlatos, izgalmas, adrenalinbomba, ami oda szegezi az olvasót az oldalakhoz és képes függőséget is okozni. A jó és a rossz párharca ugyanúgy, mint az érzelmeké és a helyes döntéseké. A király árulója már nemcsak Owen és Evie története, jóval inkább már csak Owené, aki az évek alatt kemény lett és elzárkózott mindenféle érzelemtől és kötődéstől. 

Nincs is annál édesebb, mikor ez az elhatározás megbomlik és valami újnak ad helyet, ami egy teljesen más szögben helyezi a cselekményt. Természetesen új karakterek is helyet kapnak, akik legalább annyira felkavarják az állóvizet, mint ahogy a forrás elviszi a holtakat. Owenben sokan egy igazságos harcost látnak, aki mozgatja a szálakat, de nem. 

Owen nem képes erre. Sokkal inkább egy fiú, aki kezd felnőni és meghozni a helyes döntéseket. Ami az olvasást illeti, elég gyorsan a végére értem. Nem számítottam rá, hogy majd ilyen gyors leszek és, hogy harmadjára is sikerül levennie a lábamról. Ha idén csak egy új sorozatba kezdtek bele, akkor az ez legyen. Erős, lenyűgöző, nagyszerű, izgalmas, cselszövő és igazi, szenvedélyes, megmondó karakterek kapnak szerepet. 

Jóval felnőttesebb, mint az elődei, de ugyanúgy megvan benne az a kisfiússág, ami lehetővé teszi, hogy ne csak a női olvasók legyenek oda a történetért. Nemcsak a borító, a külcsín páratlan, de a belső tartalma is. Ha kézbe veszed, biztos hogy egyhamar nem fogod tudni lerakni.

Ami a cselekmény befejezését illeti, végig fenntartja a figyelmet, újra előjönnek az ismétlődő motívumok, kapunk magyarázatot és nemcsak Arthur király legendája elevenedik meg előttünk, hanem a Rettegett Rém próféciája is. Nagyon izgultam, hogy jó legyen a vége, hogy ne kelljen csalódnom és kijelenthetem, hogy sokkal jobb volt annál, mint amire számítottam. Pörgős, meglepő fordulatok és beteljesülés az amit kaptam. Evie és Owen szerelme még mindig keserédes pont számomra, de talán jobb is így. Rámutat a valóságra, hogy nem mindig kaphatod meg azt, akire a szíved vágyik és ilyenkor igenis tovább kell lépni, mert annyi szépség és boldog pillanat vár még rád. Összességében egy feszültséggel teli, lenyűgözően megkomponált regényt kaptam. Owen története ezennel véget ér, de maga a sorozat nem. Az utószóból kiderült, hogy bizony a továbbiakban az utódoké a főszerep, alig várom, hogy megtudjam, hogy ez mit is jelent Királyforrásra és az egész királyságra nézve. Ha egy lebilincselő, mágikus történetre vágytok, ne hagyjátok ki. Megéri elolvasni.
" - Azt kívánom neked, Owen, hogy találd meg a szerelmet - szólt egyszer csak komoly hangon. - Lehet akár hercegnő, akár lelenc. Azt akarom, hogy boldog légy. Ígérd meg, hogy legalább megpróbálod."


"Kiskorában az öreg Stiev Horwath olyan történetet mesélt neki, amit azóta sem feledett. Hogy minden emberben két farkas lakozik. Az egyik tele van gonoszsággal, irigységgel, haraggal és sértettséggel. A másik farkas maga a gyengédség, jóakarat, nagylelkűség és engedelmesség."

"Owen nem úgy képzelte, hogy az első csókja egy köszvényes öregember, egy csobogó szökőkút és egy ősi mágurkészlet társaságában esik meg."




Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...