2020. április 13., hétfő

Isabelle Broom: Ezer csillag közül te


"A forradás Alice Brockley bal halántékától majdnem az álláig húzódott."

*

Egyetlen szikra fénybe borítja mindkettőjük életét
Alice éppen megkomolyodik. Talán nem azt a kalandos életet éli, amit valaha elképzelt magának, de több mint amire bárki is vágyhat, hogy boldog legyen – mert van megbízható barátja, védelmező anyja –, még ha a vágyai egy kis része mindig is elfojtva marad.
Max mindent összekuszál. Egy pusztító sérülés után elhatározza, hogy bizonyít saját magának: hogy megtalálja az embert a fogyatékosság mögött, hogy kiszabadul a családja szorításából, hogy képes még kalandokra.
Egy Sri Lanka-i utazás az utolsó kitörés Alice számára – az utolsó esélye, hogy belevesse magát az otthonától több ezer mérföldre lévő forróságba, káoszba és sokszínűségbe.
És ez az a pillanat, amikor találkozik Maxszel.
Alice még nem tudja, de ezzel az egész élete megváltozik.
Max még nem tudja, de ő az, aki megváltoztatja Alice életét.
Isabelle Broom gyönyörű, szívmelengető romantikus története a szerelemről, életről és a veszteségről.

Régóta a kívánságlistámon van a könyv. Nemes egyszerűséggel azért, mert imádom a borítóját, érdekes a fülszövege és érdekel, hogy milyen is lehet az a könyv, amit RONA legjobb romantikus regény címmel illetnek. Tudni kell rólam, hogy imádok utazni, legyen szó valós utazásról, vagy éppen képzeletbeliről, amit egy regény által élhetek át. Az ezer csillag közül te nem egyszerűen egy csodás kaland, hanem önismereti túra is.

Ahogy elkezdtem még nem volt meg bennem az, hogy igen, ez az a regény, ami meg fogja változtatni az életemet, pedig ez történt a végére. Mindent átértékeltem magamban, és rájöttem arra, hogy igenis van, amikor saját magamat és a magam boldogságát kell előtérbe helyeznem és nem azt, hogy másoknak megfeleljek. A regény legfőbb mondanivalója, hogy legyél önmagad, éld azt az életet, amit megálmodtál magadnak és legyél boldog azzal, aki a csillagokat is lehozná neked és aki mellett úgy érzed, hogy érdemes minden egyes nap felkelni és aki támogat, aki bátorít, ha arra van szükséged, de százszázalékosan is melletted áll, fogja a kezed és veled együtt veti bele magát a kalandba. Nem visszakozik, hanem élvezi, hogy te boldog lehetsz és hogy emellett a boldogság mellett ő is helyet kap az életedbe. Velős gondolatok, kalandos cselekmény és sziporkázó érzelmek várnak azokra, akik engednek a csábításnak és belevetik magukat az Ezer csillag közül te c. regénybe. Nemcsak Srí Lankát fedezhetjük fel, hanem magunkat is. Egy regény az elfogadásról, a vágyak megéléséről és a kalandok sokaságáról, amit az élet tartogat, ha engedünk a csábításnak. Szerintem sokan nem tudják, de nagy vágyam, hogy megtaláljam a kellően elszánt és kalandvágyó társat, akivel felfedezhetjük a világot és a valós szükségleteinket és boldogságunk forrását. 

A regény ennek ad reményt, hogy igenis megvalósítható, amit szeretnék, hiszen soha semmi sem lehetetlen, amit el szeretnénk érni. Maga a regény nemcsak a szigetet mutatja be a karaktereken keresztül, hanem kalandra is invitál minket. Nemcsak lépcsőket mászunk meg közben, hanem komoly döntéseket is meghozunk. Kalandos, néhol veszélyes, de az adrenalinfüggőknek sem fog csalódást okozni. A lapok alatt egy szerelem története bontakozik ki, ami túlmutat a múlton és a jelenen. 

Egy szerelem, amely a csillagokban lett megírva és ami csak arra vár, hogy beteljesüljön. Egy szerelem, ami képes minden akadályt legyőzni, legyen az valós, vagy saját magunk által felállított akadály. A történet két szemszöge tökéletes kontrasztban áll egymással, tökéletes kiegészítői a másiknak. Nemcsak Alice gondolatai és kételyei kerülnek terítékre, de Maxé is, akinek a múlt árnyai ugyanúgy ott lebegnek a szeme előtt, mint a jelen és a kecsegtető jövő képei. 

Alice már az első oldalakon szimpatikus volt, bár azt nem mondom, hogy néha nem volt idegesítő, vagy éppen nem drámázta túl a dolgokat, de azt hiszem, hogy ezek is kellettek ahhoz, hogy minden egyes rezdülését megértsük és elfogadjuk. Ahogy Maxnek úgy neki sem napsütéses a múltja, mindkettejük feje felett ott lebeg, s alig várja, hogy újra és újra lecsaphasson. Elég egy meggondolatlan lépés és minden egyes lépés egyre lejjebb tol minket a képzeletbeli lépcsőn, ami a boldogsághoz visz el. 

Az alapsztoriról annyit, hogy adott 3 nő, akik a születésnapjukat Srí Lankán töltik, ahol találkoznak 2 férfival. Egyikük egy katonai veterán, másikuk pedig egy rehabilitációs szakember. Vajon ha két rokonlélek találkozik garantálható a boldogság vagy úton útfélen akadályokba ütköznek? Vajon az érzelmek erősebbek, mint a múlt árnyai? Vajon a karakterek útja a kaland leteltével összeforr vagy elválnak útjaik? 

Ezekre és még jóval több kérdésre is választ ad az Ezer csillag közül te. Ami a leírásokat és a helyszín jellemzéseket illeti... Úgy éreztem magam, mintha én is elutaztam volna és éreztem a talpam alatt a megtett kilométereket, a megmászott lépcsőket és a homokot a talpam alatt. Kalandos utazást kaptam, ami nemcsak látványban, hanem érzelmekben is bővelkedett. Az Ezer csillagközül te nemcsak arról szól, hogy két megtépett lelket összehozzon, hanem arról is, hogy rávilágítson a fontos dolgokra és arra, hogy nem baj, ha mások vagyunk, mint a többiek, hogy nem baj, ha nem akarunk a normák szerint élni és nem baj, ha a vágyainkat helyezzük előtérbe és nem mások akaratát. Megmutatja, hogy lehet úgy is szerelmes regényt írni, hogy közben ismeretlen vizeken evezünk és lapról-lapra egyre több információt fogadunk be és raktározunk el. Rávilágít arra, hogy érdemes megvárni azt az egy fényesen világító csillagot, akit nekünk rendelt az élet. Fellázad a megszokások és a normák ellen, de emellett egy teljesen új ösvényt is nyit. Egyszerre káprázat el és terel a helyes irányba. Ha csak egy kicsit is kételkedtek abban, hogy vajon nektek való e a regény, ne tegyétek. Szükségetek van erre a kalandra és arra, hogy az írónő díjnyertes regénye levegyen a lábatokról és érzésekkel, illatokkal és kalandvággyal lásson el benneteket.
" - Na és? Én meg úgy döntöttem, felkelek ma reggel. Ez azt jelenti, hogy akkor az én hibám, ha megbotlom a járdán, és betöröm az orromat?"

"  - Ezer csillag közül te - mondta Max mosolyogva, mire Alice ránézett."

" - Sajnáltatod magad? Nem volt elég ennyi figyelem egy napra? - kérdezte Jamal viccelődve, miközben barátja szemébe nézett."

" - (...) Az ember találkozik valakivel, akihez ki tudja miért, de nagyon tud kapcsolódni. Erre nincs ésszerű magyarázat. Nagyon unalmas lenne az élet, ha nem történne velünk ilyen, vagy ehhez hasonló."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...