2020. április 7., kedd

Ella Steel: Az indíték


"Tudtam, ha belépek ebbe a raktárba, akkor talán örökre megváltozik az életem."

*

Matheo Morin, az, a férfi, aki bármire képes, hogy elérje a céljait.
Egy napon elérkezett a pillanat, hogy pontot tegyen az ügy végére, amin évekig dolgozott. Hogy mit kapott érte cserébe? Három év letöltendőt.
Nora Marceau házassága maga a pokol. Számára az élet a túlélésről szól. Az ehhez szükséges erőt a gyerekeiből nyeri.
A szívét elzárva tartja, a testét tárgyként kezeli, mígnem egy napon belép az irodájába Matheo Morin. A férfi iránti vonzalma ráébreszti, hogy változtatni akar.
Nora mindenkinek megadja a második esélyt, de talán hibát vét, amikor gondolkodás nélkül megbízik a pártfogoltjában…
Kiismerhetünk valakit, akivel csak pár alkalommal találkoztunk?
Felülírhatjuk a sors akaratát, ha az életünk a tét?
De a legfontosabb kérdés, kicsoda valójában Matheo Morin?

Ismerd meg a Sors-Fordítóban elkövetett tettek indítékait.

„Féltem az ismeretlentől, de sokszor úgy éreztem, a szívem már meghozta a döntést a jövőmmel kapcsolatban.”

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy előolvashattam az írónő nemsokára megjelenő regényét. Elöljáróban annyit elárulhatok, hogy rendesen kössétek fel a gatyátokat, mert egy nem szokványos sztoriban lesz részetek. Sem Matt, sem Nora nem az a patyolat, akikről dicshimnuszt lehetne énekelni, ettől lesz mégis olyan különleges és megkapó a történetük.

Ahogy elkezdtem olvasni, még semmi extra nem volt benne. Aztán ahogy egyre inkább haladtam előre úgy vonzott még jobban magába a kötet. Egy ültő helyben el is olvastam cirka 300 oldalt, s annyi információval és ténnyel gazdagodtam, hogy úgy éreztem kell egy kis pihenő, hogy a maradék oldalakat is fel tudjam fogni ép ésszel. Hihetetlen, hogy mennyire tudja Ella mozgatni a szálakat, ahogy a karakterek szájába adja a mondatokat és ahogy a gondolataikat irányítja. A kötet eleje egy idillinek éppen nem mondható, de annál inkább titokzatos légkört árasztó hétköznapi, szürke jelenetek összessége. Majd jön az első csavar és beszínezi az egész cselekményt, nemcsak színekkel látja el, de átmenetekkel is. Úgy színezi meg a lapokat, mint ahogy más fűszerezi az ételeket. Nemcsak Nora kap egy sejtelmes bemutatkozást, hanem Matt is, aki sokaknak már ismerős lehet. De ha mégsem az, akkor ajánlom, hogy mielőtt elkezditek Az indítékot olvassátok el Jesse Keller történetét is, amit megtalálhattok a Sors-Fordító regényben. Ezután a kis kitérő után visszaevezve Az indítékra, már az első oldalak után világossá válik, hogy ez bizony egy hamisítatlan Ella Steel regény lesz. Nemcsak mozgalmas, titokzatos, de homályos is, ami csak még inkább szítja a kedélyeket. Az írónő ebben a regényében a mérgező kapcsolatokra és önmagunk megtalálására helyezi a hangsúlyt. Kiutat mutat, s közben szórakoztat, s kikapcsol. 

Megadja a kezdő löketet, ami elindíthat minket a világosság felé vezető úton. Beléd veri, hogy igenis küzdeni kell, nem szabad feladni önmagukban és még a legkilátástalanabb helyzetből is van kiút, nem szabad emellett behódolni sem. Nem szabad azt mutatni, hogy gyengék vagyunk, mert igenis monumentális erő lakozik bennünk. S ha te nem állsz a sarkadra és nem törsz ki a ketrecedből, aki ki fog? Nincs senki aki segíthetne, hiszen te magad vagy a saját sorsod kovácsa. 

Te vagy az, aki irányítod a saját sorsod, s te vagy az, aki megálljt parancsolhat a legnagyobb gonosznak is. S ha ez még nem lenne elég komoly, akkor a családon belüli erőszak is előkerül, mint fontos téma és itt sem hagy vélemény nélkül, megmutatja, hogy igenis van kiút. Csodálom érte az írónőt, hogy ilyen mélységekben tud beszélni a dolgokról és a karakterein keresztül segítséget nyújtani. A kötet másik nagy csomópontja az, hogy kik is vagyunk, s hogy megtaláljuk önmagunkat az álca és a hazugságok mögött. 

Mi magunk vagyunk azok, akik ezt tudhatják, s igenis elő kell bújni a függöny mögül és büszkén felvállalni azt, akinek születtünk és aki az út során lettünk. Legyen ez fájdalmas, illetve lelkiismeretet csökkentő lépés. Mindezek mellett az írónő az alvilág mocskát és az érzelmeket is belekeveri a játszmába. Mert igen, Az indíték egy játszma, az ész és a szív hátborzongatóan tökéletes tánca, ahol a tét a boldogság és a láncaink elhagyása. Mindezt egy olyan közegben alkotja meg Ella Steel, ahol boldog pillanatok, meglepő fordulatok és könnyes viszontlátások is előfordulhatnak. 

A szemünk előtt születik újjá az a pillangó, aki kis zöld bábként kezdte, s a lelkünkben nyílik ki az a virág, aminek a szirmait letépkedték. Nem mondom, hogy könnyed olvasmány, mert az eddigi Ella Steel kötetek közül eddig ez a legveszedelmesebb, a legkiszámíthatatlanabb, de egyben a legszerethetőbb is. Nemcsak az új karaktereket ismerhetjük meg, hanem a régiek is visszatérnek egy-egy fejezet erejéig és reménnyel töltik meg a lapokat. 

Reménnyel a szerelem irányába, mert igen ahogy a valós személyünk megtalálása úgy a szerelem is kulcsponti szereplője a regénynek. Tele van titkokkal, ki nem mondott szavakkal és meglepő fordulatokkal. Ahol azt hinnéd, hogy már mindent tudsz és nem érhet meglepetés, ott az írónő csavar egyet a cselekményen és a feje tetejére állítja az általa megalkotott világot.

A regény utolsó 100 oldala annyi izgalmat, veszélyt és kérdést vet fel, hogy azt hihetnéd, hogy már nincs hova tovább, de az írónő bebizonyítja, hogy igenis van és a már így is csavaros cselekményt még furfangosabbá és még több titokkal tűzdeli tele. Aki egyszer belekezd annak nincs megállás, mert mint a sebes folyam úgy ragadja magával az olvasóit. Először csak elsodor, majd örvénybe kerülsz és nem biztos, hogy sértetlenül kerülsz ki belőle. Ami viszont a karaktereket illeti, Matt az az igazi macsó, rosszfiú, aki mindenkit levesz a lábáról és ember legyen a talpán, aki ellen tud állni a vonzalmának. Nora pedig egy igazi szürke kisegér, aki a szemünk előtt vedli le a magára erőltetett szerepet és lesz az a pillangó, akinek már az elejétől kezdve lennie kell. Gondolom azt mondanom sem kell, hogy a visszatérő szereplők megmelengetik a szívet és a jövő karakterei pedig izgalommal töltenek el, mert bizony Ella Steel semmit sem hagy a véletlenre. Összességében egy igazán izgalmas, erotikában és veszélyben gazdag történetet kaptam. Erős, magvas gondolatokkal és brutál gazdag cselekménnyel. Azt hiszem ez az eddigi legkiforrottabb, legkidolgozottabb és legádázabb kötete az írónőnek. Az eddigi írásait is imádom, de Az indítékkal valami újba kezdett bele, ami még az eddigieket is felülmúlja.
"Még a Victorral való veszekedés sem szokott annyira kiborítani, mint annak a lehetősége, hogy egy férfi törékeny nőként akar kezelni. Hogy végre valaki észrevett. A nőt, akinek talán segítségre van szüksége. Most először szívesen hagytam volna magam elgyengülni, ha annak az a következménye, hogy Matheo Morin minden lehetséges módon a segítségemre siet és megvigasztal."

" - Keller! - csattant fel az anyja. - A pofám leszakad, komolyan mondom, hát így kell üdvözölni egy rég nem látott barátot? Így hullik porba 30 évnyi nevelés - ingatta meg a fejét az anyja."

"Az, hogy Mattnek sikerült egy-két lakatot feltörnie, még nem jelenti azt, hogy annak is eljön majd a pillanata, hogy teljesen megnyíljak előtte."

"Engem tényleg, totál összezavart Matheo Morin és az őt körüllengő mágneses mező, amitől képtelen vagyok elszakadni. Túl erős a kettőnk közti vonzás, és egyetlen sejtem sincs, ami taszítaná, egyszerűen képtelen vagyok messzebb kerülni tőle. Akarom őt, azt, amit az ő jelenléte ígér..."




Köszönöm az előolvasási lehetőséget az írónőnek! Ha előrendelnéd a könyvet az alábbi helyekről megteheted!
Dedikáltan közvetlenül az írónőtől (15%-os kedvezménnyel+ajándék könyvjelző)
Newline Kiadótól (25%-os kedvezménnyel)
Book24-ről (30%-os kedvezménnyel)
Álomgyár oldaláról (25%-os kedvezménnyel)
Líra oldaláról (20%-os kedvezménnyel)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...