2024. október 9., szerda

Nikki St. Crowe: The Never King - A Sohakirály (Elveszett gonosz fiúk 1.)


 " Több mint két éve nem járok normális középiskolába, mégis azon kapom magam, hogy még mindig a sztárfocistával hetyegek a terepjárójának az anyósülésén."

*

Tévedtek a történetben: soha nem Hook volt a cselszövő. 
Két évszázadon át a Darling lányok mind eltűnnek a tizennyolcadik születésnapjukon. Néha csak egy napra, máskor egy hétre vagy egy hónapra. De mindig megtörten térnek vissza. 
Most, a tizennyolcadik születésnapom délutánján az anyám körbe rohangál a házunkban, és megbizonyosodik, hogy minden ablakot elreteszeltünk és minden ajtót bezártunk. 
Mindhiába. 
Mert amikor leszáll az éj, ő eljön értem. És ezúttal a Sohakirály és az Elveszett Fiúk nem hajlandóak elengedni. 
Megjegyzés: A Sohakirály Peter és Wendy újraképzelt változata. A szereplők felnőttek ehhez a sötétebb, keményebb változathoz. Ha szereted az enemies-to-lovers, szexi, könyörtelen, erkölcsileg alkonyzónás vonzalmakat, akkor imádni fogod a The Never Kinget és az Elveszett Fiúkat.


"Anya figyelmeztetett, én őrültnek hittem, és most megfizetem az árát."

Tündérmese retellingek mindig jöhetnek, ha meg dark fantasy elemekkel feltúrbózva kapom őket, akkor madarat lehet fogatni velem. A Sohakirály egy gyors lefolyású, nagyon könnyen olvasható, rövid történet, ami olyan brutális függővéggel ér véget, hogy egyből nyúlnál a folytatásért. Remélem hamar kijön magyarul a második rész, mert tudnom kell, hogy mi lesz Peter Pan és az árnyéka sorsa.

A kötet már a legelején egyből belevág a sűrűjébe. Megismerteti velünk a történet egyik főszereplőjét, Winnie Darlingot. Akik szeretik az eredeti mesét, azoknak nem lehet ismeretlen a Darling név, hiszen Wendy is Darling volt. Viszont míg a mesében Wendy-t rabolja el Pan, addig A Sohakirályban Winnie-t, aki egy igencsak szabadszájú, mocskos fantáziával megáldott lány. Az Elveszett Fiúk sem olyan ártatlanok, sőt perverzek, körüllengi őket a sötétség, és két lábon járó kísértések, akik tetováltak, tele vannak sebhelyekkel és nem lehet velük szórakozni.

Az eredeti mese karakterei jelennek meg A Sohakirály lapjain, de egy sokkal felnőttesebb, sokkal kegyetlenebb verzió, akik tökéletesen beleillenek a dark fantasy vonalba. Winnie-t sem kislányként rabolja el Pan, hanem akkor, amikor betölti a 18. életévét. Minden Darlingnak generációról-generációra egyetlen egy dolog miatt kell Peter Pannek és Sohaországnak, mégpedig azért, hogy visszaemlékezzenek egy ősük tettére, és kiderítsék hol van Pan árnyéka. Igen ám, de eddig minden Darling megbolondult és a közelében sem jártak annak, hogy visszaszerezzék Peter árnyékát. Mi van, ha Winnie is beleesik a Darlingok csapdájába, és ő sem lesz Peter Pan és Sohaország megmentője? Mi lesz, ha lejár Peter ideje, és sosem lesz képes újra egyesülni az oly soká keresett árnyékával?

Nikki St. Crowe engem meggyőzött, habár azt el kell ismernem, hogy a kötet rövidsége miatt nincs elég idő arra, hogy megismerjük a karaktereket, a sötétebb Sohaországot, a megváltozott Peter Pant, Kast, Basht és Vane-t. Remélem a továbbiakban nagyobb hangsúlyt fog rájuk fektetni, mert nagyon érdekes karakterek. Szívem szerint én egy kerek egész, 300-400 oldalas regényt írtam volna, és nem három 200 oldal körülit, mert így kínzás.

Maga a cselekmény gyors ütemű, tömör, csak a legfontosabb információkra hagyatkozik, és csak azokat tárja elénk, amikre a legégetőbb szükség van. A történet hol brutális, hol véres, hol pedig kegyetlen. Mindezt szexszel és nyers tényekkel dobja fel. Egy picit megmutatja Peter Pan múltját, de leginkább kérdések hadával lát el.

A Sohakirály egy olyan trilógia első része, ami tökéletesen meghozza a kedvet a főételhez, és épp csak annyi kóstolót ad, hogy ne győzd kivárni azt, mi is lesz az Elveszett Fiúkkal és Winnie-vel, aki elsőre nem volt szimpatikus, de aztán a végére kezdtem szimpatizálni vele. Egy szókimondó, nyers és őszinte karakter, aki nem fél a vágyainak élni, és aki tele van kérdésekkel a világgal kapcsolatban. Néha azt éreztem, hogy akárcsak Winnie, én is szomjazom az információkat, és nem bírom kivárni, hogy megtudjam mi is történt valójában Peterrel, és miért lett gonosz.

Nem titok, hogy fordított hárem történettel van dolgunk, amit valaki vagy szeret vagy nem, de olyan durva dolgok még nem történtek ebben az első részben, viszont várom, hogy az erotikus vonal is jobban felforrósodjon, és megmutassa, hogy miért is érdemes belekezdeni ebbe az átgondolt Pán Péter történetbe. Ha szereted az eredeti mesét, és érdekel egy dark fantasy/ dark romance újragondolás belőle, ami rövid, velős és csak a legszükségesebb alapokat adja meg, akkor olvasd el Nikki St. Crowe The Never King - A Sohakirály c regényét.

"Peter Pan ingének olyan illata van, mint a gazdájának. Mint a vad erdő és a mámoros éjszakák."

"Peter Panben és az Elveszett Fiúkban van valami felszabadító."

"Inkább vagyok halál, mint élet."

"A szavakból mindig ki lehet olvasni valamit, abból, hogy melyiket hogyan mondják ki. Hogy késként vagy balzsamként használjak őket."

"Van valami abban, ha az állítólagos jó fiú nem is olyan rendes."

"A gondolat, hogy elveszítem az ép eszem, jobban megrémít, mint bármiféle mumus."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Chloe Liese: Mindig csak te (A Bergman fivérek 2.)

"Ren Bergman átkozottul boldog. Túlságosan is." * Ren ​Bergman a találkozásuk első pillanatától tudja, hogy Francine Zeferino ol...