2023. május 10., szerda

Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet


"Valaki éppen próbált betörni a lakásomba."

*

A ​szerelemhez olykor nem kell más, csak egy kis ihlet. 
Rosie Graham problémába ütközött. Pontosabban nem is egybe. Amint kilépett jól fizető munkahelyéről, hogy titkos karrierjére összpontosítson – szerződése van egy romantikus regényre –, megakad a sztorival, és egy oldalt sem tud írni. New York-i lakásának mennyezete is szó szerint a fejére omlott. 
Szerencsére van nála egy pótkulcs legjobb barátnőjéhez, Linához, aki épp elutazott a városból. Rosie azonban nem tudja, hogy Lina már kölcsönadta a lakást az unokatestvérének, Lucasnak. A fiú felajánlja, hogy Rosie is maradjon a lakásban, legalább amíg nem talál valami átmeneti szállást észszerű árban. 
Aztán segíteni akar, hogy Rosie folytathassa az írást, és határidőre kész legyen a regénnyel. Lucas pusztán szakmai megfontolásból elviszi egy sor randira, hátha a lány ihletet kap. Rosie-nak nincs vesztenivalója, megkezdődik a kísérlet. 
De Lucasnak nemsokára el kell utaznia New Yorkból – vajon elég lesz a hátralevő hat hét, hogy Rosie elkészüljön az írással? És be fogja érni azzal, hogy csak szakmai megfontolásból randizzanak Lucassal?

Tavaly hatalmas kedvencem lett a Spanyol szerelmi átverés, ezért is vártam annyira Rosie és Lucas történetét. Az amerikai szobatárskísérlet talán az egyik legjobban várt folytatás, ami nemcsak elérte az elvárásokat, de meg is ugrotta azokat. Ennyire cuki és vicces regényt is régen olvastam. Igaz, hogy Aaron is szerelem lett a Spanyol szerelmi átverés alatt, de Lucasért és a spanyol kifejezéseiért, illetve becézéseiért teljesen odáig vagyok. Elena Armas csak álompasikat tud megalkotni, akikért érdemes rajongani! Valaki küldjön az én életembe is egy Lucas Martínt!! Köszönöm!!

Mielőtt kézbe vettem volna, utánanéztem milyen fogadtatásban is részesült a magyar olvasók körében Az amerikai szobatárskísérlet, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem egy embernek nem jött be, vagy éppen csalódott a kötetben. És az az igazság, hogy én meg pont azt érzem, hogy ez a rész sokkal jobb volt, mint a Spanyol szerelmi átverés. Több benne az érzelem, a humor, kapunk egy jó nagy adag traumát is, olyan trope-okat, amikért a fél vesémet odaadnám, és lényegében ez a kötet a megtestesült spanyol szerető. Olvasás közben elpirultam, kacarásztam, álmodoztam, és ami a legfontosabb elfelejtettem a mindennapok fáradalmait. Együtt éltem át ezt a kalandot Rosie-val és Lucasszal. Arról nem is beszélve, hogy mellettük kaptam egy irtó édes kutyust is, Taco személyében. Valahogy éreztem, hogy ez az én regényem lesz, de arra még a legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy majd kiüti a nyeregből Lina és Aaron párosát. Pedig ez történet, mivel ahol Rosie és Lucas felbukkan abban biztos lehet az ember, hogy egy percig nem fog unatkozni. Tesznek róla, hogy mindig legyen cselekmény, hogy ne ülepedjen le a történet, és legyen legalább egy kínos pillanat, ami miatt foghatjuk a fejünket és forgathatjuk a szemünket.

Az amerikai szobatárskísérlet habár giccses is lehetne, egyáltalán nem az. Rosie néha (elég sokszor) gyerekesen viselkedik vagy átcsap fangirl üzemmódba, de nem éreztem azt, hogy ez túl lenne tolva. Hozta a már megszokott formáját egy kis lányos bájjal megspékelve. Vele szemben Lucas humoros, szabad és hihetetlenül édes. Olyan ételeket főz, hogy mind a 10 ujjadat megnyalod utána. Sokszor kívántam azt, hogy mi, olvasók is érezhessük az ízeket, és ne csak az érzések jöjjenek át, hanem a kulináris élvezetek is.

Az amerikai szobatárskísérlet egy slow burn romance, friends to lovers és fake dating zsánerekkel megbolondítva. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy only one bed trope is van benne. Elena Armas minden jóval ellát minket, szépen adagolva az érzéseket, a humoros részeket és az arcpirító jeleneteket. Mindehhez hozzáadott egy szexi, spanyol ajkú férfi karaktert is, aki képes bárkit elvarázsolni. Ha eddig nem akaratátok elolvasni, remélem ezután megjött hozzá a kedvetek. *kacsint*

Számomra tökéletes volt ez a kötet. Megadott mindent amire vágytam, és még annál is többet. Végig vigyorogtam, és sóhajtoztam, hogy lécci, lécci nekem is legyen ilyen love sztorim!! Minden nő megérdemelne az életébe egy Lucas Martínt, aki mindig tudja mit mondjon és cselekedjen ahhoz, hogy a női partnert tartsa szem előtt, de közben önmagát se veszítse el, és ne legyen az, hogy időközben kiég. Lucas Martín a tökéletes 21. századi férfi, aki képes szíveket meghódítani, és pillanatok alatt az ujja köré csavarni.

Maga a cselekmény viszonylag gyorsan halad, de ami az érzelmeket illeti, már nem mondható el, hogy rohannánk. Szépen a maga medrében bontakozik ki, és nyílik meg előttünk. Az amerikai szobatárskísérlet egy igazán különleges, igazi ínyencség a romkom rajongói számára. Nemcsak izgalmas, humoros, hanem érzéki és van benne egyfajta szexiség is. Igazán könnyed olvasmány, ami tud bohókás, és komoly is lenni.

Ami a komoly részét illeti, van benne trauma, megfelelési kényszer, titkok, bizonytalanság és félelem is. Félelem az iránt, hogy közel engedjünk magunkhoz valakit. Közben végig ott lebeg a fejünk felett az idő, ami vészesen közeleg és arra emlékeztet, hogy semmi sem tart örökké. Versenyt futunk az idővel, az érzésekkel és az elnyomott vágyakkal. Úgy igazán a kötet végefelé beszélhetünk forróbb jelenetekről, onnantól válik csak igazán letehetetlenné a kötet, na de azok a jelenetek minden várakozást megérnek. 

A surfer guy x writer girl trope miatt (lehet, hogy csak most találtam ki, de lennie kéne ilyen zsánernek) egyszerűen repes a szívem. Olyan jó érzés volt csak úgy elmerülni Rosie és Lucas történetében. Jólesett a lelkemnek, és a szívemnek is. Igazi tündérmese, ami megmutatja, hogy nincs minden vesztve, és rád is rád találhat a szerelem egy támogató és kedves srác személyében. Nekem visszaadta a szerelembe vetett hitemet, és Az amerikai szobatárskísérlet megmutatja azt is, hogy hihetünk még a párkapcsolatokban, és nem minden a testiség. Lehet úgy is építeni, hogy előtte megismerjük a másikat, és nem egyből belecsöppenünk a közepébe. Emiatt is szeretem annyira a slow burn szerelmeket, mert a lépcső legalján kezdi, és onnan építkezik, lépésről lépésre, nem siet el semmit, és téged sem siettet. Emiatt több bennük az érzelem, és jobban a szívedbe is zárod a történetet, a karaktereket és a helyszínt is. Ha szeretted a Spanyol szerelmi átverést mindenképp adj egy esélyt Az amerikai szobatárskísérletnek is, na meg persze Lucasnak, aki egy 21. századi lovag fényes páncélban, megnyerő személyiséggel és humorral.
"Vannak emberek, akiknek az olyan hírességek, mint Chris Evans vagy Chris Hemsworth, vagy bármelyik más Chris, adják a szerotinlöketet lefekvés előtt. Egy kis álmodozás és rengeteg ábránd. Azt hiszem... Azt hiszem, nekem Lucas Martín volt a vágyálmom."

"Lucas Martín itt alszik, tőlem alig pár méterre. A felháborító, szürke melegítőgatyájában."

" - Sosem bántam jól a szavakkal, Rosie. - Megállt, és megérintette a könyökömet. És amikor megfordultam, és felnéztem a szemébe, hozzátette: - De ezt ellensúlyozhatom a kezemmel."

"Már a kávézóban mondani akartam valamit. Meg akartam jelölni a területemet, és kijelenteni, hogy ő az enyém, mint egy Neander-völgyi. Mint egy állat."

" - El sem hiszem, hogy utánarohantál a reptérre, mint egy romantikus hős."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...