2020. február 6., csütörtök

Lauren Kate: Unforgiven - Megbocsátás (Fallen 5.)


"A hűvös, csillagos ég alatt Cam bakancsa az öreg templom ereszén landolt."

*

A szerelmeddel élni maga a Mennyország. Elszakítva lenni tőle maga a Pokol. Cam vajon hová kerül?
Cam tudja, milyen a megszállottság. Több időt töltött a Pokolban, mint amennyit egy angyalnak szabad volna. Számára a legújabb pokol egy gimnázium, ahol Lilith – az egyetlen lány, akit szeret – az ő bűneiért vezekel.
Cam alkut köt Luciferrel. Tizenöt napja marad, hogy a kiválasztottja újra belé szeressen. Ha sikerül, Lilith visszatérhet a világba, és Cammel élheti le az életét. De ha kudarcot vall…, Camet a Pokolban egy külön a számára fenntartott hely várja.

Tikk-takk.

A népszerű sorozat újabb kötete, egy önmagában is izgalmas ifjúsági regény szerelemmel, földöntúli lényekkel és fordulatos cselekménnyel. Bontsd ki a szárnyad, és repülj, míg a rosszfiú, a sötét angyal végre feltárja meggyötört szívét az Unforgiven / Megbocsátás című, nagyszerű regényben.

Pont a minap néztem újra a Fallen filmet, és akárhányszor látom még mindig hatalmas kedvencem, és igen én is látom a hibáit, de ez az a könyvsorozat, ami örökre velem lesz. Még nagyon az elején csöppentem bele a világba, és azóta töretlen a rajongásom. Luce és Daniel örökre a szívem egyik kedvenc párosa lesz, és már jó pár év eltelt azóta, hogy a kezembe vettem volna a történetüket, mégis gyermeki rajongással kezdtem el Cam, az én szeretett rosszfiúm történetét.

Úgy érzem nagy szükségem volt arra, hogy Cam és Lilith szerelme megtaláljon, még akkor is, ha nem volt egy gyalog galopp az egész, mert rendesen megviselt. Volt, hogy összetört, az összes reményemet eloszlatta, de a végén, amikor arra volt szükségem újra összerakta a darabjait, és ezáltal engem is. Bevallom az elején nem voltam biztos benne, hogy nekem újra bele kellene csöppennem ebbe a világba, de aztán a film hatására úgy döntöttem, hogy még januárba ezt a könyvet el kell, hogy olvassam. Karácsony tájékán vettem magamnak, hogy majd valamikor sort kerítek rá, hát ez most érkezett el és tudom, hogy temérdek olvasatlan könyvem van, ami már évek óta várja, hogy olvassam, de Camnek nem lehet ellenállni. Maga a kötet sokkal borúsabb, sokkal sötétebb mint amire számítottam. Nem egy leányálom, nem egy szirupos tündérmese, mégis pont annyi jóság és szeretet van benne, ami megadja a kezdőlöketet ahhoz, hogy újból beleüljek abba a forgókerékbe, amit a Fallen könyvek jelentenek.

Nem mondom, hogy egyszerű olvasmány, hiszen nekem Daniel mellett Cam is hatalmas kedvenc és szó szerint ujjongtam amikor megtudtam, hogy saját történetet kap. Minden egyes leütött szó és dallam újból elvarázsolt és újra megmutatta, hogy igenis meg lehet változni. 

Ez a kötet nem egyszerűen egy sikeres sorozat meglovagolása egy újabb kötettel, hanem egy újfajta kibontakozása a már ismert karakterek további életének, hiszen nemcsak Cam, hanem Arriane, Roland és flashback visszaugrások erejéig Daniel és Lucinda is részesei a történetnek.

A Megbocsátás a maga módján egy fejlődésregény, egy kiút és egy rossz döntés jóvá tétele. Nemcsak egy a sok közül, kiemelkedik és megmutatja valódi arcát, még akkor is, ha néha túlságosan lehangoló és a remény utolsó szikrája is elvész. 

Hihetetlenül gyorsan lehet haladni vele, ha egyszer belekezdesz nincs megállás. Maga a regény igaz, hogy nem a legfényesebb, mégis ott van a remény, ami nem alszik ki és igenis érdemes volt megírni. Akik szerették a Fallent, azoknak kötelező olvasmány.

Lucifer (Luc) magát is meghazudtolva megmutatja valódi alakját, hogy ki is ő és, hogy nem szabad csak úgy leírnunk. Lilith karaktere érdekes, valamilyen szinten nyomasztó, de határozottan Camhez illő. 

A történet hol reményt keltő, s hol minden reménységedet elveszi, de az biztos, hogy megéri elmerülni benne és újra átélni a lehetetlen. Mindezt egy kemény pokoli környezetben, lehetetlen határidővel és egy szalagavató bállal, ami mindenki életét megváltoztatja. Az az igazság, hogy én még szívesen olvastam volna tovább, kaptam több mint 300 oldal Camet, de nem volt elég.  Hiába tanított meg egy nagyon fontos dologra, arra, hogy a szerelem legyőzhetetlen és nem számít, hogy milyen életet élsz bármikor és bárhol rád találhat, de nekem ebből a Cam Lilith párosból kell még, hiszen csak most kezdődik minden el. Ezenfelül a kötet olvasása igazi nosztalgikus hangulattal tölt el, megérinti a szívedet, ha kell facsar rajta vagy úgy megszorítja, hogy utána lüktet és félsz az újabb csapástól, az újabb fájdalomtól. Nemcsak Cam szenvedi meg azt a 15 napot, hanem te is. Darabokra szaggatja a szívedet, majd a szerelem igéjével összeragasztja. Mindezt egy olyan környezetben, ami minden középiskolás rémálma, s te is újra úgy érzed, hogy visszakerültél az iskolapadba. Nem tudom, hogy miért de néha JLA Komor elemek sorozata jutott eszembe a Forbiddeneől, és azt is imádom, szóval ez nem véletlen. Ha azt a sorozatot szereted ezt is biztosan fogod. Engedd, hogy átjárjon a múlt és engedd be a jövőt, a jövő zenéjét.
"Luce és Daniel felébresztett Camben valamit, amiről azt hitte, örökre elveszett: hogy képes szeretni. A felismerésről, hogy ez számára is lehetséges, hogy talán kaphat még egy esélyt, epekedni kezdett Lilith után."

"Hogy Cam kedveli őt? Hogy tud ilyesmit úgy kimondani, mintha nem is volna olyan nagy ügy? Olyan könnyedén ejtette ki a szavakat, hogy Lilith fejében megfordult, vajon hány lánynak mondhatta már. Hány szívet tört már össze?"

"Abban a pillanatban, hogy először találkoztak, Cam tudta, hogy többé lehetetlen lenne szétbogozni a kettejük egymásba fonódó létezését. Lilith volt az egyetlen, igaz szerelme. Ha tanult valamit Luce-tól és Danieltől, az ez: ha megtalálod azt a lelket, akit mindenkinél nagyobb becsben tartasz, többé nem engeded el."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...