2020. február 4., kedd

Karina Halle: Nem lennék nélküled (McGregor testvérek történetei 1.)


" - Szóval mit szólnál a házassághoz?"

*

Egy fogadalommal kezdődött minden…
Linden McGregor magas, életerős és veszedelmesen jóképű helikopterpilóta, skót akcentussal. Mellesleg évtizedek óta Stephanie Robson legjobb barátja.
Azonban néhány kapcsolatot nem lehet beskatulyázni, kategorizálni, címkét adni neki.
A húszas éveikben mindketten sokat randiztak San Franciscóban, és amikor már kezdtek besokallni, kitaláltak egy egyezséget: ha harmincéves korukra nem élnek komoly kapcsolatban, összeházasodnak.
Eleinte jó mókának tűnt az egyezség, de ahogy teltek az évek, és a szeretők száma csak növekedett, úgy az alku kezdett egyre inkább valósnak tűnni.
Szex kell. A barátságukra komoly megpróbáltatás vár. Érzelmi hullámvasút elindítva.
Az egyezség mindent megváltoztat.
Karina Halle újabb romantikus könyve bebizonyítja, hogy a férfi-női barátságot csupán egy vékony hajszál választja el a szerelemtől.

Első olvasmányom az írónőtől, de az ezer százalék, hogy nem az utolsó. Már egy ideje terveztem, hogy elolvasom, hiszen ha jól rémlik a sorozat többi része is megjelent már és imádom egymás után olvasni a részeket, ha egyszer elkap a gépszíj nehéz ellenállni neki és a McGregor testvérek történetei is ilyen. Elkezded és vágyódsz a sorban következő kötetekre. Maga a regény nemcsak külsőleg illik az Álomgyár könyvei közé, hanem belsőleg is. Egy könnyed romantika, telis-tele izgalommal és egyediséggel.

Viszonylag a Nem lennék nélküledet is hamar elolvastam. Igen, megint mohó voltam és faltam az oldalakat, de annyira imádom, hogy ennyire lebilincselőek az olvasmányaim, hogy nehezen tudok ellenállni nekik, sőt nem is igen sikerül. Túlságosan az igényeimhez igazodik, imádom ha egy sztoriban van tartalom, valami plusz és nem az a tucat történet, amit minden második író megír és publikál. A Nem lennék nélküled egy sziporkázó, szerelemmel, szexszel, vággyal teli regény megannyi apró részlettel egy csodálatos barátsággal, ami nem feltétlen barátság. Én személy szerint rajongok az olyan sztorikért, amikben barátok találnak egymásra, és igen, nehezen hiszek a fiú-lány barátságban, de Linden és Stephanie valamennyire megcáfolják ezt, hiszen ha már az elejétől kezdve több volt ez, mint barátság, akkor az elméletem teljesül. Maga az alapsztori is erre alapoz, adott egy hármas baráti társaság, szövetség és mély érzelmek, egy fogadás és 5 év. Van benne minden öröm, szomorúság, meglepődés, kemény múlt, kemény jelen és egy reményteljes jövő képe. Simán az a kötet, amit egy délután alatt kiolvasol és azt kérdezed magadtól utána, hogy hol a folytatás? Nagyon jól van megírva, a párbeszédek és a leírások teszik fel csak igazan arra a bizonyos i-re a pontot. 

Végy egy cseppnyi vonzalmat, keverd össze skót whiskyvel, adj hozzá egy adag erotikát, kételyeket, egy fogadás alapját és voilá kész is a történet receptje. Viszont ehhez z is kell, hogy minőségi fordításban olvashassuk. Minden elismerésem az írónőé és a magyar fordítóé. A kettejük munkájának gyümölcse igazi kedvenc lett. A cselekmény zamatos, akár egy érett gyümölcs, ugyanakkor ha kell kemény és ádáz. 

A karakterek szellemesek, erősek, de valahol sebezhetőek és magányosak is. Az életről és arról szól, hogy mi lenne ha... Mi lenne ha lépnél? Mi lenne ha erőt vennél magadon és a saját kezedbe vennéd a sorsodat? Mi lenne ha kilépnél a biztonsági zónából és kockáztatnál? Mi lenne ha egyszer s mindenkorra magadat helyeznéd előtérbe, s mi lenne ha végre úgy élned az életed ahogy akarod? Nemcsak számadás és kérdőre vonás, hanem útmutatás is a teljesebb és szebb jövő felé. 

A Nem lennék nélküled megtanított arra, hogy éljek, hogy vállaljak kockázatot és ne adjam fel az álmaimat, igenis harcoljak értük és érjen el, azt amit akarok. Ha akarom szerezzem meg az áhított pasit, vagy az áhított munkát vagy csak éljek az álmaimnak és tegyek azért, hogy valóra váljanak. 

Erős érzelmeket és még erősebb cselekedeteket hordoz magában ez a történet, pedig csak arról volt szó, hogy végigkísérem egy megállapodás menetét. Na, nem. Karina Halle ennél jóval, de jóval többet ad. Lehetőséget arra, hogy megismerd önmagad és a céljaidat.

Emellett egy olyan érzelmes és átélhető történetnek leszünk szemtanúi, ami egyszerre kapcsol ki minket, ad reményt és kiutat egy nehéz nap után. Menekülés a kötelezettségek elől és arra késztet, hogy kapcsolj ki, merülj el és élvezd a sorokat. Ha kell drukkolj a karaktereknek, legyél boldog, szomorú vagy éppen törjön darabokra a szíved, de az biztos, hogy egy lélegző regénnyel van dolgunk, ami egyszerre mutat utat és egyszerre adja meg a kellő löketet. Akik már olvasták, azok tudják, hogy mekkora ereje van, akik meg még nem azoknak itt az idő. Nem véletlenül ennyire sikeresek az Álomgyár könyvek, hiszen értéket közvetítenek. Linden és Stephanie kettőse egy erős és páratlan erő egyesülése és a cselekmény a lelki szemeink előtt bontakozik ki, 5 év csak úgy elrepül és izgatottan várod, hogy mi is lesz a vége és hogy vajon érdemes volt e áldozatot hozni vagy előbb kellett volna lépnie, mielőtt minden darabokra tört volna? Összességében egy letehetetlen regényt kaptam, tömény szexszel, erotikával, bolondos szereplőkkel és egy fantasztikus történetet.
" - Mintha ez annyira nagy dolog lenne. Nem az. Megláttam ezt a dzsekit, és arra gondoltam, pont egy macsó helikopterpilótának való. Úgyhogy belehímeztettem a nevedet. Nem is tudom, a Top Gun-stílus miatt. Talán hívhatnánk Icemannek."

"Néha, amikor rám néz, esküdni mernék, hogy valami megváltozott. A tekintete áthatóbb, a szeme sötét és vágyódó. Érzéki."

"- Úgy nézel ki, mint egy Disney-hercegnő.
  - Disney-hercegnő?
  - Igen - suttogja. - Méghozzá egy olyan, aki előbb bekapja a pasi szerszámát, csak utána megy hozzá feleségül."

" - Csak azért, mert így van, még nem biztos, hogy ezzel vége. Az élet sebeket ejt. Sokszor csak később veszed őket észre. Sokszor azt sem tudod, honnan származnak. Sokszor a szemed láttára válnak köddé. De azért nyomot hagynak. Linden ezt talán nem érti."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 50%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...