2024. február 18., vasárnap

Ana Huang: Twisted Hate - Jules & Josh (Twisted 3.)


"Abból még soha nem sült ki semmi jó, ha a randialkalmazáson jobbra csúsztattam egy olyan pofát, akinek hal volt a kezében a képen."

*

Utálja… ​legalább annyira, mint amennyire kívánja őt. 
Jóképű, magabiztos, hamarosan menő orvos lesz, ráadásul Josh Chen sose találkozott olyan nővel, aki ellen tudott volna neki állni – kivéve Jules Ambrose. A gyönyörű, vörös hajú nő az első találkozásuk óta az idegein táncol, miközben senki máshoz foghatóan ragadta meg a képzeletét. 
Amikor a viszályuk egy felejthetetlen éjszakába torkollik, egy olyan megoldást javasol, amely segítségével végre tovább léphetne: egy ellenségek extrákkal kapcsolatot egyszerű szabályokkal. Nincs féltékenykedés. Nincs elköteleződés. És nincs szerelem. 
A barátságos és ambiciózus Jules egyetlen célja átmenni az ügyvédi vizsgán. Egyáltalán nincs szüksége egy jóképű doktorra, aki egymaga testesíti meg a kiállhatatlanság fogalmát – még ha rettenetesen dögös is. De ahogy jobban megismeri, rájön, hogy a régóta utált férfi sokkal többet rejt magában. Nem sejthette, hogy ő lesz az ősellensége és az igazi megváltása is. 
Kapcsolatuk pokolian indul, és amikor múltjuk démonjai utolérik őket, olyan igazságokkal kell szembenézniük, amelyek vagy megmentik őket… vagy elpusztítanak mindent, amiért eddig dolgoztak. A legjobb barátjának a testvére. Az ősellensége. És az igazi megváltása.



"Az sem számított volna, ha belehalok, mert egy olyan világban, ahol engem folyamatosan körülvett a halál, ő volt az egyetlen, aki mellett éreztem, hogy élek."


A legjobb Ana Huang könyv díjat kapja *dobpergés* a Twisted Hate Josh Chennel és Jules Ambrose-zal a főszerepben. Igen, ennyire imádtam a történetüket, és már a Twisted Love alatt vártam, hogy megismerhessem ezt a perzselő enemies to lovers szerelmet!! Ha csak egy könyvet olvasol el az írónőtől, akkor az ez legyen, mert valami eszméletlenül jó, és Josh az a pasi, akire titokban vágysz.

Már a Twisted sorozat előző részeiben is érezni lehetett az utálatot Jules és Josh között, de ez az érzelem a Twisted Hate alatt bontakozik ki csak úgy igazán. A kötet eleje tele van ellenszenvvel, elnyomott vágyakkal, és a mindenki által szeretett enemies to lovers vibe-bal. Személy szerint én imádom, ha valóban gyökerek egymással a karakterek, majd innen indulva ki alakul tovább a történet, és mutatja meg az írónő, hogy milyen vékony is a határvonal gyűlölet és szerelem között. Szó szerint végig izgultam ezt a részt, és nagyon jókor talált meg, mivel tűkön ülve vártam, hogy még többet és többet tudjak meg. Egyszerűen pont úgy volt jó, ahogy azt Ana Huang megírta, és minden várakozásomat felül is múlta. Egyszerre volt szexi, erotikus jelenetekben gazdag, érzelmekkel teli és közben valahol a mélyebb gondolatokat, illetve problémákat is elvetette. Jules és Josh alatt csak úgy perzseltek az oldalak, és egyes részeknél az a bizonyos 🌶️ faktor is erősen dolgozott. Teljesen más, mint az eddigi részek, ugyanakkor nem is tudtam volna elképzelni mást a két karakternek. Nem látom bennük a lassú kibontakozást, csak a pusztító orkánt, ami mindent maga alá söpör, és megmutatja, hogy a vihar még csak most kezdődik, és fiatal még ahhoz az este, hogy következtetéseket vonjunk le. Ha valaki azt mondja, hogy már unalmas at enemies to lovers szerelem, akkor az még nem olvasta Jules és Josh történetét. Ha pedig még ez sem lenne elég, akkor van a kötetben szexualitás, dominancia, dráma, felismerés, who did this to you, amitől elgyengül a lábad, és kell egy biztos kéz, hogy megtartson.

Jules és Josh története sokkal energikusabb, rombolóbb és fűtöttebb, mint a többieké. Max fokozaton izzanak az érzelmek, nem fukarkodik a testiséggel sem, illetve már az első jó néhány fejezet után megmutatja, hogy mire is számíthatunk a továbbiakban. Az biztos, hogy izgalmakban nem lesz hiány, és többször kell elővenni a poroltót, nehogy lángra kapjanak az oldalak, mint a sorozat előző részeinél. Jules és Josh számomra sokkal nagyobbat ütött, és még ha az elején a JR-ozás idegesített is ahhoz kétség sem fér, hogy Josh nagyon is tudja, hogy mit csinál.

Alapvetően Josh nem tartozik a zsánerembe, viszont hála Ms. Huangnak teljesen az ujja köré csavart, és egy igazi könyves álompasi, aki úgy rángathat, ahogy akar. Figyelmes, ha kell meghallgat, emellett mindig tudja, hogy hogyan vidítson fel, beleesik abba a tipikus férfi zsánerbe, akik nem akarnak kapcsolatot, a végén mégis abban kötnek ki, és ennél boldogabbak nem is lehetnének. Imádtam a karakterét, és nem hiszem, hogy bármelyik másik Ana Huang férfi ki fogja tudni őt túrni az első helyről.

Mint már az eddigi részekben is megszokhattuk az írónő nemcsak az érzelmekkel játszik, hanem komolyabb témákat is felvet. Egyrészt Jules múltját ismerhetjük meg kendőzetlenül. Úgy érzem, hogy habár nem a megfelelő környezetben nőtt fel, mégis baromi hosszú utat tett meg addig, hogy ő legyen Jules Ambrose, Josh Redje. Egy igazán erős, karakán és pimasz női karakter, akinek helyén van a szíve, akit nem kell félteni, ugyanakkor jó ha a fél szemünket rajta tartjuk, mert bizony bármelyik pillanatban kitörhet miatta a balhé. Imádtam Julest, azt hogy baromi erős volt, még akkor is, amikor látszólag minden romokban hevert körülötte.

Mellette ott van Josh, akit az eddigi részekben max. annyira vettem figyelembe, hogy ő Ava testvére. Nem sok figyelmet szenteltem neki, viszont ez hatalmas hiba volt, hiszen a Twisted Hate alatt megmutatja, hogy nem feltétlenül Rhys Larsen az egyetlen Twisted férfi, aki képes két tűz közé kerülni a szeretett nő miatt. Josh is pimasz, oké ne szépítsünk egy egocentrikus pöcs, legalábbis az elején, de van benne egyfajta gyengédség is, amit csak akkor láthatunk, ha elég közel enged magához. Számomra tökéletes párost alkotott Jules-szal, és minden percét élveztem a rizikós, bukkanókkal teli szerelmüknek.

A szívatások, az 'utállak, de foglalkozok veled pillanatok' teljesen tönkretettek. Már a kezdeti adok-kapok során is csak úgy érezni az érzelmeket, és ez a későbbiekben sem változik. Végig jelen vannak, s szépen lassan a gyűlölet átváltozik valami egészen mássá. Azokat a részeket is szerettem, amikben a gyűlölet a főszereplő, ugyanakkor a többi jelenet mélyebben üt. Mélyebben, mert megváltoznak az erőviszonyok, és felborul az addigi egyensúly, vékonyodik a fal, és egyre közelebb kerülünk a szerelem érzéséhez.

Maga a cselekmény forró, tüzes, és tele van tömény erotikával, amit alapvetően inkább átugrok, de az írónő olyan smut jeleneteket hozott össze, amik odaszegeztek az oldalakhoz, és igazából ki sem néznéd Joshy-ból, hogy milyen alfahím is az ágyban. Piszok szexi volt, maradjunk ennyiben!! Magamat is meglepve, de baromira élveztem ezeket a részeket, és nem győztem a csodálkozástól becsukni a számat, mert damn, ez a Josh fiú nagyon tud.

A kötet olyan feléig érzelmekről nem igazán beszélhetünk a gyűlöleten kívül, de aztán, ahogy szépen előjönnek robban egyet a cselekmény, és fénysebességgel törünk a cél felé. Az erotikus jelenetek miatt nem nevezném lassan égő szerelemnek Jules és Josh történetét, viszont ami az érzelmeket illeti nagyon is lassan alakulnak ki (itt most a gyűlöletet ne vegyük számításba, mert az előző részekben is csak úgy sercegett az a pár fejezet, amiben Jules és Josh összekerült). Nagyon lassan, a maga vánszorgó tempójában jönnek elő az első felismerések, és szó szerint ledöntenek a lábadról. Emellett egy jó nagy adag dráma, lezáratlan ügyek és ki nem mondott szavak is elvegyülnek a történet szálában, és a lehető legváratlanabb pillanatokban toppannak be. Összességében én nagyon imádtam, és ha egy valóban gyűlöleten alapuló szerelmes-erotikus könyvet szeretnél olvasni, akkor jó helyen jársz, hiszen vágyakból és fűtött jelenetekből nincs hiány a Twisted Hate alatt, sőt merem állítani, hogy a cselekmény java részét ez teszi ki. De nem panaszkodom, mert ez kellett Julesnak és Joshnak ahhoz, hogy rájöjjenek, hogy néha minden ott van az orrunk előtt, csak el kell vonatkoztatni a heves érzésektől, és kipróbálni valami szokatlant. Pikáns, szexi és egy robogó gyorsvonat erejével terít le. Ez a Twisted Hate, Jules és Josh harca az érzelmekkel és elfojtott igazságokkal, egy barátság extrákkal történet barátság nélkül.
"Azt mondják, szeretni valakit, majd elveszíteni mégiscsak jobb, mint soha nem szeretni."

"Amikor nem vagyok vele, azt kívánom, bárcsak ott lenne. Amikor meg vele vagyok, azt szeretném, hogy a pillant örökké tartson."

" - Ezen a világon - mondta - az emberek kilencvenkilenc százaléka idióta. És sajnálattal közlöm, hogy te is közéjük tartozol."

"Magához rántott, és rászorította a száját az enyémre. És abban a pillanatban a világ, ahogy eddig ismertem, ezer és ezer darabra tört."

"– - Mert nekem te vagy az igazi. És ez sem ma, sem holnap, sem egy év múlva, sem egy évtized múlva nem fog megváltozni. - Josh ajka a bőrömet súrolta, aztán hátrahúzódott. Az arca csupa érzelem. - Én is csak ember vagyok, Red. Követtem el hibákat a múltban, és a jövőben is fogok. De azt a hibát soha nem követem el, hogy téged elengedjelek, addig nem, amíg a leghalványabb esély is van rá, hogy együtt lehetünk. Mert annak, hogy veled lehetek, még a lehetősége is jobb, mint bárki mással együtt lenni a valóságban. 
Sós könnyek szaladtak le az arcomon. 
 Szóval, ahogy mondtam… - Josh letörölte a könnyeimet. - Én várni fogok rád. Tart, ameddig tart."

"Voltak csókok, amik a csontomig hatoltak. De ezt most a lelkemben éreztem."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...