2023. február 10., péntek

Kerri Maniscalco: Kingdom of the Wicked - Gonoszok királysága (Gonoszok királysága 1.)


"Odakint a szél figyelmeztetően megzörgette a fából készült szélcsengőt."

*

Két nővér. Egy brutális gyilkosság. Egy bosszúhadjárat… És egy mámorító szerelem. 
Emilia és az ikertestvére, Vittoria strega – olyan boszorkányok, akik az emberek között élnek, meghúzzák magukat, nehogy felfigyeljenek rájuk és üldözni kezdjék őket. Egyik este Vittoria nem ér oda időben a család híres-neves szicíliai éttermébe. Emilia hamarosan rábukkan szeretett ikertestvére holttestére… amit felfoghatatlan módon megcsonkítottak. 
Emilia összeroppan, és úgy dönt, bármi áron megkeresi a testvére gyilkosát, hogy bosszút álljon – még akkor is, ha réges-rég tiltott fekete mágiát kell használnia hozzá. Később Emilia megismerkedik Haraggal, a pokol egyik bűnhercegével, akitől már gyerekkora óta óva intik. 
Harag azt állítja, hogy Emilia oldalán áll, és megbízást kapott arra, hogy derítse ki, ki gyilkolja a szigeten a nőket. De amikor a Gonoszokról van szó, soha semmi nem az, aminek tűnik… Hagyd, hogy elvarázsoljon!


Hölgyeim és Uraim hadd mutassam be a legújabb kedvenc történetemet, a Gonoszok királyságát. Kerri Maniscalco Stalking Jack the Ripper sorozata is nagy kedvencem, de úgy érzem, hogy a Kingdom of the Wicked az első számú szerelmem lett. Nagyon kíváncsi voltam rá, és örömöm határtalan, hogy a Gonoszok királysága beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Nemcsak szó szerint elvesztem a regényben, de a kötet elején még az éhség is rámtört, és legszívesebben megettem volna mindent, amit Emilia készített. Vevő lennék egy szakácskönyvre belőle, és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. 

Palermo. Boszorkányok. Démon hercegek. Varázslat. Fekete mágia. Cselszövések. Gyilkosság. Nyomozás. Minden, amit szeretek egy fantasy regényben, különösen akkor, ha enemies to lovers és romantasy. A Gonoszok királysága pedig megadta azt, amire vágytam. Sok romantikus fantasyt olvastam már, de Kerri Maniscalco regénye erősen vezeti a mezőnyt. Bár nem tudom, hogy ezen miért is lepődök meg, hiszen már rutinos olvasónak számítok, ami az írónő munkásságát illeti, és tudom, hogy mennyire zseniális, és milyen jól ír. Örülök, hogy a magyar olvasók is megtapasztalhatják a munkája gyümölcsét, és már mi is részesülhetünk abban a kegyben, hogy Wrath, azaz Harag herceg nem idegen a számunkra. Wrath egy olyan karakter, akit elvileg utálnunk kellene, viszont ez szinte lehetetlenség. Hiába a kemény külső, az elegáns és rideg aura, nem megy. Imádom azokat a karaktereket, akik kívülről kemények és zordak, belülről meg vajra kenhetőek, és olyan gesztusokat mutatnak a másik felé, amik miatt egyből levesznek a lábadról. Harag herceg, ha nem is az első találkozás alkalmával, de talán a harmadiknál érte el nálam ezt a hatást. Hatalmas szerelem lett. Arról nem is beszélve, hogy gyengéim azok a könyvek, ahol a férfi karakter érez többet először a másik iránt (he falls first). Kerri Maniscalco mindent elkövetett, hogy megszeressem a Harag rideg hercegét. Ha nem kulináris élvezetekkel kényeztetett, akkor Wrath jelenlétével. Kell ennél több?

A boszorkányos történetek szintén a gyengéim. Ha jól van megírva, ha tele van zseniális fordulatokkal, cselszövésekkel és izgalmas részletekkel akkor gyanús, hogy ódákat fogok zengeni a kötetről. A Gonoszok királysága alatt azt éreztem, hogy hiába olvastam már jó pár könyvet boszorkányokról, semmit sem tudok. Emilia igazi boszi, abból a fajtából, akik tisztelik a természetet, a jó egyensúlyára törekednek, de közben olyan prófécia lebeg a fejük felett, ami pillanatok alatt képes mindent a feje tetejére állítani.

Nagyon nagyon élveztem olvasni, és bánom, hogy nem kezdtem el előbb. Függőséget okoz, és alig várod a következőt adagodat. Megérdemli a Kingdom of the Wicked, hogy ennyire sikeres legyen, és ennyi olvasó szívét nyerje el. Nemcsak Wrath, de Emilia is megérdemli, hogy megismerjük őket. Emilia egy igazán talpraesett lány, egy ikerpár egyik fele, aki valamiért akkor idézi meg a pokol egyik hercegét, amikor akarja, és emiatt nem vár rá balsors. Ugyanakkor kicsit befelé forduló is, aki kerüli a bajt, de mi van akkor, ha a baj találja meg őt?

Véres, néhol gonosz, de mindemellett izgalmas és sötét is a Gonoszok királysága. Varázslatos tele érzelmekkel, szikrákkal, adok-kapok szituációkkal, ahol nemcsak a veszteség és a bosszú játszik szerepet, hanem bizony az érzelmek is, nem véletlenül romantikus fantasy. Wrath és Emilia között csak úgy sistereg a levegő, nem egyszer csaltak mosolyt az arcomra, és végig azt éreztem, hogy 'igen, erre vártam'. A rejtélyek mellett az érzelmek viszik a pálmát, és hiába tagadja Wrath, igenis vannak érzései.

Vannak azok a könyvek, amik neked íródtak. A Gonoszok királysága is ilyen. Éreztem, hogy szeretni fogom, de arra nem számítottam, hogy ennyire sokat fog jelenteni nekem. Nemcsak a párbeszédek humorosak és szenvedélyesek, hanem az érzelmek is elszabadulnak. Hol pikánsabb (azért annyira nem, de ha jól tudom a második részben lesz minden mi jó), hol pedig érzelmekben gazdag jeleneteket kapunk. Nincs egy unalmas mozzanat vagy karakter benne. Mindennek megvan a maga helye, és ideje.

A főzős részek eleinte egyfajta pluszként szolgálnak, aztán rájövünk, hogy bizony szerves részei a cselekménynek. Olyan érzésem volt, mintha én is Palermo utcáit járnám, és éreztem a számban az ízeket. Arról nem is beszélve, hogy kedvet kaptam olasz ételekkel kísérletezgetni. Persze jól arcul csapott a valóság, hogy nem ott vagyok, hanem a való világban. Ha tehetném beülnék a Tenger & szőlőbe ebédre. :) Aztán megidéznénk Emiliával Harag herceget remélve, hogy valamelyik kevésbé ártó szándékú testvére is vele tart. 

Amit a legjobban szerettem a Gonoszok királyságában a karakterek mellett az az, hogy minden esemény és fordulat érdekes. Emellett kicsit kegyetlen, sötét elemekkel tarkított történet ez, de ugyanakkor tanulságos is. Harag herceg nemcsak azt mutatja meg Emiliának, hogy mekkora erő lakozik benne, hanem azt is, hogy a bosszú nem mindig a legjobb mozgatórúgó. Bevallom kicsit féltem, hogy egy ponton majd ellaposodik a cselekmény, de félelemre semmi ok, mert végig pörög és a megváratlanabb pillanatokban lep meg. 

A részletes leírások és lassabb történtvezetés csak még inkább megadja a hangulatot, hagyja hogy elvessz a részletekben, de végig uralja a XIX. századi Palermót, ahol a boszorkányok mellett bizony más lények, démonok, zsarátfarkasok és a Pokol hercegei közül is néhányan tiszteletüket teszik. Nem véletlenül gonoszok és a kötet neve sem véletlenül az, hogy Gonoszok királysága. Ki itt belép, hagyjon fel minden reménnyel. Hangulatában a Serpent & Dove könyvet idézte fel bennem, ami szintén nagy kedvencem, így ha azt szerettétek, akkor nagy rá az esély, hogy a Kingdom of the Wicked is szerelem lesz. A fő mozgatórúgój a történetnek kezdetekben egy gyilkosság, aztán ahogy kitisztul a nagyobb kép, úgy változik meg az irány is és már nemcsak Vittoriára fókuszál, Emilia ikertestvérére, hanem arra, hogy mindez hová is vezet. Innentől válik igazán izgalmassá, és innentől pörögnek fel az események. Az áldozatok, a vér és a brutalitás kéz a kézben járnak. A befejezés pedig olyan váratlanul ér, hogy azt érzed ez valami vicc, rossz példányt kaptál, és a te könyvedből hiányzik pár oldal, de nem. Nem engedi, hogy befejezd a cannolidat, hiába futott össze a nyál a szádban már csak a látványára is. Az írónő ilyen brutális függővéggel zárja a trilógia első részét. Ha elfogadtok egy jó tanácsot, készüljetek fel, hogy a Gonoszok királysága után erősen könyvmásnaposságban fogtok szenvedni, és nem fogjátok kibírni a következő kötetig. Szó szerint szomjazom a folytatást, és alig várom, hogy a kezeim közé kaparintsam.
"Bárhol jártak is a Gonoszok, tartósnak tűnt a távollétük. Nagyjából annyira féltem tőlük, mint attól, hogy váratlanul visszatérnek a dinoszauruszok, és átveszik az uralmat Palermo felett."

" - Biztos vagy benne, hogy a Harag házához tartozol? Nem inkább az Önimádó ház bárgyú, félmeztelen seregének tábornoka vagy?"

"Harag háttal állt nekem, mintha nem akarna zavarba hozni. Napbarnított felsőtestén víz csorgott. Az istennő szerelmére, vegyen már fel egy inget! Méghozzá most azonnal!"

" - Nem te vagy a legédesebb vipera a fészekben, mi? Az én világomban, ha valaki megmenti az életedet, nem azzal szokás megköszönni, hogy bezárod az illetőt. Lenne mit tanulnod a jó modorról."

"Olyan volt, akár egy kígyó, ami kifeküdt napozni."

" - Te libero. Felszabadítalak a kettőnket összekötő egyezség alól. Ha egyszer férjhez megyek, azt szerelemből fogom tenni. Nem hatalomvágyból, vagy bármi egyéb szánalmas dologra áhítozol is. A szerelem olyasmi, amiről egy hozzád hasonló lelketlen, hitvány teremtmény mit sem tud!"

" - Vannak győztesek, és vannak áldozatok. Találd ki, melyik akarsz lenni, különben mások fogják meghozni helyetted ezt a döntést, boszorkány! És kétlem, hogy tetszeni fog a végeredmény."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...