2023. január 15., vasárnap

M. L. Eperke: Az Ősi erők gyermekei


" - Roland lassan ideér - mondta Erika, miközben hatalmas, barna szemét a parkoló bejáratára meresztette. - Örülnék, ha a legjobb formádat hoznád."

*

Amélia azt hitte, ebben az évben az érettségi lesz számára a legnagyobb megpróbáltatás. A kamaszlány élete azonban darabokra hullik, nevelőszülei balesetével. Nem sejti, milyen különleges családba kerül amikor a nagybátyja, Roland magához veszi. Ő és a fia egy titokzatos Intézetben dolgoznak, ahol gyakran megfordulnak a férfi örökbefogadott gyerekei, Damien és Lucienne is. 
Első látásra mind hétköznapinak tűnnek, ám idővel egyre több misztikus apróság jelenik meg körülöttük. Vajon mit kutat Roland az intézetben, és miért figyeli néha Améliát a szeme sarkából? Damien hogy tud mindig a legjobbkor feltűnni? Lucienne-nek tényleg nincs választása a jövőjével kapcsolatban? A család barátja és az intézet biztonságiőre Patrik miért akar ennyire jóban lenni Améliával? 
De a legfontosabb kérdés a lány számára mégis az, hogy vajon mit is tehetett az apja, amiért Roland ekkora hévvel gyűlöli? Amélia gyanítja, hogy Roland veszedelmes titkokat rejteget előle, de nem marad ideje válaszok keresgélésére, mert az idő gyorsabbnak bizonyul nála. Családja és élete darabokra hullik, és csak egyet tud biztosan: egy olyan ősi történetbe csöppent, ami legalább olyan idős, mint maga a Föld.


Instagramon már többször jött velem szembe a kötet, és nem tudtam szó nélkül elmenni mellette. Tipikus esete annak, amikor egy csodaszép borító megfog, és addig nem ereszt, amíg meg nem tudod, hogy mit rejt. Nagyon sokszor ez alapján ítélek, ami annyira nem jó tulajdonság, de a legtöbbször bejön, és ez Az Ősi erők gyermekeinél sem volt másképp. Az Emma Carstairs és Julian Blackthorn vibe miatt nálam már nyert ügye volt. Nem volt kérdés, hogy meg kell ismerjem L. M. Eperke és Az Ősi erők gyermekeit.

Egy nagyon könnyen és gyorsan haladós történettel van dolgunk. Már az elején szépen, lépcsőzetesen vezet be minket a regény világába. Fejezetről-fejezetre építve fel azt. Bemutatja a környezetet, a karaktereket, de nem túl gyorsan, így kellő időt hagy arra, hogy megszülethessenek az első benyomások, és kiválasszuk a számukra szimpatikus szereplőket. Amélia egy szorgalmas, okos lány, akivel nem bánt eddig kesztyűskézzel az élet, ő mégsem adta fel, és tesz azért, hogy elérje a céljait. Szimpatikus, annyira sokat nem beszél, inkább csendes megfigyelő, de ahogy haladunk úgy nyílik meg egyre inkább előttünk, és megmutatja, hogy jóval több annál, mint egy elárvult lány. Aztán ott van Lucienne, aki már az első megszólalásával belopja magát az ember szívébe, és tudod, hogy nagyon szoros barátság fog kialakulni köztetek, mert nem lehet nem szeretni. Kicsit kotnyeles, túl sokat beszél, de abszolút helyén van a szíve, és nem fél kimondani azt, amit gondol. Damien eleinte szintén csendes, kicsit goromba, de mindez csak a látszat, hiszen ő jóval több ennél. Kell neki időt hagyni, hogy a maga ütemében bontsa ki a szárnyait, és annak éljen, ami igazán fontos neki. Emellett már az első fejezeteket áthatja egyfajta mágikus légkör, titokzatosság és egy olyan világ, ami bármelyik pillanatban betörheti az ablakokat. Roland, Amélia nagybátyja súlyos titkokat rejteget, amik azzal fenyegetnek, hogy mindent megváltoztatnak, és darabjaira törik a már ismert világot. Tarts te is Améliával és légy részese Az Ősi erők gyermekeinek.

A kezdő fejezetek után egyre gyorsul a tempó, egyre több mindenre derül fény, és egyre inkább azt érezteti a cselekmény, hogy érdemes figyelni, mert a java csak ezután következik. Misztikum, baráti kapcsolatok, érzelmek és egy ősi történet, ami mindent megváltoztat. Nemcsak Amélia kötete ez, hanem a francia ikreké is. Tele van mágiával, szabályokkal és egy olyan légkörrel, aminek a segítségével könnyen szelheted a lapokat.

A kötet különlegessége, hogy nemcsak a fejezetek rövidek, hanem meghatározatlan időközönként illusztrációk is előfordulnak. Ezek egytől egyig tökéletesen illenek a cselekményhez, és szépen kiegészítik a leírt szavakat. Mindenképp pozitívum, hogy belekerültek Az Ősi erők gyermekeibe. Táptalajul szolgálnak ahhoz, hogy minél pontosabban el tudjuk képzelni a karaktereket, az adott jelenetet és a hangulatot is felpezsdítik ezek az artok.

A cselekmény könnyed, olvastatja magát, néhol nagyon egyszerű, de ahol kell ott odacsap az asztalra és megmutatja, hogy van benne erő. Első szerzős regényről van szó, ugyanakkor látom benne a fantáziát, és a végére egész szépen összeáll a történet magja. Az eleje csak a bevezető, ami ahhoz kell, hogy belecsöppenjünk az írónő által megálmodott világba, és úgy, ahogy Amélia, mi is apránként jövünk rá a különlegességekre és azokra az elemekre, amiket M. L. Eperke specifikusan ehhez a regényhez álmodott meg.

A helyszín Magyarország, azon belül is Győr, de sokszor elfelejtettem, hogy bizony kicsiny hazánkban játszódik a történet. Továbbá kapunk egy csipet drámát, még több titkot, érzéseket, kakasviadalt (egyik kedvenc jelenetem a két fiú között), és érdekes mellékszereplőket is. Az egyik ilyen Dominik, akit nem tudtam nem a szívembe zárni. Erős kiskrapek, akire mindig lehet számítani. Feldobja a legkomorabb hangulatot is, és boldog percekkel tölti meg azokat.

Az elvárások csapnak össze az álmokkal. Egy magasztosabb cél az egyénnel. Egy kisebb elem a kerékben az egész gépezettel. A kötelesség a szórakozással és a vágyakkal. Damien által érzelmek hadát éljük át, ugyanúgy, ahogy Amélia oldaláról. Ők ketten fogják össze Az Ősi erők gyermekeit, és ők azok, akik viszik a hátukon a cselekményt és az egész kötetet. Ha zsánerbe osztanám be azt mondanám, hogy found family és talán a későbbiekre nézve friends to lovers, na meg szerelmi háromszög. Mindenesetre különleges és mágiával átitatott olvasmány M. L. Eperke első regénye. A kötet befejezése pedig adrenalinban gazdag, pörgős és erősen wow faktoros. Várom a folytatást!!

" - Azt hittem, hogy engem is ünneplünk, mert nélkülem nem mentél volna át, Menta - suttogta, de csak annyira, hogy Patrik is tisztán hallja."

" - Inkább örülj, Lu. Te voltál az egyetlen, aki a kezdetektől fogva be akarta avatni Améliát, hogy velünk maradhasson. Félig teljesült a kívánságod."

" - Az Ősik voltak az első faj a Földön. Pontosabban a Föld kezdetben négy Ősit teremtett: az életet, a halált, a teremtést és a pusztítást - tisztázta Benji."

"Damien nem tudta, hogy az fáj neki jobban, hogy hazudott a lánynak, vagy az, hogy ő elhitte."

" - Inkább messzebb megyek tőled, mert úgy néz ki, nem tudsz koncentrálni, ha túl közel vagyok. - Patrik mosolya mit sem változott."

" - Pontosan én sem tudnám megfogalmazni, de erős, az biztos. Benjit simán legyőzné - nevetett fel Damien, Amélia felé pillantva. A lány azonban még mindig elrejtette előlük az arcát."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...