2023. január 22., vasárnap

Elle Kennedy: The Dare - A kihívás (Briar U 4.)


"Péntek este van. Egykedvűen figyelem, ahogy generációnk legnagyobb elméi alkoholos zselébombákkal és tizenöt literes festékesvödörben kikevert kék löttyökkel pusztítják az agysejtjeiket."

*

Vannak ​kockázatok, amiket vállalni kell… 
Az egyetem lett volna a nagy esély, hogy rút kiskacsából kecses hattyúvá változzam. Ehelyett egy gonosz banyákkal teli lányszövetség csapdájába estem. Nem könnyű a beilleszkedés, így amikor a Kappa Chi-nővéreim kihívás elé állítanak, nem mondhatok nemet. 
A feladat: elcsábítani a harmadév legmenőbb hokisát. Conor Edwards gyakori vendég a Görög Sor bulijain… és a Görög Sor lányszövetségeinek ágyaiban. Az a típus, akibe belezúgsz, mielőtt még rájönnél, hogy az ilyen srácok levegőnek nézik a magamfajta lányokat. Csakhogy Mr. Népszerű csupa meglepetés – ahelyett, hogy kinevetne, hajlandó velem felmenni az emeletre, és eljátszani, hogy történik köztünk valami. Sőt, még ennél is tovább megy: folytatni akarja a tettetést. Úgy tűnik, Conor szeret játszani, és élvezi, hogy hülyítheti a „barátaimat”. 
Szinte képtelenség ellenállni a dögös szörfös srác laza bájának, bár szép lassan rájövök, hogy Conor nem pont olyan, mint amilyennek a rajongói látják. Minél tovább folytatjuk ezt az őrült színjátékot, annál nagyobb az esély, hogy csúnya vége lesz a történetnek. Az egyik legnépszerűbb New Adult sorozat újabb része. HAGYD, HOGY LENYŰGÖZZÖN!

Ez a pillanat is elérkezett. Utolsó Briar U kötet, utolsó találkozás a fiúkkal, és az utolsó szezon is véget ért. Nem akarom elhinni. Annyira sokat adott nekem ez a sorozat, annyi megélt pillanattal lettem gazdagabb és annyi drámában, szerelemben lehetett részem. Próbáltam nagyon lassan olvasni Conor és Taylor kötetét, de egyszerűen nem ment, hiába szerettem volna csigalassúsággal befejezni, mert az a helyzet, hogy befaltam és új rekordot is döntöttem, hiszem minden egyes részt kevesebb, mint egy nap alatt olvastam ki.

Conor már A játszma alatt birizgálta a fantáziámat, és csak remélni mertem, hogy Elle Kennedy méltó befejezést ad mind a sorozatnak, s mind Conornak. Nem csalódtam, de sokkal több drámát és elejtett könnycseppet, mélyben lappangó érzéseket kaptam, mint amit vártam. Emellett ez a kötet szól magáról az önbecsülésről, az önmagukban való hitről és az egyetemi élet árnyoldaláról. Végre nemcsak a hokisok kerülnek előtérbe, hanem a görög házak és az élet ezekben az egyesületekben. Nemcsak azt mutatja meg, hogy minden csili-vili, hanem azt is, hogy ugyanúgy vannak zaklatók és ellenségek is, nemcsak a középiskolában. Emellett sztereotípiákat rombol le, bebizonyítja, hogy a szerelem képes lerombolni a korlátokat, és a különbözőségeket. Conor és Taylor igazi álompáros, akik a legváratlanabb pillanatban toppantak be a másik életébe, jól megkavarva azt, de néha pont arra a személyre van szükségünk, aki váratlanul toppan be, és nem számítunk az érkezésére. Már a kötet eleje meggyőzött abban, hogy ezt a részt is szeretni fogom. Kicsit cikis, ugyanakkor nem is reméltem más kezdést Conornak. Ez a pasi egy két lábon járó tesztoszteronbomba, aki mindenkit elvarázsol, de mint eddig minden EK srác ő is jóval több ennél. Ugyanúgy megvannak a démonai, mint mindenki másnak, és amíg A játszmában csak a játékos oldalát látjuk, addig A kihívásban az emberi oldala kerül elő. Megmutatja, hogy hiába a látszat, ha a külső alatt egy érző szív lakozik. Nemcsak saját magával harcol, hanem a lelkében dúló viharokkal is.

Senki sem tökéletes, még az sem, aki elsőre annak tűnik. Conor egy sebzett fiú, aki nem hisz magában, aki nem hiszi el, hogy lehet valaki, akinek szüksége van a támogatásra, és arra, hogy valaki higgyen benne és az értékeiben. Elle Kennedy a szexi hokist állítja szembe a duci, önbizalom hiányos lánnyal, de azt garantálom, hogy nem ennyire klisés és lerágott csont A kihívás.

Legfontosabb mondanivalója talán az lenne, hogy legyél önmagad, ne félj annak lenni, aki a szíved mélyén vagy, és ne feledd, hogy mindig van valaki, aki támasz lehet, akinek fontos vagy, és törődik veled. A tartozni valahova, illetve a beilleszkedés utáni vágy ugyanúgy szerves részei a történetnek, mint a bizonytalanság és önmagunk elfogadása. Ha te nem hiszel magadban, senki sem fog. Neked kell megtenni az első lépést, és neked kell akarnod.

Továbbá a felelősségvállalás, és a problémák elől futás hangulata érződik erősen a történetből. Nem egyszer szül feszültséget, illetve drámát ezeknek a hiánya. Néha olyan jó lett volna, ha Conor és Taylor kommunikálnak, és nemcsak strucc módjára a homokba dugják a fejüket. Annyi drámától megkímélhettek volna, de komolyan. Persze, nincs harag, mert a kettejük közötti összhang és dinamika kárpótolt a kommunikáció hiánya miatt.

Maga a cselekmény hozza a már megszokott hangulatot, nincs benne semmi meglepő, ugyanakkor nagyon is beleillik abba a Briar U képbe, amit eddig kialakított az írónő. Forró, perzselő érzések, vágyak, szexi jelenetek és nehézségek tömkelege fogad. Conor eddig is szimpatikus volt, de a lelke az, ami igazán szép benne, nemcsak a szőke lobonca, és a szörfös srác kisugárzása.

Taylor kapcsán azt érzem, hogy nagyon is tudtam azonosulni vele azért, mert én sem vagyok egy nádszál, és valósnak, reálisnak tartottam az elképzeléseit, és önmarcangoló gondolatait. Nem bánik kesztyűs kézzel vele az írónő, de felveszi a harcot és megmutatja, hogy több ő, mint egy önértékelésben szenvedő lány. Okos, vicces, jókat lehet vele beszélgetni, és tipikus bff alapanyag, akiért küzdeni kellene, nem pedig megerősíteni a hamis elképzeléseiben.

Egy humoros regényre számítottam, de egy annál sokkal komolyabbat kaptam. Taylor megmutatja, hogy nemcsak a vékony lányokra vár a szerelem, hanem mindenkire. Legyél alacsony, husis, deszka, nem számít. A lényeg az egyén és az, ami a külső alatt van. A belső értékek szállnak szembe a külsőével, és sokakkal ellentétben szerintem jól ábrázolta EK a belső vívódást, a bizonytalanságot és a kételyeket.

Úgy érzem, hogy mentőövet dobott Kennedy, és várta, mikor kapom fel. Akárcsak Taylor, én sem érzem azt, hogy elég lennék, vagy szimplán jó. Az önbizalomhiány súlyos probléma, ami hidakat rombol le és gátakat éget fel. Persze mindenkinek vannak hibái, de nehéz ezeken túllépni és elfogadni önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Kevés husis lányról olvastam eddig, de Taylor az egyik legrealisztikusabb, legkedvesebb mind közül. Ha azt hinnéd, hogy a szerelem egy nem létező dolog, olvasd el A kihívást, és garantálom, hogy utána másképp fogod gondolni.

Nem akarok nagyon mélyen belemenni, de a vége felé a cyber bullying is előtérbe kerül, amiről úgy gondolom, hogy nem beszélünk eleget. Nem szabad csendben a sarokban ülni és hagyni, hogy a zaklatók learassák a babérokat, hanem igenis a sarkunkra kell állni, és megmutatni, hogy nem lehet minket megfélemlíteni. Sajnáltam Taylort, és nem egyszer szakadt meg a szívem miatta. Annyira aranyos lány, hogy az hihetetlen. Eddig minden Briar U lányban találtam valamit, ami tetszett, de Summer mellett Taylor került hozzám a legközelebb.

Úgy érzem, hogy ő és Conor tette fel arra a bizony tortára a marcipánt és velük lett teljes mind a sorozat, s mind az élmény, amit a Briar U sorozat olvasása jelent. Imádtam a párosukat, és azt érzem, hogy nincs olyan, hogy elég. Nyilván meglettem volna kevesebb dráma nélkül, több hokival és a malackával, hogy kiderüljön sikeres volt e hadjárat, és megkapják kabalának e a srácok, de ez a jövő zenéje marad. Tudom, hogy ez volt a befejező rész, a méltó lezárás, én mégsem tudom elengedni a karaktereket. Conor és Taylor szerelme komolyabb, több küzdelemmel járt, mint a többieké, és nem érzem azt, hogy ezzel vége lenne. Egyszerűen nem érhet végem az egyik kedvenc sorozatom. Ott van a többi srác, pl. Bucky, velük mi lesz? Taylor és Conor nem lehet a vég. Szerettem bennük, hogy habár mindketten belső harcokat vívnak segítik a másikat, és próbálják a helyes irányba terelni, még akkor is, ha ez hosszadalmas és kemény munka. Hokisokból sosem elég, EK hokisaiból meg főleg nem. Remélem a közeljövőben olvashatunk még hasonlót az írónőtől, de addig is vár rám a WAGs sorozat. *.*

"Jesszus, de magas! És azok a széles vállak! A szemét nem látom, csak a szoborszépségű profilját és a homlokából kisöpört félhosszú, szőke tincseit. Törvényben kéne tiltani, hogy valaki ennyire jóképű legyen."

"Jesszus, erre a srácra figyelmeztető táblát kéne akasztani."

" - Szerintem hagynod kéne, hogy megcsókoljalak.
- Téged fejre ejtettek gyerekkorodban?"

"Vidámság jó, heves vágy rossz. Nagyon-nagyon rossz ötlet Conor Edwards után vágyakoznom, mert ő pont az a fajta pasi, aki összetöri majd a szívem. Még akkor is, ha nem akarja."

" - Még nem késő meglépni, Con - figyelmeztet Brenna. - Fuss, te szexi viking harcos!"




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...