2022. június 7., kedd

L. J. Shen: A ​szívtipró (Bostoni bikák 1.)


"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy varázslatos kastély, ahol minden elhervadt, egy kisfiú lelkét kivéve."

*

Hunter 
Nem terveztem, hogy egy szexvideó főszereplője legyek, okés? Egyszerűen csak megtörtént. Erre az én utálatos apám fél év cölibátusra, piamentességre és totális unalomra ítél a legstréberebb, szűzike, Sailor Brennan társaságában. 
Sailor 
Nem vágytam erre a melóra, oké? De annyira jó ajánlat volt, hogy nem mondhattam nemet. Amúgy sem kell félni attól, hogy belezúgnék ebbe a gyönyörű, karizmatikus, csilliárdos agglegénybe. Nem. Ellenállok Hunter Fitzpatrick vonzerejének. Még akkor is, ha elveszítem mindenemet. Még akkor is, ha odavész a birodalma. 
Az Amazon, USA Today és Washington Post bestsellerszerző L. J. Shen új, Bostoni bikák-sorozata nem okoz csalódást a szenvedélyre és érzékiségre vágyó olvasóknak.



Év elején már olvastam ezt a könyvet angolul, viszont annyira imádtam, hogy magyarul is el kellett olvassam. Most másodszori olvasásra talán még jobban is tetszett, mint elsőre. L. J. Shen neve garancia a sikerre, és ez A szívtipró alatt sincs másképp. Két világot ötvözött ebben a kötetében az írónő, egyfelől a Vágyak iskoláját, másfelől a Sparrowt. Mindkettő nagy kedvencem, a Bostoni bikák első részét pedig még ezeknél is jobban szerettem. Hunter már párszor felbukkant az All Saints High részei alatt, míg Sailor Sparrow és Troy lánya. Őket vegyítve egy igazán ütős és szórakoztató regényt kapunk. Talán az eddigi legszexibb, amit az írónőtől olvastam.

A szívtipró nemcsak a playboy, és a magába húzódó, íjászatnak élő lány történetét meséli el, hanem a vadász és a préda találkozását is, de hogy ki is igazából a vadász és ki a préda? Sokáig nem világos, de ezzel a hasonlattal az írónő végig fogságban tart és egyre inkább táplálja a kíváncsiságunkat, és alig várjuk, hogy kiderítsük. Már a kezdés parádés és nem mindennapi, ami arra enged következtetni, hogy a történet sem evilági lesz, és nem is lett az. Ennyit könyvön még nem nevettem, ugyanakkor egyes részeknél össze is szorult a szívem. Az első néhány fejezet hozza Hunter formáját, semmi meglepő nincs benne, kialakul bennünk egy kép erről a srácról, de az írónő bebizonyítja, hogy jóval több ő, mint egy üres, de helyes pofi. Sokkal, de sokkal több van benne. Eleinte bohókás, nemtörődöm, de aztán szépen megmutatja, hogy ez csak a felszín, a páncél, amit a múltbéli sérelmek miatt hordoz magán. Hunter valójában nem is annyira ledér, nem is annyira botrányos. Hunter Fitzpatrick titkai képesek felbolygatni a világodat, és addig nem ereszt, amíg ki nem teríti a lapjait, és meg nem kapja azt, ami végig ott volt az orra előtt, már egészen kiskora óta. Ha azt mondom, hogy teljesen beleestem ebbe a pimasz, mocskosszájú srácba, akkor az így is van. Hihetetlen, hogy mennyire a hatása alá vont és A szívtipró után drága írónő kérem a saját bejárású Hunteröm, aki bármikor levadászhat, ha úgy tartja kedve.

Amellett, hogy sok helyen komolytalan, a lényeges részeknél igenis komoly ez a kötet, és teljes mértékben oda is teszi magát. Érzelmekből is kapunk bőven, de a komolytalanság és a cselekmény az, ami igazán meghatározza a Bostoni bikák első részét. Hunter tipikusan egy elkényeztetett, mindent megkapok srácnak tűnik, akit látszólag semmi sem érdekel, egészen addig, amíg ki nem fordul a lába alól a talaj, és rá nem döbben arra, hogy minden tettnek következménye van.

Ezzel szemben Sailor lassabban nyílik meg előttünk, sokáig kell várni arra, hogy kibújjon a csigaházából, és ne a múltban éljen. Egy felettébb kedves és szerethető karakter, aki baromira erős, kitartó és bármit képes lenne megtenni a céljai elérése érdekében. Nem egy kimondottan lányos lány, leginkább lezsernek, kényelmesnek mondanám a stílusát, de ahogy haladunk előre úgy ő is változik, és a végén csak úgy ragyog. Egy igazi gyémánt, ami arra vár, hogy felfedezzék és megmutassák neki a világot.

Nagyon megszerettem a kettejük történetét, már csak azért is, mert képtelenség nem ráfüggni a sztorira, konkrétan ittam minden szavát, és úgy érzem, hogy nem volt elég az, amit kaptam. Többet és többet akarok. Új karaktereket ismertem meg, akiket vagy a szívembe zártam, vagy potenciált mutattak, és az az igazság, hogy a történet mellett a karakterek viszik a prímet. Egyediek, összetettek, kedvelhetőek és nem utolsó sorban érdekesek. Mindenkiben van valami, ami kibontakozásra vár, és alig várom, hogy még többet tudjak meg róluk.

A karakterek mellett maga a cselekmény eléggé ütős, szabad, a nyelvezete is inkább könnyed, fiatalos és baromira mocskos. Hunter száját nem egyszer kellett volna szappannal kimosni, de nem baj, mert így szeretjük őt. Emellett hatalmas karakterfejlődésen is átmegy, s a kötet végére már nem az a nemtörődöm playboy, aki bárkit, bárhol, bármikor, hanem megmutatja, hogy mit is rejt igazából a külső máz és kicsoda is Hunter Fitzpatrick.

Ha szeretitek az írónő írásait, akkor A szívtipró is tetszeni fog, hiszen tipikus L. J. Shen jegyeket visel magán a kötet és hozza azt a fülledt és erotikus légkört, amit már megszokhattunk tőle. Néhol titokzatos, de az kétségkívül igaz, hogy szexi és érzelmekkel teli történet. Nemcsak az álarcot dobja le ez a kötet, hanem a külsőségeket is. Hunter és Sailor szópárbajai, és erotikus jelenetei felperzselik az oldalakat, és megmutatják milyen az, amikor a préda üldözi a vadászt, és nem fordítva. Igazi bravúros olvasmány!

Sailor kapcsán még meg szeretném említeni, hogy az írónő sokak által átélt, illetve tapasztalt jelenséget tár elénk, miszerint nem vagyunk elég jók, elég szépek, nem ütjük meg a mércét. Nagyon együtt tudtam érezni vele, és sokszor láttam magamat benne. Többek között emiatt is kedveltem meg annyira, na meg az sem elhanyagolandó, hogy egy bűnös világban próbál a saját talpán megmaradni, segítség és a bűn kísértése nélkül. De mi van, akkor ha a bűn házhoz jön, és nem is akárhogyan néz ki? Mi van ha a bűn maga Hunter és az ő kisfiús mosolya?

Maga a cselekmény káprázatos, gyors ütemben haladó, két szálon futó erotikával és érzelmekkel fűszerezett folyam. Az elejétől a végéig szikrázik a levegő, a szex jeleneteknél eldobod az agyad (nem vagyok nagy smut olvasó, viszont egy jól megírt jelenetet tudok értékelni, és Shen tudja mit csinál). Ha azt hitted, hogy Hunter a mocskos, akkor még nem ismered igazán, mert amit csinál, az még az első gondolatodat is túlszárnyalja. Úgy érzem, hogy ebben a regényben olvastam eddig a legszabadabb, ugyanakkor a legjobb erotikus jelenetet, amit egy ilyen kaliberű regényben lehet.

A felépítését tekintve az írónő már az elején belevág a közepébe, nem köntörfalaz és még a mélyebb, szomorúbb részeknél is végig érezteti a hatását. Nincsenek rá szavak, hogy mennyire imádtam A szívtiprót, s nemcsak amiatt, mert kicsomagolta a gondosan összeállított imidzsből Huntert és Sailort, hanem mert meg is mutatta, milyen az, ha fontos valakinek az ember, és még egy veszekedés után is harcba menne érte. A kötet megmutatja, hogy a szerelem mindenkit tárt karokkal vár, csak meg kell találni hozzá a megfelelő embert, és a megfelelő időt. Shen nem időz sokat, és már az elején arra enged következtetni, hogy habár hosszadalmas, és néhol fájó lesz az út, de a végére megéri, mert a szerelem képes mindent legyőzni. De vajon tényleg így van? Hunter és Sailor mindent megtesznek, hogy ez ne így legyen, ugyanakkor az érzéseknek nem lehet parancsolni, és akkor is utat tőrnek, ha mi azt épp nem akarjuk, vagy nem vagyunk felkészülve rá. Ha szeretnétek egy playboy románcot olvasni tele elnyomott érzelmekkel, titkokkal és érdekesebbnél érdekesebb karakterekkel, de nosztalgiázni, vagy éppen régi ismerősöket is szívesen látnátok viszont, akkor a Bostoni bikák első része, A szívtipró nagy eséllyel nem fog csalódást okozni. Ha szerettétek a Sparrowt, és érdekel Troy Brennan lányának a története, illetve ha a Vágyak Iskolájában felkeltette a figyelmeteket a szexmániás Hunter Fitzpatrick, akkor ne hagyjátok ki ezt a kötetet.
" - Pontosabban semmi olyanom nincs. Csak tekints rám úgy, mint mondjuk Bambira: bazira cuki, de állati hülye, és teljes felügyeletre szorul."

"Igazából majdnem agyvérzést kaptam. Hunternek pontosan tíz másodperc alatt sikerült felbosszantania."

"Vicces volt, hogy Hunter butának hitte magát, én pedig csúnyának gondoltam magam, ezek a különböző eredetű bizonytalanságok pedig ellenségekké tettek minket."

" - Disney-mese - tátogta, ahogy felegyenesedett. - Bolondítsd magadba a herceget! Foglald el a kastélyt! Legyél te a királynő!"

" - Mi nem a szüleink vagyunk. Például, a te apád Amerika egyik legnagyobb vállalatát vezeti, te viszont egy amatőr pornósztár vagy."

" - Soha nem találkoztam még olyan lánnyal, aki egyszerre volt tüzes és jéghideg. Egyik percben azt hiszem, elájulsz az érintésemtől, a következőben meg biztosra veszem, hogy álmomban megölsz. Őrület vagy, RF."

"Én vagyok itt a vadász, édesem. Te pedig? Te a kibaszott préda vagy."

"Legszívesebben szétzúztam volna mindegyiküket Thor pörölyével. Még a "nincs súlyemelés" szabályt is megszegtem volna ezért."

" - A herceg nem fog megmenteni téged, aingeal dian. Bent rekedt a kastélyában, és a saját csatáját vívja. Készen állsz rá, hogy kilépj a komfortzónádból, és élj? - kérdezte, szinte megtörten. Soha nem láttam még ennyire őszintének, ennyire nyersnek. - Hagynod kell, hogy az élet megérintsen. Merülj el benne velem egy kicsit, bébi!"

" - Ha befagyasztalak a barátságzóna telébe, vajon megcélzod a szívemet, vagy megelégszel a használhatatlan kis szárnyaiddal?"

"Sailor Brennan sikeresen átevickélt az életen anélkül, hogy randikra járt volna, szerelmes lett volna, bulizott volna, továbbtanult volna, vagy élt volna, mivel minden veszélyeztette az íjászatot. A szerelem, a barátság, az iskola."

" - Az lehet, de a hűség előbbre való, mint a vérrokonság - felelte Aisling. - Egy csapat vagyunk. Egy falka. Boston szépségei."

"Találkozni fogok Lanával, és megvívom vele a csatát, még akkor is, ha Hádésznál végzem."

"Felejtsd el a csillogó páncélba bújtatott herceget! Én egy alufóliába tekert idióta vagyok."





🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...