2021. szeptember 27., hétfő

José Antonio Cotrina: A sötétség gyermekei (Vörös Hold-ciklus 2.)


"A hiéna a karjától alig két centire zárta össze száját."

*

Samhein aratása után a kaland folytatódik. 
Rocavarancolia már megmutatta, milyen kegyetlen tud lenni, de a borzalmas város sem rettentheti vissza a learatott fiatalokat. A varázslat birtokában rajtuk a sor, hogy megcsillogtassák képességeiket. Választ kell találniuk arra, miért olyan különlegesek a királyság számára, illetve megfejteni, milyen jelentőséggel bír a közeledő Vörös Hold. Eljött az ideje, hogy Hector és a többi földi gyermek elhagyja az erőd biztonságát, és leleplezzék a város titkait. És nincs az a vámpír, varázsló, vagy bármilyen más teremtmény, aki megállíthatná őket. Mindeközben egy ősrégi, mindennél gonoszabb erő éledezik a romok alatt… 
Hamarosan pedig felkel a Vörös Hold.






Az első kötet olvasása után jó volt visszatérni ehhez a világhoz, és újra részese lenni a kalandnak, ami a Samhein aratása alatt elkezdődött. Igaz, hogy az első résznél még voltak kétségeim, és bele kellett rázódjak az eseményekbe, de az író ezalatt a második kötet alatt megmutatja, hogy mit is tud. Felettébb élveztem elmerülni benne, és nagyon jó döntésnek tartom, hogy nem adtam fel a kalandot. Ez a második rész sokkal izgalmasabb és sokkal jobban megfogott magának, mint az első. 

Rocavarancolia világa még mindig teljesen elkápráztat, és nagyon jó érzés volt újra ezen a földön járni. Plusz, hogy mielőtt belevetnénk magunkat a cselekménybe, kapunk egy kis összefoglalót abból, hogy mi is történt eddig, és segít feleleveníteni az első kötet izgalmait, és információit, ami hatalmas segítség, főleg ha fantasy kötetről van szó. Már az első fejezet is baromi izgalmasan kezdődik, s nem is lenne az igazi, ha nem lenne tele bonyodalmakkal és kérdésekkel.

Ahogy haladunk előre a cselekményben úgy lesz egyre kalandosabb, egyre részletesebb a történet, és sosem lehetünk biztosak abban, hogy mi is fog legközelebb történni. Élvezetes, igazi fantasy a javából, ami kiállja az időt, és képes valami újat teremteni. A trilógia második része számomra jóval adrenalin-és akciódúsabb volt, mint az első, emiatt sokkal jobban be is lopta magát a szívembe, és tűkön ülve várom a folytatást, ami remélem, hogy legalább annyira lehengerlő lesz, mint a második rész.

Amitől elsőnek féltem, az lett a kötet legnagyobb erénye. Amikor először megláttam, hogy milyen vaskos is a második rész, bevallom kicsit elbizonytalanodtam, és elgondolkodtam, hogy vajon bele kell e nekem vetnem magamat ebbe a kalandba, ha az első rész nem lett annyira kedvenc? Határozottan igen, mert wow, itt A sötétség gyermekeinél kő kövön nem marad szárazon. Nagyon addiktív, és nem lehet csak úgy letenni, és végezni a dolgod. Teljesen magához láncol, és nem is enged el az utolsó sorokig.

Ami a karaktereket illeti, úgy ahogy ők, úgy én is egyre inkább otthonosabban kezdtem el mozogni az író által megalkotott világban, és minden egyes fejezettel egyre inkább úgy éreztem, hogy nem akarom elhagyni. Nemcsak a kötet szereplői, de én is átlépek egy bizonyos holtponton, s onnantól kezdve nincs megállás. Megyünk előre, és keressük a válaszokat, újabb kérdéseket teszünk fel, és ez a kör csak megy és megy, megszakítás nélkül.

Ami magát a cselekményt illeti 100%-kal száguldunk, kalandokban és akciódús jelentekben sincs hiány, ahogy misztikumban sem. Nemcsak a Tanács életébe nyerhetünk betekintést a gyerekek mellett, hanem abba is, ami a háttérben mozog. Emiatt lesz a kötet végtelenül izgalmas, és emiatt képtelenség letenni. Minden egyes oldallal nő a rajongásunk, és a végére teljesen úgy érezzük, hogy mi is ott vagyunk Rocavarancoliában. Mindeközben a Vörös Hold eljövetele is hatalmas szerepet kap, és ahogy egyre közeledünk felé, úgy lesz egyre feszültebb a cselekmény is. 

Összességében egy majdnem tökéletes második részt kaptam, ami bebizonyította, hogy bizony érdemes volt folytatni a trilógiát, s messze van még a vége. Nagyon érdekel, hogy mi lesz még, hogy mi fog történni, és hogyan is fog lezárulni az a kaland, ami a Samhein aratása alatt elkezdődött, s ami A sötétség gyermekei alatt is folytatódik. Ha nyitottak vagytok az újdonságokra, és szeretnétek egy igazán remek spanyol fantasyt olvasni, akkor meleg szívvel ajánlom a Vörös Hold sorozatot, hiszen minden egyes kötettel egyre izgalmasabb a cselekmény, a megálmodott világ egyre inkább kibontakozik, minden kötettel egyre többet és többet mutat meg magából, és nagyon egyediek a karakterek. 
"Mindig meg kell próbálni a lehető legkisebb kárt okozni, néha azonban elkerülhetetlen, hogy ártsunk."

"Rocavarancolia egy köztes királyság, egy olyan világ, ami különböző dimenziók kereszteződésében helyezkedik el, vagy valami hasonló… Bárhogy legyen is, itt nagyon egyszerű különböző világokba nyíló ajtókat nyitogatni."

"Sok helyzetben nincsenek rosszak, sem jók, sem győztesek, sem legyőzöttek, feketék vagy fehérek. A világ, az idő nagyobb részében, csupa szürke."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...