2020. május 22., péntek

Vi Keeland-Penelope Ward: Szívtipró pilóta


"Chris Hemsworth. Az American Airlines Úti célok világszerte című katalógusában épp az Ausztráliáról szóló részt lapozgattam."

*

Pénz ​vagy szerelem? Melyiket válasszuk? Az olvasó fejben talán azonnal megválaszolja a kérdést, gondolván: ez pofonegyszerű.
Számomra viszont nem az. Említettem, hogy egy csomó pénzről van szó? Rengeteg pénzről! El kell utaznom valahová, hogy ezt átgondoljam. Hirtelen ötlettől vezérelve útnak indultam, de amikor a repülőtér várótermében összefutottam a szexi Carterrel, a dolgok más irányt vettek. Túlfűtött beszélgetésbe elegyedtünk, aztán ő elhúzott. Azt hittem, többé nem találkozunk. A sors azonban másként rendelte. Meglepetés! Carter veszélyes pasi, és folyton ide-oda repül. Mágnesként vonzottuk egymást, de tudtam, hogy a dolog csak átmeneti lehet. Főleg, amikor meghallottam az előéletéről szóló pletykákat. De rákattantam a pasira, és semmi más nem számított. Tartottam tőle, hogy ebből óriási pofára esés lesz, mert valahogy a lelkem mélyén mégis arra vágytam, hogy én legyek az, aki megzabolázza ezt a szívtipró pilótát.
A legkevesebb, amit elmondhatok, hogy valóban a hetedik mennyországba repített.
De egyszer minden jó dolog véget ér, nem igaz? Csakhogy a mi kalandunk olyan véget ért, amire egyáltalán nem számítottam.

Vi Keeland munkássága nagyon közel áll hozzám, de Penelope Wardtól ezidáig még nem olvastam. Nagyon kíváncsi voltam, hogy ők ketten, ha összedolgoznak mit alkotnak és azt kell, hogy mondjam egyáltalán nem csalódtam. Sok olyan kritikát hallottam, hogy nem az igazi a regény, negatív értékeléssel is találkoztam, de mint eddig szinte mindig ezek a vélemények érvényességüket veszítették akkor, amikor belekezdtem a Szívtipró pilótába.

Igaz, nem egy szokványos regény, de akit érdekel a pilóták és stewardessek élete azoknak nagyon ajánlom. Egy igazi utazásra invitál minket, tele érzelmekkel, vágyakkal és intimitással. Maga a regény nagyon különlegesen kezdődik és ez az érzés végig elkísért az utamon. Megvan a regényben az a pajkosság, ami Vi Keelandet jellemzi és a komolyság is, ami miatt mindig azt érzem a regényeivel kapcsolatban, hogy jóval többet kaptam, mint amire számítottam. Tetszett, hogy nemcsak utazhattam a regény által, de új helyeket ismerhettem meg és igazi élményt adott. Mindegy volt, hogy épp Brazíliában, Dubaiban, Amszterdamban vagy éppen Floridában vagyok fejben, mert a lelkem ezeken a helyeket barangolt és én is átéltem a kalandokat a karakterek által. Ezek után biztos vagyok benne, hogy hamarosan a Nagyképű öltönyösre is sort kerítek, mert szerettem a Szívtipró pilótát, olyan pluszt adott, amire nem számítottam. Sokkal komolyabb annál, mint amit elsőre gondoltam és sokkal összetettebb is. Nem egy egyszerű cselekménnyel van dolgunk, hanem egy szerteágazó, több szálon futó érzelmi járattal, amire ha felülsz a hosszú út után sem akarsz leszállni. 

Ami magát a regényt illeti, betekinthetünk abba, hogy milyen egy pilóta, milyen életet él, miket csinál, hogy dolgozik, mik azok a pontok az életében, amik arra ösztönözték, hogy ezt a életformát válassza és megmutatja a sztereotípiák mögött rejlő igazságot. Igaz, hogy a regény 60%-ában csak ugráltunk egyik helyről a másikra, de az biztos, hogy ezek a helyek élményekké alakultak vagy éppen bakancslista pontokká. 

Carter testesíti meg a regényben a férfi karaktert, aki szexi, de ha elég figyelmesek vagyunk az érzékeny, törődő oldalát is megismerhetjük. Aztán ott van Kendall, akinek hatalmasat fordulhat az élete. Akinek döntenie kell pénz és szerelem között. Akit kétségek gyötrik, akinek egyszerű élete van, de egy pillanat alatt fenekestül felfordulhat. Egy döntés, ami mindenek felett áll és egy döntés, ami mindent megváltoztathat. 

A regény arra keresi a választ, hogy vajon mi a fontosabb a pénz, az hogy mindenünk meglegyen anyagi szinten vagy az, hogy szeressünk és szeretve legyünk. Mindemellett a regény komolysága ellenére ahol kell flörtölős, kacér, szexi, de a romantikát és az érzelmeket sem veti. Miért is tenné, nem igaz? Egy regény, ami úgy kezdődik, hogy Chris Hemsworth az nem lehet rossz és hiába nem ő a főszereplő vele kezdődik minden és vele is ér véget. 

A regény alatt nemcsak Kendall gondolataiba, kételyeibe és érzéseibe látunk bele, hanem Carterébe is. Imádtam, hogy nem voltam soha kétségek között, hogy tudtam mi zajlik le a másikban és imádtam, hogy ahol kellett mértékletes volt, s ahol meg arra volt szükségem átlyukasztotta a vágy az oldalakat. Szexi, de közben komoly is. Bohókás, de ahol kell sorsokat megmozgató döntésre sarkallja a karaktereket. S a már jól megszokott komoly múlt sem maradhat el. Sok mindent ad és még annál is többet nyújt a Szívtipró pilóta. 

Megmutatja, mekkora szív rejtőzik egy sármos és szexi pilóta álarca mögött és kiteríti a lapjait. A lelki szemeink előtt dobja a földre és fejezetről fejezetre egyre többet és többet mutat meg magából. A kötet az elejétől kezdve kiegyensúlyozottan halad a vége felé egészen addig, amíg meg nem lep minket és amíg kérdőre nem vonja az elképzelésünket a happy endet illetően, mert a Szívtipró pilóta nem végződhet nem boldog lezárással.

A kötet utolsó néhány fejezete mindent a feje tetejére állít, kétségbe von mindent és egy olyan irányba tereli a cselekményt, amire sokan nem számítanak. S ha már a cselekmény, egyszerre éreztem azt, hogy nekem most bizony utaznom kell és azt, hogy mennyire alapos és kidolgozott az alapsztori, mennyire után nézett Vi és Penelope a háttérnek, mert annyira kézzel fogható, annyira életszagú. Ennél jobban már csak a cselekmény gazdagsága, egzotikussága és érzelmi töltete nyeri el jobban az olvasók szívét. Teljesen beszippantott a történet és mint oly sok Vi regénynél nem akartam, hogy véget érjen. Próbáltam húzni, de Carter annyira elvarázsolt, hogy nemcsak szeretnék egy saját pilótát, de még azt is bevállalnám hogy miatta feladom az elhatározásaimat és a helyes ösvényre térek át. A Szívtipró pilóta egy olvasmányos, részletgazdag, szexi kötet két szív találkozásáról, tele utazással és fontos döntésekkel, a múlt árnyaival és a jelen megéléséről. Minden szerelem egy utazás, ami alatt jobban megismerheted magad és rájöhetsz arra, hogy mire is van valójában szükséged és a távolság csak megerősít a döntésedben. Merülj el ebben a szívhez szóló kalandban és hagyd, hogy Carter téged is elvarázsoljon.
" - Most pedig adj egy rohadt csókot! Két napig jó fiú voltam. Nem hagyhatom, hogy kisétálj az életemből egy kis smacizás nélkül!"

" - Jól nézel ki, magabiztos vagy, vicces és pilóta. Ezt a kombinációt azzal lehetne még megfejelni, ha ritmusérzéked is lenne."

" - Remélem, hogy az az én cicuskám, aki épp itt áll előttem, mert rajta kívül nekem semmilyen más cicuska nem kell. És alig várom, hogy az orromat a szőrébe bújtassam - mondta teljesen komoly arckifejezéssel."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...